Fikret (srebrena malina) i respiratori

Locked
dječak sa šibicama

#11401 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dječak sa šibicama »

Edin H. wrote: 04/02/2024 12:59 U startu pogrešno postavljeno.
S obzirom da se radilo o pandemiji i o spašavanju ljudskih života ministarstvo zdravlja je moralo direktno nabaviti respiratore na neprofitnoj osnovi, bez ikakvih posrednika i tendera. Stručnjake valjda imaju da znaju šta je trebalo kupiti. Platiti se jeste moralo platiti više, jer je takva bila situacija na tržištu.
Nije to tako davno bilo, svi respiratori su vec bili bezecovani od vecih igraca od BiH, trebalo se cekati ali to nije ni poenta ove nabavke, ova nabavka (kao i ko zna koliko jos istih) nije radjena da se spase zivoti i pomogne oboljelima, da jeste niko normalan ne bi kupio respiratore koji ne sluze nicemu vizavi korone.

Ovo je klasicna pljacka, usput su ubijali ljude. A za ta ubistva niko nikada odgovarati nece.
svi u napad

#11402 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by svi u napad »

HelaS wrote: 03/02/2024 11:17
svi u napad wrote: 03/02/2024 11:07 Dragi Hela po isto onom kojem ga je sud osudio. Lopove ne treba braniti ni da ti je rod rodjeni a Fikro je lopov bez obzira sta ti mislio o njemu. To sto je neko u toku procesa fingirao lazne zahtjeve za registraciju nije proslo kod suda dragi branioce. E sad sto je Apsidejzi pisao u svom komentaru trebalo je pokrenuti postupke i protiv ovih koji su u "zurbi" donosili koje kakve odluke a da ne govorimo o "sredjivanju" papira u toku postupka. No sve to za tebe nije bitno. Bitno je da je lakovjerni napuhani lopovcic poletio za lakom zaradom jer je mislio da je SDA zastita neunistiva. Valjda mu je sad jasno da je on oduvijek bio mali igrac i da je popusio tj. dobio najvecu kaznu od svih. Ako mu to jos nije jasno objasni mu ti to i jos mu objasni da ga slusanje direktive da nista ne govori i ne ukljucuje druge aktere u proces nista nije pomoglo. Posto si mu jaran pomozi mu i objasni mu neke stavri. Sto prije shvati bit ce mu bolje vjeruj mi. Pozdrav i pomozi mu ako si mu jaran a pomoci ces bez obzira na surovost ako mu pricas istinu a ne ulagivanje.
Najprije - poprilično si bezobrazan i drzak. Drugo, ti pojma nemaš, barem ako si pravnik. Treće, s tobom ne vrijedi ulaziti u raspravu, djeluješ kao iz čopora željan krvi i lomače. To su osobine primitivne svjetine. :(
Sta reci i kakvu poruku/odgovor poslati ovakvom covjeku koji ne zna ni citati napisano ali zna donositi odluke i procjenjivati ljude koje ne poznaje. Zamolio bih te da u buducnosti ne komentarises moje komentare jer nisi ih dostojan a svoj bogati i kulturni rjecnik upotrebljavaj u komunikaciji sa svojim roditeljima i svojom familijom. Necu te prijaviti administraciji jer nisam nikad nikog prijavio pa ni ti neces biti izuzetak.
Pozdravljam te i molim jos jednom da me preskocis u buducnosti svojih "socnih i pametnih" komentara.
PS: meni je drago da ja sa zavrsena 2 fakulteta pripadam "primitivnoj" svjetini koja se zalaze za pravnu drzavu i napredak iste.
Bossona

#11403 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bossona »

Image

Srebreničanin branioc Srebrenice Salihović, je opravdano s razlogom ogorčen zbog Izdajnikobegovića i SDA sektom, očito ne zna da je Malinarov punac (lobanja 1 sa slike) na minderskim druženjima sa poglavicom SDA mafije bio posrednik kao i njegova S(j)ebija u kriminalno pljačkarskoj aferi FOdilovih respiratora/ventilatora ubica COVID pacijenata.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11404 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

Evo i Solaka na Hayat Telekom Srbija TV

Malina respiratori su u Kini pobijedili pandemiju kaze :lol: :lol: :lol:
hepekcina

#11405 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hepekcina »

_BataZiv_0809 wrote: 04/02/2024 20:21 Evo i Solaka na Hayat Telekom Srbija TV

nemaju stida :-)

jel bar on rekao odkud malinar u nabavci ili je opet ista šuplja hapse nas što smo Bošnjaci?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#11406 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

hepekcina wrote: 04/02/2024 21:41

jel bar on rekao odkud malinar u nabavci ili je opet ista šuplja hapse nas što smo Bošnjaci?
Sve osim otkud Malinar u prici
hepekcina

#11407 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hepekcina »

_BataZiv_0809 wrote: 04/02/2024 21:50

:D
HelaS

#11408 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

svi u napad wrote: 04/02/2024 14:03
HelaS wrote: 03/02/2024 11:17
svi u napad wrote: 03/02/2024 11:07 Dragi Hela po isto onom kojem ga je sud osudio. Lopove ne treba braniti ni da ti je rod rodjeni a Fikro je lopov bez obzira sta ti mislio o njemu. To sto je neko u toku procesa fingirao lazne zahtjeve za registraciju nije proslo kod suda dragi branioce. E sad sto je Apsidejzi pisao u svom komentaru trebalo je pokrenuti postupke i protiv ovih koji su u "zurbi" donosili koje kakve odluke a da ne govorimo o "sredjivanju" papira u toku postupka. No sve to za tebe nije bitno. Bitno je da je lakovjerni napuhani lopovcic poletio za lakom zaradom jer je mislio da je SDA zastita neunistiva. Valjda mu je sad jasno da je on oduvijek bio mali igrac i da je popusio tj. dobio najvecu kaznu od svih. Ako mu to jos nije jasno objasni mu ti to i jos mu objasni da ga slusanje direktive da nista ne govori i ne ukljucuje druge aktere u proces nista nije pomoglo. Posto si mu jaran pomozi mu i objasni mu neke stavri. Sto prije shvati bit ce mu bolje vjeruj mi. Pozdrav i pomozi mu ako si mu jaran a pomoci ces bez obzira na surovost ako mu pricas istinu a ne ulagivanje.
Najprije - poprilično si bezobrazan i drzak. Drugo, ti pojma nemaš, barem ako si pravnik. Treće, s tobom ne vrijedi ulaziti u raspravu, djeluješ kao iz čopora željan krvi i lomače. To su osobine primitivne svjetine. :(
Sta reci i kakvu poruku/odgovor poslati ovakvom covjeku koji ne zna ni citati napisano ali zna donositi odluke i procjenjivati ljude koje ne poznaje. Zamolio bih te da u buducnosti ne komentarises moje komentare jer nisi ih dostojan a svoj bogati i kulturni rjecnik upotrebljavaj u komunikaciji sa svojim roditeljima i svojom familijom. Necu te prijaviti administraciji jer nisam nikad nikog prijavio pa ni ti neces biti izuzetak.
Pozdravljam te i molim jos jednom da me preskocis u buducnosti svojih "socnih i pametnih" komentara.
PS: meni je drago da ja sa zavrsena 2 fakulteta pripadam "primitivnoj" svjetini koja se zalaze za pravnu drzavu i napredak iste.
Prije nego me prijaviš administraciji, za što te podržavam, pa da im i objasniš prekršaj koji sam napisao :D hajde odgovori na stručno pitanje, pravnik si. Postavio sam ti ga prije nekoliko postova, uspio si ga izbjeći i neodgovoriti, a jednostavno je, barem tebi, pametnoj osobi sa dva fakulteta. Pitanje je o odgovornosti Fikreta, direktora firme, ako je on podnio zahthjev, Agencija mu odobrila i upisala ga u Registar dobavljača, zašto je on kriv, a Agencija nije kriva?
Što se tiče komentarisanja tvojih postova i tvoje zabrane, odgovaram ti da ne brineš, ne pada mi na pamet sve dok u pravilima foruma postoje prava na komentar.
I za kraj, ne mogu, a da još jednom ne napomenem da pišeš komentare na ovoj temi kao iz čopora vukova koji je nanjušio ranjenu žrtvu, bez ikakvih argumenata i objektivnosti. Hajka i lomača su osobine primitivne svjetine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#11409 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

hepekcina wrote: 04/02/2024 21:55

Dalje navodi da je ponuda "Srebrene maline" bila najkompetentnija s obzirom da je rok isporuke ostalih ponuda bio čak i do osam mjeseci.

- Sve evropske zemlje i SAD-e su uvele zabranu izvoza bilo koje medicinske opreme koja se koristi u COVID situacijama. Masku nismo mogli kupiti iz Evrope i SAD-a. Evropske zemlje su se zatvorile jedna od druge. Mi smo pitali. Maske koje smo naručili zaustavili su Mađari, pa smo ministricu vanjskih poslova zamolili da razgovara sa mađarskim šefom diplomatije. Pustili su nam maske koje su nam bile najpotrebnije i koje smo već platili – naveo je.

- Došlo je do tehničke greške u ugovoru, dokumentaciji. Kopija kopije, skeniranje, copy-paste iz Kine, pa prema Crnoj Gori. To je sve što je radila "Srebrena malina". Radili smo tada po 20 sati dnevno. To je greška službenika u Upravi. Smjernice Evropske unije su tada bile da u slučaju bilo čega imamo pravo na izmjenu ugovora. Predmet nabavke nije bio avion, a mi kupili respirator. Mi smo krivi što smo pogriješili u tom trenutku jer smo unijeli pogreške. Ugovor i dalje stoji, ali je ispravljen.

Ako je taj respirator ubica, hajmo objaviti rat Kini, UAE i svima koji su nam dostavili te respiratore, jer su nam poslali ubice. Ali to nije tačno. Nisu korišteni jer su ljudi bili u strahu od Tužilaštva koji su već najavili da ko god ih bude koristio bit će predmet istrage, ali su korišteni u bolnicama jer su mogli pomoći. Pomogli su ljudima širom svijeta. U Kini su zaustavili pandemiju, Mađarska ih je nabavila oko 500 isto su pomogli, pomogla je dosta ljudi, u Kataru isto. Samo kod nas, zahvaljujući ubicama, ljudima koji su zabranili da se koriste, e to su ubice. Nije bilo formalne zabrane, ali je bilo prijetnje, pomoć počiniocu. Ko god da ih uključi bit će predmet istrage, gonjenja.
hepekcina

#11410 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by hepekcina »

_BataZiv_0809 wrote: 04/02/2024 22:08

Dalje navodi da je ponuda "Srebrene maline" bila najkompetentnija s obzirom da je rok isporuke ostalih ponuda bio čak i do osam mjeseci.

- Sve evropske zemlje i SAD-e su uvele zabranu izvoza bilo koje medicinske opreme koja se koristi u COVID situacijama. Masku nismo mogli kupiti iz Evrope i SAD-a. Evropske zemlje su se zatvorile jedna od druge. Mi smo pitali. Maske koje smo naručili zaustavili su Mađari, pa smo ministricu vanjskih poslova zamolili da razgovara sa mađarskim šefom diplomatije. Pustili su nam maske koje su nam bile najpotrebnije i koje smo već platili – naveo je.

- Došlo je do tehničke greške u ugovoru, dokumentaciji. Kopija kopije, skeniranje, copy-paste iz Kine, pa prema Crnoj Gori. To je sve što je radila "Srebrena malina". Radili smo tada po 20 sati dnevno. To je greška službenika u Upravi. Smjernice Evropske unije su tada bile da u slučaju bilo čega imamo pravo na izmjenu ugovora. Predmet nabavke nije bio avion, a mi kupili respirator. Mi smo krivi što smo pogriješili u tom trenutku jer smo unijeli pogreške. Ugovor i dalje stoji, ali je ispravljen.

Ako je taj respirator ubica, hajmo objaviti rat Kini, UAE i svima koji su nam dostavili te respiratore, jer su nam poslali ubice. Ali to nije tačno. Nisu korišteni jer su ljudi bili u strahu od Tužilaštva koji su već najavili da ko god ih bude koristio bit će predmet istrage, ali su korišteni u bolnicama jer su mogli pomoći. Pomogli su ljudima širom svijeta. U Kini su zaustavili pandemiju, Mađarska ih je nabavila oko 500 isto su pomogli, pomogla je dosta ljudi, u Kataru isto. Samo kod nas, zahvaljujući ubicama, ljudima koji su zabranili da se koriste, e to su ubice. Nije bilo formalne zabrane, ali je bilo prijetnje, pomoć počiniocu. Ko god da ih uključi bit će predmet istrage, gonjenja.
trebamo mu još zlatnog ljiljana dati :lol:

kako đubre od čovjeka, a kaže mi jaran da je Solak u koroni tražio stan da kupi ...kešom plaćao :skoljka:
Hendrix

#11411 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Hendrix »

Haha cuj radili po 20h dnevno, rad'te se trud'te, Fikro udarnik prve klase.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#11412 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by _BataZiv_0809 »

Jebote hljeb koje djubre sto kazes

P.S. izvinjenje sto sam te nazvao Ez De A botom, prijateljska vatra :skoljka:
svi u napad

#11413 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by svi u napad »

Hela evo jos jednom si potvrdio da ne znas donositi zakljucke iz onog sto procitas i jos jednom si potvrdio da samo znas vrijedjati i nista drugo. Na tvoje "komplikovano pitanje" sam ti odgovorio ali posto ne citas tj. ne razmisljas o procitanom ti nastavljas sa hajcanjem. Evo i zadnji komentar gdje ti fino napisem da nisam nikad nikog prijavio na ovom forumu pa necu ni tebe ti to protumacis da cu te prijaviti. Posto je vidljivo iz nase komunikacije tj. tvog vrijedjanja da ti imas odredjenih problema savjetujem ti da se ponekad umijes hladnom vodom, ponekad prosetas i ponekad izbrojis do 100 kako bi se smirio i mozda poceo razmisljati o procitanom. Ako to ne pomogne onda potrazi strucnu pomoc. Zivio.
dječak sa šibicama

#11414 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by dječak sa šibicama »

Sta znaju strucnjaci o temi, Fikret sve objasnio.

Respiratori namijenjeni kratkotrajnoj upotrebi u kolima hitne pomoci spasili su Kinu od Covida. I madjarsku.

Dajmo mu ljiljana.
HelaS

#11415 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

svi u napad wrote: 04/02/2024 22:31 Hela evo jos jednom si potvrdio da ne znas donositi zakljucke iz onog sto procitas i jos jednom si potvrdio da samo znas vrijedjati i nista drugo. Na tvoje "komplikovano pitanje" sam ti odgovorio ali posto ne citas tj. ne razmisljas o procitanom ti nastavljas sa hajcanjem. Evo i zadnji komentar gdje ti fino napisem da nisam nikad nikog prijavio na ovom forumu pa necu ni tebe ti to protumacis da cu te prijaviti. Posto je vidljivo iz nase komunikacije tj. tvog vrijedjanja da ti imas odredjenih problema savjetujem ti da se ponekad umijes hladnom vodom, ponekad prosetas i ponekad izbrojis do 100 kako bi se smirio i mozda poceo razmisljati o procitanom. Ako to ne pomogne onda potrazi strucnu pomoc. Zivio.
Ponavljam pitanje, jer nikako da odgovoriš: Ako je Fikret, direktor Srebrne maline d.o.o. podnio zahtjev Agenciji za lijekove BiH da mu firmu upiše u Registar dobavljača, iako firma nije ispunjavala uslove, Agencija mu odobrila i upisala ga, po kojem članu krivičnog zakona je on kriv, a Agencija nije?
HelaS

#11416 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by HelaS »

_BataZiv_0809 wrote: 04/02/2024 22:08

Pa nisu osuđeni zbog nabavke neispravne medicinske opreme, već zbog kršenja propisane procedure u nabavci te opreme, jer da jesu, da je medicinska oprema neispravna, sada bi još morali vratiti 10,5 mil. KM
nekome

#11417 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nekome »

slusao sam ga do onog trenutka kad je rekao da je tu za svoju i tudju djecu i da je bio i da ce biti i da radi sve ovo radi dobrobiti sviju nas i da je radio i da ce raditi... a to je bilo otprilike u 2. minuti :D

p.s. on je JOS UVIJEK ... SUSPENDOVATNI DIREKTOR CZFBIH
B6Redhell

#11418 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by B6Redhell »

HelaS wrote: 04/02/2024 22:42
svi u napad wrote: 04/02/2024 22:31 Hela evo jos jednom si potvrdio da ne znas donositi zakljucke iz onog sto procitas i jos jednom si potvrdio da samo znas vrijedjati i nista drugo. Na tvoje "komplikovano pitanje" sam ti odgovorio ali posto ne citas tj. ne razmisljas o procitanom ti nastavljas sa hajcanjem. Evo i zadnji komentar gdje ti fino napisem da nisam nikad nikog prijavio na ovom forumu pa necu ni tebe ti to protumacis da cu te prijaviti. Posto je vidljivo iz nase komunikacije tj. tvog vrijedjanja da ti imas odredjenih problema savjetujem ti da se ponekad umijes hladnom vodom, ponekad prosetas i ponekad izbrojis do 100 kako bi se smirio i mozda poceo razmisljati o procitanom. Ako to ne pomogne onda potrazi strucnu pomoc. Zivio.
Ponavljam pitanje, jer nikako da odgovoriš: Ako je Fikret, direktor Srebrne maline d.o.o. podnio zahtjev Agenciji za lijekove BiH da mu firmu upiše u Registar dobavljača, iako firma nije ispunjavala uslove, Agencija mu odobrila i upisala ga, po kojem članu krivičnog zakona je on kriv, a Agencija nije?
Bas tako. Nije da branim fikreta. Ali ko srebrenoj malini dopusti uvoz medecinskog materijala. I zasto ti ne odgovaraju. Za ovaj skandal treba odgovarati vise od 3-4 koji su optuzeni. Lopovija na nivou. Ocigledne na lomaču. A ostali papaju kajmak..
MehmedPasaMoric

#11419 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MehmedPasaMoric »

A ko kaze da nece odgovarati? Idu sad respiratori 2, pa ne mogu se preko noci i kroz jedna slucaj pocistiti sva g0vna kojima je SDA usralan ovu drzavu tokom 30 godina vladavine
Haris.ba

#11420 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Haris.ba »

MehmedPasaMoric wrote: 05/02/2024 10:14 A ko kaze da nece odgovarati? Idu sad respiratori 2, pa ne mogu se preko noci i kroz jedna slucaj pocistiti sva g0vna kojima je SDA usralan ovu drzavu tokom 30 godina vladavine
Zato sto je veoma tesko dokazati da je neko dobio dozvolu ako je imao sve uslove. A, uslovi su mozda bili kljakavi. Pa onda se otvori tema kakomsu i ostali sa kljakavim uslovima dobilimdozvolu. A, radi se o stotinama miliona godisnje....a nije politicki zanimljivo to ganjati....
No Mind

#11421 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by No Mind »

A mozda i stite Sebiju, Asima i ostale svojom sutnjom. Klasicna mafija, prvo nastradaju vojnici dole, koji moraju da sute inace žiiik. Ovi su mozda mislili da ce ih stranka moci iscupat pa su sutili, tu su se ocigledno malo zajebali :D

Ali ide to valjda dalje i do vrha da i mi "iz čopora" vidimo malo "krvi i lomacu". Lomaca moze za vjesticu Sebiju. To je opravdano posto joj fale 2 diplome i specijalizacija je isto upitna pa onda moze samo vradzbinama da lijeci zene :D

Image
nekome

#11422 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by nekome »

respiratori 2 je malo prasine za javnost i nestat ce brzo, nema nista od toga
Ozimician

#11423 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Ozimician »

MehmedPasaMoric wrote: 05/02/2024 10:14 A ko kaze da nece odgovarati? Idu sad respiratori 2, pa ne mogu se preko noci i kroz jedna slucaj pocistiti sva g0vna kojima je SDA usralan ovu drzavu tokom 30 godina vladavine
To ce biti zanimljivo, imas li vise informacija, kad krece to ?
DonieBrasco

#11424 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco »

Bloo
Globalna šefica

#11425 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Bloo »

Adis B. inace ne spada u ljudski rod ali istakla je problem koji se ne spominje. Problematicna presuda.
Locked