Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Škobo Habu

#19726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Škobo Habu »

sehohari wrote: 03/02/2024 19:39

Kako misliš stvar dogovora?

Zašto bi trojka išla u Bakince, napravila dogovor, samo da bi kasnije od US ambasade stigla vijest da se to ni pod razno ne smije dozvoliti i čak taj isti visoki dužnosnik direktno kritikuje stvari sa sastanka u Laktašima?
Sasvim je jasno da su Amerikanci otpisali SDA i da su se opasno okrenuli protiv Čovića, ali je također istina da nisu baš oduševljeni rezultatima trojke.
Pa, realno, koliki su politički dometi Nikšića i Kojovića bez Konakovića? Nula bodova. Nikšić je najobičniji birokrata i sigurno mu se može naći afera ništa manjih, ni gori od Sekini. Kojović je tipični idealista koji je zalutao u politički teatar ovdašnjeg apsurda.

Konaković je stari politički lisac, i dosta sam siguran da se Amerikanci na njega klade u budućnosti. Tu nastaje problem, jer Bakir i Željko postaju posve sporedni politički akteri. Bakir zbog već poznate "turske veze", Komšić kao propao projekat međunarodne zajednice...

Cijela ova predstava jeste sukob bošnjački političkih elita i nije moguće da SDA i DF sutra Konakovića proglase za novog Fikreta Abdića. Mislim da ni Konakovićevo maslo nije za Ramazana, ali je na vrijeme uvidio kuda sve ovo vodi sa Izetbegovićima. Alija već davno udario granice modernih begovata, podjelio zone uticaja zaslužnim, zato danas imamo tolike klanove: tešanjske, visočke, gatačke, fočanske, krajiške itd., a na sinu je bilo, skupa sa stranačkom birokratskom vojskom, samo to nadzori i kupi ušur.

Ono što je paradoksalno i smješno kod propagandnog djelovanja Komšićevih i Izetbegovićevih stranačkih agitatora jeste da oni optužuju Trojku za izdaju, te namjerno zaboravljaju da su samo prije nekoliko mjeseci upravo Bakirovi i Željkovi savjetnički uhljebi vodili kampanju straha među Bošnjacima i protiv NATO-a, i protiv EU, i protiv američke administracije.
Danas se prave potpuno naivni i prave zaokret od 180 stepeni u cijeloj priči, stavljajući sebe u nekakvu ulogu spasioca cijele stvari, pa prosječan gledatelj Haytovog Dnevnika stekne utisak da su oni upravo zaslužni za dolazak O'Breina u Sarajevo.

U paralelnom univerzumu hard core SDA-ovaca i DF-ovaca, nije teško zamisliti da su O'Breinovo predavanje na FPN-u su organizovali Željkovi i Bakirovi prvi savjetnici. Samo ne znam što su mu dopustili da se onako ostrvi na Seku i slične sa američke crne liste?
plavi_E

#19727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:01 A zamisli da je SDA na vlasti i da je doslo do ovakvog angazmana SAD-a. Pa ovdje bi se romani pisali o uspjehu politike, hvalospjevi o mudrosti prvog u Bosnjaka…
Preko 90% pominjanja SDA dolazi od botova i simpatizera Trojke, Covica i Dodika. Dzaba prosipate suplju. Da neko u BiH nije dobro usro motku ovog angazmana nebi ni bilo. Kako stvari stoje motka je usrana na sastanku u Laktasima. Od tad je i krenula lavina reakcija koja je kulminirala posjetom iz ministarstva vanjskih poslova Amerika.
plavi_E

#19728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:09
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 03/02/2024 21:04
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 20:54

Izgleda da su Ameri napokon prepoznali da imaju partnera u BiH i da je sada pravo vrijeme da se vrate…
Mislis na ove sto su prvo u PD glasali za zakon kako bi se sprijecila kradja na izborima da bi onda taj isti zakon srusiili na DN kako su i dogovorili u Laktasima sa Dodikom i Covicem. Znaci u tim prevrtljivcima su Ameri prepoznali "partnere". Interesantan je i trenutak tog "prepoznavanja partnera". Prepoznavanje i povratak se desili nekoliko dana nakon sastanka u Laktasima. Koja slucajnost. :-)
Aha, to onaj zakon sto je SDA mislila progurati, jer se jednako kao i Dodik boje intervencije VP-a koja bi ih onemogucili da kradu kao sto su navikli?

I jos se lik hvali sa ovim…
To je onaj zakon za koji je Trojka glasala u Predstavnickom Domu da bi se nakon sastanka u Laktasima predomislila.
zavrzlama

#19729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

izvrsni direktor wrote: 03/02/2024 21:00
zavrzlama wrote: 03/02/2024 20:38 Recimo da ameri iza zatvorenih vrata kazu trojci" ne popustajte dodiku i covicu,i po cijenu da dodik izazove sukob,mi cemo vas politicki i vojno pomoci da srusite secesioniste"

A tad Konakovic i trojka kazu"hvala vama na tome,mi mislimo da se moze sa dodikom i covicem pregovorima postici napredak"
Pa jesu li rekli to?
Ako jesu rekli,onda je Konakovic gori od sda...po meni ameri od srba samo traze da ostanu u BIH,a sve opstrukcije ,ponizavanje BIH im ne zamjeraju,jer ameri su u dejtonu i stvorili rs da radi ovo sto radi,samo je problem sto srbi sebe ne vide vjecno u BIH,jer su u demografskom kolapsu..

Na kraju ce srbi primorat amere da izaberu BIH ii ukidanje rs ili podjelu BIH...to je sva poenta.
Jordan1961

#19730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Jordan1961 »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 20:54

Izgleda da su Ameri napokon prepoznali da imaju partnera u BiH i da je sada pravo vrijeme da se vrate…
Mislis na ove sto su prvo u PD glasali za zakon kako bi se sprijecila kradja na izborima da bi onda taj isti zakon srusiili na DN kako su i dogovorili u Laktasima sa Dodikom i Covicem. Znaci u tim prevrtljivcima su Ameri prepoznali "partnere". Interesantan je i trenutak tog "prepoznavanja partnera". Prepoznavanje i povratak se desili nekoliko dana nakon sastanka u Laktasima. Koja slucajnost. :-)
Aha, to onaj zakon sto je SDA mislila progurati, jer se jednako kao i Dodik boje intervencije VP-a koja bi ih onemogucili da kradu kao sto su navikli?

Što Trojka nije dala svoj prijedlog izmjena IZ? Što je to prepušteno HDZ?
GandalfSivi

#19731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

plavi_E wrote: 03/02/2024 21:11
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:01 A zamisli da je SDA na vlasti i da je doslo do ovakvog angazmana SAD-a. Pa ovdje bi se romani pisali o uspjehu politike, hvalospjevi o mudrosti prvog u Bosnjaka…
Preko 90% pominjanja SDA dolazi od botova i simpatizera Trojke, Covica i Dodika. Dzaba prosipate suplju. Da neko u BiH nije dobro usro motku ovog angazmana nebi ni bilo. Kako stvari stoje motka je usrana na sastanku u Laktasima. Od tad je i krenula lavina reakcija koja je kulminirala posjetom iz ministarstva vanjskih poslova Amerika.
Razlika izmedju forumasa i bota: Forumas sara po temama, razni pdf-ovi, razne oblasti interesovanja, svega pomalo. Botovi se drze iskljucivo (ili barem 90%+ jedne teme, zastupaju samo jednu ideju, sve im se svodi na ponavljanje iste mantre).

Sada skontaj u kojoj sam skupinu ja a u kojoj ti…
GandalfSivi

#19732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Jordan1961 wrote: 03/02/2024 21:15

Što Trojka nije dala svoj prijedlog izmjena IZ? Što je to prepušteno HDZ?
Treba opet ponavljati da je Trojkin prijedlog da se IZ napravi u skladu sa presudama Evropskog suda za ljudska prava?

Ili se samo malo ludi pravimo?
palermo

#19733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:17
Razlika izmedju forumasa i bota: Forumas sara po temama, razni pdf-ovi, razne oblasti interesovanja, svega pomalo. Botovi se drze iskljucivo (ili barem 90%+ jedne teme, zastupaju samo jednu ideju, sve im se svodi na ponavljanje iste mantre).

Zanimljiva klasifikacija. Imaju li neki procenti vezani za ucesce na temama ?
A_A_AKCIJA

#19734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

zavrzlama wrote: 03/02/2024 20:38 Recimo da ameri iza zatvorenih vrata kazu trojci" ne popustajte dodiku i covicu,i po cijenu da dodik izazove sukob,mi cemo vas politicki i vojno pomoci da srusite secesioniste"

A tad Konakovic i trojka kazu"hvala vama na tome,mi mislimo da se moze sa dodikom i covicem pregovorima postici napredak"

Tad je trojka izdajnicja,kukavicka i politicki amater....

Kraj price...

Po meni.....trojka ima ogranicenu podrsku amera i zato djeluju konfuzno i nedoreceno...

A akoimaju potpunu podrsku amera,a ponasaju se imalo popustljivo prema dodiku i covicu,po meni su isti i gori od sda...the end.
Sve to stoji, samo je pitanje koji je motiv Trojke da tako zajebe?

Retardirani nisu.

Kojom logikom dobiješ podršku USA i onda se kockaš?

Zašto bi Trojka spašavala Mileta i Čovića? Ako je ogromna vjerovatnoća da će njih dvojica u sličnoj poziciji birati SDA 2026?

Pogotovo ako se vidi da Trojka nije odabrala put udaranja po prstima i nacionalnih tenzija. Definitivno ne beru jeftine poene na tom polju.

Ako je rastaljivanje, onda NiP ne bi ni nastao, jer je Konaković bio na drugoj najjačoj poziciji u državi, premijera KS koji je upravljao milijardom, bez da pita ikoga, HDZ, SNSD...

Na državnom nivou nema para i nema potrebe da se Trojka bruka na tom nivou, gubi obraz ispunjavajući želje HDZ i SNSD a za uzvrat da zbog toga izgubi izbore 2026. To nema nikakve logike.

Sve se svede na jedini mogući scenarij.

Trojka ima podršku MZ, prije svih USA. Iz EU dolaze disonantni tonovi, prije svega prema HDZ-u i Čoviću, koji ima više kredita nego vi trebalo, a sve zbog HDZ Hrvatske.

MZ i dalje insistira na dogovoru, pokušavajući jeftiniju opciju da HDZ napusti Mileta i da Mile u spašavanju guzice dosta toga potpiše.

USA insistira na pomirenju Bošnjaka i Hrvata i to je uslov njihove podrške. Ako Mile ne bude potpisivao, oni su preuzeli obavezu da to riješe, ali uz ispunjenje ovog uslova.

Ide nam na ruku da USA i EU ne odgovara BiH kao ruski satelit, pa se malo više trude nego inače i pokušavaju nas dovesti u red.

Sve što se dešava je zbog ovoga gore navedenog.

Ne postoji dogovor u Laktašima.

Postoji razgovor, kao i prije ovoga, gdje se pričalo o svemu. SNSD i HDZ iznosili zahtjeve koji su odbijeni, Plus te stvari se ne mogu sakriti.
Dogovor tog tipa bi isplivao jer se mora provesti kroz parlamente.

Je li se išta dogovorilo? Jeste. Ali ništa od onoga što su plasirali SNSD i HDZ.

Zašto su plasirali?

Pa priča na forumu je dokaz. Da se uzdrma Trojka, da se pokuša rasklimati dobra saradnja MZ i Trojke. Jer ne bi bilo prvi put da domaći političari lažu.
Njihova priča savršeno odgovara SNSD, HDZ i SDA i zato su i legli na nju i zato guslaju ad nauseam.
JohnnyS

#19735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

izvrsni direktor wrote: 03/02/2024 20:25
Ozimician wrote: 02/02/2024 11:52
JohnnyS wrote: 02/02/2024 11:50 U Hrvatskoj se jedna doktorica ubila nakon što je pokrenuta na nju hajka na Facebooku. 30 joj godina bilo.

Nisam za cenzure, pičke materine, ali neka odgovornost za ono što se priča mora postojati. Da udarim šakom nekoga, fasovao bih prijavu, mora biti slična zakonska odredba kad udaram riječima

Kad na naslovnici jedne od najtiražnijih novina vrišti naslov da su Fadilovi respiratori ubili trudnicu onda se treba dozvoliti Fadilu da izazove bar nakladnika novina koji je stavio takav naslov da dokaže tu tvrdnju na sudu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo o tome pricam. Hajka se danas napravi medijski i na drustvenim mrezama samo tako, bez ikakve odgovornosti i dokaza. Bukvalno moze unistiti covjeku zivot, bez da ovaj ima i priliku da se odbrani od toga.
Jel to vi sazalijevate nekog sda kriminalca? :-) mediji su preblagi koliko je on zasluzio. Ne samo zbog kriminala preko ljudskih zivota vec i za sve ostalo. kakva god hajka, malo je koliko je taj ojadio ljudi u drzavi
Ja govorim generalno, jebe mi se za Fadila. Ali svi trebaju paziti što govore, a ne srati što požele
GandalfSivi

#19736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

palermo wrote: 03/02/2024 21:23

Bilo je nekada na kojoj je temi ucesnik najaktivniji i koji je to procenat postova, ali su ukinuli. Moze se to i rucno izbrojati, evo za ovog lika provjerih zadnjih 150 postova, svi su na pdf politika, 145 na ovoj temi…
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#19737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

zavrzlama wrote: 03/02/2024 21:13

Pa jesu li rekli to?
Ako jesu rekli,onda je Konakovic gori od sda...po meni ameri od srba samo traze da ostanu u BIH,a sve opstrukcije ,ponizavanje BIH im ne zamjeraju,jer ameri su u dejtonu i stvorili rs da radi ovo sto radi,samo je problem sto srbi sebe ne vide vjecno u BIH,jer su u demografskom kolapsu..

Na kraju ce srbi primorat amere da izaberu BIH ii ukidanje rs ili podjelu BIH...to je sva poenta.
A,ako nisu to rekli?
palermo

#19738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:29

Bilo je nekada na kojoj je temi ucesnik najaktivniji i koji je to procenat postova, ali su ukinuli. Moze se to i rucno izbrojati, evo za ovog lika provjerih zadnjih 150 postova, svi su na pdf politika, 145 na ovoj temi…
Ali i ja samo pisem na podforumu politika i ponekad na fudbalu. Mogu li dobiti nekakvu potvrdu da sam bot .
sumirprimus

#19739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Kad si ti piso na pdf fudbal? :lol:
sajber87

#19740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

https://n1info.ba/vijesti/obrien-ostro- ... -interesa/

Cisto da podsjetimo koga je kritikovao o brajen, jer ocigledno bi da neki obrnu koji spin
GandalfSivi

#19741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

palermo wrote: 03/02/2024 21:52

Ali i ja samo pisem na podforumu politika i ponekad na fudbalu. Mogu li dobiti nekakvu potvrdu da sam bot .
Ne mozes, zajebao te Azijski kup od neki dan :D

Nema puno botova, ja ih na prvu mogu cetvoricu nabrojati, po dva sa svake strane, ali su lako prepoznatljivi…
zavrzlama

#19742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

izvrsni direktor wrote: 03/02/2024 21:38
zavrzlama wrote: 03/02/2024 21:13

Pa jesu li rekli to?

A,ako nisu to rekli?
Onda kupujes vrijeme i spremas se za D Day
Osmi Socrates

#19743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Osmi Socrates »

Ameri nisu rekli ništa što nisu rekli. :lol: Sve je zapravo veoma jednostavno. OK, Čoviću je odzvonilo u smislu da nema više razgovaranja sa njim, što se tiče Amera. Jednostavno, nije (hrvatski) čovjek u BiH sa kojim se može pregovarati oko promjene Ustava.

Već su razbucali jedno kriminalno gnijezdo u BiH, a to je SDA. Ne može se sa njima pregovarati oko promjena Ustava, takođe.

Sada razbucavaju drugo, sa razlikom da ne možeš razbucati HDZ iz nekoliko razloga, ali možeš tražiti novog čovjeka ispred HDZ koji će zadovoljiti minimum uslova, a to je da jača FBiH, a time automatski i BiH, i slabi Dodikov položaj. Koristi se i Plenković, upravo sa tim ciljem. Ostaje da se vidi kako će se to odvijati.

A onda će se pregovarati oko promjene Ustava.
palermo

#19744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

sumirprimus wrote: 03/02/2024 21:53 Kad si ti piso na pdf fudbal? :lol:
Pa ja i moj drug Dzakma rasturali na fudbalu...al istina, otkako su tamo Ti i Gerro odnosno Zokka odnosno Auspuh ili kako vec, najaktivniji slabo i tamo zalazim...
palermo

#19745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 21:56
palermo wrote: 03/02/2024 21:52

Ne mozes, zajebao te Azijski kup od neki dan :D

Nema puno botova, ja ih na prvu mogu cetvoricu nabrojati, po dva sa svake strane, ali su lako prepoznatljivi…
Ma botovi se u principu mogu prepoznati ergo nije ti dobra klasifilacija.......imas botove koji se ubise od pisanja na raznim temama, valjda se yada zabavljaju, al na politici ti vidis da je bot.
sumirprimus

#19746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

palermo wrote: 03/02/2024 22:03
sumirprimus wrote: 03/02/2024 21:53 Kad si ti piso na pdf fudbal? :lol:
Pa ja i moj drug Dzakma rasturali na fudbalu...al istina, otkako su tamo Ti i Gerro odnosno Zokka odnosno Auspuh ili kako vec, najaktivniji slabo i tamo zalazim...
Te glory huntere ne racunam
GandalfSivi

#19747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

plavi_E wrote: 03/02/2024 20:22 Dzaba prosipanje suplje. Amer nije dosao u BiH da nekog pohvali nego zbog sastanka u dodikovom podrumu. Bez tog sastanka niti bi bilo prvo onih reakcija ambasade niti bi O'Brien dolazio. Cinjenica je da nisu ni za koga imali rijeci hvale. To je dovoljno da demantuje botovsko supljiranje.
Ono kad “forumasi” i “novinari” dobijaju instrukcije sa istog izvora :lol:
A šta je sa spornim sporazumom iz Laktaša? O'Brien ga nije baš pohvalio.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kako-je ... /240203099

Inace je clanak toliko objektivan da se SDA i Seka nisu ni rjecju spomenuli…
sumirprimus

#19748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

Klix i forumasi u odbrani sdfa casti , koje nema :oops:
pemanapemani

#19749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by pemanapemani »

O'Brien je iskljucivo dosao na poziv Komsica i zbog njegovog lobiranja.

Razlog njegovog dolaska jeste da ne pohvali trojku. Da popuni termin predavanja na FPN, usputno, neobavezno i sturo je spomenuo da su Covic, Dodik i Izetbegovici uradili u dalekoj proslosti neke sitne prekrsaje.

Komsica nije spomenuo, jer je u visokoj diplomatiji obicaj da se ne spomene onaj ko te pozvao i doveo.

Uglavnom, trojka ce izdati, ako vec nije i to im je jasno i nedvosmisleno porucio O'Brien.
sumirprimus

#19750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

I direktno prozove i pljune dfovog koaliciong partnera i df ostane s njima u kolaicji. Zbogom pameti.
Locked