Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Piaty

#19676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

tramvajtrojka wrote: 03/02/2024 18:58
A_A_AKCIJA wrote: 03/02/2024 18:56
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 18:51 U kom dijelu njegovog nadasve otvorenog izlaganja je naribao trojku?
Fakat, ne pratiš nastavu

Odmah nakon što je govorio o area 51 I vanzemaljcima
Image

Dobro je da si spomenuo vanzemaljce pa vidi kakva nepismena stoka radi u faktoru i ne zna za un aliena, i odavde sa faktora uzimaju nezavisne analize zabrinutih gradjana :lol: :lol:

An alien passport, also known as a foreign passport or a noncitizen passport, is a travel document issued by a country to a noncitizen or foreign national. It serves as proof of identity and nationality for an individual who is not a citizen or national of the issuing country.
A glupani mislili to vanzemaljci :lol: :lol: :lol:
Blam decenije.

Od silnih portala bar sam zapamtio da ovaj Faktor vazda preskočim
A_A_AKCIJA

#19677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

Skijaš wrote: 03/02/2024 19:06 Pa da, on bar nikad nije bio clan SDA
Auuu, dobar, dobar :thumbup:

Mada, ti si dokaz da nikad nije kasno :izet:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 03/02/2024 19:02
Chmoljo wrote: 03/02/2024 16:23
kakabanja213 wrote: 03/02/2024 14:12
Znaci kad ukrades 10 maraka je "typically nothing to be concerned about".
Ti si upotrijebio analogiju, ne ja. Vidi ti to sa sobom.
Ja sam sa sobom davno to vidio. Mali kriminalac i veliki kriminalac su opet kriminalci, mali ili veliki. Kao sto je i malo radiokativna voda a i puno radioktivna voda puno radioaktivna. Izbjegavam i jednu i drugu.
Sto si nervozan, nisam ti ja kriv sto si upotrijebio glupu analogiju.
GandalfSivi

#19679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Mene fakat zanima u kom univerzumu zive ljudi (mislim na one koji fakat vjeruju u ono sto pisu, tipa skijas, za razliku od standardnih senvicara tipa jordan i onaj plavi, sta je vec) koji misle da sve sto se trenutno radi nije stvar dogovora izmedju Amera i Trojke?

Znaci, od uspostavljanja vlasti u KS prvi put, preko uspostavljanja vlasti drugi put, generalnih izbora, provedbe istih i uspostavljanja drzavne/federalne vlasti, SDAscad je kukala kako se “vlast pravi po ambasadama”, jer su (napokon) prvi pusteni niz vodu, uz neku najavu da ce ih Dodik i Covic pratiti.

I sada kada imamo (u zadnjih 20 godina) nevidjen pritisak na Dodika i Covica, (pa onda malo i po SDA korupciju se udari), gdje taj pritisak ode od Ambasade, preko Secretary of State (prvi put u milijardu godina da se neko tako visoko pozicioniran bavi nama uz otvorenu podrsku probosanskoj politici), pa do toga da dodje visokopozicionirani politicar tipa O’Briena (samo je Dodiku i Prpi to obicno piskaralo), koji mimo svih politickih obicaja direktno nariba SNSD, HDZ i SDA.

Znaci opsta politicka ofanziva, ali dzaba sve kada SDA i SDAscad uporbo dokazuju da im je i komadic vlasti puno bitniji od borbe za politiku.
DonieBrasco

#19680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

SDA ima toliko repova koji dolaze na naplatu uz gubitak vlasti da oni ne znaju gdje udaraju, a na sve su spremni da opet budu vlast sa ovim istim Dodikom i Covicen.

Cak pod cjenu da USA okrenu leđa.
sajber87

#19681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Skijaš wrote: 03/02/2024 19:00
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 18:53
Skijaš wrote: 03/02/2024 18:49

Meni ipak djeluje da su neke stvari dogovorene ...

Aha, od svih tih silnih dogovora i izdaja, jedino smo vidjel pokusaj guranja zakona o sprjecavanju pranja novca
Poenta je da je nesto ipak dogovoreno, a prica se kako dogovora nije bilo. Sad koliko je duboko i siroko taj dogovor isao, nemamo detalje ni ti ni ja, ali ako Konakovic kaze da treba implementirati dogovoreno iz Laktasa, onda je bezveze pricati kako uopste nije bilo dogovora.
Majka mu stara hoce li iko ikad reci bakiru i zeljki da kad se dogovaraju sa miletom i draganom mogu i bez potpisa da bude validan dogovor, nije bilo porebe da bakir parafira legitimno predstavljanje draganu a sda i df zaustavljanje nato puta miletu, validno je to i bez da skrabaju svoja prezimena na nekakvoj papirčini sto se bezze poturaju da potpisuju kada je to svejedno i isto, savjetuje li iko nase gazije da ne trose mastilo u ovoj krizi kada je svaka stednja zlatna :mrgreen:
kakabanja213

#19682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 03/02/2024 19:19
Chmoljo wrote: 03/02/2024 16:23

Ti si upotrijebio analogiju, ne ja. Vidi ti to sa sobom.
Ja sam sa sobom davno to vidio. Mali kriminalac i veliki kriminalac su opet kriminalci, mali ili veliki. Kao sto je i malo radiokativna voda a i puno radioktivna voda puno radioaktivna. Izbjegavam i jednu i drugu.
Cuj nervozan. Hahahah. Nidje veze. Ali tvoj odgovor na moju glupu analogiju je jos gluplji.
Tvojom analogijom dosli bi do zakljucka da sam ja nervozan a ti jos nervozniji.
Last edited by kakabanja213 on 03/02/2024 19:40, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#19683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 19:29 Mene fakat zanima u kom univerzumu zive ljudi (mislim na one koji fakat vjeruju u ono sto pisu, tipa skijas, za razliku od standardnih senvicara tipa jordan i onaj plavi, sta je vec) koji misle da sve sto se trenutno radi nije stvar dogovora izmedju Amera i Trojke?

Znaci, od uspostavljanja vlasti u KS prvi put, preko uspostavljanja vlasti drugi put, generalnih izbora, provedbe istih i uspostavljanja drzavne/federalne vlasti, SDAscad je kukala kako se “vlast pravi po ambasadama”, jer su (napokon) prvi pusteni niz vodu, uz neku najavu da ce ih Dodik i Covic pratiti.

I sada kada imamo (u zadnjih 20 godina) nevidjen pritisak na Dodika i Covica, (pa onda malo i po SDA korupciju se udari), gdje taj pritisak ode od Ambasade, preko Secretary of State (prvi put u milijardu godina da se neko tako visoko pozicioniran bavi nama uz otvorenu podrsku probosanskoj politici), pa do toga da dodje visokopozicionirani politicar tipa O’Briena (samo je Dodiku i Prpi to obicno piskaralo), koji mimo svih politickih obicaja direktno nariba SNSD, HDZ i SDA.

Znaci opsta politicka ofanziva, ali dzaba sve kada SDA i SDAscad uporbo dokazuju da im je i komadic vlasti puno bitniji od borbe za politiku.
Kako misliš stvar dogovora?

Zašto bi trojka išla u Bakince, napravila dogovor, samo da bi kasnije od US ambasade stigla vijest da se to ni pod razno ne smije dozvoliti i čak taj isti visoki dužnosnik direktno kritikuje stvari sa sastanka u Laktašima?
Sasvim je jasno da su Amerikanci otpisali SDA i da su se opasno okrenuli protiv Čovića, ali je također istina da nisu baš oduševljeni rezultatima trojke.
Skijaš

#19684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

...
GandalfSivi

#19685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

sehohari wrote: 03/02/2024 19:39
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 19:29 Mene fakat zanima u kom univerzumu zive ljudi (mislim na one koji fakat vjeruju u ono sto pisu, tipa skijas, za razliku od standardnih senvicara tipa jordan i onaj plavi, sta je vec) koji misle da sve sto se trenutno radi nije stvar dogovora izmedju Amera i Trojke?

Kako misliš stvar dogovora?

Zašto bi trojka išla u Bakince, napravila dogovor, samo da bi kasnije od US ambasade stigla vijest da se to ni pod razno ne smije dozvoliti i čak taj isti visoki dužnosnik direktno kritikuje stvari sa sastanka u Laktašima?
Sasvim je jasno da su Amerikanci otpisali SDA i da su se opasno okrenuli protiv Čovića, ali je također istina da nisu baš oduševljeni rezultatima trojke.
Izbijes argument da nisi za dogovor i napredak zemlje. Normalno da jesi, postujuci presude suda za ljudska prava i preuzete obaveze drzave. Dodik opet zajebao sa sprjecavanjem pranja para, Covic se ubi sa juznim tokom, trojka dobije Amerikance vise probosanski nastrojene nego u zadnjih 20 godina.

Gdje je problem?
relativno84

#19686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Bez priloga.
:oops: :D
Chmoljo

#19687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 03/02/2024 19:38
Cuj nervozan. Hahahah. Nidje veze. Ali tvoj odgovor na moju glupu analogiju je jos gluplji.
Sta god ti pomaze da lakse zaspis :thumbup:
Chmoljo

#19688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 19:45
Izbijes argument da nisi za dogovor i napredak zemlje. Normalno da jesi, postujuci presude suda za ljudska prava i preuzete obaveze drzave. Dodik opet zajebao sa sprjecavanjem pranja para, Covic se ubi sa juznim tokom, trojka dobije Amerikance vise probosanski nastrojene nego u zadnjih 20 godina.

Gdje je problem?
Ja od pocetka govorim da je potrebno zaigrati tu igru. Pogotovo poslije aprilskog paketa, amerima je potrebno da imaju nekoga ko ih nece opet izlevatiti.
Styling

#19689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

Ozimician wrote: 02/02/2024 11:52
JohnnyS wrote: 02/02/2024 11:50 U Hrvatskoj se jedna doktorica ubila nakon što je pokrenuta na nju hajka na Facebooku. 30 joj godina bilo.

Nisam za cenzure, pičke materine, ali neka odgovornost za ono što se priča mora postojati. Da udarim šakom nekoga, fasovao bih prijavu, mora biti slična zakonska odredba kad udaram riječima

Kad na naslovnici jedne od najtiražnijih novina vrišti naslov da su Fadilovi respiratori ubili trudnicu onda se treba dozvoliti Fadilu da izazove bar nakladnika novina koji je stavio takav naslov da dokaže tu tvrdnju na sudu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo o tome pricam. Hajka se danas napravi medijski i na drustvenim mrezama samo tako, bez ikakve odgovornosti i dokaza. Bukvalno moze unistiti covjeku zivot, bez da ovaj ima i priliku da se odbrani od toga.
Ovde ne piše “Fadilovi respiratori” već samo “respiratori”. Fadil nema veze sa ovim naslovom. Za ove smrti su odgovorni oni koji su stavili respiratore u upotrebu.
Prpa.ba

#19690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 19:29 I sada kada imamo (u zadnjih 20 godina) nevidjen pritisak na Dodika i Covica, (pa onda malo i po SDA korupciju se udari), gdje taj pritisak ode od Ambasade, preko Secretary of State (prvi put u milijardu godina da se neko tako visoko pozicioniran bavi nama uz otvorenu podrsku probosanskoj politici), pa do toga da dodje visokopozicionirani politicar tipa O’Briena (samo je Dodiku i Prpi to obicno piskaralo), koji mimo svih politickih obicaja direktno nariba SNSD, HDZ i SDA.

U "opstim politickim ofanzivama" zivimo od devedesetih.

Americka dnevna politika (u sto spada laprdanje americkog anonimusa neki dan) identicna je nasoj dnevnoj politici. Nebitna, prolazna, promjenljiva.

Ono sto ostaje i opstaje, desetljecima vec, jeste borba protiv "bosnjackog demografskog oportunizma" i sprjecavanje nastavka oruzanog sukoba kroz tepanje Bosnjacima i pozive na dogovor svim stranama.

Nije prpa bot, nego je vas strah stvarnosti. :mrgreen:
GandalfSivi

#19691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 03/02/2024 20:03
GandalfSivi wrote: 03/02/2024 19:29 I sada kada imamo (u zadnjih 20 godina) nevidjen pritisak na Dodika i Covica, (pa onda malo i po SDA korupciju se udari), gdje taj pritisak ode od Ambasade, preko Secretary of State (prvi put u milijardu godina da se neko tako visoko pozicioniran bavi nama uz otvorenu podrsku probosanskoj politici), pa do toga da dodje visokopozicionirani politicar tipa O’Briena (samo je Dodiku i Prpi to obicno piskaralo), koji mimo svih politickih obicaja direktno nariba SNSD, HDZ i SDA.

U "opstim politickim ofanzivama" zivimo od devedesetih.

Americka dnevna politika (u sto spada laprdanje americkog anonimusa neki dan) identicna je nasoj dnevnoj politici. Nebitna, prolazna, promjenljiva.

Ono sto ostaje i opstaje, desetljecima vec, jeste borba protiv "bosnjackog demografskog oportunizma" i sprjecavanje nastavka oruzanog sukoba kroz tepanje Bosnjacima i pozive na dogovor svim stranama.

Nije prpa bot, nego je vas strah stvarnosti. :mrgreen:
Prpa je samo neozbiljan…
kakabanja213

#19692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Chmoljo wrote: 03/02/2024 19:48

Nema potrebe, nemam problema sa snom. Mozda je do toga sto ne pijem malo radoaktivnu vodu. A mozda do toga sto mi ne branim one koji su malo ukrali.
GandalfSivi

#19693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Chmoljo wrote: 03/02/2024 19:52

Gdje je problem?
Ja od pocetka govorim da je potrebno zaigrati tu igru. Pogotovo poslije aprilskog paketa, amerima je potrebno da imaju nekoga ko ih nece opet izlevatiti.
Ali skontaj svega ti, kada je Bisera za ruku vodala Ministra vanjskih poslova Irana po Sarajevu da onako javno sere po Amerima, nije bilo ovakve reakcije, ali sada kada Trojka prodaje drzavu, Ameri se digli da ih sprijece.

Zbogom pameti, zbogom logiko…
Chmoljo

#19694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

kakabanja213 wrote: 03/02/2024 20:07
Chmoljo wrote: 03/02/2024 19:48
Nema potrebe, nemam problema sa snom. Mozda je do toga sto ne pijem malo radoaktivnu vodu. A mozda do toga sto mi ne branim one koji su malo ukrali.
Malo radiokativna voda nije opasna. Kao sto nisi znao. Pa si se prosuo, ko radioaktivna ili malo radioaktivna, svejedno.
Prpa.ba

#19695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 20:07 Prpa je samo neozbiljan…
Ako ti je tako lakse. :mrgreen:
Chmoljo

#19696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Chmoljo »

GandalfSivi wrote: 03/02/2024 20:09
Chmoljo wrote: 03/02/2024 19:52

Gdje je problem?

Ali skontaj svega ti, kada je Bisera za ruku vodala Ministra vanjskih poslova Irana po Sarajevu da onako javno sere po Amerima, nije bilo ovakve reakcije, ali sada kada Trojka prodaje drzavu, Ameri se digli da ih sprijece.

Zbogom pameti, zbogom logiko…
Cinjenica je da se Dino bavi svojim radnim mjestom, a oravovjerni muda jedu zbog toga, kao da im je neko drugi kriv zbog toga...
plavi_E

#19697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Dzaba prosipanje suplje. Amer nije dosao u BiH da nekog pohvali nego zbog sastanka u dodikovom podrumu. Bez tog sastanka niti bi bilo prvo onih reakcija ambasade niti bi O'Brien dolazio. Cinjenica je da nisu ni za koga imali rijeci hvale. To je dovoljno da demantuje botovsko supljiranje.
plavi_E

#19698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Ali sto bi neki rekli, sacekajmo daljnji razvoj dogadjaja.
zavrzlama

#19699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zavrzlama »

Ako Konakovic i trojka rade po uputama amera,moze se razumjeti njihova taktika "da se vlasi ne dosjete" ali
ako znaju da im ameri stoje iza ledja a oni na svoju ruku idu dodiku niz dlaku @skijasova teza o trojokinom popustanju dodiku dok imaju podrsku amera je izdaja i pije vode i @ skijas je u pravu...
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#19700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Ozimician wrote: 02/02/2024 11:52
JohnnyS wrote: 02/02/2024 11:50 U Hrvatskoj se jedna doktorica ubila nakon što je pokrenuta na nju hajka na Facebooku. 30 joj godina bilo.

Nisam za cenzure, pičke materine, ali neka odgovornost za ono što se priča mora postojati. Da udarim šakom nekoga, fasovao bih prijavu, mora biti slična zakonska odredba kad udaram riječima

Kad na naslovnici jedne od najtiražnijih novina vrišti naslov da su Fadilovi respiratori ubili trudnicu onda se treba dozvoliti Fadilu da izazove bar nakladnika novina koji je stavio takav naslov da dokaže tu tvrdnju na sudu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Upravo o tome pricam. Hajka se danas napravi medijski i na drustvenim mrezama samo tako, bez ikakve odgovornosti i dokaza. Bukvalno moze unistiti covjeku zivot, bez da ovaj ima i priliku da se odbrani od toga.
Jel to vi sazalijevate nekog sda kriminalca? :-) mediji su preblagi koliko je on zasluzio. Ne samo zbog kriminala preko ljudskih zivota vec i za sve ostalo. kakva god hajka, malo je koliko je taj ojadio ljudi u drzavi
Locked