Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
GandalfSivi

#49476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 02/02/2024 01:19
Chmoljo wrote: 01/02/2024 21:14
Biden proglasio sankcije protiv izraelskih doseljenika na Zapadnoj obali: Nepodnošljiv nivo nasilja
:shock:
Zar ti ne vidis licemjersto u toj njegovoj objavi?

Sankije protiv izraelskih doseljenika, a nema sankcija protiv vlade Izraela, IDF i policije koji ne samo da stite doseljenike, vec i podsticu njihove akcije.

S druge strane za sve akcije tamo nekih grupa u Iraku koji napadaju americke baze upire prstom i sancionise Iran.

Ne kazem da Iran ne stoji iza njih, to su njegovi proxiji jednako kao sto su i doseljenici proxiji Izrelske vlade.

Dosljedan je nema sta. :-)
Nisu to sankcije protiv “doseljenika”, nego protiv cetiri lika. A doseljenika 700 hiljada. Valjda su ova cetvorica jal organizatori terora nad Palestincima jal ono bas masovne ubice. Ostalih 699996 doseljenika mase k.rcem…
hatemondays

#49477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hatemondays »

siki_sa wrote: 01/02/2024 23:14

Baskonia :thumbup:
Kako je nekad davne 79 grmilo u Skenderiji na tekmi protiv Makabija. Cijela dvorana Palestina, Palestina lijepe djecacke uspomene. Uvijek smo bili na pravoj strani.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#49478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

GandalfSivi wrote: 02/02/2024 01:23
Chmoljo wrote: 01/02/2024 21:14

:shock:

Sankije protiv izraelskih doseljenika, a nema sankcija protiv vlade Izraela, IDF i policije koji ne samo da stite doseljenike, vec i podsticu njihove akcije.

S druge strane za sve akcije tamo nekih grupa u Iraku koji napadaju americke baze upire prstom i sancionise Iran.

Ne kazem da Iran ne stoji iza njih, to su njegovi proxiji jednako kao sto su i doseljenici proxiji Izrelske vlade.

Nisu to sankcije protiv “doseljenika”, nego protiv cetiri lika. A doseljenika 700 hiljada. Valjda su ova cetvorica jal organizatori terora nad Palestincima jal ono bas masovne ubice. Ostalih 699996 doseljenika mase k.rcem…
Nista ne mijenja i da je 700K, izjava mu je opet licemjerna.

I ne cudi me, jer njegov izlapjeli mozak vise energije potrosi da zapamti i kaze sto mu je napisano, nego da sam smisli sta da kaze.
GandalfSivi

#49479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by GandalfSivi »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 02/02/2024 01:42
GandalfSivi wrote: 02/02/2024 01:23

Nista ne mijenja i da je 700K, izjava mu je opet licemjerna.

I ne cudi me, jer njegov izlapjeli mozak vise energije potrosi da zapamti i kaze sto mu je napisano, nego da sam smisli sta da kaze.
Vidis, ja postavljam licemjernu igru Amerike na sljedeci level, ali ti ocito nemas kapaciteta da procitas sta sam napisao i umjesto toga ti je lakse ponoviti priglupe teze o Bidenovom mozgu…
Bossona

#49480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bossona »

dr_Evil

#49481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Pa u koja doba ovo odgovoras, da se nisi udala u Ameriku, a da nisi javila?

Bloo wrote: 01/02/2024 21:36 kme
Ah da, popularno "kmee", humor generacije sta je tinejdzerske godine provodila uz Zikinu dinastiju, napredovali smo ipak, danas kmee koristi samo ekipa sta poslije napise "NATO..", neces se valjda poceti sa njima druzit.

Bloo wrote: 01/02/2024 21:36 Islamofobija
Razumijem da nemas vremena da pratis forum, treba oko macaka, ali molim te malo koncetracije. Nisam ja optuzio nikoga za islamofobiju, nego sam dao islamofobnu izjavu. Gdje sam doslovno 2milijarde muslimana prozvao da su nesposobni za bilo sta smisleno. A to je za bana po pravilima foruma!
Bloo wrote: 01/02/2024 21:36
ti gledas samo Hayat?
Hvala na pitanju, nemam pristup ex-yu kanalima jer sam skrti gad. A i da nisam Hayat ne gledam jer je projekat SDA, a znas da ja zastupam tezu da je SDA i IZBiH samo ispostava SANU. A SANU je sa svojim prethodnicima odgovoran za genocid u kontinuitetu :)
Bloo wrote: 01/02/2024 21:36 Ramy Youssef?
hos romanticnu komediju? The Big Sick?
mozes gledati i Kamalu K. ako si Marvel fan...
Prihvatam prijedlog i dat cu sansu ovome, da vidim jel to projekat stereotip kojeg trazim!

P.S. Drago mi je da si ziva, nisam te odavno nigdje upratio bio :)
dr_Evil

#49482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Kolumna je previse vjerska, nije nesto sta bih inace procitao i preporucio, pa tako to i ne radim, ali odgovara temi, pa ko voli nek izvoli:
https://thebosniatimes.ba/90384/sve-nas ... d-sebilja/
JohnnyS

#49483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

dr_Evil wrote: 02/02/2024 12:11 Kolumna je previse vjerska, nije nesto sta bih inace procitao i preporucio, pa tako to i ne radim, ali odgovara temi, pa ko voli nek izvoli:
Vjerujem da nitko ne bi bio na svijetu sretniji od Suljagića da nije morao "zaposjesti" Srebrenicu.
dr_Evil

#49484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 02/02/2024 12:19
dr_Evil wrote: 02/02/2024 12:11 Kolumna je previse vjerska, nije nesto sta bih inace procitao i preporucio, pa tako to i ne radim, ali odgovara temi, pa ko voli nek izvoli:
Vjerujem da nitko ne bi bio na svijetu sretniji od Suljagića da nije morao "zaposjesti" Srebrenicu.
Slazem se, javna je licnost i uredu je komentarisati njegove izjave ili postupke, ali ova joj nije bila na mjestu. Inace slabo stoji sa filterima, izleti iz nje taj mladomuslimanski background gdje svi koji ne misle kao oni su s druge strane barikade.
Dimu1927

#49485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

Ala hranite neumorno ovog igf- fila svaka vam cast, a on svakom odgovara u mnozini :lol: :lol: ima mjesec bila prica igfovci se lagano setaju nema vise otpora, evo i dan danas ginu ko zecevi genocidasi... gdje ono hamas na 60-70% jos ? :kiss:

E cuj americki sud nesto osudio, 4 doseljenika, mazanje ociju klasicno, ali eto nek je i amerika sad antisemitska, for the record.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 02/02/2024 12:28
Slazem se, javna je licnost i uredu je komentarisati njegove izjave ili postupke, ali ova joj nije bila na mjestu. Inace slabo stoji sa filterima, izleti iz nje taj mladomuslimanski background gdje svi koji ne misle kao oni su s druge strane barikade.
a da ne pričamo kako voli lanuti kad se muž politički skine sa direktorske pozicije, kao da ga politika tu nije dovela.
Piaty

#49487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Piaty »

dr_Evil wrote: 02/02/2024 12:28
Imamo iste mišljenje o toj ekipi ali vjerovatno iz potpuno različitih razloga :lol:

Ti zbog toga što nisu crveni, a ja zbog toga što su u praksi anacionalni i nedržavotvorni.
Dimu1927

#49488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

No comment. Irf..

Chmoljo

#49489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

JMGuti wrote: 01/02/2024 23:18
Chmoljo wrote: 01/02/2024 18:36
Etnicko ciscenje.

Zao mi je, ali ono sto je vrs radila ima vise elemenata genocida, nego ovo sto radi izrael.
Ono što je VRS radila ne da ima više elemenata genocida, to je genocid na kvadrat. A ovo što ljudski šljam radi Palestincima je također genocid. Mene niko ne može uvjeriti suprotno.
jedno je pričati ovako, drugo je to dokazivati na sudu.

za mene također nema sumnje da srpski establišment od oslobađanja od turske okupacije provodi etničko čišćenje, a u određenim trenucima kada su okolnosti na ruku i genocid. to je narativ priče "svi srbi u jednoj državi", to je lajtmotiv političkog stava SPCa, to je sadržano u djelovanju intelektualaca, to je sve dio kritike onih intelektualaca zdravijih svjetonazora.

međutim, UN jasno u svojim definicijama ističe namjeru uništenja određene populacije.

ono što je ironično do bola je to što izjave Smotriča i Ben gvira o preseljenju palestinaca u druge zemlje, više govori u prilog da je riječ o etničkom čišćenju, nego genocidu. Izraelu nije bitna populacija Gaze, ona samo smeta, ako će biti negdje drugo ok je. Izraelu je bitan teritorij.

međutim, narativ naš lokalni je bio: trećinu raseliti, trećinu pokrstiti, trećinu pobiti.

to je genocid.
Edin H.

#49490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

hatemondays wrote: 02/02/2024 01:30
siki_sa wrote: 01/02/2024 23:14

Baskonia :thumbup:
Kako je nekad davne 79 grmilo u Skenderiji na tekmi protiv Makabija. Cijela dvorana Palestina, Palestina lijepe djecacke uspomene. Uvijek smo bili na pravoj strani.
Ako mislimo na istu tekmu igralo se u maloj sali, mi zijanili.
dr_Evil

#49491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Piaty wrote: 02/02/2024 14:55
Imamo iste mišljenje o toj ekipi ali vjerovatno iz potpuno različitih razloga :lol:

Ti zbog toga što nisu crveni, a ja zbog toga što su u praksi anacionalni i nedržavotvorni.
Ma ja ih ne volim zbog vise razloga. Prvo ih ne volim zato sto su surovali sa nacistima(ukljucujuci ustase i cetnike) u WWII, drugo ih ne volim zato sto je to ista ekipa begova koji su za vrijeme Austrije se odrekli bosnjacke nacije i bosanskog jezik, zatim sto je to ista ekipa begova koji su sa Spahom uveli Vidovdanski ustav i tako neizravno doveli do Banovine Hrvatske.

Opet ih ne volim jer su onda pred rat sa SANU dogovorili podjelu Bosne, ne volim ih jer su zajedno sa drugim snagama razvalili Jugoslaviju, ne volim ih jer su napravili Kurban u ratu od Bosnjaka, ne volim ih jer su de facto dali medjuarodno priznanje Herceg Bosni i RS, jer su potpisali Dayton, jer su drustvenu imovinu ukrali kao drzavnu pa kasnije privatizovali, jer nisu vratili Hrvate i Bosnjake u RS, jer su privatizovali drzavu, jer su od Alije napravili mit i ukrali nam pravo na istinu i historiju, i na kraju ih ne volim jer Bosne nece biti ako njihova prica potraje. A da su anacionalni i da su razumjeli samo panislamizam, to svakako jesu :)

Uh sta se napisah za petak..
JMGuti

#49492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JMGuti »

Chmoljo wrote: 02/02/2024 14:57
Chmoljo wrote: 01/02/2024 18:36
Etnicko ciscenje.

Zao mi je, ali ono sto je vrs radila ima vise elemenata genocida, nego ovo sto radi izrael.
Ono što je VRS radila ne da ima više elemenata genocida, to je genocid na kvadrat. A ovo što ljudski šljam radi Palestincima je također genocid. Mene niko ne može uvjeriti suprotno.

za mene također nema sumnje da srpski establišment od oslobađanja od turske okupacije provodi etničko čišćenje, a u određenim trenucima kada su okolnosti na ruku i genocid. to je narativ priče "svi srbi u jednoj državi", to je lajtmotiv političkog stava SPCa, to je sadržano u djelovanju intelektualaca, to je sve dio kritike onih intelektualaca zdravijih svjetonazora.

međutim, UN jasno u svojim definicijama ističe namjeru uništenja određene populacije.

ono što je ironično do bola je to što izjave Smotriča i Ben gvira o preseljenju palestinaca u druge zemlje, više govori u prilog da je riječ o etničkom čišćenju, nego genocidu. Izraelu nije bitna populacija Gaze, ona samo smeta, ako će biti negdje drugo ok je. Izraelu je bitan teritorij.

međutim, narativ naš lokalni je bio: trećinu raseliti, trećinu pokrstiti, trećinu pobiti.

to je genocid.
Ja se slažem s tobom kada govorimo o dokazivanju pred Međunarodnim sudom. Ono što ja aludiram, i što ću sad reći direktno, Izrael je genocidna država, genocidna tvorevina, desetljećima širi svoje granice nauštrb Palestinaca, rastjeruju, ubijaju, muče. Izrael, bez obzira bio presuđen za genocid ili ne, mora se nazivati genocidnim. Jer oni to jesu. Dakle za mene ne postoji nikakva presuda, nikakvo pravno uporište, isključivo ono što vidim i znam - Izrael čini genocid nad Palestincima i to se mora iz dana u dan ponavljati. Učiti djecu, ako već neće škole, da je Izrael genocidna država. Govoriti to u vlastitoj kući, u dvorištu, na ulici, u javnim objektima.
Chmoljo

#49493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

JMGuti wrote: 02/02/2024 15:45
Chmoljo wrote: 02/02/2024 14:57

to je genocid.
Ja se slažem s tobom kada govorimo o dokazivanju pred Međunarodnim sudom. Ono što ja aludiram, i što ću sad reći direktno, Izrael je genocidna država, genocidna tvorevina, desetljećima širi svoje granice nauštrb Palestinaca, rastjeruju, ubijaju, muče. Izrael, bez obzira bio presuđen za genocid ili ne, mora se nazivati genocidnim. Jer oni to jesu. Dakle za mene ne postoji nikakva presuda, nikakvo pravno uporište, isključivo ono što vidim i znam - Izrael čini genocid nad Palestincima i to se mora iz dana u dan ponavljati. Učiti djecu, ako već neće škole, da je Izrael genocidna država. Govoriti to u vlastitoj kući, u dvorištu, na ulici, u javnim objektima.
Treba se govoriti kako jeste. Izrael je prekrsio vjerovatno svaku poznatu konvenciju koja se tice ratovanja, ali ni u mirnodopskim uslovima se nisu proslavili.

Medjutim, genocid se ne smije bagatelisati. To je ono zbog cega je i Emir Suljagic popizdio, a i ja se slazem sa njim.

Izrael jestr zlocinacki. Genocidan, tesko po ovim definicijama.
Dimu1927

#49494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

ako ovo istrebljenje jednog naroda nije genocid onda definiciju treba dopuniti
Chmoljo

#49495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Dimu1927 wrote: 02/02/2024 15:58 ako ovo istrebljenje jednog naroda nije genocid onda definiciju treba dopuniti
Ubijaju da, ali ne istrebljuju. Neselektivno bombardovanje se tesko moze nazvati istrebljenjem.

Pogledati definiciju etnickog ciscenja. Ovo je klasicni obrazac toga.

Pogledati i primjer Srebrenice. Zarovljene hiljade ljudi. Umjesto da su pusteni, jer je teritorij bio zauzet oni su krenuli sa sistematskim ubijanjem.

Krenuli su u unistenje populacije koja je vec krenula da bjezi sa odredjenog teritorija.
dr_Evil

#49496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Zaigrali se malo decki, kad evakuiras sav narod na jug pa onda usred kampa roknes debelu krmacu od 1000kg, onda je to danas definicija etnickog ciscenja. Etnicki ih ocistis na milijardu cestica. Desni guz, lijevi guz, sve to brise tariguz
toska

#49497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by toska »

Chmoljo wrote: 01/02/2024 09:39
dr_Evil wrote: 01/02/2024 09:17
Chmoljo wrote: 01/02/2024 09:07

a gdje se stavio na stranu Izraela?
23.11 daje komentar na desavanja u Palestini, u vrijeme najveceg stradanja i besumicnog razaranja, bez ijedne rijeci simpatije prema Gazi i samo prica o 07.10. Sasvim opravdana uporedba teroristickog Hamasa i njihovog gnusnog cina - bez komentara tu.

Da je rekao to sta je rekao 10.10 onda bi to bila reakcija na teroristkicki akt. 23.11 je potpuno stavljanja svojih kapaciteta i autoriteta kao memorijalnog centra na jednu stranu.

Normalna osoba bi osudila teroristicki cin i pokolj, i pozvala na mir i da se zaustavi agresija i novi holokaust. Kazem ja ga razumijem, s poslovne strane sasvim ok, radi odlican posao, s ljudske strane nesto drugo...
i to je došlo iz čista mira ili možda...
Prije nekoliko dana „Palestinska zajednica u BiH“, štagod to bilo, optužila je poimenično Muniru Subašić, Ćamila Durakovića, Hamdiju Fejzića i mene da smo, ni manje ni više, založili Memorijalni centar Srebrenica za „izraelsku stvar“ zbog snažnih institucionalnih veza između MCS i Svjetskog jevrejskog kongresa.
kao što sumir ne reazumije da je meni veća uvreda kada me nazove hamasovcem nego da mi bilo šta opsuje, tako vjerovatno ni ti ne razumiješ kolika je to uvreda njemu
U mezarju MCS se nalazi cijeli moj svijet. Moj otac, moj amidža, moja najbliža rodbina, moji prijatelji iz djetinjstva, drugovi iz razreda i uvreda je iz četničkog registra da sam u stanju trgovati njima.
Genocid se dokazuje na sudu – onako kako su to uradile Munira, Kada Hotić, Hatidža Mehmedović, Nedžad Avdić, Fahrudin Muminović i brojni drugi među nama koji su svjedočili na brojnim suđenjima – a ne na X-u i Facebooku.
Odbijam, i uvijek ću odbijati da budem u društvu Vladimira Putina, Vojislava Šešelja, Noama Chomskog i drugih prijatelja Palestine koji negiraju naš genocid. Nikad nisam izgovorio ni riječ podrške za vlast Benjamina Netanyahua. Ne pada mi na pamet da se zbog postupaka države Izrael odreknem svog i našeg prijatelja Menachema Rosensafta. Ne dolazi u obzir da spalim institucionalne veze koje godinama gradim između Memorijalnog centra Srebrenica i evropskih i američkih institucija posvećenih holokaustu.
šta je tačno u ovim izjavama sporno? sve i jedna riječ kao da sam je sam pisao.

uključujući i ovo
Bitnije od toga, nisam među svojim sunarodnicima vidio nikakvu reakciju na Hamasov napad sedmog oktobra. Vidio sam, međutim, da se rulja skoro po komandi ostrvila na šačicu bosanskih Jevreja. Vidio sam erupciju antisemitizma i među intelektualnom i akademskom elitom, čiji je vrhunac sramni članak Rešida Hafizovića objavljen u Oslobođenju. Vidio sam na protestima pred Vijećnicom u Sarajevu pozive na uništenje Izraela. Vidio sam opravdanu tugu zbog smrti palestinske djece i ni riječi o jevrejskoj djeci koju je Hamas kidnapovao i držao ili još uvijek drži kao taoce.
nećemo se ludi praviti i ignorisati da naše komšije, rođaci, a možda i ukućani u podsvijesti imaju taj narativ o povlačenju konaca iz sjene, masonima, templarima, rotščildima, sorošima i ostalim prigodnim materijalom upotrebljiv za svaki izliv antisemitizma kad se ukaže zgodna prilika. a kada više nego sad kada u Izraelskoj vladi sjede notorni fašisti.

žao mi je, ali ja sam neku noć potrošio preko sat vremena na jedan post u kojem sam izvlačio izvore na koji način je otimana zemlja od palestinaca. nema sumnje da je riječ o nepravdi.

ali isto tako mi je žao da sile koje najviše brane Paelstinu u ovom trenutku, da su te sile prijatelji naših dušmana i da smo moneta za potkusurivanje, i primjer kako je Zapad licemjeran u pogledu kvalifikacije genocida u našem slučaju i palestinskom. gađajući na rasu dakako.

pa evo kad već kod emira

https://x.com/suljagicemir1/status/1747 ... 14370?s=20

također, Rosensaft, isti čovjek zbog kojeg je Palestinska zajednica kopala po kostima srebreničana, izjavljuje i ovo:
U Potočarima obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, generalni savjetnik Svjetskog jevrejskog kongresa Menachem Rosensaft poručio: “Svako ko ima srce, dušu, mora osjećati duboko suosjećanje i empatiju prema patnji Palestinaca”
dakle, nakon ovoga svega, koji je tačno tvoj problem sa Emirom?
Nisam upratio tu gužvu oko Emira S. ali donji citat je niđe veze, subjektivno nagađanje, naknadna pamet koju ne može dokazati.

"Bitnije od toga, nisam među svojim sunarodnicima vidio nikakvu reakciju na Hamasov napad sedmog oktobra."
Te subote 7.10. dok su informacije još bile konfuzne, Izrael je odmah iza podneva, ako ne i prije, izvršio avio udare po Gazi (sjećate se rušenja one višespratnice?) i dok su ljudi pokušavali povezati šta se dešava Gaza je već teško bombardovana i sve se pretvorilo u jedan opšti rat u par sati.

"Vidio sam, međutim, da se rulja skoro po komandi ostrvila na šačicu bosanskih Jevreja."
ima li Emir neki dokaz za ovo?

Svakako je najžalosnije to da MC Srebrenica mora biti pragmatičan i gledati veću korist.
Tako nam grah pao neko bi rekao.

Oct. 7, 2023. Photo by Mohammed Salem/REUTERS
Image

7.10.
Image

Oct. 7, 2023. Photo by Ibraheem Abu Mustafa/REUTERS
Image

Smoke rises over Gaza City on Oct. 7, during Israeli airstrike photo: Mahmud Hams/AFP
Image
SmokingMan

#49498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

swanfilter

#49499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Sta se ovim desava ako su istiniti ovi navodi o silovanjima??
HarTar

#49500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HarTar »

Locked