Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dervencanka1939 wrote: ↑01/02/2024 22:05
"Državna željeznička stanica sa Novim Sarajevom"
ovdje mi ništa nije jasno
Slikano otprilike odavde prema stanici Sarajevo Novo. Vide se industrijski objekti uz Miljacku.
ništa ja to ne kontam, i to ama baš ništa. niti miljacku vidim niti išta prepoznajem. ako je sarajevo moglo bi biti slikano i prema pofalićima, ne mora biti prema grbavici. obrisi ovoga brda iza mogu biti i igman i poljine/nahorevo
šta je uopšte "staatsbahnhof" u ovom slučaju? satra željeznička stanica u kolodvorskoj (darovalaca krvi) ili nešto drugo? ni to ne vidim, vidim samo prugu
fazon je da ne piše "stanica novo sarajevo" nego "državna željeznička stanica i novo sarajevo", tj. još preciznije "državna željeznička stanica sa novim sarajevom" kako je i bilo napisano u originalnom postu
Last edited by RJ57 on 02/02/2024 13:07, edited 1 time in total.
fazon je da ne piše "stanica novo sarajevo" nego "državna željeznička stanica i novo sarajevo", tj. još preciznije "državna željeznička stanica sa novim sarajevom" kako je i bilo napisano u originalnom postu
Ma jasno je meni sta pise, pise drzavna zelj.stanica i novo sarajevo u pozadini. Ja pitam ako ko moze da mi objasni gdje je tacno bila zelj.stanica u Novom Sarajevu, ta u kolodvorskoj jel? sta danas stoji na mjestu zgrade zelj.stanice ili ona jos postoji?
I vazda me kopkalo one AU zgrade po Malti, jesu to i originalno stambenjaci bili ili ima nesto narocito o njima kakva zanimljivost
Ma jasno je meni sta pise, pise drzavna zelj.stanica i novo sarajevo u pozadini. Ja pitam ako ko moze da mi objasni gdje je tacno bila zelj.stanica u Novom Sarajevu, ta u kolodvorskoj jel? sta danas stoji na mjestu zgrade zelj.stanice ili ona jos postoji?
I vazda me kopkalo one AU zgrade po Malti, jesu to i originalno stambenjaci bili ili ima nesto narocito o njima kakva zanimljivost
u kolodvorskoj je bila glavna željeznička stanica u sarajevu, otprilike gdje je sada neboder u kome je druga kuća, možda malo prije
a za stanicu novo sarajevo neznam, bila je na malti stanica ćire "čengić vila" i to je to
Last edited by RJ57 on 02/02/2024 13:44, edited 2 times in total.
RJ57 wrote: ↑02/02/2024 13:40
u kolodvorskoj je bila glavna željeznička stanica u sarajevu, otprilike gdje je sada neboder u kome je druga kuća, možda malo prije