Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
DonieBrasco
#47001 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi sve pregledao da nije sta fizicki, da se nije olavabio hladnjak procesora ili graficka, pogledaj oko kapacitatora ili opcenito na maticnoj ima li tragova da je nesto pregorilo.
Dalje mozes bios da updateujes ako vec nisi i da tu pogledas da u opcijama nije nesto u pitanju, do Windows i drivera moze biti svasta.
Meni se slicno desilo prije par godina, maticna pocela da crkava do duse bio je stariji pc.
Dalje mozes bios da updateujes ako vec nisi i da tu pogledas da u opcijama nije nesto u pitanju, do Windows i drivera moze biti svasta.
Meni se slicno desilo prije par godina, maticna pocela da crkava do duse bio je stariji pc.
- Cracked
#47002 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel neko igrao mozda u beti Enshrouded? Sutra izlazi early access izgleda predobro...po mom ukusu. Valjda nece cijenom pretjerai. Palworld je fer cijena ali nisam nesto pokemon ljubitelj. Tacnije nisam nikad igrao pokemone
- ferratilis
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47004 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma maticna je mnogo stara, nisam se njom puno bavio, podmladiti je ne mogu.DonieBrasco wrote: ↑23/01/2024 18:49 Jesi sve pregledao da nije sta fizicki, da se nije olavabio hladnjak procesora ili graficka, pogledaj oko kapacitatora ili opcenito na maticnoj ima li tragova da je nesto pregorilo.
Sranje se desava kod novijih igara i mislim da je povezano sa dx12. Ako igra nije graficki prezahtjevna to se uopste ne desava niti kod ostalog koristenja racunara. Radi satima bez problema.
- Tito_i_Partija
#47005 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@ferratilis lijepiš Star Trek skrinšotove ovde, a ne pričaš ništa o novom Avowed materijalu. Kakav si ti PoE fanboy?
https://www.pcgamer.com/obsidian-reveal ... l-release/
Navodno će bit' igra bez klasa, poput Skyrim. Mislim da to nije loša odluka, odaberi ono što ti se sviđa.
https://www.pcgamer.com/obsidians-avowe ... ity-trees/
https://www.pcgamer.com/obsidian-reveal ... l-release/
Navodno će bit' igra bez klasa, poput Skyrim. Mislim da to nije loša odluka, odaberi ono što ti se sviđa.
https://www.pcgamer.com/obsidians-avowe ... ity-trees/
- ferratilis
#47006 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne pisem nista zato sto ne ocekujem nista. Jedini covjek u Obsidianu od kojeg bi ocekivao kvalitetan proizvod je Sawyer, a njega ovaj projekat ne zanima. Carrie Patel je bila najgori dizajner na PoE igrama, tacno mozes iz dijaloga prepoznat sta je ona pisala. Od samog pocetka, Avowed je imao dosta problema jer se nisu mogli dogovoriti sto zele. Tri game directora su napustila projekat dosad, sto se vidi iz kvaliteta skorog trailera, lol.
Od onog sto je Xbox pokazao, samo me raduje Indiana Jones jer rade isti ljudi koji su radili stare Riddick igre, vidi se isti kvalitet, i provjeren je studio. Sve ostalo, ako bude dobro, super, ako ne, whatever.
Od onog sto je Xbox pokazao, samo me raduje Indiana Jones jer rade isti ljudi koji su radili stare Riddick igre, vidi se isti kvalitet, i provjeren je studio. Sve ostalo, ako bude dobro, super, ako ne, whatever.
- Rootboi
#47007 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisu ni machinegames u formi vidi se to od wolfenstein youngblood.ferratilis wrote: ↑23/01/2024 21:27

- ferratilis
#47008 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
U pravu si, ali ako pogledas onaj trailer, animacije izgledaju odlicno. Ako uporedis sa Chronicles of Riddick, borba je jako slicna. Oni stvarno znaju znanje kad su igre u prvom licu u pitanju. Ne ocekujem neko remek djelo, ali ne mislim da ce biti sranje kao Youngblood. Ali jbg, ovih dana se nikad ne zna.
- Averus
#47009 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Opet moram reci:
Palworld ubi nogama

Izasla je i crackovana igra, ako ko zeli isprobati
Palworld ubi nogama

Izasla je i crackovana igra, ako ko zeli isprobati
- Tito_i_Partija
- Tito_i_Partija
#47011 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Joj Fero, sve si veći hejter kako ulaziš u godine.ferratilis wrote: ↑23/01/2024 21:27 Ne pisem nista zato sto ne ocekujem nista. Jedini covjek u Obsidianu od kojeg bi ocekivao kvalitetan proizvod je Sawyer, a njega ovaj projekat ne zanima. Carrie Patel je bila najgori dizajner na PoE igrama, tacno mozes iz dijaloga prepoznat sta je ona pisala. Od samog pocetka, Avowed je imao dosta problema jer se nisu mogli dogovoriti sto zele. Tri game directora su napustila projekat dosad, sto se vidi iz kvaliteta skorog trailera, lol.
- ferratilis
#47012 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam hejter, samo sam realan. Ima boljih igara ove godine kojima se vrijedi radovati: Elden Ring DLC, Demon's Souls remake, Ghost of Tsushima, Gran Turismo 7, Dragon's Dogma 2 (iako su zafuntali sa onim DRM sranjem), Hades 2, Hollow Knight Silksong (abd), Stalker 2. Da ne govorim o backlogu. Bice dobra godina. Avowed je ionako na game passu, odigras jednom i zaboravis. 
- Riddle
#47013 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja pregledao trilogiju, pa mi nije bilo dosta i skinuo sebi ovo. Sad polako priču igram.

Ako koga zanima, ovo je stranica.
https://t3aonline.net/
Ako koga zanima, ovo je stranica.
https://t3aonline.net/
-
1Dante1
#47014 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kakva su ti ocekivanja u vezi Bloodlines 2?ferratilis wrote: ↑24/01/2024 18:01 Nisam hejter, samo sam realan. Ima boljih igara ove godine kojima se vrijedi radovati: Elden Ring DLC, Demon's Souls remake, Ghost of Tsushima, Gran Turismo 7, Dragon's Dogma 2 (iako su zafuntali sa onim DRM sranjem), Hades 2, Hollow Knight Silksong (abd), Stalker 2. Da ne govorim o backlogu. Bice dobra godina. Avowed je ionako na game passu, odigras jednom i zaboravis.![]()
- ferratilis
#47015 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Chinese Room nema skoro nikakvog iskustva sa RPG-ima, ali im igre imaju jaku atmosferu, sto je ono po cemu je Bloodlines poznat. Ako to ubodu, igra ce biti koliko-toliko prihvacena. Ali znajuci kroz kakav je development hell prosla, ne ocekujem puno. Mozda je najbolje ne ocekivati puno i hajpati igru, da ne bude razocarenja.1Dante1 wrote: ↑24/01/2024 21:26Kakva su ti ocekivanja u vezi Bloodlines 2?ferratilis wrote: ↑24/01/2024 18:01 Nisam hejter, samo sam realan. Ima boljih igara ove godine kojima se vrijedi radovati: Elden Ring DLC, Demon's Souls remake, Ghost of Tsushima, Gran Turismo 7, Dragon's Dogma 2 (iako su zafuntali sa onim DRM sranjem), Hades 2, Hollow Knight Silksong (abd), Stalker 2. Da ne govorim o backlogu. Bice dobra godina. Avowed je ionako na game passu, odigras jednom i zaboravis.![]()
- Tito_i_Partija
#47016 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni ni danas-dan nije jasno zašto Paradox izbaci Briana Mitsodu i Hardsuit Labs pa poče sve od početka sa developerom koji ima jako malo iskustva u ovom domenu igara.
- ferratilis
#47017 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Can ni Chris Avellone ne zna, a on je bio na sastanku kad je predstavljen prvi pitch. Ovo je njegov blog post o tome od prije tri godine. Ono sto svi nagadjaju je da je Paradox uzeo Mitsodu jer je on najbolji marketing za igru. Onda, kad je Hardsuit Labs kasnio sa projektom, otpustili su ga kao neku vrstu disciplinske mjere ali su se debelo zajebali jer je Mitsoda bio srce i mozak projekta. Ali prava istina ce se saznati kad-tad.
Uvijek se sjetim ovog, ovo samo Avellone moze napisati
Uvijek se sjetim ovog, ovo samo Avellone moze napisati
To be clear, me and Brian Mitsoda don’t get along. This is because he is way too tall, and I hate his fingerless gloves. He probably hates me because I am short and I do not wear gloves that aren’t made from human skin. Despite our height differences and choice of gloves, however, I have a lot of respect for him. He is the first person to use “filth maven” to describe a monster on the unreleased Torn RPG all the way back at Black Isle Studios (yes, he worked there, too, do your research), and I still can’t get that fucking description out of my head. Thanks, Brian, you filth maven.
- House
- SmokingMan
#47019 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisu ni sjeli za sto da ko' ljudi zasluženo podijele pare od zarade.

Takeshi će to da provjeri, eh daj sada vamo advokata da nam protumači ovo oko povrede autroskih prava.Pokémon Company Issues Statement About Palworld, Says It Will 'Investigate'
- Averus
#47020 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
I ja je odavno imam na wishlist. Evo izašao je Early Access, a haman se od resellera može uzeti za 15ak €.
Nisam prije skontao da ima base building, survival i crafting, tako da ću je skinuti s wishlista jer mi ne trebaju takvi stresovi u životu
Positivni su reviews, s tim da se poneko žali na performanse.
- Dope_Man
#47021 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma nema od toga nista.. svako ziv moze napraviti svijet sa bicima koja skupljas. MOZDA da se mogu naguravati malo oko ovog dijega gdje ih hvatas na prakticno isti nacin, al ostalo se sve dovoljno razlikuje il spada u domenu stvari koje ne mozes zastiti.SmokingMan wrote: ↑25/01/2024 06:36 Nisu ni sjeli za sto da ko' ljudi zasluženo podijele pare od zarade.![]()
Takeshi će to da provjeri, eh daj sada vamo advokata da nam protumači ovo oko povrede autroskih prava.Pokémon Company Issues Statement About Palworld, Says It Will 'Investigate'![]()
- n+1
#47022 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pametnije im je da naprave real thing, i uzmu keš.
- ferratilis
#47023 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bez obzira na to da li su ukradeni asseti, igra je ocigledno zabavna. Citao sam malo o pozadini developera, radi se o kolektivu amatera/polu-amatera koji su imali dosta strasti i zelje da se dokazu. Nisu mogli pronaci nikog u Japanu ko se razumije u animacije oruzja jer FPS zanr nije popularan kod njih. Pronasli su nekog tinejdzera na twitteru koji je sam naucio raditi animacije oruzja, dali mu posao i stan u Tokiju. A Square Enix ulozi desetine miliona u AAA projekat pa ne lici ni na sta. 

- Averus
#47024 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vjerujem da je zabavna, ali mi djeluje kao mješavina žanrova koje nikako ne znam igrati - a to je FPS i Base Building, a vala i Multiplayer ne pomaze
Mozda nekad, kad spadne na 5-6€ probam.
A evo pročitah prilično dobar review, koji mi potvrđuje da to nije igra za mene
https://steamcommunity.com/id/cdranzer/ ... d/1623730/
Mozda nekad, kad spadne na 5-6€ probam.
A evo pročitah prilično dobar review, koji mi potvrđuje da to nije igra za mene
https://steamcommunity.com/id/cdranzer/ ... d/1623730/
- n+1
#47025 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Bit će ovo free to play.