Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajvan wrote: ↑24/01/2024 21:57
meni je ovo fenomenlano
jadnost ili ljepota su u ocima promatrca
jadan jadno vidi
Šta ima fenomenalno u ulici kroz koju može samo tomos proći, gdje u slučaju nesreće ne mogu proći ni hitna ni vatrogasci?
Govorimo o standardu življenja u 2024.
ukoliko je nastala, a jeste, prije nekoliko vijekova, sama sirina te ulice nije problem uopste
problem su parkirani automobili u tako (super)uskoj ulici, te zapusteni pojedini objekti, tj djelimicno su problem kultura zivljenja i nedostatak sistema.
a kad smo kod standarda zivota, evo malo ulica slicnih gabarita (ali znatno mladjih od ove popljuvane) iz razvijenog svijeta (Japan, top 5 po razvijenosti) i jednog supermodernog grada (okolina centra):
Qler wrote: ↑25/01/2024 08:12
Mene je fasciniralo, bio sam u Bogoti i zavrsim u starom dijelu grada tamo, isto ovako brdo, stare neke kuce, ali sve ulice siroke, imaju trotoare, ima trg veliki. I bas sam to pomislio, kako je reljef isti kao na Kovacima, Sedreniku, Bistriku, ali kako su drugacije i pametnije pravili. Ima prostora za sve...
Kao i na magistrali: kuće skoro uz samu cestu a iza kuća hektari zemlje. Kako im ne smeta to što im kroz prozor ulaze prašine i izduvni gasovi?
Mene je fasciniralo, bio sam u Bogoti i zavrsim u starom dijelu grada tamo, isto ovako brdo, stare neke kuce, ali sve ulice siroke, imaju trotoare, ima trg veliki. I bas sam to pomislio, kako je reljef isti kao na Kovacima, Sedreniku, Bistriku, ali kako su drugacije i pametnije pravili. Ima prostora za sve...
Kao i na magistrali: kuće skoro uz samu cestu a iza kuća hektari zemlje. Kako im ne smeta to što im kroz prozor ulaze prašine i izduvni gasovi?
Blizina putu.
Za dobar dio ljudi je kuća odmah uz magistralu više prednost nego obrnuto.
Blizina putu.
Za dobar dio ljudi je kuća odmah uz magistralu više prednost nego obrnuto.
Možeš otvoriti na prizemlju poslovni prostor npr.
OK, ali nekih, recimo, pet metara od ceste ne bi bilo predaleko za poslovni prostor. Tu bi se mogao obezbijediti i mali parking pa klijente/mušterije.
Šta ima fenomenalno u ulici kroz koju može samo tomos proći, gdje u slučaju nesreće ne mogu proći ni hitna ni vatrogasci?
Govorimo o standardu življenja u 2024.
ukoliko je nastala, a jeste, prije nekoliko vijekova, sama sirina te ulice nije problem uopste
problem su parkirani automobili u tako (super)uskoj ulici, te zapusteni pojedini objekti, tj djelimicno su problem kultura zivljenja i nedostatak sistema.
a kad smo kod standarda zivota, evo malo ulica slicnih gabarita (ali znatno mladjih od ove popljuvane) iz razvijenog svijeta (Japan, top 5 po razvijenosti) i jednog supermodernog grada (okolina centra):
Sad gornju sliku uporedi sa ovom:
Znači, kultura življenja.
da, u pravu ste
kultura zivljenja i prostorno planiranje u novom izbjeglickom naselju u Osjeku, kasaba Sarajvo:
isto takov naselje u evropskom gradu Istocnom Sarajevu:
vanjki wrote: ↑26/01/2024 06:54
Jel neko vidio Mevludina ? Raja prica da je preko zime u Dubajiju ,a da asfaltiranje planira za juni
Sto ce asfaltirati? Moze se proci.
Vidi se da nisi prolazio nikako zadnjih dana .Iz pravca Asa Bolnice prema Bingu jucer 20 rupa da se u prvoj brzini truckas
Pa moze se proci.
Samo se malo truckas.
Sta bi ti? Jos i asfalt?
Imas primjer transferzale kod Hitne. Samo, tamo je klima povoljnija i moze se asfaltirati. Kod Grasa je veliki minus, pa ne moze. Treba imati razumjevanja.
Vidi se da nisi prolazio nikako zadnjih dana .Iz pravca Asa Bolnice prema Bingu jucer 20 rupa da se u prvoj brzini truckas
Pa moze se proci.
Samo se malo truckas.
Sta bi ti? Jos i asfalt?
Imas primjer transferzale kod Hitne. Samo, tamo je klima povoljnija i moze se asfaltirati. Kod Grasa je veliki minus, pa ne moze. Treba imati razumjevanja.
E to je interesantno, kad ne mozes baciti neki asfalt bar ne dozvoli da da bude kratera, mogu misliti kako je onima u hitnoj sto tamburaju tamo vamo
Pa moze se proci.
Samo se malo truckas.
Sta bi ti? Jos i asfalt?
vanjki wrote: ↑26/01/2024 06:54
Jel neko vidio Mevludina ? Raja prica da je preko zime u Dubajiju ,a da asfaltiranje planira za juni
Sto ce asfaltirati? Moze se proci.
Večeras prolazim, opet se krateri ufatili i pitam se, pa koji kurac mu je dato da kopa prije 6 mjeseci, kada sve sto je urađeno se moglo uraditi za 15-30 dana. Sad sve stoji. Baš ono da nas jebe u zdrav mozak.