De nek mu neko objasni da i po sadasnjem IZ covic je 90% na sljedećim izborima clan predsjedništva BiH, pa da ne prosipa ovaj nivo humora na levelu kursadzija
susramlje ocam
De nek mu neko objasni da i po sadasnjem IZ covic je 90% na sljedećim izborima clan predsjedništva BiH, pa da ne prosipa ovaj nivo humora na levelu kursadzija
Jel ti smatras to pozitivnim ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 22:57De nek mu neko objasni da i po sadasnjem IZ covic je 90% na sljedećim izborima clan predsjedništva BiH, pa da ne prosipa ovaj nivo humora na levelu kursadzija![]()
![]()
susramlje ocam![]()
Kako da ti nacrtam??? Sve su to pocetne tacke, prijedlozi. Prvi je ocito Dodikov, drugi je Covicev, a ja sam ti napisao (jer si trazio) prijedloge trojke.Ozimician wrote: ↑24/01/2024 22:56Dakle iz ovog linka imamo:GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:54Kazem ja, das im argumente i dobijes keslanje kao odgovor.
Treba znati citati…
https://www.klix.ba/vijesti/bih/razlici ... /240119149
Do kraja aprila usvojiti reformu Ustavnog suda BiH na način da dvoje sudija bira Republika Srpska, četvoro sudija bira FBiH, a troje sudija da se bira u Parlamentarnoj skupštini BiH;Sad ozbiljno sumnjam da si procitao link koji si poslao.Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH, a za kandidata iz reda srpskog naroda radi usklađivanja sa sudskim odlukama može se definisati da se iz Republike Srpske bira „Srbin i ostali“, isto tako da se definiše i u FBiH kako bi svi imali mogućnost da budu kandidovani;![]()
Pa otkud znas ciji su ovo prijedlozi ako nema nikakvog potpisa ni papira za ovo ?GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:58Kako da ti nacrtam??? Sve su to pocetne tacke, prijedlozi. Prvi je ocito Dodikov, drugi je Covicev, a ja sam ti napisao (jer si trazio) prijedloge trojke.Ozimician wrote: ↑24/01/2024 22:56Dakle iz ovog linka imamo:GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:54
Kazem ja, das im argumente i dobijes keslanje kao odgovor.
Treba znati citati…
Do kraja aprila usvojiti reformu Ustavnog suda BiH na način da dvoje sudija bira Republika Srpska, četvoro sudija bira FBiH, a troje sudija da se bira u Parlamentarnoj skupštini BiH;Sad ozbiljno sumnjam da si procitao link koji si poslao.Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH, a za kandidata iz reda srpskog naroda radi usklađivanja sa sudskim odlukama može se definisati da se iz Republike Srpske bira „Srbin i ostali“, isto tako da se definiše i u FBiH kako bi svi imali mogućnost da budu kandidovani;![]()
Sada idu pritisci (tipa americke ambasade), pa druga runda pregovora…
Pa ne dolaze sendvici bez povratnih informacija. Ili da se uozbiljimo, bas je tesko pogoditi ko je sta trazio u P lijepu M…Ozimician wrote: ↑24/01/2024 22:59Pa otkud znas ciji su ovo prijedlozi ako nema nikakvog potpisa ni papira za ovo ?GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:58Kako da ti nacrtam??? Sve su to pocetne tacke, prijedlozi. Prvi je ocito Dodikov, drugi je Covicev, a ja sam ti napisao (jer si trazio) prijedloge trojke.
Sada idu pritisci (tipa americke ambasade), pa druga runda pregovora…
To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvarOzimician wrote: ↑24/01/2024 22:58Jel ti smatras to pozitivnim ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 22:57De nek mu neko objasni da i po sadasnjem IZ covic je 90% na sljedećim izborima clan predsjedništva BiH, pa da ne prosipa ovaj nivo humora na levelu kursadzija![]()
![]()
susramlje ocam![]()
Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvarOzimician wrote: ↑24/01/2024 22:58Jel ti smatras to pozitivnim ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 22:57
De nek mu neko objasni da i po sadasnjem IZ covic je 90% na sljedećim izborima clan predsjedništva BiH, pa da ne prosipa ovaj nivo humora na levelu kursadzija![]()
![]()
susramlje ocam![]()
![]()
Trolalo se i trolat ce se. Da ponovimo, svi znamo sta HDZ trazi, ali ni oni nisu znali kako da upakuju, pa se vade na fiktivni HNS.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:03 Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH,
Pa kako sad "na ranije predloženi način HDZ-a BiH" kad smo upravo od stovanog kolege forumasa Gandalfa saznali da je HDZ otisao gologuz na pregovore bez ikakvog prijedloga i da su dobili rok od dva dana da smisle nesto.![]()
Pogledaj sam sta pise "dogovor" ili "prijedlog":GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:04Trolalo se i trolat ce se. Da ponovimo, svi znamo sta HDZ trazi, ali ni oni nisu znali kako da upakuju, pa se vade na fiktivni HNS.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:03 Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH,
Pa kako sad "na ranije predloženi način HDZ-a BiH" kad smo upravo od stovanog kolege forumasa Gandalfa saznali da je HDZ otisao gologuz na pregovore bez ikakvog prijedloga i da su dobili rok od dva dana da smisle nesto.![]()
Nego trolu, je li prijedlog ili dogovor?

Pa trazi da se bosnjaci ne khurce sa biranjem clana predsjedništva hrvatima veoma jednostavno, necemo se praviti ludi da za komsica vecinski glasaju hrvatiOzimician wrote: ↑24/01/2024 23:03Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvar![]()
Ponovo pitanje- da li ti smatras pozitivnim Covica u predsjednistvu u bilo kojoj kombinaciji i IZ ?
Pazi sada jednu stvar, ne direktno vezanu za tvoje pitanje, ali opet povezano. Covicevo insistiranje na promjeni IZ dolazi zbog Komsica, ALI Komsiceva (druga) kandidatura dolazi kao odgovor na Covicevu promjenu politike. Nekada davno je Covic bio poprilicno susretljiv politicar, koji se vise bavio svojom finansijskom situacijom nego visokom politikom, ali se onda zajebao par puta, uletio u poslovne talove sa Rusima koji su ga pustili da ih “zajebe” i sada mu o glavi rade, tako da nema izbora nego da zateze. Neki ovdje se jos uvijek sjecaju njegovog uriniranja po svima nama iz Predsjednistva, ne ponovilo se.Ozimician wrote: ↑24/01/2024 23:03Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvar![]()
Ponovo pitanje- da li ti smatras pozitivnim Covica u predsjednistvu u bilo kojoj kombinaciji i IZ ?
Rek’o Dodik (na cirilici) da je dogovor, a posto je on SDAscadi najveci saveznik, onda mu je i vjerovati. Nista demanti Trojke, nista cist stav Americke ambasade, samo Dodiku vjerujete.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:08Pogledaj sam sta pise "dogovor" ili "prijedlog":GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:04Trolalo se i trolat ce se. Da ponovimo, svi znamo sta HDZ trazi, ali ni oni nisu znali kako da upakuju, pa se vade na fiktivni HNS.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:03 Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH,
Ako ne znas cirilicu kazi da ti se prevede.
Zašto misliš da je ikome u HDZ-u do normalizacije odnosa?GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:11Pazi sada jednu stvar, ne direktno vezanu za tvoje pitanje, ali opet povezano. Covicevo insistiranje na promjeni IZ dolazi zbog Komsica, ALI Komsiceva (druga) kandidatura dolazi kao odgovor na Covicevu promjenu politike. Nekada davno je Covic bio poprilicno susretljiv politicar, koji se vise bavio svojom finansijskom situacijom nego visokom politikom, ali se onda zajebao par puta, uletio u poslovne talove sa Rusima koji su ga pustili da ih “zajebe” i sada mu o glavi rade, tako da nema izbora nego da zateze. Neki ovdje se jos uvijek sjecaju njegovog uriniranja po svima nama iz Predsjednistva, ne ponovilo se.Ozimician wrote: ↑24/01/2024 23:03Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02
To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvar![]()
Ali mater mu jebem, ima li ko u tom HDZ-u da kaze dosta budali (ako vec nema u narodu da kaze dosta HDZ-u), da ga odjebu i pokusaju malo normalizirati odnose?
To je stvarno super, ali mi jos nije jasno odakle je izasao "imperativ" i zasto se insistira na tome... Mislim da to samo komplikuje stvari, i mislim da se o tome mora voditi debata kada se rijesi sve ostalo.. Mislim, u intervjuu Konakovic kaze kroz smijeh "mogao sam i ja traziti jedan covjek- jedan glas" i kontam u sebi- pa sto nisi, isto je to kao i HDZ-ov prijedlog, ali nije bitno.GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:53Btw, samo smo mogli sanjati o ovako odlucnoj reakciju Amera dok su Bakir i Bisera Irance po Sarajevu vodali…
Ne znam majke mi, ovi gore kurtoncici jesu svi isti, Zeljane mi moje, ali kontam odes dole juzno, sjednes sa ljudima, vise im jebu mater nego sto smo mi Bakiru. A opet svake godine isti kurac…sehohari wrote: ↑24/01/2024 23:16Zašto misliš da je ikome u HDZ-u do normalizacije odnosa?GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:11Pazi sada jednu stvar, ne direktno vezanu za tvoje pitanje, ali opet povezano. Covicevo insistiranje na promjeni IZ dolazi zbog Komsica, ALI Komsiceva (druga) kandidatura dolazi kao odgovor na Covicevu promjenu politike. Nekada davno je Covic bio poprilicno susretljiv politicar, koji se vise bavio svojom finansijskom situacijom nego visokom politikom, ali se onda zajebao par puta, uletio u poslovne talove sa Rusima koji su ga pustili da ih “zajebe” i sada mu o glavi rade, tako da nema izbora nego da zateze. Neki ovdje se jos uvijek sjecaju njegovog uriniranja po svima nama iz Predsjednistva, ne ponovilo se.
Ali mater mu jebem, ima li ko u tom HDZ-u da kaze dosta budali (ako vec nema u narodu da kaze dosta HDZ-u), da ga odjebu i pokusaju malo normalizirati odnose?
Od Pendeš, Zovko i Čavare, ne vidim baš neku volju za tim.
Trazio je ili Dino (sumnjam) ili neko drugi implementaciju odluka Evropskog suda za ljudska prava, sto ti je ako ne “jedan covjek jedan glas” onda odmah do toga…harisl wrote: ↑24/01/2024 23:17To je stvarno super, ali mi jos nije jasno odakle je izasao "imperativ" i zasto se insistira na tome... Mislim da to samo komplikuje stvari, i mislim da se o tome mora voditi debata kada se rijesi sve ostalo.. Mislim, u intervjuu Konakovic kaze kroz smijeh "mogao sam i ja traziti jedan covjek- jedan glas" i kontam u sebi- pa sto nisi, isto je to kao i HDZ-ov prijedlog, ali nije bitno.GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 22:53Btw, samo smo mogli sanjati o ovako odlucnoj reakciju Amera dok su Bakir i Bisera Irance po Sarajevu vodali…
Drago mi je Ameri gledaju stvari drugacije nego nasa vlast.
Edit. Ma nije isto, gore je ovo HDZ-ovo, ali eto, neka bude isto...
Pa gdje je dokument na latinici na kojem po tebi pise prijedlog? Pokazi taj dokument.GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:15Rek’o Dodik (na cirilici) da je dogovor, a posto je on SDAscadi najveci saveznik, onda mu je i vjerovati. Nista demanti Trojke, nista cist stav Americke ambasade, samo Dodiku vjerujete.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:08Pogledaj sam sta pise "dogovor" ili "prijedlog":GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:04
Trolalo se i trolat ce se. Da ponovimo, svi znamo sta HDZ trazi, ali ni oni nisu znali kako da upakuju, pa se vade na fiktivni HNS.
Drago mi je da smo to rascistili. Od Bakira do trolova, u Dodika se kunete…
Vec sam ti postavio. I to na latinici. Ako ne znas engleski, ne mogu ti pomoci…plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:22Pa gdje je dokument na latinici na kojem po tebi pise prijedlog? Pokazi taj dokument.GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:15Rek’o Dodik (na cirilici) da je dogovor, a posto je on SDAscadi najveci saveznik, onda mu je i vjerovati. Nista demanti Trojke, nista cist stav Americke ambasade, samo Dodiku vjerujete.SpoilerShowplavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:08
Pogledaj sam sta pise "dogovor" ili "prijedlog":
Drago mi je da smo to rascistili. Od Bakira do trolova, u Dodika se kunete…
Ne biraju Bošnjaci člana Predsjedništva Hrvatima. Biraju glasači u FBiH jednog člana Predsjedništva koji je Hrvat i jednog koji je Bošnjak.tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:09Pa trazi da se bosnjaci ne khurce sa biranjem clana predsjedništva hrvatima veoma jednostavno, necemo se praviti ludi da za komsica vecinski glasaju hrvatiOzimician wrote: ↑24/01/2024 23:03Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02
To ti je trenutni izborni zakon po kojem je Čović 90% u predsjedništvu jer taj isti zakon ne da vise Komšiću od dva uzastopna mandata, ne vidim da je bila ovolika kuknjava patriota 2014 na istu stvar![]()
Ponovo pitanje- da li ti smatras pozitivnim Covica u predsjednistvu u bilo kojoj kombinaciji i IZ ?![]()
apsolutno jer je predsjedništvo nista vise nego protokolarna funkcija, stvarna vlast u ovoj državi je u domu naroda
Pa dobro, sta oni zauzvrat daju se Bosnjaci odkurce, da nesto dobijes, moras nesto ustupiti ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:09Pa trazi da se bosnjaci ne khurce sa biranjem clana predsjedništva hrvatima veoma jednostavno, necemo se praviti ludi da za komsica vecinski glasaju hrvatiOzimician wrote: ↑24/01/2024 23:03Pa zasto onda Covic trazi izmjenu ako su mu tako dobre sanse ?tramvajtrojka wrote: ↑24/01/2024 23:02
Ponovo pitanje- da li ti smatras pozitivnim Covica u predsjednistvu u bilo kojoj kombinaciji i IZ ?![]()
apsolutno jer je predsjedništvo nista vise nego protokolarna funkcija, stvarna vlast u ovoj državi je u domu naroda
Zna se sta Covic trazi ali se ne zna (osim Nije Fer natuknica) kakav je zvanicni stav Trojke po tom pitanju.GandalfSivi wrote: ↑24/01/2024 23:04Trolalo se i trolat ce se. Da ponovimo, svi znamo sta HDZ trazi, ali ni oni nisu znali kako da upakuju, pa se vade na fiktivni HNS.plavi_E wrote: ↑24/01/2024 23:03 Izbor članova Predsjedništva BiH: prijedlog je da kandidata iz reda bošnjačkog naroda bira čitava FBiH, za hrvatskog člana se mijenja na ranije predloženi način HDZ-a BiH,