Toka-Dzeka je tako bilo, nista niscim brojevi. 34 pa 58 pa 42Laplace wrote: ↑23/01/2024 12:55Ja sam nekad 2019. tražio neku kuću, čini mi se broj 57, na nekim od tih brdsko-planinskih naselja. Lutam,lutam i dolutam do broja 54. Ni blizu. Pitam nekog, (jedva) nađem prostor da se okrenem i nekako nađem broj 57 nekih kilometar ili više od broja 54. Ono, kao da je neko iz šešira izvlačio kućne brojeve.nepass1 wrote: ↑23/01/2024 10:42 Isto ima ona ulica koja je prepolovljena. Ako hoces npr do broja 40 ides od sedam brace a ako hoces na 42 i vise ides na tranzit. Ako pogrijesis moras se u rikverc vratiti ili moliti nekog da ti otvori kapiju pa da se okrenes. Hosim brijeg basamaci imaju prirodni vodopad kad kisa pada i bas se ja potrefim na terenu. Penjem se, jel basamaci, nema auta a vodopad i potok do koljena i jebem sve u sebi i posao i stari grad i kisu i vodu![]()
Kovaci hadzisabanovica, saburina, miscina, mejlijina, ocaktanum, dzinina, prijepoljceva ako naidje auto uvjek se neko bar 5m mora u rikverc vratit
Evlije celebije frajer na sred ulice stepenice napravio i postala slijepa ulica, samo biciklo moze proci. Ako krenes i zaglavis 300m rikverca ti ne gine.
Bostarici, paje, slujemana zolja to je jos visi nivo
Zadnjih 5-6 godina sam van terena pa se dosta toga zaboravi. Mogao sam kakav vlog snimati, postati jutjuber "cari starogradskih ulica"
Ima na sirokaci isto ulica. Izadjes iz auta i onda zemljanom stazom za pjesake se spustas ono hitna ili vatrogasci nemaju nikakav pristup. Ni na 100 metara.
Isto tako gazin han kuca nema svoj izlaz. Moras kroz komsijske livade hodati. Ljeto, trava do pasa, gazim kontam koliko krpelja ce uznijeti na sebi ili hoce li me kakva zmija ujesti. Preskakanje ograde i tako to.