PSY OPS je sve nego pacifisticki rijecnik..cisto da znas.
Izrael je opet pocinio zlocin!
- canvra888
#47902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisam ni rekao da je, spomenuo sam konteksta radi. Tvrdio si sa ti je stalo do svake žrtve.
- General War
#47903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To opet nema veze sa pacifizmom, fulas kontekst...de malo bolje to izanaliziraj.canvra888 wrote: ↑12/01/2024 16:57Nisam ni rekao da je, spomenuo sam konteksta radi. Tvrdio si sa ti je stalo do svake žrtve.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#47904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinci ce se vratiti u Gazu, ali ne sto su im dobri izraelci to dopustili, nego sto Uncle Sam zna da bi im to bio prevelik udarac na vanjskopolitickom planu.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
Samo ne zelim poredit sa nasim slucajem itjt. Za palestince nek dokazuju mada je moje misljenje da nema elemenata. Kao i da ce tesko dokazati.
A scekacemo da prodje ova operacija pa da vidimo rezultate iste, od kojih moze biti i to eventualno etnicko cisscenje a i ne mora, Sta cemo ako se palestinci vrate u gazu(na sjever jer vecina nije ni izasla iz gaze) bez hamasa? Za sve ovo ovde napisano ha?
-
LSD
#47905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jbt Sumir i Đeneral se rasporedili u smjene. Imaju onog jos jednog za trece.
Jednostavno, prezir i gađenje.
Jednostavno, prezir i gađenje.
- GandalfSivi
#47906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo prati. Kada se zaustavi pucanje, idu pregovori, dogovori, velika humanitarna akcija da se naprave fakticki izbjeglicka naselja juzno od linije na kojoj Izrael insistira (grad Gaza je sjeverno). Sjeverno od linije teoretski prostor ostaje Palestincima, ali sa "privremenim" izraelskim snagama, uspostavljaju se punktovi, ceka se satima u redu da se prodje i kroz jedan (vidjeti pod Zapadna obala), mediji gube interest a fakticki rezultat pored svih pobijenih je i milion+ internalno raseljenih Palestinaca. Ici ce prica o uspostavi dvije drzave, ali proci ce izbori u Americi, Evropa ce se tradicionalno ohladiti, Arape zalibo neka stvar i pojeo vuk magarca. Sta se uspije u 2024. uspjelo se, poslije toga pisi propalo...Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 17:17Palestinci ce se vratiti u Gazu, ali ne sto su im dobri izraelci to dopustili, nego sto Uncle Sam zna da bi im to bio prevelik udarac na vanjskopolitickom planu.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
Samo ne zelim poredit sa nasim slucajem itjt. Za palestince nek dokazuju mada je moje misljenje da nema elemenata. Kao i da ce tesko dokazati.
A scekacemo da prodje ova operacija pa da vidimo rezultate iste, od kojih moze biti i to eventualno etnicko cisscenje a i ne mora, Sta cemo ako se palestinci vrate u gazu(na sjever jer vecina nije ni izasla iz gaze) bez hamasa? Za sve ovo ovde napisano ha?
- General War
- General War
#47908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
GandalfSivi wrote: ↑12/01/2024 17:29 [
Samo prati. Kada se zaustavi pucanje, idu pregovori, dogovori, velika humanitarna akcija da se naprave fakticki izbjeglicka naselja juzno od linije na kojoj Izrael insistira (grad Gaza je sjeverno). Sjeverno od linije teoretski prostor ostaje Palestincima, ali sa "privremenim" izraelskim snagama, uspostavljaju se punktovi, ceka se satima u redu da se prodje i kroz jedan (vidjeti pod Zapadna obala), mediji gube interest a fakticki rezultat pored svih pobijenih je i milion+ internalno raseljenih Palestinaca. Ici ce prica o uspostavi dvije drzave, ali proci ce izbori u Americi, Evropa ce se tradicionalno ohladiti, Arape zalibo neka stvar i pojeo vuk magarca. Sta se uspije u 2024. uspjelo se, poslije toga pisi propalo...
...ili u prevodu "zipovanje" , od pocetka sam vidio sta radi izrael, polovi gazu..ima tampon gdje je vecina Hamsovih tunela, da sutra zavrsi trebat ce godine da se pocne sa rascicavanjem..a do tada staovnistvo nece moci to cekati...ne znaci da sam u pravu, ali tako mi izgleda.
- armin071
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#47910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znači Izrael nastavlja raditi ono što radi već 75 godina? I palestinci treba da se pomire s tim.GandalfSivi wrote: ↑12/01/2024 17:29Samo prati. Kada se zaustavi pucanje, idu pregovori, dogovori, velika humanitarna akcija da se naprave fakticki izbjeglicka naselja juzno od linije na kojoj Izrael insistira (grad Gaza je sjeverno). Sjeverno od linije teoretski prostor ostaje Palestincima, ali sa "privremenim" izraelskim snagama, uspostavljaju se punktovi, ceka se satima u redu da se prodje i kroz jedan (vidjeti pod Zapadna obala), mediji gube interest a fakticki rezultat pored svih pobijenih je i milion+ internalno raseljenih Palestinaca. Ici ce prica o uspostavi dvije drzave, ali proci ce izbori u Americi, Evropa ce se tradicionalno ohladiti, Arape zalibo neka stvar i pojeo vuk magarca. Sta se uspije u 2024. uspjelo se, poslije toga pisi propalo...Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 17:17Palestinci ce se vratiti u Gazu, ali ne sto su im dobri izraelci to dopustili, nego sto Uncle Sam zna da bi im to bio prevelik udarac na vanjskopolitickom planu.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
- armin071
#47911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/C176-VTM ... FhazYxZg==
To je otprilike slika i prilika današnjeg svijeta….
To je otprilike slika i prilika današnjeg svijeta….
- GandalfSivi
#47912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Gdje si svega ti procitao da mislim da Palestinci treba da se pomire sa tim? Ako predvidjam sta ce se desiti, to ni pod razno ne znaci da se slazem sa tim.hilmija frlj wrote: ↑12/01/2024 17:44Znači Izrael nastavlja raditi ono što radi već 75 godina? I palestinci treba da se pomire s tim.GandalfSivi wrote: ↑12/01/2024 17:29Samo prati. Kada se zaustavi pucanje, idu pregovori, dogovori, velika humanitarna akcija da se naprave fakticki izbjeglicka naselja juzno od linije na kojoj Izrael insistira (grad Gaza je sjeverno). Sjeverno od linije teoretski prostor ostaje Palestincima, ali sa "privremenim" izraelskim snagama, uspostavljaju se punktovi, ceka se satima u redu da se prodje i kroz jedan (vidjeti pod Zapadna obala), mediji gube interest a fakticki rezultat pored svih pobijenih je i milion+ internalno raseljenih Palestinaca. Ici ce prica o uspostavi dvije drzave, ali proci ce izbori u Americi, Evropa ce se tradicionalno ohladiti, Arape zalibo neka stvar i pojeo vuk magarca. Sta se uspije u 2024. uspjelo se, poslije toga pisi propalo...
Ovo ti je u ravni sa onim kada su ljudi koji su objasnjavali razloge palestinskog nezadovoljstva optuzivani da podrzavaju hamasove zlocine.
- Chmoljo
#47913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Naravno. Poslije 07.10. svakome je bilo jasno da je ovo Bibijeva prilika za teritorijalnim sirenjem. Mala cijena za gazu.GandalfSivi wrote: ↑12/01/2024 17:29Samo prati. Kada se zaustavi pucanje, idu pregovori, dogovori, velika humanitarna akcija da se naprave fakticki izbjeglicka naselja juzno od linije na kojoj Izrael insistira (grad Gaza je sjeverno). Sjeverno od linije teoretski prostor ostaje Palestincima, ali sa "privremenim" izraelskim snagama, uspostavljaju se punktovi, ceka se satima u redu da se prodje i kroz jedan (vidjeti pod Zapadna obala), mediji gube interest a fakticki rezultat pored svih pobijenih je i milion+ internalno raseljenih Palestinaca. Ici ce prica o uspostavi dvije drzave, ali proci ce izbori u Americi, Evropa ce se tradicionalno ohladiti, Arape zalibo neka stvar i pojeo vuk magarca. Sta se uspije u 2024. uspjelo se, poslije toga pisi propalo...Chmoljo wrote: ↑12/01/2024 17:17Palestinci ce se vratiti u Gazu, ali ne sto su im dobri izraelci to dopustili, nego sto Uncle Sam zna da bi im to bio prevelik udarac na vanjskopolitickom planu.sumirprimus wrote: ↑12/01/2024 15:13 Pa znam, nisam bas toliko naivan, i sendvicar kako ovde misle
-
swanfilter
#47914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Oduvijek sam cijenio jevrejsku etiku. Nisam nikada dozvolio sebi pasti pod utjecaj stigme o njima kao takvim i onakvim.
Zao mi ih bilo zbog sudbe koja ih zadesi u zadnjem ratu. Ona je bila strasna.
Al, ovaj vid oholosti, zlobe i svega drugog loseg koji prste iz njih, neshvatljivo mi je.
Cak i za narod koji dozivi holokaust i u zlobi nađe odbrambeni mehanizam iz straha da se ne ponovi isto.
Ne mozes biti takav.
Narod koji prođe kroz takvu golgotu bi prvi trebao shvatiti da trenutni diskurz i narativ vode u propast. Ne danas ili sutra, al ima vremena.
Ovaj nacin nije vidjelo promil njihove pameti, etike i razmisljanja.
Dugorocno, mimo Hamasa i svih drugih elemenata, sami sebi ce dohakati.
Gledajuci ih, postavlja se pitanje da li ce sutra cijeli svijet povuci u bezdan i kataklizmu, kada uvide da su pretjerali, otisli predaleko i pomisle da im je "spas" jedino u nuklearci.
A u toj soluciji spasa nema ...
Al, ovaj vid oholosti, zlobe i svega drugog loseg koji prste iz njih, neshvatljivo mi je.
Cak i za narod koji dozivi holokaust i u zlobi nađe odbrambeni mehanizam iz straha da se ne ponovi isto.
Ne mozes biti takav.
Narod koji prođe kroz takvu golgotu bi prvi trebao shvatiti da trenutni diskurz i narativ vode u propast. Ne danas ili sutra, al ima vremena.
Gledajuci ih, postavlja se pitanje da li ce sutra cijeli svijet povuci u bezdan i kataklizmu, kada uvide da su pretjerali, otisli predaleko i pomisle da im je "spas" jedino u nuklearci.
-
swanfilter
#47915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zanci, Izraelci, mada ne priznaju ICJ, prisutni su na ovom suđenju?
Zanimljivo ...
Zanimljivo ...
- General War
#47916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko kaze?swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:13 Zanci, Izraelci, mada ne priznaju ICJ, prisutni su na ovom suđenju?
Zanimljivo ...
-
swanfilter
#47917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta?General War wrote: ↑12/01/2024 18:16Ko kaze?swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:13 Zanci, Izraelci, mada ne priznaju ICJ, prisutni su na ovom suđenju?
Zanimljivo ...
- General War
#47918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa toswanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:19Sta?General War wrote: ↑12/01/2024 18:16Ko kaze?swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:13 Zanci, Izraelci, mada ne priznaju ICJ, prisutni su na ovom suđenju?
Zanimljivo ...
-
swanfilter
#47919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Koje od moja dva navoda? Da ne priznaju ICJ ili da su prisutni?
Za subjekat koji ne priznaje ICJ i sama korespondencija sa JAR po pitanju optuzbi mnogo govori ...
- Chmoljo
#47920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sindrom odabranog odnosno nebeskog naroda.swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:02 Oduvijek sam cijenio jevrejsku etiku. Nisam nikada dozvolio sebi pasti pod utjecaj stigme o njima kao takvim i onakvim.
Ne mozes biti takav.
Imamo iskustva sa tim.
- General War
#47921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:36Koje od moja dva navoda? Da ne priznaju ICJ ili da su prisutni?
Za subjekat koji ne priznaje ICJ i sama korespondencija sa JAR po pitanju optuzbi mnogo govori ...
Pa prvi brate, otkud da izrael ne priznaje ICT kad je potpisao konvenciju o genocidu?
-
swanfilter
#47924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War wrote: ↑12/01/2024 19:04swanfilter wrote: ↑12/01/2024 18:36Koje od moja dva navoda? Da ne priznaju ICJ ili da su prisutni?
Za subjekat koji ne priznaje ICJ i sama korespondencija sa JAR po pitanju optuzbi mnogo govori ...![]()
Pa prvi brate, otkud da izrael ne priznaje ICT kad je potpisao konvenciju o genocidu?
Nako ko i USA ...
- HarTar
#47925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Spoiler
Show