Nokian808 wrote: ↑10/01/2024 23:07
dječak sa šibicama wrote: ↑10/01/2024 22:20
Ljudi zive na snizenjima, mislim normalni ljudi sa normalnim primanjima, kod nas su snizenja i dalje smijesna po %. I crni novembar je smijesan.
Tu je i osnovna razlika, u Ljubljani zasredas po Tusu, Hoferu ili Merkatoru, trazis snizenja, i voila, prodjes jeftinije nego u Sarajevu.
Upravo to - dok sam tamo radio nije bilo sta cu danas kuhati pa odem po te namirnice vec odem i vidim cemu istice rok i upola je cijene.
Snizenja su mnogo realnija nego kod nas. Kod nas je normalno dici cijenu iste skoljke jaja sa 7.95 na 9 KM i staviti da je zapravo snizena sa 9.25 KM kao sto je uradio Megadiskont u Vistafon. Smatraju svoje musterije zlatnim ribicama sa pamcenjem od 3 sekunde. Zato takvim prestajem ici nakon takvog poteza ali problem je sto drugi idu i daju legitimitet ebanju u mozak!
Bolji sistem, tamo na Smartinskoj godinama je postojala velika hala, neki diskont ni sam ne znam tacno sta, danas je tu Merkator. Elem, prodavali su sve proizvode po sistemu 3+1, kupis i platis 3 i cetvrti je dzaba.
Konzerve, zimnica, samponi, sapuni, jastuci nebitno, tri kile krompira cetvrta kila dzaba.
To je prakticno 25% snizenje na sve artikle
Lidl ima standardnu akciju 49% i nabubaju dvadesetak tridesetak artikala svake sedmice, u pola cijene. Zatim ona njihova sedmica nacionalne kuhinje pa jednu sedmicu americka, drugu sedmicu mexicka, talijanska i tako dalje, i sve sa popustom.
Nadam se da ce i kod nas imati isti sistem rada, vrijeme je da neko konacno dohaka lihvaru iz Tuzle i ovim iz komsiluka.
Inace danas uzeo u Konzumu onaj preskupi Nivea 2 u 1 tus gel i kupka, inace je 11 km sad snizili na 5 i nesto. Bice da niko ne kupuje, cuj 11 km redovna cijena