Izrael je opet pocinio zlocin!
-
splinter
#47626 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je najjači u New York-u.
- General War
#47627 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Stvari u ratu idu dvosmjerno...ali "ratu"...ja koliko se sjecam hamas nije objavio nista prije napada...niti je hamas vojna formacija. Aktivna vojna lica koja su na odmoru, ili nisu trenutno u borbi se smatraju vojnim licima i na njih se odnose prava i obaveze prema obicajima rata, ukoliko se ukljuce u borbu ili budu zarobljeni.Pandakonda wrote: ↑09/01/2024 10:04Pa po toj logici onda mozes pucati na bilo kojeg stanovnika Izraela jer je kod njih obavezan vojni rok i tehnicki su svi vojnici. Otprilike nesto kao ŠvicarskaGeneral War wrote: ↑09/01/2024 09:51...ukoliko je aktivan i predstavlja opasnost da...samo sto Hamas nije konvencionalna vojna organizacija, vec teroristicka, da ti nebi pobrkao pojmove.Zlocin&Kazna wrote: ↑09/01/2024 08:48
Jesi ti ovo označio svakog punoljetnog državljanina države Izrael kao metu????Ili onda preslikat taj primjer na nase ratove, jesu li svi bili legitimne mete samo jer je u JNA bio obavezan vojni rok ?
-
sumirprimus
#47628 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Napadaju im komandni kadar.Emanuel (Mannie) Fabian
@manniefabian
A senior Hezbollah commander responsible for dozens of drone attacks on northern Israel in recent months, including today's strike on the IDF Northern Command HQ in Safed, was killed in an Israeli airstrike in south Lebanon.
Ali Hussien Barji, the commander of Hezbollah's aerial forces in southern Lebanon, was struck in the town of Khirbet Selm, during the funeral of senior Hezbollah commander Wissam al-Tawil, who was killed yesterday.
The IDF has not issued an official comment on the strike.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47629 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Puna autopijaca u Sarajevu robe made in izrael.
-
sumirprimus
#47630 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"
koknuti al tavil bacao malo i barel bombe po siriji, po civilima, teroristicka bagra.
koknuti al tavil bacao malo i barel bombe po siriji, po civilima, teroristicka bagra.
-
sumirprimus
#47631 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
"">
Juzni Liban i danas pod pritiskom.
Juzni Liban i danas pod pritiskom.
-
Juliuscezar
#47632 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sumir opet lagao
-
sumirprimus
#47633 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ko ja? U vezi cega? De ti to ponovo provjeri.
-
plavi_E
#47634 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael je označio Tawila kao jednu od prioritetnih meta prije više od dva desetljeća, zbog njegovog velikog doprinosa Hezbolahu i njegovog učešća u operacijama protiv Izraela od 1990-ih. Izraelci su ga progonili godinama i preživio je nekoliko pokušaja ubistva.
Ovo je u stilu "i corava kokos nekad ubode zrno". Preko dvadeset godina ga pokusavaju ubiti.
Ovo je u stilu "i corava kokos nekad ubode zrno". Preko dvadeset godina ga pokusavaju ubiti.
- Charuga
- Globalni moderator
#47635 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako plesačice dođoše u ruke hamasa ...
- Bosanski_kralj
#47636 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bježe kao zečevi
-
swanfilter
#47637 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ja mislio Izrael ocistio Gazu i vec na jugu Bejruta ..
-
ragib
#47638 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jak brics ce dovesti do mira u svijetu.
- General War
#47639 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
...dok Hamasovici ko junaci sidjose u tunel
-
Maxxtro
#47640 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nemoj zaboravit Izraelce. Oni su to u vise navrata radili nego Hamas. Nekako te uvijek jebe ta logika i pamcenje pa moras naprasno prekinuti logicki slijed i tok misli, al siguran sam da nije namjerno. Ili bar nije sa zlom namjerom. Mozda ti jednostavno bude uskracena dnevnica ako nedaj Boze uputis i koju kritiku u njihovom pravcu, pa sta ces jebiga progutas to zrno ponosa koje jos nespretno tumara u praznim hodnicima tvoje uvenule duse, pa se nadas da mozda niko nece skrenuti paznju koliki si licemjerni bijednik, kako bi barem na aparatima odrzavao na zivotu tu iluziju kako ti je stalo do istine ili pravde ili slicnih floskula. A ako neko pak skrene paznju, onda samo ignorises i ides dalje sa bjesomucnim sirenjem propagande. Jasno mi je to, nemas ti plaho koristi od argumentacije i objasnjenja. To je zamorno, a mnogo je efikasnije ici rafalnom paljbom poluistinama.sumirprimus wrote: ↑09/01/2024 11:01 Jel realno sta se ovde nece sve procitati, da li si ti to upravo poredio nicim izazvanu agresiju na republiku bosnu i hercegovinu i ovaj 80goidisjni rat u fazam izraela i arapa koji su btw arapi izgubili vise puta i skoro svaki put i skoro svaku novu fazu bili sami izazivaci?
Pa nismo mi prelazili u srbiju i ubijali i dizali u zrak srpske civile, nismo u jednom danu pobili hiljadu civiila, i uzeli stotine za taoce. Hamas i palestinci jesu.
Pa ono, ne znam za tebe ali ja sam strogo protiv ilegalnih republika nastalih etnickim ciscenjem i protjerivanjem mog naroda sa teritorije gdje zivi. Itekako bih negirao njihovo pravo na postojanje. Ili mozda samo Palestinci nemaju na to pravo?sumirprimus wrote: ↑09/01/2024 11:01 Mi, drzava BiH nismo ni na koji nacin isprovocirali sprsku stranu, osim sto smo zeljeli ono sto i sve ostale republike, samostalnost. Mi nikad nismo bili protiv drugih republika i njihovog integriteta.
-
Juliuscezar
-
Dead Man Walking
#47643 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Najjaci su mi ovi IDF dokazi gdje snimaju frejmove od 2 sekunde i uklapaju. 
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
- Rothmans
#47645 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bolju bi zasjedu napravila djeca iz obdanista. Pa ubisel ijednog ? Ccc
- armin071
#47647 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /240109184
Krpa i zakrpa…. Kada se dvije “demokratije” na BI dogovore…
Krpa i zakrpa…. Kada se dvije “demokratije” na BI dogovore…
- dr_Evil
#47648 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne znam ko smo mi, ali bilo ko ko podrzava genocid, etnicko ciscenje, agresiju, i ubijanje ne moze sa mnom pod MI, pa bilo to podrzavajuci teroristicku drzavu Izrael, ili genocidnu Rusiju.sumirprimus wrote: ↑09/01/2024 11:01 Jel realno sta se ovde nece sve procitati, da li si ti to upravo poredio nicim izazvanu agresiju na republiku bosnu i hercegovinu i ovaj 80goidisjni rat u fazam izraela i arapa koji su btw arapi izgubili vise puta i skoro svaki put i skoro svaku novu fazu bili sami izazivaci?
Pa nismo mi prelazili u srbiju i ubijali i dizali u zrak srpske civile, nismo u jednom danu pobili hiljadu civiila, i uzeli stotine za taoce. Hamas i palestinci jesu.
Mi, drzava BiH nismo ni na koji nacin isprovocirali sprsku stranu, osim sto smo zeljeli ono sto i sve ostale republike, samostalnost. Mi nikad nismo bili protiv drugih republika i njihovog integriteta.
Hamas nikad nisu priznali izrael. cAK NEGIRAJU IM i samo PRAVO NA POSTOJANJE, kao i dobar dio forumasa ovde.
Nasa borba je bila krvava ali i časna, koliko to u ovom prljavom svijetu moze biti casno, cak i jedna od casnijih na citavom svijetu. Nemojte ba vise nas uzimati u usta poredec nas sa ovim dole. Nije fer prema nasim zrtvama.
Vidis, SFRJ je 1989-e priznala Palestinu, mi kao jedna od pravnih nasljednica smo takodjer priznali Palestinu. S nase tacke gledista ovo nije rat Izraela(drzave) i Arapa(sta su arapi, grupa naroda). Ovo je agresija teroristicke drzave Izrael na nezavisnu drzavu Palestinu. Ti si taj koji ne postuje navodno svoju domovine, te njezine zakone i ne priznas Palestinu, nego navodis da se Arapi(gdje treba Palestinci, koji su nacija) presele u Jordan jer je sada to njihova drzava.
Ovdje Arapi stavljas kao Mladic Turci, da skines ljudsko lice.
Ne ubija teroristicka drzava pripadnike teroristicke grupe Hamas, nego ubija civilie nezavisne i priznate drzave Palestina. Teroristicka drzava Izrael desetljecima vrsi etnicko ciscenje, uzima taoce, teroriste stanovnistvo drzave koju smo mi priznali, nije historija pocela teroristickim napadom 07.10. Izrael i SAD kao dvije velesile su mogle zavrsiti hamas specijalnim postrojbama kao sto ih sada rokaju po Iranu i Libanu - ovdje je cilj genocid i etnicko ciscenje, a 07.10 ocito po naredbi Izraela pripreman i izvrsen je samo alibi.
Izrael je ovdje kao i Milosevic mogao napraviti presedan i zakopati ratne sjekire te se rijesiti Hamasa, umjesto toga napravio je mrznju za sljedecih 50 godina, kao i Milosevic kada je napunio Tomasicu, poslije toga nema nazad.
- Bosanski_kralj
#47649 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#47650 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Većina forumski "specijalaca" pušku je vidjela igrajući Countera.Bosanski_kralj wrote: ↑10/01/2024 08:50Volio bih tebe vidjeti kako praviš zasjedu.