Edit i jednu PandurkuZoya wrote:ultima_palabra wrote:Timuri i Kerimi ordiniraju samo na podrucju opstine Stari Grad![]()
Najgora su imena kad izmijene ili izbace/ubace jedno slovo od nekog tradicionalnog imena: Daris, Kenad, Emal, Belvir![]()
Belvir
Selvir
Melvir
Elvir (logično)
Delvir
Znam jednu Dženifer i jednu Balmehinu
Najcesca imena u BIH
-
Zoya
#151 Re: Najcesca imena u BIH
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#152 Re: Najcesca imena u BIH
Adonis
Jos u kombinaciji sa nasim prezimenom....sounds fantastic
-
Satori
#153 Re: Najcesca imena u BIH
Almedin, Elmedin, Elvedin, Selvedin, Azrudin, Sejfudin, Sumedin, Enedin, ...Zoya wrote:
Belvir
Selvir
Melvir
Elvir (logično)
Delvir
-
Zoya
#154 Re: Najcesca imena u BIH
A vidi tvog Tomahawk KonjhodžićTomahawk11 wrote:Adonis![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#155 Re: Najcesca imena u BIH
Bas ima neki Tomahawk KonjhoodzicZoya wrote:A vidi tvog Tomahawk KonjhodžićTomahawk11 wrote:Adonis![]()
Ne, ozbiljno sam naletio na ime Adonis....sad da ne navodim tacno prezime, kao sto rekoh i na onoj drugoj temi, recimo Mahmutovic.
A moje prezime jeste malo neobicno za ovo podrucje, ne zavrsava n -ić
- ultima_palabra
#156 Re: Najcesca imena u BIH
Maloprije nađoh... Sabina Ćudić dala sinu ime NardisZoya wrote:ultima_palabra wrote:Timuri i Kerimi ordiniraju samo na podrucju opstine Stari Grad![]()
Najgora su imena kad izmijene ili izbace/ubace jedno slovo od nekog tradicionalnog imena: Daris, Kenad, Emal, Belvir![]()
Belvir
Selvir
Melvir
Elvir (logično)
Delvir
Znam jednu Dženifer i jednu Balmehinu
-
julisiz es grant
#157 Re: Najcesca imena u BIH
Wtf, Sabina udata
Ili, u skladu sa svojim "građanskim" i feminističkim nazorima, živi u vanbračnoj zajednici?
Ili čak ni to, već je, ko prava feministkinja, samo našla mužjaka da joj napravi potomstvo i vozdra
Ili, u skladu sa svojim "građanskim" i feminističkim nazorima, živi u vanbračnoj zajednici?
Ili čak ni to, već je, ko prava feministkinja, samo našla mužjaka da joj napravi potomstvo i vozdra
- ultima_palabra
#158 Re: Najcesca imena u BIH
http://sabinacudic.blogspot.ba/2014/05/ ... dding.htmljulisiz es grant wrote:Wtf, Sabina udata![]()
Mada ne znam šta bi bio problem i da je to drugo ili treće. Live and let live.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#159 Re: Najcesca imena u BIH
nju jork, skup fotograf, ovoono, a ovdje propovijedanje narodu... svi političari su isti 
-
julisiz es grant
#160 Re: Najcesca imena u BIH
Pa ovo onaj glumac Alban Ukajultima_palabra wrote:http://sabinacudic.blogspot.ba/2014/05/ ... dding.htmljulisiz es grant wrote:Wtf, Sabina udata![]()
![]()
Mada ne znam šta bi bio problem i da je to drugo ili treće. Live and let live.
-
palestinka
#161 Re: Najcesca imena u BIH
Vrlo primitivno razmišljanje. Previše kompleksa, a profesija to što jeste, a čovjek mrzi žene.julisiz es grant wrote:Wtf, Sabina udata![]()
-
kosava
#162 Re: Najcesca imena u BIH
To je bio obicaj usvojen od Pravoslavaca i Katolika.Vizionar 1985 wrote:I kod Bosnjaka, Bosanaca, Muslimana je to bio obicaj isto tako.kosava wrote:Zavisno od vjerske pripadnosti, to je Pravoslavni i Katolicki obicaj dok kod Bosnjaka/Muslimana je obrnuto nebi trebalo biti davanja imena koja su vec bila u familiji.Vizionar 1985 wrote:Ma kod nas, u nas uvijek prije bilo reda u davanju imena djeci.
Davana po pretcima.
Ja po Pradjedu ime dobio.
Josh ak doguram 100 godina ko on.
Uf.
Po pra (dedama, nanama, nenama, didima), dedama, nanama, nenama, didima, rodzacima, poginulima, umrlima, pretcima i clanovima
porodice davana djeci imena.
Jbs ga Moj otac po umrlom rodzaku svom ime dobio pa bilo tesko, vjerovalo se u magiju tad sihre i slicno
pa mu predili ime, ne zvanicno u drugo pa sad ima dva imena a jedno ime se sastoji od dva imena.
Skoro da ima tri imena.
Ja samo imam jedno i to pravo poznato i nije bilo tesko, po magiji itd.
Ovo samo pokazuje da smo se odrodili od istog naroda i da smo se od obicaja odvojili.
Ovo pradjed je pradeda.
Pazilo se da se imena ne recikliraju da ne dodje do zabune na Kijametskom Danu i zato su ti ocu mjenjali ime jer su ,naknadno shvatili sta se desilo niti je bilo o sihrama ni o magiji. Drugi je problem sto u bilo kojoj familiji pretrazi porodicno stablo i bice predak sa istim imenom.
Zato ima toliko varijacija istih imena jos dodaj da su familije bile velike a narod imao puno djece sa velikom razlikom u godinama pa imas situacije rodjak umro a drugi se rodio 6 mjeseci poslije, i sad taj rodjak 20 godina da svom djetetu rahmetlijno ime neznajuci za rahmetliju jos dodaj da se vazda tim sto su umrli prije vremena tepalo pa se ispostavi da je rahmetli Sule bio Suad a ne Sulejman.
- Sanjarko
#163 Re: Najcesca imena u BIH
Sto klix.Tomahawk11 wrote:Neki dan procitam na jednoj smrtovnici medju ozaloscenim kcer Sudbina
Engleski.
- ultima_palabra
#164 Re: Najcesca imena u BIH
Dijete će joj biti klix's ChildTomahawk11 wrote:Neki dan procitam na jednoj smrtovnici medju ozaloscenim kcer Sudbina
- Tvrtko II Kotromanić
#165 Re: Najcesca imena u BIH
najcudnija imena koja sam "sreo" su Aramis, Hamlet za musko
a za zensko Dolores
a za zensko Dolores
- Sanjarko
#166 Re: Najcesca imena u BIH
Ovo nisam znao.kosava wrote: To je bio obicaj usvojen od Pravoslavaca i Katolika.
Pazilo se da se imena ne recikliraju da ne dodje do zabune na Kijametskom Danu i zato su ti ocu mjenjali ime jer su ,naknadno shvatili sta se desilo niti je bilo o sihrama ni o magiji. Drugi je problem sto u bilo kojoj familiji pretrazi porodicno stablo i bice predak sa istim imenom.
Zato ima toliko varijacija istih imena jos dodaj da su familije bile velike a narod imao puno djece sa velikom razlikom u godinama pa imas situacije rodjak umro a drugi se rodio 6 mjeseci poslije, i sad taj rodjak 20 godina da svom djetetu rahmetlijno ime neznajuci za rahmetliju jos dodaj da se vazda tim sto su umrli prije vremena tepalo pa se ispostavi da je rahmetli Sule bio Suad a ne Sulejman.
Hvala na azuriranju/informisanju.
Coek uci dok je ziv.
-
Piaty
#167 Re: Najcesca imena u BIH
Baš naletih kako se u Srbiji vraćaju tradicionalna imena i to su otprilike najpopularnija imena tamo (Vuk, Uroš, Dušan, Luka itd).
Kod Bošnjaka u BiH je sasvim obratna situacija jer su zadnju deceniju najpopularnija "nova strana imena", koja su skoro isključivo azijsko-bliskoistočnog porijekla - turkijska, arapska, hebrejska i perzijska (Ali, Daris, Dani, Benjamin, Sara, Farah, Timur, Kan, Davud, Dalia, Hana).
Kod Bošnjaka u BiH je sasvim obratna situacija jer su zadnju deceniju najpopularnija "nova strana imena", koja su skoro isključivo azijsko-bliskoistočnog porijekla - turkijska, arapska, hebrejska i perzijska (Ali, Daris, Dani, Benjamin, Sara, Farah, Timur, Kan, Davud, Dalia, Hana).
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#168 Re: Najcesca imena u BIH
Dje su stara bosnjacka imena s cvile
Kenan mirza tarik bakir edin
Kenan mirza tarik bakir edin
-
Piaty
#169 Re: Najcesca imena u BIH
...Nermin, Adnan, Adis, Elvir, Mensur, Sabina, Aida, Amra...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#170 Re: Najcesca imena u BIH
Da...sem mensur to nisam susreo a sabina je katolicka svetica mislim 
-
Piaty
-
HelaS
-
konami666
- Truba