Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moimoi wrote: ↑07/01/2024 17:13
O tome se radi. Ne jedem ni ja sve. I sigurno bih u sebi bacila kljuc da mi neko ponudi psa (ne morskog-on je njami ko ga zna spremiti). Stvar je u tome da je to necija HRANA.
Zahvalis se i zavrsenaa prica.
Naravno, u slucaju uzasne gladi i da nema nista da se jede, baš ništa, pojela bih ja i cuku (al da ga neko drugi odere i spremi).
I macu.
I papigu.
Ljudetinu, ne znam.
Maybe.
Grean wrote: ↑07/01/2024 17:16
Normalno da ne kazes fuj, nisam rekao cak ni na cuku, ali bilo je postova koji su napisani kao da je jesti svinjetinu neko civilizacijsko dostignuce stoga poredjenje.
Ko?
Gdje?
Takvi mogu biti samo trolovi, poput dr Evila koji trola na drugu stranu.
Valjda se fokusiras na normalne sagovornike/forumase.
Treca strana je eventualno ona koja je prestala da prati religijske propise, te im je necije bozanstvo samo ciko koji radi mikromanagement prehrane.
Tako su meni u Shenzhenu domacini nudili da uzmemo hot pot od pseceg mesa, jos malog bijelog cukicu drze u izlogu, pa ga izaberes da ga prikolju.
Ne znam kako bi se @Dope_Man , @moimoi i @sumirprimus postavili, bi li ispostovali domacine ja u svakom slucaju nisam a klempo mi je u rangu tog cukice. Hiljadu ljudi, hiljadu cudi.
Niko nije rekao da trebas da jedes, nego da se za hranu nikada ne govori FUJ.
Zamisli da tebi u goste dodje neki hindus i da ti kaze FUJ TO NIJE HRANA.. na tvoju teletinu ispod saca
Normalno da ne kazes fuj, nisam rekao cak ni na cuku, ali bilo je postova koji su napisani kao da je jesti svinjetinu neko civilizacijsko dostignuce stoga poredjenje.
Postova na one koji istu tu krmetinu demoniziraju
Zivotinja kao i svaka druga.
Kako se stvari krecu ekonomski i politicki u nekoj skorijoj buducoj Njemackoj ce se za ovakve stvari zavrsiti u matici za 24 sata. Napadi na predstavnike sistema policiju, vatrogasce, spasioce, medicinske radnike su sve ucestaliji i reakcija stize. Eno u Francuskoj se za napad na policajca gubi francusko drzavljanstvo ako posjedujes jos neko drzavljanstvo osum francuskog.
Kako se stvari krecu ekonomski i politicki u nekoj skorijoj buducoj Njemackoj ce se za ovakve stvari zavrsiti u matici za 24 sata. Napadi na predstavnike sistema policiju, vatrogasce, spasioce, medicinske radnike su sve ucestaliji i reakcija stize. Eno u Francuskoj se za napad na policajca gubi francusko drzavljanstvo ako posjedujes jos neko drzavljanstvo osum francuskog.
Pod pritiskom ekonomske krize i pod pritiskom uspona desnice je u skorije vrijeme za ocekivati puno rigorozniji odnos prema strancima u vecini drzava EU. Posto se Kongu izgleda omaklo da primi Palestince eto im alternative. Mogu primati protjerane strance iz EU.
Moje su rodjake 1990 ekspresno zbog rada na crno izbacili na 5 godina...nisu smjeli graici prismrdit
Nijemci...mogu sta hoce i zele...samo ih zajebavaj pa ces vidjeti
Malo su popustili ali ne brinem da ce za sve naci rjsenje
Ja kako sam upratio na vijestima da je bilo za tjelesni napad. Bilo na vijestima i ja onako "preko uha" sluaso. Zamjenili su i nesto oko socijale migrantima. U tom pravcu ide i Njemacka da smanji socijalu. U svakom slucaju proces tretiranja strogoce nad strancima je evidentan. Izmedju ostalog jer desnicari dobar dio uspijeha zasnivaju bas na tim temama.
Frankfurt i berlin su najvise stradali od afroazijske invazije
Rasizam cisti , puno Njemaca ili bijelaca ima koji sranja prave , puno vise sam puta prisustvovao kako bijelog Poljaka ili Rusa/Ukrajinca murija privodi u Berlinu nego Arapa ili crnaca. Naravno u medijima i na internetu uvijek se ovakvi termini koriste, samo se nemoj začuditi kada ti dodjes na red.
moimoi wrote: ↑07/01/2024 17:13
O tome se radi. Ne jedem ni ja sve. I sigurno bih u sebi bacila kljuc da mi neko ponudi psa (ne morskog-on je njami ko ga zna spremiti). Stvar je u tome da je to necija HRANA.
Zahvalis se i zavrsenaa prica.
Naravno, u slucaju uzasne gladi i da nema nista da se jede, baš ništa, pojela bih ja i cuku (al da ga neko drugi odere i spremi).
I macu.
I papigu.
Ljudetinu, ne znam.
Maybe.
Morske plodove ne, umrla bih od gladi.
Ma tebi je neko nekad uvalio Ledove “morske plodove” oni su fakat grozni
Najgore sto ti se u zivotu moze desiti da probas po prvi put neku hranu kod nekog ko je ne zna spremiti.. ili je lose kvalitete. Tako ti se zgadi za sva vremena.
moimoi wrote: ↑07/01/2024 18:39
Najgore sto ti se u zivotu moze desiti da probas po prvi put neku hranu ko ie ne zna spremiti.. ili je lose kvalitete. Tako ti se zgadi za sva vremena.
Nije.
Provela jedno vrijeme u Dalmaciji i oko Neretve čak.
JEdnostavno ne volim okus ribe, mora, ribe iz rijeka i tako to.
A morski plodovi su strasni. Vizuelno.
Mogu jest maki i urumaki sto se tice susija.
moimoi wrote: ↑07/01/2024 18:39
Najgore sto ti se u zivotu moze desiti da probas po prvi put neku hranu ko ie ne zna spremiti.. ili je lose kvalitete. Tako ti se zgadi za sva vremena.
Nije.
Provela jedno vrijeme u Dalmaciji i oko Neretve čak.
JEdnostavno ne volim okus ribe, mora, ribe iz rijeka i tako to.
A morski plodovi su strasni. Vizuelno.
Mogu jest maki i urumaki sto se tice susija.
Haj dobro
Stavljam te na ignore sto se ribe and co tice
Ja kako sam upratio na vijestima da je bilo za tjelesni napad. Bilo na vijestima i ja onako "preko uha" sluaso. Zamjenili su i nesto oko socijale migrantima. U tom pravcu ide i Njemacka da smanji socijalu. U svakom slucaju proces tretiranja strogoce nad strancima je evidentan. Izmedju ostalog jer desnicari dobar dio uspijeha zasnivaju bas na tim temama.
le nouveau motif de déchéance de nationalité introduit au Sénat a été modifié pour ne concerner que les personnes condamnées définitivement d’homicide volontaire sur une personne dépositaire de l’autorité publique.
Možeš i prevesti na naš preko Google Translata. Moraš biti osuđen za ubistvo sa predumišljajem protiv osobe koja obnaša dužnost državnog službenika.
Ovo je više rezultat trulog kompromisa između Macrona i Le Pen nego volje.
Macron želi da dozvoli da više stranaca sa kvalifikacijama smije doći u zemlju, ali nije mogao naći većinu za to, tako da je na kraju pristao na zahtjeve krajne desnice.
Frankfurt i berlin su najvise stradali od afroazijske invazije
Glaj stoke
Jeste, ali nije ovo samo od "afroazijske invazije"; ja sam u Berlinu najvise neugodnosti dozivio od Njemaca; koji se pod mostovima drogiraju, jedan izvadio k i pisa po izlogu McD u centru; uzasne stvari.
Naravno da i ovi doprinose cjelokupnom utisku, ali da su iskljucivo oni, daleko od toga.
Znači, Njemačka + Austrija su za 10 godina uzele cca. 100k ljudi. A nama mediji svakodnevno peru mozak da odlazi 200k godišnje, dok premijer pred parlamentom objašnjava da je za 8 godina otišlo pola miliona.
Ovi podaci koje je @Oz iskopao lijepo se slažu s onim UN procjenama, koje sam ranije stavljao na temi Demografija, da državu godišnje napusti između 20K i 30K ljudi.
I uz sve to, očekujem da već sutra pojedinci, nakon što su vidjeli i shvatili ove brojke, opet napišu kako državu napušta 200K ljudi godišnje.
EFD22 wrote: ↑07/01/2024 21:32
Realno je sve između 30k i 50k ljudi godišnje.
Ovo ostalo je pretjerivanje.
Pa evo imamo zvanične podatke da je net odliv u Njemačku i Austriju cca 13K godišnje. Sa Slovenijom koja izda 10k dozvola godišnje, od kojih su neke obnovljene, i uz odbitak onih koji se vraćaju iz Slovenije, pokazuje se da tri države u koje se tradicionalno i najviše iseljavamo ne uzmu ni 20K ljudi godišnje.
Neka značajnija brojka iseljenika može eventualno još biti u Švedsku, a ostalo je sića, tako da gotovo sigurno prebacujemo 20K, gotovo sigurno ne prebacujemo 30K.
Jer evo, ja poznajem cca 1000 ljudi površno, ako uzmemo u obzir da mi je nekih cca 70% dalo šturo informaciju (a vjerovatno i manje) da im je iz porodice otišlo deset ljudi vani, što sami što s porodicama, to ti je cca 10000 ljudi. 10000 ljudi iz bazena od 70000 ljudi ako računamo da svaka od tih osoba ima 100 osoba u porodici i/ili poznanika koje ja ne poznajem. A u tih 10000 ljudi možemo uračunati i sve koje ja znam da su otišli.
Eh sad, 10000 na 70000 ljudi je 14.28% i to je za vrijeme od ‘96. do danas.
Mislim, nije reprezentativan uzorak, ali onako aproksimativno možemo reći da je poslije rata BiH izgubila cca 14.3% stanovništva samo na emigraciju. Ne računajući bijelu kugu.
Jedno vrijeme je to išlo usporeno, da bi u periodu od 2015. do Corone ubrzalo drastično, i sad se opet stabiliziralo, reklo bi se na cca 20ak hiljada ljudi godišnje.