U Kranju ces i lakse do smjestaja. I prilicno je jeftinije od Lj.Romeo 80 wrote: ↑05/01/2024 15:13Hvala ti puno na korisnim informacijama!swanfilter wrote: ↑05/01/2024 11:26
Kolega, 1350 neto u Slo za pocetak nije slabo za tih standardnih 40 sati. Zavisi od uslova, moze li se raditi mimo tih 40 za dodatnu zaradu.
Pa, da li imas placen topli obrok ili prevoz.
Isto tako, velika je razlika ta plata u Ljubljani ili drugdje.
Ako ti poslodavac sredi stan kakav god, ogroman plus.
Inace, i mimo previsokih cijena najma stana, pa cak i sobe, jos veci problem je naci sebi stan uopste.
U ovom trenutku se u Lj izdaje 21 garsonjera. Nije Ljubljana velegrad ali ipak porazno.
Kazes, ne pusis i ne pijes. Ti si u plusu 300-400 mjesecno. Jos ako znas kuhati prikolko ...
Kakav posao je u pitanju i gdje?
Ako nisi zadovoljan dole nikako, pokusaj. Na to slabo se uvijek mozes vratiti. A ovdje ti se u međuvremenu mozda jos bolja opcija pojavi.
Tu sam za sta god ..Posao nije pljacka nikakva, ali i idem zbog para, ne zbog prestiza. Tvornica pneumatika Goodyear u Kranju.
Upravo mi je i najveci problem to oko stanovanja. Kolektivni smjestaji me bas i ne interesuju, a stanarina je skupa. Meni bi i sobicak bio ok, samo da imam svoju privatnost![]()
Ovdje imam svoj stan koji bih ako sve bude ok mogao izdavati podstanarima, pa bih i tu nesto mogao zaraditi.
U svakom slucaju hvala ti jos jednom na korisnim informacijama!
Meni je Kranj simpatican gradic, a blizu je Lj. Ima mnogo nasih. Albanaca jos vise valjda.
Za Goodyear ti ne znam nista reci. Malo vidim sta se o njima pise.
Uvijek kazem da treba probati, pa sta bude. I nekako se istrpiti dvije godine i stalne dozvole. Poslije bude lakse i nisi ogranicen samo na Slo po pitanju posla.
A i od tog stana imas opciju pare na stranu ako avanutra ne prođe najbolje. A bude li sve ok, ti kroz dogledno vrijeme mozes fino i do kredita i jos jednog stana.
Imas finu startnu i pokusaj.