Naučiš nešto novo svaki dan. Našao sam u postavkama i kaže da se notifikacija šalje za potrese iznad 4.5 stepeni što objašnjava činjenicu da je nikad prije nisam dobio. Ovaj je bio jači i relativno blizu.

Bila je ova obavijest na androidima i prije par godina kad je bio kod Stoca zemljotres
Ništa čudno.U Hercegovini nakon šestice prošle godine nije bilo nikakvih jačih podrhtavanja do danas.Nema tu nikakvih pravila da se sa sigurnošću moženešto tvrditi.kamberovica polje wrote: ↑31/12/2023 13:06
Čudno.
Nakon onog 2012., treslo je svaki dan mjesec dana i to po par puta.
Malo me ovo brine, jer u Petrinji nakon prva dva jaka u ponedjeljak nije ništa treslo, da bi u utorak lupio najjači.
Mislim, ne mora ništa značit, al opet.
Ali taj u Hercegovini je bio par sati nakon onog u Albaniji koji je prodrmao čitav Balkan.markopd wrote: ↑31/12/2023 19:24Ništa čudno.U Hercegovini nakon šestice prošle godine nije bilo nikakvih jačih podrhtavanja do danas.Nema tu nikakvih pravila da se sa sigurnošću moženešto tvrditi.kamberovica polje wrote: ↑31/12/2023 13:06
Čudno.
Nakon onog 2012., treslo je svaki dan mjesec dana i to po par puta.
Malo me ovo brine, jer u Petrinji nakon prva dva jaka u ponedjeljak nije ništa treslo, da bi u utorak lupio najjači.
Mislim, ne mora ništa značit, al opet.
Politicarko wrote: ↑01/01/2024 02:34 Evo sada sam osjetio zemljotres, 3. puta me u krevetu mrdalo. Nadam se da ste svi živi i zdravi.
Uh ovo bas opasno ljulja.oldtajmer wrote: ↑01/01/2024 11:07 https://x.com/martopirlo1/status/174173 ... 61099?s=20
ovo je zemljotres ,jebes ovo kod nas,auuu kako trese u pm![]()
Snimaju ovo u garaži kao da snimaju kita koji je doplivao negdje u plicak. Ono, atrakcija. Valjda ljudi oguglali na zemljotres.oldtajmer wrote: ↑01/01/2024 11:07 https://x.com/martopirlo1/status/174173 ... 61099?s=20
ovo je zemljotres ,jebes ovo kod nas,auuu kako trese u pm![]()
Zavisi gdje bi bilo. Relativno noviji objekti su ti ti koje si naveo poslije standarda zbog zemljotresa.Naslovnica wrote: ↑01/01/2024 12:18
U slučaju zemljotresa kao ovog današnjeg u Japanu, naravno da bi bilo svega, i poginulih ljudi, i srušenih objekata, velike štete i sl, ali ne vjerujem da bi ni izbliza bili "sravnjeni sa zemljom" kako se ovdje priča.
Pogotovu kada su u pitanju relativno noviji objekti.
Upravo tako sam i mislio.Haris.ba wrote: ↑01/01/2024 13:12Zavisi gdje bi bilo. Relativno noviji objekti su ti ti koje si naveo poslije standarda zbog zemljotresa.Naslovnica wrote: ↑01/01/2024 12:18
U slučaju zemljotresa kao ovog današnjeg u Japanu, naravno da bi bilo svega, i poginulih ljudi, i srušenih objekata, velike štete i sl, ali ne vjerujem da bi ni izbliza bili "sravnjeni sa zemljom" kako se ovdje priča.
Pogotovu kada su u pitanju relativno noviji objekti.
Svi oni prije toga su upitni. Citaj Carsija - Grbavica.