kakav izraz nemoći kada plasiraš budalaštinu pa poslije spinuješ lafo suzdržano.
dakle, prvo kažeš "ono malo glasova". pa onda dođeš do rečenice da "postojanje manjine ne implicira postojanje većine"
shvataš da sam sebi skačeš u stomak budalaštinama? mislim znam da znaš, al da i vide druge tvoje gluposti.
što se tiče te navodne brige za ustavom. SDA je imala mnogo više vremena i mogućnosti i sredstava da u ustavu napravi funkcionalna rješenja. kada se spominje ustav, pričate kao o nečemu identitetarnom što treba životom braniti, ono ko u filmovima kada ameri brane ustav i land of free.
a suštinski je riječ o ustavu jedne administrativne jedinice koji su godinama kasapili visoki predstavnici, ali je tada sve bolio kurac jer se nije ticao SDA. riječ o aktu koji vapi za ogromnom reformom koja bi pomogla da politički život prodiše i koji ima više falinki od trenutnog sastava NK Željezničar.
nažalost, ona zagoretina Truba jeste u pravu kada kaže: bolio vas je kurac kada je Incko odlučivao šta je trećina u klubu hrvata. sada se kunete u zaštitu svakog slova ustava.
zato ne glumataj sa ustavom kao da je riječ o napadu na identitet, jer sa svim tim aktima SDA redovno briše dupe.
već je ono što boli što se kinder jaja nisu isplatila, i što je želja za vlašću jača od bilo čega.
LAŽEM.
strah od gubitka vlasti je jača od bilo čega. pa i toga da se ne blokira politički ako se ne može okupiti većina i ako ne postoji institut vanrednih izbora. ali to je već domen političke odgovornosti koju je SDP pokazao. pa makar i što su bili pičke.
bar nisu ispali šupci.