Ja sam uspio ugrabiti voznju 18., i nadao sam se da ce se jucer smog rascistiti do podne, ali nista...

Nakon ovog smoga treba barem dan-dva da malo prigrije samo da se digne iznad 5c stepeni da se koliko toliko osusi cesta.
Ma necu ga spremati ono full.
Kazu da nije bas dobro paliti na tih 10ak minuta ako neces vozati, izmedju ostalog pocne se stvarati kondenz na elementima poput auspuha, a u tih 10ak minutazdruzdjo wrote: ↑20/12/2023 23:03Ma necu ga spremati ono full.
I prosle godine sam tako.
Akumulator je bio u kuci jer je ipak puno da stoji na previse hladnom.
Jednom do dva puta sedmicno sam ga palio da odradi 10-ak minuta. Malo zaturiram, ali ne previsoko.
Ukoliko je bilo iznad 5 stepeni a suho, znao sam obletiti krug dva-tri kilometra samo da malo se zavrti sve u njemu.
Tako da kad je u martu otoplilo, sav je bio fit.
Pregledao gume, kocinice, ulje, svjecice i zajahao full spreman. Zimu sam maksimalno iskoristio za skupljanje opreme.
c0de wrote: ↑21/12/2023 10:10
Kazu da nije bas dobro paliti na tih 10ak minuta ako neces vozati, izmedju ostalog pocne se stvarati kondenz na elementima poput auspuha, a u tih 10ak minuta
taj kondenz ne stigne kompletno ispariti... Bilo bi dobro kad vec vadis akumulator uzeti onaj smart punjac i nakacit ga na njega u trickle charge modu (ja sam uzeo neki manji Einhell za 80ak maraka ako se dobro sjecam).
Neki dan sam kupio stabilizator za benzin, kad sam ga prvi put trazio na pumpama gledali me kao da sam pao s MarsaU autodijelovima isto prvi put culi za njega, ali su ga narucili od dobavljaca. Bocica dodje oko 22KM, dovoljna za 50 litara benzina, a ima super jednostavno doziranje:
https://www.liqui-moly.com/en/motorbike ... .html#3041
Bas tako, a stabilizator sam narucio u "Zgodic auto dijelovi", stiglo za 3-4 danazdruzdjo wrote: ↑21/12/2023 12:24c0de wrote: ↑21/12/2023 10:10
Kazu da nije bas dobro paliti na tih 10ak minuta ako neces vozati, izmedju ostalog pocne se stvarati kondenz na elementima poput auspuha, a u tih 10ak minuta
taj kondenz ne stigne kompletno ispariti... Bilo bi dobro kad vec vadis akumulator uzeti onaj smart punjac i nakacit ga na njega u trickle charge modu (ja sam uzeo neki manji Einhell za 80ak maraka ako se dobro sjecam).
Neki dan sam kupio stabilizator za benzin, kad sam ga prvi put trazio na pumpama gledali me kao da sam pao s MarsaU autodijelovima isto prvi put culi za njega, ali su ga narucili od dobavljaca. Bocica dodje oko 22KM, dovoljna za 50 litara benzina, a ima super jednostavno doziranje:
Znam za to i da, u pravu si, ali djelimicno...
To nije dobro za motore sa vodenim hladjenjem jer tim motorima treba daleko duze od tih 10-ak min da se ugrije zbog tecnosti koja stalno cirkulise u sistemu.
Moj ima zracno hladjenje i ukoliko stoji u mjestu i radi, brzo se i ugrije. Vjeruj za 5 minuta vec se mozes oprziti na auspuh. Naucio sam to na tezi nacinTako da za tih 10-ak minuta bude baaaas vruc.
Gdje si uzeo stabilizator?
Za smart punjac znam i kanim se. Mislim da cu ga vjerovatno uzeti za ovu zimu.
Ne treba neki ultra jak jer su akumulatori za motor maleni.

Tako je
Super izgleda motor
Meni je nekako donja mentalna granica 5 stepeni i da je suho. Sve ispod toga, jok. Iako imam jaknu i pantole da mogu i na nuli, ali necu.
Hvala hvala
Pa jest, pogotovo sto je cesta hladna i klizava. Kod mene jakna drzi super, ne puse, cak sam skinuo zimsku podstavu, hlace jos nisam nabavio, nemam vremena ni da odem probat a neki dan sam kupio TCX Blaze duboke patike pa ne puse po stopalimazdruzdjo wrote: ↑21/12/2023 15:51 Meni je nekako donja mentalna granica 5 stepeni i da je suho. Sve ispod toga, jok. Iako imam jaknu i pantole da mogu i na nuli, ali necu.
Naravno ne zavrcem gas bas iz razloga masne ceste.
Ali i to se vozam cisto radi gore spomenutog. Da malo zagrije se, uzmucka rezervoar, promulja ulje i to.
I mene su gledali ko budalu.c0de wrote: ↑21/12/2023 10:10Kazu da nije bas dobro paliti na tih 10ak minuta ako neces vozati, izmedju ostalog pocne se stvarati kondenz na elementima poput auspuha, a u tih 10ak minutazdruzdjo wrote: ↑20/12/2023 23:03Ma necu ga spremati ono full.
Jednom do dva puta sedmicno sam ga palio da odradi 10-ak minuta. Malo zaturiram, ali ne previsoko.
Ukoliko je bilo iznad 5 stepeni a suho, znao sam obletiti krug dva-tri kilometra samo da malo se zavrti sve u njemu.
Pregledao gume, kocinice, ulje, svjecice i zajahao full spreman. Zimu sam maksimalno iskoristio za skupljanje opreme.
Nemaju na stanju, ali se moze naruciti u "Zgodic auto dijelovi" u Otesu. Stigne im za par dana uglavnomDaysleepeR wrote: ↑22/12/2023 12:40I mene su gledali ko budalu.c0de wrote: ↑21/12/2023 10:10Kazu da nije bas dobro paliti na tih 10ak minuta ako neces vozati, izmedju ostalog pocne se stvarati kondenz na elementima poput auspuha, a u tih 10ak minutazdruzdjo wrote: ↑20/12/2023 23:03
Ma necu ga spremati ono full.
Gdje si kupio ovo?
Isto, mislim da sam i ja danas zavrsio sa voznjama u decembru, na proljece ide prvi servis na 1k, nisam siguran da Rafo uopste radi u ovim mjesecima
Haha, ima me, 100+ vagam
zdruzdjo wrote: ↑29/12/2023 07:02
Ma daaaaj ba, jel te sramota da ti neko prvi servis radi?![]()
![]()
![]()
Hajde malo, zamasti ruke. Jesi li musko ili nisi. Svjecice, ulje, filteri i zavrsis to za cas sam. A i pomaze da se "vežeš emocionalno sa motorom.![]()
Zezam se. Ja sam neko ko voli sam raditi stvari. Ali sve ide do mog ruba znanja. Ono sto ne znam, necu ni da zapocinjem. ili ako nemam alat.
Cuo sam za Rafu. Gdje se lik nalazi?
Trebao bi mi neko da baci inspekciju faznog lanca. To ne znam.
Ovih dana(od bozica na ovamo) po sarajevu haos sa saobracajem. Sa motorom sam ustedio zivaca i vremena ne znam ni sam koliko. A i godi malo protegnuti tockove obzirom da tokom dana bude toplo i moze se.
Zato opel onoliko trosi sa 4 osobe