Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rockefeller

#2451 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Rockefeller »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 10:59
Rockefeller wrote: 27/12/2023 10:59
skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 10:43 nikad se nije zvao dvica - nego Guzlo :lol:
Stari 91 kupio novog, prodo ga 92 cim je rat poceo. Prodo ga tetku iz Njemacke, nikad pare nije dobio :lol: i dan danas se vozi al‘ kod treceg covjeka.

Ja VW nikad osim T7.
pa kako ga je prodo ako nije dobio pare :lol: :-) to je zajevrnuće a ne prodaja :lol:
Kazu na postenje, svoj svog a tetak rahmetlija. :lol:
skrbavi-admin

#2452 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

zajeb od 20ak hiljada DEM :-) mogo se dobar stan kupit za te pare u ratu
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2453 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by izvrsni direktor »

Il si vozio, il ces vozit VW, nema tu price puno :D
Jedino te odlazak iz bosne moze spasit
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2454 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 10:53
to je bio jedan veliki tenderski zajeb - nasli su da je ta neka ponuda bila najbolja i dobiju golfove iz meksika kojima nista zivo nije pasalo sa euro golfova jer su dijelovi i spojevi bili u imperijalnim jedinicama dakle ni alata za njih nije bilo - masakrirali su jedan za drugim da odrzavaju flotu vadjenjem i zamjenom dijelova sa auta iz flote. Naravno da je bio deficitaran broj pismenih ljudi koji bi narucivali dijelove iz Meksika.
tako je kad seljacini das da upravlja logistikom a cini mi se da se zna koja je to krmcina bila i ja mislim da to nije bila opstinska nabavka nego kantonalna :oops:
:lol: :lol:

Ma daj :lol:

Ja sam vazda konto da je to neka donacija.

Bio je u opstini onaj legendarni automehanicar Čahmo, mos mislit kad je Čahmo vidio sta treba napravit :lol:

Ali eto sto kazu krpez drzi pola svijeta, izdrzase golfovi bezmalo 20 godina kod nas.

Jos trojka koja nije neki sampion kvalitete
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#2455 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Evolution_IV »

jel 1.8 leshevi, pricao mi je stari o njima :lol:

potrosnja tenka, limarija nezasticena, ma vrh nabavka...koliko znam jeste donacija al su nasi nabavljali i ugradjivali se, moze li gora kombinacija :lol: :lol:

govna lopovska, i kaze glasaj za njihooo, mrs matere vam se najebem..
skrbavi-admin

#2456 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2023 11:05
to je bio jedan veliki tenderski zajeb - nasli su da je ta neka ponuda bila najbolja i dobiju golfove iz meksika kojima nista zivo nije pasalo sa euro golfova jer su dijelovi i spojevi bili u imperijalnim jedinicama dakle ni alata za njih nije bilo - masakrirali su jedan za drugim da odrzavaju flotu vadjenjem i zamjenom dijelova sa auta iz flote. Naravno da je bio deficitaran broj pismenih ljudi koji bi narucivali dijelove iz Meksika.
tako je kad seljacini das da upravlja logistikom a cini mi se da se zna koja je to krmcina bila i ja mislim da to nije bila opstinska nabavka nego kantonalna :oops:
:lol: :lol:

Ma daj :lol:

Ja sam vazda konto da je to neka donacija.

Bio je u opstini onaj legendarni automehanicar Čahmo, mos mislit kad je Čahmo vidio sta treba napravit :lol:

Ali eto sto kazu krpez drzi pola svijeta, izdrzase golfovi bezmalo 20 godina kod nas.

Jos trojka koja nije neki sampion kvalitete
cini mi se ako se dobro sjecam da im ni gorivo nije pasalo jer po deklaraciji sjevernoamericki Regular nije isti kao "nas" bezolovni 95 - tako da je redovna pojava bila trokiranje i nestabilan rad motora i zahtijevalo je ozbiljnije radove na konverziji ubrizgavanja koji se jel naravno nisu nikad desili ..... :mrgreen:
skrbavi-admin

#2457 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

Evolution_IV wrote: 27/12/2023 11:15 jel 1.8 leshevi, pricao mi je stari o njima :lol:

potrosnja tenka, limarija nezasticena, ma vrh nabavka...koliko znam jeste donacija al su nasi nabavljali i ugradjivali se, moze li gora kombinacija :lol: :lol:

govna lopovska, i kaze glasaj za njihooo, mrs matere vam se najebem..
kao sto rekoh gore - nisu to apropos lesevi bili - nego jednostavno - ti auti nisu pravljeni za evropske norme ni po kojem osnovu..... zbog gore navedenog i jeste bila takva potrosnja i jesu ispali lesevi al ne zbog toga sto su bili losi auti.... :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2458 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

Kako su oni to uopste uvezli?
Po kojoj trzisnoj logici je jeftiniji Golf iz Pueble nego iz Wolfsburga?
skrbavi-admin

#2459 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2023 11:30 Kako su oni to uopste uvezli?
tada se uvozilo sve i svasta, bez ikakve kontrole bez ikakve provjere.... tada je taj golf bio na zalasku karijere i vjerujem da je bio na nekom lageru spreman da se da za sicu :mrgreen: svaka furda je otvarala autoprodaje i autosalone, trziste bilo gladno a vozni park unisten ratom i neimastinom, puno se govana obogatilo i para opralo kroz te i slicne transakcije - nesto kao i sa respiranzistorima :mrgreen: ....

istu je stvar napravio i Talić kada je uzeo vise desetina Hyundai Accent-a one smijesne pastelno pinkmodre boje koji su dosli sa nekog otvorenog lagera sa bliskog istoka za bagatelnu cifru bili su stari nekoliko godina a sa 0 kilometara....

ovakvih

Image
Last edited by skrbavi-admin on 27/12/2023 11:41, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2460 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 11:37
tada se uvozilo sve i svasta, bez ikakve kontrole bez ikakve provjere.... svaka furda je otvarala autoprodaje i autosalone, trziste bilo gladno a vozni park unisten ratom i neimastinom, puno se govana obogatilo i para opralo kroz te i slicne transakcije - nesto kao i sa respiranzistorima :mrgreen: ....

istu je stvar napravio i Talić kada je uzeo vise desetina Hyundai Accent-a one smijesne pastelno pinkmodre boje koji su dosli sa nekog otvorenog lagera sa bliskog istoka za bagatelnu cifru bili su stari nekoliko godina a sa 0 kilometara....
E dobro si, oni pinkmodri Accenti su isto bili pravo popularni, a i pokupovala ih je tadasnja krem de la kurcina-doktori, arhitekti, profesori sa fakulteta itd...

Uzeo je Talic tu goleme pare, ali propade sve, kazu kako doslo tako o'slo-to je to.
skrbavi-admin

#2461 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2023 11:41
skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 11:37
tada se uvozilo sve i svasta, bez ikakve kontrole bez ikakve provjere.... svaka furda je otvarala autoprodaje i autosalone, trziste bilo gladno a vozni park unisten ratom i neimastinom, puno se govana obogatilo i para opralo kroz te i slicne transakcije - nesto kao i sa respiranzistorima :mrgreen: ....

E dobro si, oni pinkmodri Accenti su isto bili pravo popularni, a i pokupovala ih je tadasnja krem de la kurcina-doktori, arhitekti, profesori sa fakulteta itd...

Uzeo je Talic tu goleme pare, ali propade sve, kazu kako doslo tako o'slo-to je to.
Talic je bio najobicniji hohstapler.... valjda se naviknu da UZIMAJU pa je poceo i LIJEVO I DESNO.... i misle evo izvor a mos coeka levatit jednom dvaput - treci put je alahimanet..... radnike je mijenjo ko na traci nije davao platu....
Evolution_IV

#2462 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Evolution_IV »

je kako da ne, vila, kuca i stanova pokuppvali od tih para kolko hoces i hadzijaju se :thumbup:
Rockefeller

#2463 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Rockefeller »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 11:03 zajeb od 20ak hiljada DEM :-) mogo se dobar stan kupit za te pare u ratu
Bio plan za stan u SA i vikendica na Orebichu al‘ rat sve pokvari.
skrbavi-admin

#2464 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

Rockefeller wrote: 27/12/2023 11:52
skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 11:03 zajeb od 20ak hiljada DEM :-) mogo se dobar stan kupit za te pare u ratu
Bio plan za stan u SA i vikendica na Orebichu al‘ rat sve pokvari.
You buy when blood is on the street :)
citroen xm

#2465 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Pa bilo je raznih uvoza. Ako me sjećanje dobro služi, mogla se u BiH u godinama nakon rata kupiti i Buba iz Južne Amerike.

O prevari vijeka zvano SMA Mapple ne treba ni pričati.

Bilo je prije rata muljaža i prevara, izvjesni Koprivica je zeznuo stotine ljudi, uzeo pare i nikada nije isporučio plaćene Lade Samare.

U mojoj porodici su se prije rata vozili Z101 i Golfovi 1 i 2. Ali daleko od toga da pljujem bilo šta iz tog vremena. 70-ih ko je imao bilo kakvo auto, bio je materijalno iznad prosjeka. A sa bilo kojim od tih auta, ispravnim naravno, smio bih se i sada zaputiti na put do mora. Malo su nas razmazila moderna auta, postali smo previše osjetljivi i meki. :mrgreen:
Evolution_IV

#2466 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Evolution_IV »

pih, znaci mogao se vjerovatno i skyline uvest :roll:
skrbavi-admin

#2467 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

Evolution_IV wrote: 27/12/2023 13:27 pih, znaci mogao se vjerovatno i skyline uvest :roll:
moglo je sve - americko japansko ljeva strana desna strana....
u mojoj blizoj okolini su se uvozila auta placena 100, 200, 500 DEM i guldena i prodavana za 2500-4000 :mrgreen:
tad se keš uzimo doslovno - ko je tad nafato nafato je..... sad ti dzaba hiljade u dzepu kad su govna skupa bila nekretnine ili pokretnine :lol:
Evolution_IV

#2468 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Evolution_IV »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 13:32
Evolution_IV wrote: 27/12/2023 13:27 pih, znaci mogao se vjerovatno i skyline uvest :roll:
u mojoj blizoj okolini su se uvozila auta placena 100, 200, 500 DEM i guldena i prodavana za 2500-4000 :mrgreen:
tad se keš uzimo doslovno - ko je tad nafato nafato je..... sad ti dzaba hiljade u dzepu kad su govna skupa bila nekretnine ili pokretnine :lol:
pujj :run:
skrbavi-admin

#2469 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

Evolution_IV wrote: 27/12/2023 13:44
tad je taj tvoj skajlajner kosto bagatelu nesto oko 30-40 hiljada maraka kao i Supra i RX sva ta jebacka jap-fan cars.... pratio sam automobilizam preko svega moguceg u to vrijeme.... vjerovatno jer ih je bilo pofino nastancanih - nedavno sam naletio na lager novih neprodanih koji se vise ne mogu upisat u vlasnistvo jer ne ispunjavaju emisione standarde vise nigdje u normalnom svijetu.... nisam ti htio to slat da te ne slozi inFRAkt :lol:
husoboss

#2470 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by husoboss »

_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2023 10:46 Kod nas u Zenici je opstinska inspekcija vozala ljubicaste gofove trojke amerikance sa onim uskim okvirima za tablice i karakteristicnim odbojnicima.
Hladno opstinari nasarafili obicne table i to je izgledalo kao cirkus naravno :lol:

Mozda se i dalje kotrljaju, bila mi je opstinska inspekcija na vikendici cca 2014. i dosli su tim golfom :lol:

slicna stvar se desila pri kupovini sluzbenog auta za predsjednistvo kad su tek izasli A6 audiji - posto neki ljakse u sektoru nabavke nije imo pojma - u listi opcija lik markira i Avant (jer je mislio da je nesto kao avantgarda :lol: oprema ) i morao se auto i platit i narucit opet novi - gdje je taj "Avantgarde" zavrsio ptice znaju :mrgreen:
Jesu i za elektroprivredu isli isti ti Golfovi, mala tablica nazad, produzeni branici, cudna boja?
skrbavi-admin

#2471 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by skrbavi-admin »

husoboss wrote: 27/12/2023 13:54
_BataZiv_0809 wrote: 27/12/2023 10:46 Kod nas u Zenici je opstinska inspekcija vozala ljubicaste gofove trojke amerikance sa onim uskim okvirima za tablice i karakteristicnim odbojnicima.
Hladno opstinari nasarafili obicne table i to je izgledalo kao cirkus naravno :lol:

Mozda se i dalje kotrljaju, bila mi je opstinska inspekcija na vikendici cca 2014. i dosli su tim golfom :lol:

slicna stvar se desila pri kupovini sluzbenog auta za predsjednistvo kad su tek izasli A6 audiji - posto neki ljakse u sektoru nabavke nije imo pojma - u listi opcija lik markira i Avant (jer je mislio da je nesto kao avantgarda :lol: oprema ) i morao se auto i platit i narucit opet novi - gdje je taj "Avantgarde" zavrsio ptice znaju :mrgreen:
Jesu i za elektroprivredu isli isti ti Golfovi, mala tablica nazad, produzeni branici, cudna boja?
ne sjecam se vise.... za ZEDO kanton se samo sjecam.

vakI su bili :mrgreen:
koliko se sjecam imali su 1x airbag, podizace prednjih stakala i elektro retrovizore, aqua tintirana stakla....
Image
husoboss

#2472 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by husoboss »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 13:57
husoboss wrote: 27/12/2023 13:54

ne sjecam se vise.... za ZEDO kanton se samo sjecam.

vakI su bili :mrgreen:
koliko se sjecam imali su 1x airbag, podizace prednjih stakala i elektro retrovizore, aqua tintirana stakla....
Image
To je taj, znam da je ep imala zelene, bijele klasične i ovu seriju
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#2473 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by PreWiBa »

basicm wrote: 27/12/2023 10:58 Ne znam sto bi kome smetalo to vrijeme osim naravno nekih kompleksasa.
Ne znam ni ja.
Još pogotovo što ti auti uopšte nisu bili džaba, Moskvič je bio nešto za višu klasu npr.

Jugo je za vrijeme SFRJ bio skuplji od Golfa iz TAS-a :mrgreen:
Evolution_IV

#2474 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Evolution_IV »

skrbavi-admin wrote: 27/12/2023 13:53
Evolution_IV wrote: 27/12/2023 13:44

tad je taj tvoj skajlajner kosto bagatelu nesto oko 30-40 hiljada maraka kao i Supra i RX sva ta jebacka jap-fan cars.... pratio sam automobilizam preko svega moguceg u to vrijeme.... vjerovatno jer ih je bilo pofino nastancanih - nedavno sam naletio na lager novih neprodanih koji se vise ne mogu upisat u vlasnistvo jer ne ispunjavaju emisione standarde vise nigdje u normalnom svijetu.... nisam ti htio to slat da te ne slozi inFRAkt :lol:
jbg, ne znam jesam li sretniji sto nisam rata vidio ili nisam sto necu moc jedno od tih cuda probat, osjetit i uzivat u njemu :-D
milojicabrzi

#2475 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by milojicabrzi »

sehohari wrote: 27/12/2023 14:28 Jugo je za vrijeme SFRJ bio skuplji od Golfa iz TAS-a
Ne lupaj, Yugo je koštao cca 8-9 hiljada DEM, golfovi su se usklađivali sa tečajem njemačke marke svakog ponedeljka i u pravilu su koštali između 19-22 hiljade DEM, otprilike, zavisno od opreme.

Stojadin je bio negdje 7000 DEM, Fićo i Peglica se vrtili oko 5500 DEM, Renault 4 je išao mislim oko 8-9 hiljada, zavisno od motora i opreme tada.
Post Reply