Ko zna...
Ja sam odbio da kupujem bigtoine
A imao sam na leru oko 10K tada gotovine.
Đe bi mi kraj bio...
Moderator: anex
Ma nema tajne, imaš Raiffeisen brokera ali nisu zgodni za saradnju. Ja sam bio u Unibrokeru sad sam Asa broker, plaćam oko 1% provizije.Rockefeller wrote: ↑25/12/2023 20:54Kako to da se odradi.Rockefeller wrote: ↑25/12/2023 20:02
Mogu neke kombinacije.
Kombinacije sta kupiti?
Ili kako to odraditi?
Je li velika provizija? Preporuka za neke brokerske kuce? Osim ako nije sad tajna.
Padovi berzi su uvijek prilike. Bear market je za hrabre i one koji znaju šta rade, bull market je uglavnom za one koji nemaju pojma.
Znas li kolika je trenutna kapitalizacija hidroelektrana u austriji po GWh godisnje proizvodnje ?Ci-Nick wrote: ↑25/12/2023 21:34
Ja ne poznajem austrijsko tržište pa ne mogu ništa pričati.
Znam da hidroelektrane u Austriji ubiše veliku dobit.
Ako se može kupiti dionica bilo koje kompanije čija tržišna nije značajno iznad kapitalne, bavi se djelatnošću koja ne bi trebala nestati u narednih deset ili 20 godina, ima višegodišnje stabilno poslovanje, ostvaruje 15% dobiti na kapital, isplaćuje dividendu 5% na kapital.
Ne znam ništa osim da je Austrija u samom vrhu po reverzibilnim HE i da su distributeri imali dobit u 2022 1,5 milijardi eura.Dino79 wrote: ↑28/12/2023 23:51Znas li kolika je trenutna kapitalizacija hidroelektrana u austriji po GWh godisnje proizvodnje ?Ci-Nick wrote: ↑25/12/2023 21:34
Ja ne poznajem austrijsko tržište pa ne mogu ništa pričati.
Znam da hidroelektrane u Austriji ubiše veliku dobit.
Ako se može kupiti dionica bilo koje kompanije čija tržišna nije značajno iznad kapitalne, bavi se djelatnošću koja ne bi trebala nestati u narednih deset ili 20 godina, ima višegodišnje stabilno poslovanje, ostvaruje 15% dobiti na kapital, isplaćuje dividendu 5% na kapital.
Interesuje me cisto informativno.
Ili da budem jasniji trzisna vrijednost/godisnja proizvodnja e/GWh
Hvala
Za 150k imamo odlican nedeljni triple:
Ma imam ja boljih varijanti
Ljudi ne znaju uplatiti novac a kamoli sta drugokorisnicki wrote: ↑06/01/2024 16:04 U svakoj poslovnici Raiffeisen Banke može se napraviti ugovor i dobiti brokerske usluge.