Grean wrote: ↑19/12/2023 16:57
U mom postu se najmanje radi o SDA ali ti izabrao da se vrtimo oko toga.
Ja se samo pitam i to mi je pitanje najbitnije zasto niko iz SNSD krugova a pogotovo iz HDZ krugova nije bitan ili problematican americkoj, francuskoj i inim ambasadama.
Zasto je Smitu od svih problema, nakaradnih zakona samo bitan taj izborni pa najavljuje da ima ko da ga mijenja ako necemo sami, jedini dio Dejtona koji nije nama kost u grlu. Sto se ne izradi pa kaze, ako se ne dogovorite bit ce rjesenje iz Aprilskog, jedan predsjednik. Karikiram.
Nije hapsenje Osmice nikakva zavjera kontra Bosnjaka ali povladjivanje zapadnoj Hercegovini koja evo u zadnjoj godini intenzivno i otvoreno slavi UZP tzv. HZHB i Dodikovih koji se sprdaju sa drzavom, MZ-om, sudovima jeste zavjera kontra Bosnjaka. Ja njima od rata nista ne vjerujem, ni kad kazu da je mlijeko bijelo.
Šta nije bitan, Dodik, Željka i još usput dosta fukare na crnoj listi USA.
Šmit od izbornog zakona može samo promijeniti tehnikalije, tj uvesti skenere, kamere, unaprijediti rad izbornih mjesta. Sve što zahtijeva izmjene Ustava BiH ne može, jer za to nema ovlasti. Zato ne može nametnuti jednog predsjednika.
Nije mi jasno to oko zavjere.
Gledaš samo jednu dimenziju. Dodik je na suđenju, imamo unaprijeđene krivične zakone za izbornu korupciju... Država je jača a institucije mora poštovati i Dodik.