FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#88276 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

teskeredzic_22 wrote: 17/12/2023 11:06
hrasno38 wrote: 17/12/2023 10:56
Veliki dio zasluge za ovo sto je Zeljo danas nosi upravo i Amar uz svoje ljubimce sa tribina.
@hrasno38

Ovo stanje je vrhunac svih pogrešnih poteza svih uprava od 1996 do danas , svima nam je to jasno , nažalost.

Amar apsolutno nosi dio odgovornosti.
Ali on je bivši igrač i najtrofejniji klupski trener svih vremena - dakle klupska legenda.
Baš kao i Mulalić , u manjoj mjeri s obzirom na individualni značaj svog igračkog i trenerskog vremena.
Nenad Starovlah recimo nema mjesta u klubu ali on je čovjek osamdesetih uz najdublje poštovanje , ovo je 2023 , konceptualno , mahinacijama , stilom igre , sponzorima , publikom , kako hoćeš.

Rade Bogdanović , Mario Stanić , Đelo Muharemović i svi od 1996 do danas, bi itekako trebali biti dobrodošli u skupštinu ako žele , njihov ugled je garancija transparentnosti pa i da ne donose ključne odluke.

Tu smo gdje jesmo , Arapi vode klub ovih šest mjeseci.
Ne moraju se bojati ni nas , šta god da uradimo , njima ako se to ne svidi - odoše.

Naše je da zasad čekamo , tako da ono što sam gore napisao da nas 10 milja dođe pred stadion , zasad nema smisla i efekta.

A ovaj klub su uvijek iznad vode držali navijači , tu smo !
Pa ne znam bas da li su sve uprave bile lose.....ponovit cu da je uprava sa Misimovicem bila na dobrom tragu da napravi jednu dobru profitabilnu firmu ali naravno to ne moze preko noci. Ne mogu nigdje i ni u jednom ozbiljnijem klubu tribine da kroje politiku kluba i zato u svim ozbiljnim klubovima navijacima je dozvoljen pristup samo tribinama i tu se sve zavrsava. Da je samo Neno Starovlah pa hajde ali ovaj klub je izrodio bukadar vrhunskih igraca koji bi sasvim sigurno bili spremni pomoci klubu i u cestvovati u radu ali ne moze da ih zapadne od slinih SDA i ostalih stranackih slina. Mozda ce ovo sa arapima na kraju ispasti dobro ne znam jer sasvim sigurno ne bi jedan veliki Juventus uradio istu stvar ali ono sto je sada najvaznije je sacuvati premijerligaski status a to sa ovom ekipom mislim da je i te kako moguce samo kako sam napisao ili su bezobrazni pa radi necega bojkotuju ili su bas totalno nespremni. Ima nekakvih prica o zajebancijama sa platama ali dobro mahala uvijek voli da rezira.
Svaki klub ima navijace i navijaci ne mogu sacuvati klub kao sto ga nisu mogli ni prije rata kada je Zeljo ispao u drugu ligu nego samo ozbiljna i odgvorna uprava i naravno ekipa sa trenerom koja to treba da obezbjedi na terenu.
Didier

#88277 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 11:30 Ta klupska legenda je naplatila 600000KM u zadnje dvije godine , i dovela klub pred gasenje u trecem mandatu
Što ti nisi posudio Klubu 600.000, pa halalio?

On je čekao 20 godina da mu se to vrati, u međuvremenu bilo sedam kriza, inflacija, i šta sve ne, a ni marke kamate nije uzeo, iako vi lešinari pričate drugačije.
Didier

#88278 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 17/12/2023 10:56 Sine ja sam mogao biti u strukturama Zelje jako davno ali znam koliko mogu i sta mogu i gdje mi je mjesto. Nikada se ne bi prihvatio necega ako nee mogu pomoci. Imao sam i pozive iz kosarkaskog svijeta i dan danas sa nekim ljudima vrlo jakim komunicairam u sportu u kojem sam proveo lijep dio zivota i ponekad dam besplatan prijedlog ili savjet. Ja na utakmice ne idem vise od 20 godina da ne bi takve kao ti marisao po Grbavici i zavrsio u zatvoru sto mi se i desilo na toj zadnjoj utakmici protiv Sirokog gdje sam jednog majmuna osamario na sjeveru zato sto je jebao dijete jednom nasem igracu a ja sam sjedio do njega sa svojim djetetom. Meni to ne treba stvarno da sjedim medju debilcinama koji jebavaju djecu igracima. Fati je Zeljo sve u zivotu i ja Fatu znam iz vremena kada se ti nisi ni rodio i kada je kao i danas visila na stadionu. Dakle ubuduce me preskoci jer ja ne zelim da se svadjam nego da pisem i aposlutno mi ne smeta u raspravi drugacije misljenje ali drskost i bezobrazluk i te kako.
Nećeš da se svađaš, ali bi marisao ovakve kao ja, iako ja nikad nisam u životu izviždao nijednog našeg igrača, a kamoli nekome psovao.

Način na koji ti komuniciraš s ljudima na forumu je ustvari ono što je tvoja propala generacija boomera i navikla, kao da smo svi balavci i retardirani, a upravo je suprotno, gdje god ste se mogli zajebati u životu, zajebali ste se, od rata, pa do danas. I dalje biste da ste relevantni, a primitivca Mulalića vidite kao "dobrog trenera", frajera koji ne razgovara s igračima koji mu se ne sviđaju lično, nego ih otjera. To je radio i u Želji, i u Crnoj Gori gdje je trenirao klubove, jer drugačije ne zna. I kao što rekoh, to je prepoznao veliki Igman, pa ga doveo u svoje redove. Baš zato što je faca.
tramvajtrojka

#88279 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Didier wrote: 17/12/2023 12:23
tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 11:30 Ta klupska legenda je naplatila 600000KM u zadnje dvije godine , i dovela klub pred gasenje u trecem mandatu

On je čekao 20 godina da mu se to vrati, u međuvremenu bilo sedam kriza, inflacija, i šta sve ne, a ni marke kamate nije uzeo, iako vi lešinari pričate drugačije.
Vjerujes amarovoj ublehi il sluzbenim financijskim izvještajima kluba koji su mu iznosi vraćeni sa kamatama :oops: :lol:
Didier

#88280 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 12:33
Didier wrote: 17/12/2023 12:23

Vjerujes amarovoj ublehi il sluzbenim financijskim izvještajima kluba koji su mu iznosi vraćeni sa kamatama :oops: :lol:
Službeni izvještaji ne priznaju pozajmicu od 400.000 iz vremena kada se mnogo toga radilo u kešu. Meni je to dosta da im više ne vjerujem ništa, a znam vrlo dobro da je on te pare dao. To svi znaju, od Fate do svih igrača i svih ljudi koji su prošli kroz Uprave.

Lako je reći "nema validan dokaz", ali onda ne vidim zašto je problem što on onda kroz ugovor od tri i po godine na kraju dođe do tih para?

Nego, daj mi reci, zašto ti nisi dao toliko para u Klub, pa čekao 20 godina?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#88281 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Didier wrote: 17/12/2023 12:26
hrasno38 wrote: 17/12/2023 10:56 Sine ja sam mogao biti u strukturama Zelje jako davno ali znam koliko mogu i sta mogu i gdje mi je mjesto. Nikada se ne bi prihvatio necega ako nee mogu pomoci. Imao sam i pozive iz kosarkaskog svijeta i dan danas sa nekim ljudima vrlo jakim komunicairam u sportu u kojem sam proveo lijep dio zivota i ponekad dam besplatan prijedlog ili savjet. Ja na utakmice ne idem vise od 20 godina da ne bi takve kao ti marisao po Grbavici i zavrsio u zatvoru sto mi se i desilo na toj zadnjoj utakmici protiv Sirokog gdje sam jednog majmuna osamario na sjeveru zato sto je jebao dijete jednom nasem igracu a ja sam sjedio do njega sa svojim djetetom. Meni to ne treba stvarno da sjedim medju debilcinama koji jebavaju djecu igracima. Fati je Zeljo sve u zivotu i ja Fatu znam iz vremena kada se ti nisi ni rodio i kada je kao i danas visila na stadionu. Dakle ubuduce me preskoci jer ja ne zelim da se svadjam nego da pisem i aposlutno mi ne smeta u raspravi drugacije misljenje ali drskost i bezobrazluk i te kako.
Nećeš da se svađaš, ali bi marisao ovakve kao ja, iako ja nikad nisam u životu izviždao nijednog našeg igrača, a kamoli nekome psovao.

Način na koji ti komuniciraš s ljudima na forumu je ustvari ono što je tvoja propala generacija boomera i navikla, kao da smo svi balavci i retardirani, a upravo je suprotno, gdje god ste se mogli zajebati u životu, zajebali ste se, od rata, pa do danas. I dalje biste da ste relevantni, a primitivca Mulalića vidite kao "dobrog trenera", frajera koji ne razgovara s igračima koji mu se ne sviđaju lično, nego ih otjera. To je radio i u Želji, i u Crnoj Gori gdje je trenirao klubove, jer drugačije ne zna. I kao što rekoh, to je prepoznao veliki Igman, pa ga doveo u svoje redove. Baš zato što je faca.
Da nije bilo moje generacije ti bi kurcinu gledao a ne FK Zelju i da takve kao ti upravo treba isamarati i radi takvih kao sto si ti treba ponovo uvesti vojni rok da se naucite postovati starije od sebe. I rekao sam ti jos davno da mi se skines sa kurca jer jedini ti na svaki moj post bezobrazno odgovaras i provociras me. Davno sam zamolio moderaciju da te upozore da mi se skines sa vrata. Masa je odgvorilo na ono sto sam napisao ali kulturno i sa svojim argumentima.
Didier

#88282 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

hrasno38 wrote: 17/12/2023 12:48 Da nije bilo moje generacije ti bi kurcinu gledao a ne FK Zelju i da takve kao ti upravo treba isamarati i radi takvih kao sto si ti treba ponovo uvesti vojni rok da se naucite postovati starije od sebe. I rekao sam ti jos davno da mi se skines sa kurca jer jedini ti na svaki moj post bezobrazno odgovaras i provociras me. Davno sam zamolio moderaciju da te upozore da mi se skines sa vrata. Masa je odgvorilo na ono sto sam napisao ali kulturno i sa svojim argumentima.
Pa to je to, vi ne vidite koliko ste sve uništili, vi mislite da ste spašavali. U kojem svijetu ti živiš, da mi je to znati, i koja te gorčina natjera da s ljudima tako razgovaraš.

A nisi ti jedini koji mi se obraća kao da sam balavac, žao mi je što ne znam ko si, jer bi dobio po pičCi i tad bi se ušutio, kao i svako ko je dosad dobijao od mene za takav stav "ja sam stariji, znam ja bolje". Nije meni bolan 16 godina, meni je preko 40, a nema osobe sa 40 i kusur godina koja će poštovati takvo obraćanje. I ne, nije istina da mi ne poštujemo starije. To ne poštuju ovi od 25, mi ne poštujemo glupane, a to su dvije različite stvari.

I da, ovaj put si ti mene prvi put citirao, a ne ja tebe. Pogledaj malo iznad. Kratko je pamćenje, ali ima napisano.
Tromblon

#88283 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Čuj navijači ne mogu spašavati klub. Pa, da nema navijača klub bi odavno bio ugašen. I ti ljudi u upravi su navijači i rade što mogu. Samo ljubav prema klubu drži Želju na nogama.

Prelazni rok je bio katastrofa i to je jasno ko dan. To je platio Bašić, po meni nezasluženo.

A, ovaj spominje neke bivše igrače. Koje? Izdajica Hare je još tu nažalost. Njegove kolege izdajice buki i đelo možda. Haha. Nije ovo 96 da je komplet dresova pomoć i da poslije pijani govore kako su oni pomogli Želji. Dobro je Tarik Hodžić rekao kako se svim bivšim igračima treba napravit spomenik da se ljudi imaju gdje popišati.

Da Bog da da ovo sa saudijcima bude dobro, ali sa ovim trenerom neće jer čovjek pojma nema. Qrči se, a ne zna ekipu postaviti. Treba ga nogirati i nek dovedu saudijca koji jer bar jedan klub vodio.

Proljeće nam nosi prve 3 tekme i glat može biti 0 bodova.
insaneinthebrain

#88284 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Tromblon wrote: 17/12/2023 12:58 Čuj navijači ne mogu spašavati klub. Pa, da nema navijača klub bi odavno bio ugašen. I ti ljudi u upravi su navijači i rade što mogu. Samo ljubav prema klubu drži Želju na nogama.

Prelazni rok je bio katastrofa i to je jasno ko dan. To je platio Bašić, po meni nezasluženo.

A, ovaj spominje neke bivše igrače. Koje? Izdajica Hare je još tu nažalost. Njegove kolege izdajice buki i đelo možda. Haha. Nije ovo 96 da je komplet dresova pomoć i da poslije pijani govore kako su oni pomogli Želji. Dobro je Tarik Hodžić rekao kako se svim bivšim igračima treba napravit spomenik da se ljudi imaju gdje popišati.

Da Bog da da ovo sa saudijcima bude dobro, ali sa ovim trenerom neće jer čovjek pojma nema. Qrči se, a ne zna ekipu postaviti. Treba ga nogirati i nek dovedu saudijca koji jer bar jedan klub vodio.

Buki je u opstini, udara stembilje na protokolu. Nije on zainteresovan za povratak u klub. Osim kad se igra kakva revijalna utakmica
Tromblon

#88285 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

insaneinthebrain wrote: 17/12/2023 13:10
Tromblon wrote: 17/12/2023 12:58 Čuj navijači ne mogu spašavati klub. Pa, da nema navijača klub bi odavno bio ugašen. I ti ljudi u upravi su navijači i rade što mogu. Samo ljubav prema klubu drži Želju na nogama.

Buki je u opstini, udara stembilje na protokolu. Nije on zainteresovan za povratak u klub. Osim kad se igra kakva revijalna utakmica
Daleko mu kuća bila.
insaneinthebrain

#88286 Re: FK Željezničar

u Saudijskoj ligi sve klubove vode stranci, a nama doso saudijac da se uci biti trener. da su prvo pare ulozili i igrace pa da ima sta voditi. nego nasao da se pravi pametan i glumi nekog strucnjaka. a medju igracima nikakvog autoriteta :zzzz:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#88287 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Jao ofanzive morzovaca ovih dana, nanjusio pare kako vidim
tramvajtrojka

#88288 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Slo Burner wrote: 17/12/2023 13:16 Jao ofanzive morzovaca ovih dana, nanjusio pare kako vidim
mala i glasna manjina, svi znaju stav manijaka prema njemu i ostalih navijaca koji su ga dočekali prosle godine protiv Veleža :mrgreen: , a sto komentarisati o liku koji je mrtav kao trener pokazao je to u zadnjem mandatu kod nas i u velezu da ga je pregazilo vrijeme
Didier

#88289 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 13:29
Slo Burner wrote: 17/12/2023 13:16 Jao ofanzive morzovaca ovih dana, nanjusio pare kako vidim
mala i glasna manjina, svi znaju stav manijaka prema njemu i ostalih navijaca koji su ga dočekali prosle godine protiv Veleža :mrgreen: , a sto komentarisati o liku koji je mrtav kao trener pokazao je to u zadnjem mandatu kod nas i u velezu da ga je pregazilo vrijeme
Misliš onih 5% s istoka koji su ga izviždali?

Ili onih Manijaka što ih je postrojio jednom na Grbavici i istjerao sa stadiona?

Među kojima si ti tačno bio?
Tromblon

#88290 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Kakve gluposti čitam bože sačuvaj.
tramvajtrojka

#88291 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Tromblon wrote: 17/12/2023 14:03 Kakve gluposti čitam bože sačuvaj.
Postrojio manijake nemoj tako :lol: :lol: a pobjegao u Trebinje kao pizda nakon sto je dobio nogu odavde :mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#88292 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

insaneinthebrain wrote: 17/12/2023 13:10

Al je znao udariti stembilj kad je opstini trebalo dati komad Zeljine zemlje ispred Sjevera
tramvajtrojka

#88293 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Image
Image

Sva prica u vezi Amara u zadnjih nekoliko godina stane u ove dvije slike i tjt
insaneinthebrain

#88294 Re: FK Željezničar

nasa legenda :zzzz:
Didier

#88295 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 14:09 Sva prica u vezi Amara u zadnjih nekoliko godina stane u ove dvije slike i tjt
I koliko je osuđen?
tramvajtrojka

#88296 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Didier wrote: 17/12/2023 14:19
tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 14:09 Sva prica u vezi Amara u zadnjih nekoliko godina stane u ove dvije slike i tjt
I koliko je osuđen?
Istraga i proces su jos uvijek u tijeku, a za informiranje dokle je istraga javis se kantonalnom tužilaštvu

al postrojio manijake hvala ti sto me nasmija :lol: :mrgreen:
Didier

#88297 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 14:24
I koliko je osuđen?
Istraga i proces su jos uvijek u tijeku, a za informiranje dokle je istraga javis se kantonalnom tužilaštvu

Aha, znači nema dokaza.

Da da, postrojio likove koji su nešto krenuli pričati. Ima i fotografija, siguran sam da si je već vidio.
tramvajtrojka

#88298 Re: FK Željezničar

Post by tramvajtrojka »

Didier wrote: 17/12/2023 14:42

I koliko je osuđen?

Aha, znači nema dokaza.

Da da, postrojio likove koji su nešto krenuli pričati. Ima i fotografija, siguran sam da si je već vidio.
Znas li ti uopće kako se vodi pravni postupak ako je istraga u toku ne znaci da se nema dokaza :-) :-)

jes Amar postrojio manijake de ba ne trolaj :lol: :lol: , najaci ste mi vi ne idete po tekmama i ne navijate za klub nego za jedno lice vama nije bitan FK Željezničar nego Amar :oops:
ultima_palabra

#88299 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Bezveze uvlacite Amara u pricu, nikakve veze trenutno nema sa klubom niti ce imati.
Didier

#88300 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

tramvajtrojka wrote: 17/12/2023 14:48
Didier wrote: 17/12/2023 14:42

Aha, znači nema dokaza.

Znas li ti uopće kako se vodi pravni postupak ako je istraga u toku ne znaci da se nema dokaza :-) :-)

jes Amar postrojio manijake de ba ne trolaj :lol: :lol: , najaci ste mi vi ne idete po tekmama i ne navijate za klub nego za jedno lice vama nije bitan FK Željezničar nego Amar :oops:
Ja odem barem na pola utakmica sezone, s obzirom da mnogo putujem i nisam uvijek tu. Nije meni Amar bitniji od Želje, ali vi koji bulaznite da je kamatar, koji dajete informacije smrada Avde Avdića i sl., vi obično svršavate na pojavu zvanu Senad Misimović. I odmah mi bude jasno koliko je sati.
Post Reply