Sta cemo sa 18 hiljada ubijenih u Gazi? i preko 300 ubijenih na zapadjoj obali, haj odgovori jel zlocin ubiti 18 hiljada ljudi, meju kojima je oko 8 hiljada djece u gazi, ubiti bombarovanjem, da te cujem, da li je to terorizam i zlocinsumirprimus wrote: ↑16/12/2023 18:03 Inbar Haiman, a 27-year-old Israeli art student from Haifa, was kidnapped by Palestinian terrorists on October 7 from the Supernova Music Festival.
Today it has been announced that her dead body was discovered in Gaza— she was murdered in captivity.
“She's so full of love and understanding. She has patience for everyone, embraces and loves people,” her friends have said about her as they anxiously awaited her return together with the other hostages.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Sile_sile_sa
#44926 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
°u°
#44927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sumirprimus wrote: ↑16/12/2023 18:03 Inbar Haiman, a 27-year-old Israeli art student from Haifa, was kidnapped by Palestinian terrorists on October 7 from the Supernova Music Festival.
Today it has been announced that her dead body was discovered in Gaza— she was murdered in captivity.
“She's so full of love and understanding. She has patience for everyone, embraces and loves people,” her friends have said about her as they anxiously awaited her return together with the other hostages.
https://www.vaticannews.va/en/world/new ... illed.htmlJeruzalemski latinski patrijarhat wrote:Nahida i njezina kći Samar upucane su i ubijene dok su išle do samostana u kojem žive časne sestre. Jedna je ubijena dok je drugu pokušavala odnijeti na sigurno", stoji u priopćenju.
"Hladnokrvno su streljani"
Sedam ljudi je upucano i ranjeno dok su pokušavali zaštititi druge unutar crkvenog kruga, piše u priopćenju koje su prenijeli katolički mediji.
"Nisu dali nikakvo upozorenje, nikakvu obavijest. Strijeljani su hladnokrvno u prostorijama župe, gdje nema zaraćenih strana.
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... ajnovije_m
Ovakvu taktiku manijaka smo doživjeli i ovdje. Pogodi jednu i sačeka da priđe druga da pomogne, onda i drugu rokne... Onako hladnokrvno i s užitkom. Sasvim realna opcija bi bila da se otkrije da su naplaćivali "turistima" kao u Sarajevu.
-
°u°
#44928 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Još židovskih teoretičara zavjere, jedan je novinar, glavni urednik Breaking Israel News, bivši specijalac IDF, član Zehuta
https://www.instagram.com/reel/C06pCoRNPdx/
https://www.instagram.com/reel/C06pCoRNPdx/
-
mirza_15
#44929 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako nema upute? Premijer im je dva puta spomenuo Amalek (pobijte sve, muškarce, žene, djecu, dojenčad, životinje), predsjednik im je poručio da nema nevinih civila u Gazi, ministar odbrane da se bore protiv "ljudskih životinja"... Instrukcije su jasne i rezultat se vidi na terenu. Doduše, malo ih obuzdavaju Ameri koji zbog svoje javnosti ne vole da to rade brzo, nego malo sporije. Zato su ih informativno štitili kod Šife i onog napada na bolnicu na jugu kada je poginulo više stotina civila. Lagali su za njih. Ameri od njih traže da to malo bolje ušminkaju te da posao odrađuju malo sporije zbog svoje javnosti. Da nema Al Jazeere i ovih izvještaja direktno iz Gaze i sa ZO ovi bi bili još brutalniji iako su i oovako srušili sve rekorde.swanfilter wrote: ↑17/12/2023 00:43Jos se na silu smije, oholo.Charuga wrote: ↑17/12/2023 00:38 https://www.instagram.com/reel/C07iNVvr ... RlYjZlMQ==
Sve zbog prokletog Hamasa
Nije mi jasna jedna stvar. Sve nesto demantuju zlodjela koja veze sa Hamasom nemaju, al i dalje se objavljuju ovakvi događaji.
Dok IDF i drzava im ocito nikakve upute il zabrane nisu dali ...
-
swanfilter
#44930 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mirza_15 wrote: ↑17/12/2023 08:38Kako nema upute? Premijer im je dva puta spomenuo Amalek (pobijte sve, muškarce, žene, djecu, dojenčad, životinje), predsjednik im je poručio da nema nevinih civila u Gazi, ministar odbrane da se bore protiv "ljudskih životinja"... Instrukcije su jasne i rezultat se vidi na terenu. Doduše, malo ih obuzdavaju Ameri koji zbog svoje javnosti ne vole da to rade brzo, nego malo sporije. Zato su ih informativno štitili kod Šife i onog napada na bolnicu na jugu kada je poginulo više stotina civila. Lagali su za njih. Ameri od njih traže da to malo bolje ušminkaju te da posao odrađuju malo sporije zbog svoje javnosti. Da nema Al Jazeere i ovih izvještaja direktno iz Gaze i sa ZO ovi bi bili još brutalniji iako su i oovako srušili sve rekorde.swanfilter wrote: ↑17/12/2023 00:43Jos se na silu smije, oholo.Charuga wrote: ↑17/12/2023 00:38 https://www.instagram.com/reel/C07iNVvr ... RlYjZlMQ==
Nije mi jasna jedna stvar. Sve nesto demantuju zlodjela koja veze sa Hamasom nemaju, al i dalje se objavljuju ovakvi događaji.
Mislio sam na upute da ne snimaju i objavljuju.
-
mirza_15
#44931 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
[media]Informacije i svjedočenja građana, medicinskih ekipa i medija ukazuju na to da je okupacija pokopala žive civile u dvorištu bolnice Kamal Adwan...[/media]
- dr_Evil
#44932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zavisi sta je zlocin, mnoge stvari su zlocin ovih dana izgleda sta u onaj vakat nisu bile. Nema bezgrijesne vojske.zarko.filip wrote: ↑16/12/2023 15:40
Znaci ipak zlocine koje su pocinili partizani su u stvari pocinili obrijani cetnici medju njima![]()
- dr_Evil
#44933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad ce vama sumir da objasni da je bas tu u munari zapravo bilo mjesto odakle se rakete ispaljuju, naime krov se podigne i onda je raketa vodjena munarom. Aman vas dvojicamirza_15 wrote: ↑17/12/2023 08:38Kako nema upute? Premijer im je dva puta spomenuo Amalek (pobijte sve, muškarce, žene, djecu, dojenčad, životinje), predsjednik im je poručio da nema nevinih civila u Gazi, ministar odbrane da se bore protiv "ljudskih životinja"... Instrukcije su jasne i rezultat se vidi na terenu. Doduše, malo ih obuzdavaju Ameri koji zbog svoje javnosti ne vole da to rade brzo, nego malo sporije. Zato su ih informativno štitili kod Šife i onog napada na bolnicu na jugu kada je poginulo više stotina civila. Lagali su za njih. Ameri od njih traže da to malo bolje ušminkaju te da posao odrađuju malo sporije zbog svoje javnosti. Da nema Al Jazeere i ovih izvještaja direktno iz Gaze i sa ZO ovi bi bili još brutalniji iako su i oovako srušili sve rekorde.swanfilter wrote: ↑17/12/2023 00:43Jos se na silu smije, oholo.Charuga wrote: ↑17/12/2023 00:38 https://www.instagram.com/reel/C07iNVvr ... RlYjZlMQ==
- dr_Evil
#44934 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Istinu zbori Putko, sa genocidnim amidzom Joe i Gazom ne moze niko, ali kad procitas rekao bi da su Rusi cvijece, a ne poznati genocidasi.14.12.2023. 10:57
"Pogledajte što se događa u Ukrajini i Gazi. To nije ni blizu slično"
Turski mediji postavili su Putinu pitanje o Gazi.
"Ovo što se događa u Gazi je katastrofa", rekao je Putin pa dodao: "Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i što se događa u Gazi i osjetite razliku. Ništa slično se ne događa u Ukrajini, to je neusporedivo"
- JohnnyS
#44935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vidjeli smo Bahmut kako izgleda. I teško je uspoređivati napad na najgušće naseljeno područje na svijetu i ofenzivu na dio Ukrajine koje ima gustoću naseljenosti i izgrađenosti kao Mongolija.
Ali svakako izjava koju će dio domaće javnosti iskoristiti da kažu kako se treba okrenuti Rusima
Ali svakako izjava koju će dio domaće javnosti iskoristiti da kažu kako se treba okrenuti Rusima
- Chisum
#44936 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nakon one zetoke "oho vam se, oho", Erdogan jos jednom uputio brutalnu poruku Izraelu. Nesto u smislu "nicija nije do zore..."
Izrael se trese od straha, ne sumnjam.
Pa jos kad se ovo spoji sa onim ultra brutalnim porukama Irana, tipa, "ko se zadnji smije, najsladje se smije" i "pitat ce te starost, gdje je bila mladost", mislim da ce se Izraelci samoubiti, jer izlaza im nema.
Islamski svijet je mocan otprilike ko Premijer Liga BiH.
Izgleda da su oni saudijski futavci to vec odavno shvatili, pa se ne trude ni glumiti da su "uz Palestinu".
Pa jos kad se ovo spoji sa onim ultra brutalnim porukama Irana, tipa, "ko se zadnji smije, najsladje se smije" i "pitat ce te starost, gdje je bila mladost", mislim da ce se Izraelci samoubiti, jer izlaza im nema.
Izgleda da su oni saudijski futavci to vec odavno shvatili, pa se ne trude ni glumiti da su "uz Palestinu".
- dr_Evil
#44937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma nije ni pitanje koliko su slabi ili jaki, nego ima vise veze sa onim da su oni njihovi podanici. Kao sto rece onaj lik dok se svadjao sa tipom koji prodaje Hot Dog, postavili smo vam predsjednika, kraj.Chisum wrote: ↑17/12/2023 11:03 Nakon one zetoke "oho vam se, oho", Erdogan jos jednom uputio brutalnu poruku Izraelu. Nesto u smislu "nicija nije do zore..."
- skupljac_zeljeza
#44938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa slušaju da ne bi sebi napravili veću štetu jer to je njihova država. Oni imaju obavezu da uskaču jer...
Ali nije to tako jednostavno. Mosad bi iskoristio ove unutrašnje trzavice. Iran je jučer uhapsio jednog njihovog agenta...- Iran je okupio labavu kolekciju igrača da bi sačinjavao svoju „osu otpora“ koja je sada kohezivna mašina. Hezbolah je govorio o ovoj ideji – nazivajući je ujedinjenjem frontova – koja je kao "član 5" NATO-a: napad na jednog je napad na sve. Mislim da to nije bio slučaj u prošlosti - rekla je Slim.
A znamo cionističku doktrinu, udri po civilima i civilnim metama....Imad Salamej, vanredni profesor političkih nauka i međunarodnih poslova na Libansko-američkom univerzitetu, upozorio je da bi rat protiv Hezbolaha mogao da dovede do građanskih sukoba u Libanu, koji prolazi kroz ekonomsku i političku krizu. On je rekao da bi migracija uglavnom šiitskih libanskih građana u većinsko hrišćanske i sunitske gradove na severu mogla da izazove sektaške tenzije, stav koji podržavaju i drugi posmatrači.
Kritičari i protivnici Hezbolaha takođe mogu eksplicitno kriviti tu grupu – i njene pristalice – za uvlačenje ionako opkoljene zemlje u rat.
- Ako se rat dogodi, onda to neće biti kao 2006. godine. Biće borbe i otpora između zajednica u zemlji - rekao je Salamej za "Al Džaziru".
U bilo kom širem sukobu, Izrael će verovatno koristiti ono što naziva „doktrinom dahija“ – nazvanom po civilnom naselju i uporištu Hezbolaha u južnom Bejrutu – koja diktira upotrebu nesrazmerne sile koja cilja na civilnu i vojnu infrastrukturu.
https://www.blic.rs/vesti/svet/moze-li- ... om/s5rw4g0
- Ludzak
#44939 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hoćete li slučajno bojkotovat Saudijce i njihov hadz?
- skupljac_zeljeza
#44940 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Erdogan dobija redovno update iz Katara gdje se nešto dogovara, a gdje sigurno i Turska učestvuje i na osnovu toga izbacuje izjave. Izgleda da je pritisak na Hamas da prizna Izrael da ova neviđena strahota stane i da krene humanitarna i obnova. Nedavno je bila neka presica poslije sastanka Arapa i išlo je pitanje zašto Arapi ne prime sve izbjeglice jer koliko je arapskih država ne bi ni osjetili i čovjek im odgovara da bi to onda bio uspjeh Izraela da raseli Arape iz Palestine. Navodno dogovaraju veliku pomoć za obnovu dok ovo stane. Stalno su pitanja zašto Arapi ništa, zašto Turska ništa, zašto Iran ništa... Pa samo zbog Huta je Amerika dovezla jedan nosač. Izbaci iz priče Ameriku i podršku EU Natanjahuu i drugačiji bi razvoj događaja bio sigurno. Zar na noge Natanjahuu nisu otišli i Biden i Scholz i Macron i da daju podršku protiv Palestinaca.... što je po meni najveći problem Palestinaca. Onolika zapadna kampanja da se pomogne Zelenski i Ukrajina i eno preko noći ostavljeni sami da se unutra urušavaju sa svim posljedicama koje svaki rat nosi gdje se povećava siromaštvo i korupcija.
-
ragib
#44941 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovioHarTar wrote: ↑17/12/2023 00:48 I onda neki meni ne vjeruju kada kažem za volontere i pilote iz UAEa na izraelskoj strani....
![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/posl ... /231216100
Jedne prilike je Amr ibn Abbas (r.a.), prenio od Ujejne ibn Hisna el-Farazija da je spomenuo u prisustvu Poslanika (a.s.) da su najbolji ljudi iz Nedžda. Poslanik (a.s.) je rekao: „Rekao si neistinu! Najbolji ljudi su iz Jemena, vjerovanje i iman je u Jemenu i ja sam Jemenac (iz Jemena). (Imam Tabarani, Imam Ahmed sa autentičnim lancem prenosilaca, pogledaj isto i Medžmeul Zevaid.)
- sinuhe
#44942 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Slabi su muslimani. Nikako im se ne da. Zauzeli se Jemenci za Palestince 
- Ludzak
#44943 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moguće. Ali da li bi danas takvo što govorio s obzirom da u Jemenu žive Šiiti ?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:31Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovioHarTar wrote: ↑17/12/2023 00:48 I onda neki meni ne vjeruju kada kažem za volontere i pilote iz UAEa na izraelskoj strani....
![]()
Jedne prilike je Amr ibn Abbas (r.a.), prenio od Ujejne ibn Hisna el-Farazija da je spomenuo u prisustvu Poslanika (a.s.) da su najbolji ljudi iz Nedžda. Poslanik (a.s.) je rekao: „Rekao si neistinu! Najbolji ljudi su iz Jemena, vjerovanje i iman je u Jemenu i ja sam Jemenac (iz Jemena). (Imam Tabarani, Imam Ahmed sa autentičnim lancem prenosilaca, pogledaj isto i Medžmeul Zevaid.)
-
ragib
#44944 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 11:42Moguće. Ali da li bi danas takvo što govorio s obzirom da u Jemenu žive Šiiti ?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:31Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovioHarTar wrote: ↑17/12/2023 00:48 I onda neki meni ne vjeruju kada kažem za volontere i pilote iz UAEa na izraelskoj strani....
![]()
Kad dodje Imam Mehdi nece vise biti pravaca u Islamu, do tada cu podrzavati uvijek one koji udaraju Izrael nevezano za teoloske podjele. Imam Mehdi kad dodje radovat ce se obicni muslimani a tugovat ce vladari muslimanski. Ja vjerujem da bi poslanik as bio zadovoljan sa ovima sto Jemenci danas rade a sigurno srdit na ove sto podrzavaju izrael I prave I'm rute. Svakao bih preporucio da procitas dijelo o imamu Mehdiju I pecatu bogougodnika od Dr. Mensura Valjevca, on je dvije knjige preveo koji se bave ovom tematikom. I obadvije su odlicne
Last edited by ragib on 17/12/2023 11:58, edited 2 times in total.
- skupljac_zeljeza
#44945 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ali su oko jednog ujedinjeni.
I hadž nije saudijski i nije njihova glavna 'privredna grana'. Sektor turizma u ukupnom GDP-u Saudijske Arabije učestvuje sa oko 3,5% što znači da ne bi ni osjetili bojkot. A i to su rizična ulaganja zato što su sve češći glasovi da se Mekka i Medina proglase distriktima nad kojima dinastija Saud ne bi imala vlast. Iz vana je najglasniji Iran, a iznutra su protivnici dinastije. Svake godine ostanu desetine miliona ljudi koji žele na hadž, a ne mogu dobiti vizu.
- dr_Evil
#44946 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma samo su dva siita bila u BiH, jedan je nas @salik79 , a druga je bila Alijina ljubavnica zbog koje ostavi Bakira i njegovu rahmetli majku. E tako:)ragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.Ludzak wrote: ↑17/12/2023 11:42Moguće. Ali da li bi danas takvo što govorio s obzirom da u Jemenu žive Šiiti ?ragib wrote: ↑17/12/2023 11:31
Ah taj Jemen, poslanik as ih je blagoslovio
Kad dodje Imam Mehdi nece vise biti pravaca u Islamu, do tada cu podrzavati uvijek one koji udaraju Izrael nevezano za teoloske podjele. Imam Mehdi kad dodje radovat ce se obicni muslimani a tugovat ce vladari muslimanski. Ja vjerujem da bi poslanik as bio zadovoljan sa ovima sto Jemenci danas rade a sigurno srdit na ove sto podrzavaju izrael I prave I'm rute. Svakao bih preporucio da procitas dijelo o imamu Mehdiju I pecatu bogougodnika od Dr. Mensura Valjevca, on je dvije knjige preveo koji se bave ovom tematikom.
-
ragib
#44947 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bio je I hezbollah u bosni u ratu ovdje.dr_Evil wrote: ↑17/12/2023 11:58Ma samo su dva siita bila u BiH, jedan je nas @salik79 , a druga je bila Alijina ljubavnica zbog koje ostavi Bakira i njegovu rahmetli majku. E tako:)ragib wrote: ↑17/12/2023 11:55Pa I Siti su braca muslimani. U dobrim odnosima sam bio sa rahmetli Mahmutom Karalicem, najvecim sunitom na ovim pristorima, covjek koji je preveo sve zbirke hadisa, prava je bio institucija, uvijek je za njih govorio da su braca po vjeri a politicki da su uvijek spremni pomoc. Poslanik as je za podrucje Nedza rekao da ce se pojaviti sejtanski rog.
Kad dodje Imam Mehdi nece vise biti pravaca u Islamu, do tada cu podrzavati uvijek one koji udaraju Izrael nevezano za teoloske podjele. Imam Mehdi kad dodje radovat ce se obicni muslimani a tugovat ce vladari muslimanski. Ja vjerujem da bi poslanik as bio zadovoljan sa ovima sto Jemenci danas rade a sigurno srdit na ove sto podrzavaju izrael I prave I'm rute. Svakao bih preporucio da procitas dijelo o imamu Mehdiju I pecatu bogougodnika od Dr. Mensura Valjevca, on je dvije knjige preveo koji se bave ovom tematikom.
- dr_Evil
-
ragib
- Charuga
- Globalni moderator
#44950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.instagram.com/reel/C0DWw1jo ... RlYjZlMQ==
Kako su samo dobri ti vlastodrsci u Izraelu. Neće da im nabijaju troškove dženaze, nego čuvaju tijela kod sebe. Divni su ...
Kako su samo dobri ti vlastodrsci u Izraelu. Neće da im nabijaju troškove dženaze, nego čuvaju tijela kod sebe. Divni su ...