BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kakaljin

#17801 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

Evo gledam akciju ovu novu, opet samo za nove korisnike.

Vidjeli da se moze dijeliti korisnike pa i oni poceli koristiti to, umjesto da svaka akcija moze i za nove i stare korisnike.
zippoo87

#17802 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Pa je li moguce da opet prave akcije i razdvajaju stare/nove korisnike ?
Pa evo godinu dana kako nema akcije za SVE korisnike...samo kao za nove.
Pa koji su to debili,sta gube time da sto vise raje potpise obavezujuce ugovore na 24 mjeseca a ovako nemaju obavezno trajanje,kada istekne...kao sto je moj primjer ?

Zaista svake godine ili sa svakom promjenom uprave BHTa ja se nadam da ce tamo sjesti neko pismen i tehnicki potkovan i pametan a ono svake godine sve veci i veci debili dolaze i sve gora i gora uprava.Ovo je klasican primjer kako se neznanjem unistavaju firme.

Da mogu nazvati sada nekog iz uprave,kako bi im sasuo sve po spisku...i zivo i mrtvo.
kakaljin

#17803 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

zippoo87 wrote: 13/12/2023 18:35 Pa je li moguce da opet prave akcije i razdvajaju stare/nove korisnike ?
Pa koji su to debili,sta gube time da sto vise raje potpise obavezujuce ugovore na 24 mjeseca a ovako nemaju obavezno trajanje,kada istekne...kao sto je moj primjer ?

Zaista svake godine ili sa svakom promjenom uprave BHTa ja se nadam da ce tamo sjesti neko pismen i tehnicki potkovan i pametan a ono svake godine sve veci i veci debili dolaze i sve gora i gora uprava.Ovo je klasican primjer kako se neznanjem unistavaju firme.

Da mogu nazvati sada nekog iz uprave,kako bi im sasuo sve po spisku...i zivo i mrtvo.
Prije je bilo za sve korisnike svaka akcija, ali kada su vidjeli da mogu dijeliti korisnike bez sankcija onda su i oni poceli to raditi.
Drugclanbiblioteke

#17804 Re: BHTelecom

Post by Drugclanbiblioteke »

Nema nista za nove korisnike jer nema odlaska korisnika drugim operaterima.
TM skuplji a nema sportske kanale
Mtel i Logosoft pokrivaju 3 ulice
Hyperthalamus

#17805 Re: BHTelecom

Post by Hyperthalamus »

k4mi wrote: 13/12/2023 17:54
Rogie wrote: 13/12/2023 17:25
k4mi wrote: 13/12/2023 15:00

katastrofa... nisam 4 godine nista gledao live

sta sam jos primjetio nekad mi zvuk samo prekine, obicno prilikom saltanja kanala i treba mu 10tak sekundi da se vrati.

Ako je i to normalno da ovo bacam odmah u smece
Tesko ti stisnuti tipku 'stop' i nastaviti sa saltanjem kanala?

To sa zvukom je vjerovatno do STB-a, i meni se povremeno zna desiti na Arrisu, tj. kad presaltam na naredni kanal potrebno je par sekundi da zvuk dodje. Ugasi-upali STB i trebalo bi se vratiti u normalu.

Btw, je li realno da nikakvih akcija nece biti za stare korisnike, koji su vec duzi period zapostavljeni?

Ima li neko od uposlenika da mi odgovori na koji novi paket ce automatski biti presaltani korisnici koji su bili mojatv net 5 paket (od starih paketa)?
Ne radi to kod mene sa stop. Patnja ziva dok se vratim na live. Moram pauzu pa mi iskoci reklama pa onda sve stane pa onda malo naprijed pa mi onda nekad cini mi se na return izbaci iz snimka.

A cak na nekim kanalima ne radi pauza nikako i ne mogu vracati unazad. I to bas po belaju na onim koji su mi interesanti. Za sad se snalazim odem na epg pa nadjem negdje opciju gledaj ispocetka (iz nekog razloga mi nije na svakoj emisiji dostupno)

Bit ce onda da sam dobio neki los stb.. prijavio sam vec pa cemo vidjeti.

Btw zna li neko koji je najbolji stb dostupan? Ja sam dobio arris, znam da ima i android neki ali ne znam sta je najbolje..
Najbolji ti je Arris....a androide se placa kao dodatni uredjaj....ne mozes njega "dobiti" kao sto si dobio Arris...vec samo uz dodatnu mjesecnu doplatu.
Del_Boy1

#17806 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

zippoo87 wrote: 13/12/2023 18:35 Pa je li moguce da opet prave akcije i razdvajaju stare/nove korisnike ?

U čemu je za njih razlika, čak su i na dobitku što ti nisi uzeo nikakav popust nego im plaćaš punu cijenu pretplate.
Ja sam skontao da je bolje makar da uzmem mobitel na rate sa popustom od 240KM nego da ništa ne iskoristm.
neki

#17807 Re: BHTelecom

Post by neki »

Pokušavam naručiti instalaciju usluge preko njihovog webshopa i stalno mi prijavljuje grešku.
Previše očekujem od njih jel tako?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#17808 Re: BHTelecom

Post by suad-sarajevo »

neki wrote: 13/12/2023 20:47 Pokušavam naručiti instalaciju usluge preko njihovog webshopa i stalno mi prijavljuje grešku.
Previše očekujem od njih jel tako?
Svoja posljednja dva telefona sam kupio preko webshopa tako da nije sve tako crno.
niho92

#17809 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

To ti se prijatelju zove monopol na cijelom teritoriju ili dijelu teritorija i uz to ekskluzivno pravo na pojedine programske sadržaje.

Kao imaš izbora, eto nemaš obavezujući ugovor, pređi kod drugog operatera, ali neces gledati najbolje sportske utakmice - logično nećeš preći

Jedino da ih počnemo "mučit" uz otkazivanje ugovora, pa ponovo da prikljucimo :lol:
zippoo87

#17810 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

niho92 wrote: 13/12/2023 21:21

To ti se prijatelju zove monopol na cijelom teritoriju ili dijelu teritorija i uz to ekskluzivno pravo na pojedine programske sadržaje.

Kao imaš izbora, eto nemaš obavezujući ugovor, pređi kod drugog operatera, ali neces gledati najbolje sportske utakmice - logično nećeš preći

Jedino da ih počnemo "mučit" uz otkazivanje ugovora, pa ponovo da prikljucimo :lol:
Ma mogu ja otkazati i preci i tamo i ovamo i gore i dole...a imam i sportski sadrzaj isto tako,na razne nacine...nego ne mogu ja ovog seljakluka i ciganluka ovdje kod nas.
Jbte daj nesto svim korisnicima ,pa nije dzaba da dobijamo nesto,sve ovo masno placamo u odnosu na kvalitet...jbte 50-60 KM minimum se daje za SD kanale i znj programe...internet i brzine kao da je 2010. negdje tamo u Evropi i vecina nema ni optike ni nista a placaju punu cijenu i opet kada dodje akcija,daj nekim "Novim" nesto a "starim" daj kurcinu.
Pa tacno da sada imam ovdje nekoga od tih majmuna iz uprave i glavesina,kako bi im se naebao majkice u lice...sve im seljacko primitivno...doslo iz selendre,gdje jos ni puta nema,pa njima je u gradu sve dobro,samo da blata na cipelama nema...njih ne zanimaju tehnologije iz 21. stoljeca.
Haris.ba

#17811 Re: BHTelecom

Post by Haris.ba »

Drugclanbiblioteke wrote: 13/12/2023 18:39 Nema nista za nove korisnike jer nema odlaska korisnika drugim operaterima.
:thumbup:
mc-twin

#17812 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

Drugclanbiblioteke wrote: 13/12/2023 18:39 Nema nista za nove korisnike jer nema odlaska korisnika drugim operaterima.
On point. Samo konkurencija.
zippoo87

#17813 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Pa dragi ljudi o kojoj vi konkurenciji pricate ???
Vi ocekujete nekog treceg,cetvrtog velikog igraca na trzistu BiH ???
Pa nema toga,niti ima potencijalnih zainteresovanih a kamoli sta ozbiljno.
Imamo TM i BHT,kao provajdere koji pokrivaju najveci dio teritorije ali oni kako su i jedna i druga firma seljacke i sa seljackim pristupom,oni nisu zdrava konkurencija,da se takmice u poboljsanju usluga...oni se takmice ko ce vise sjebati i ostetiti korisnike,koji im donose milione zarade.
Ali bukvalno,mrtva trka je izmedju ove dvije firme koja ce vise ucerati korisnicima...pa svakih par mjeseci imamo neko novo poskupljenje i novo izbacivanje glavnih kanala,uz zadrzavanje ili povecanje cijena.
Jadno je sve ovdje na Balkanu...ko pobjegne odavde,spasio se psihicki.
k4mi

#17814 Re: BHTelecom

Post by k4mi »

Hyperthalamus wrote: 13/12/2023 19:52
Najbolji ti je Arris....a androide se placa kao dodatni uredjaj....ne mozes njega "dobiti" kao sto si dobio Arris...vec samo uz dodatnu mjesecnu doplatu.
hvala :thumbup:
Drugclanbiblioteke

#17815 Re: BHTelecom

Post by Drugclanbiblioteke »

zippoo87 wrote: 13/12/2023 22:13 Pa dragi ljudi o kojoj vi konkurenciji pricate ???
Vi ocekujete nekog treceg,cetvrtog velikog igraca na trzistu BiH ???
Pa nema toga,niti ima potencijalnih zainteresovanih a kamoli sta ozbiljno.
Imamo TM i BHT,kao provajdere koji pokrivaju najveci dio teritorije ali oni kako su i jedna i druga firma seljacke i sa seljackim pristupom,oni nisu zdrava konkurencija,da se takmice u poboljsanju usluga...oni se takmice ko ce vise sjebati i ostetiti korisnike,koji im donose milione zarade.
Ali bukvalno,mrtva trka je izmedju ove dvije firme koja ce vise ucerati korisnicima...pa svakih par mjeseci imamo neko novo poskupljenje i novo izbacivanje glavnih kanala,uz zadrzavanje ili povecanje cijena.
Jadno je sve ovdje na Balkanu...ko pobjegne odavde,spasio se psihicki.
Isto ti je u HR, Austriji, Srbiji, Njemačkoj.
Ili je lokalni monopol ili na nivou države duopol.
Realno je za očekivati + 5 do +10 km poskupljenje zbog inflacije.
Ako struja ode 20% gore za firme očekivati je poskupljenje i BHT-a.

Btw nije Bingo bezveze solarne ploče postavio u BBC
Adnan55

#17816 Re: BHTelecom

Post by Adnan55 »

kakaljin wrote: 13/12/2023 18:32 Evo gledam akciju ovu novu, opet samo za nove korisnike.

Vidjeli da se moze dijeliti korisnike pa i oni poceli koristiti to, umjesto da svaka akcija moze i za nove i stare korisnike.
Logika je da nema logike..Bosna :bih: :mrgreen:
irac300

#17817 Re: BHTelecom

Post by irac300 »

Adnan55 wrote: 14/12/2023 12:51
kakaljin wrote: 13/12/2023 18:32 Evo gledam akciju ovu novu, opet samo za nove korisnike.

Logika je da nema logike..Bosna :bih: :mrgreen:
Ima logike sa njihove strane. Ne gube pretplatnike, zasto bi im onda davali popuste i ostetili sami sebe. Konkurencija, tj. nedostatak iste je ono sto nas korisnike u sustini jebe.
made_in_sarajevo

#17818 Re: BHTelecom

Post by made_in_sarajevo »

imam problem zadnja 2-3 dana, a to je da STB Arris sam od sebe promjeni izlaznu rezoluciju spusti na 500 i nesto. Upalim Arene HD ono mrlja sve i neku noc i sinoc sam morao ulaziti u postavke da bi vratio rezoluciju na 1080p. jel vakat da ih zovem vec nakon 5 dana da trazim android ili drugi box?
shape of despair

#17819 Re: BHTelecom

Post by shape of despair »

dode mi sms da telecom novim korisnicima nude hbo besplatno:

Ne propusti priliku! Postani korisnik nekog od Moja TV paketa za samo 1KM i ostvari nevjerovatnu ustedu! Uz to, mozes BESPLATNO uzivati u vrhunskim sadrzajima CineStar Premiere ili HBO Premium paketa.
zippoo87

#17820 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

shape of despair wrote: 14/12/2023 17:31 dode mi sms da telecom novim korisnicima nude hbo besplatno:

Ne propusti priliku! Postani korisnik nekog od Moja TV paketa za samo 1KM i ostvari nevjerovatnu ustedu! Uz to, mozes BESPLATNO uzivati u vrhunskim sadrzajima CineStar Premiere ili HBO Premium paketa.
Ja imam HBO ali ono,nije to nista posebno...ima filmova ali sve je to manje vise izgledano i reciklirano :D
Ja to ne bi placao dodatno,ali dobro,neko mozda gleda i hoce da ima dobre filmove i serije.
A ono sto hocu frisko da gledam,zna se kako se to radi :D
plagijator1975

#17821 Re: BHTelecom

Post by plagijator1975 »

Koji šupci ovi BH Telecoma, odem danas da iskoristim bonus plus, kaže ona meni imate popust 15 KM, pa zar nije 17 KM (koliko sam skupio ukupno), kaže zaokružujemo na 15,20,25 ...
mokebih

#17822 Re: BHTelecom

Post by mokebih »

plagijator1975 wrote: 15/12/2023 15:06 Koji šupci ovi BH Telecoma, odem danas da iskoristim bonus plus, kaže ona meni imate popust 15 KM, pa zar nije 17 KM (koliko sam skupio ukupno), kaže zaokružujemo na 15,20,25 ...
Tako je i ne bi bilo nekorektno da oni zaokružuju račun na prvu manju vrijednost, npr. 55, 60, 65 itd.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#17823 Re: BHTelecom

Post by laserShow »

plagijator1975 wrote: 15/12/2023 15:06 Koji šupci ovi BH Telecoma, odem danas da iskoristim bonus plus, kaže ona meni imate popust 15 KM, pa zar nije 17 KM (koliko sam skupio ukupno), kaže zaokružujemo na 15,20,25 ...
E to je to, znam da nesto ima :D
mc-twin

#17824 Re: BHTelecom

Post by mc-twin »

mokebih wrote: 15/12/2023 15:32
Tako je i ne bi bilo nekorektno da oni zaokružuju račun na prvu manju vrijednost, npr. 55, 60, 65 itd.
Sto na 20 ne zaokruzi. :roll: Gdje kod sve neki lopovluci i prevare.
zippoo87

#17825 Re: BHTelecom

Post by zippoo87 »

Prije si sibicare mogao sresti na pijacama,prometnim setalistima,vasarima...kako cine sitne prevare i sibicare ljude a danas su sibicari u vrhu drzave,u najvecim drzavnim i privatnim firmama i na svakoj poziciji.
Na svakoj poziciji gdje nemas drzavnika ili narodski receno domacina...imati ces probleme i ovako ili slicno sibicarenje.

Srozao se moral i svijet ispod dna...bukvalno je danas najteze biti posten i cist,jer je sve oko nas trulo,pokvareno,kriminalno...
Post Reply