BHTelecom
Moderator: Benq
-
NecuVise
#17751 Re: BHTelecom
Da li i dalje ima ono da uplatim 5 KM i gledam web moja tv ako sam na moja tv internetu?
-
zippoo87
#17752 Re: BHTelecom
Pa spoji...dobijati ces vise bodova mjesecno a samim tim i vise ces sakupiti tj.vise vrijede.
A od tih 13 KM,mozes iskoristiti 10 recimo za umanjenje racuna a 3 na nesto drugo...imas tabelu koliko koliko sta vrijedi u bodovima
Evo link pa listaj dole prema dnu,imaju tabele sa bodovima i protuvrijednosti.
https://www.bhtelecom.ba/bonus-plus/
Ja danas iskoristio bodove...sakupio sam 20 KM
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#17753 Re: BHTelecom

Nakupilo se podosta.
- Haris033
#17754 Re: BHTelecom
Ima li šta novo u BH Telecomu vezano za Apple Watch Cellular opciju? Sramota da još ništa nema po tom pitanju..
-
Jasamkodi
#17755 Re: BHTelecom
Pocophone F1, kupljen u Univerzalno. Nije do mobitela, kad sam išao radnik dole u Telecomu je probao istu karticu na više telefona i nije radilo. I ja sam kod kuće probao isto. Takodjer je probano i sa starom, i sa novom karticom. Ne radi ni u jednom slučaju.dend wrote: ↑09/11/2023 18:38Koji ti je mobitel
Koji je egzaktan model mobitela
Gdje si ga kupio
?
-
vanjki
#17756 Re: BHTelecom
Super stvarzippoo87 wrote: ↑08/12/2023 18:24Pa spoji...dobijati ces vise bodova mjesecno a samim tim i vise ces sakupiti tj.vise vrijede.
A od tih 13 KM,mozes iskoristiti 10 recimo za umanjenje racuna a 3 na nesto drugo...imas tabelu koliko koliko sta vrijedi u bodovima
Evo link pa listaj dole prema dnu,imaju tabele sa bodovima i protuvrijednosti.
https://www.bhtelecom.ba/bonus-plus/
Ja danas iskoristio bodove...sakupio sam 20 KM![]()
-
vanjki
#17757 Re: BHTelecom
Ide sigurno ova akcija od 13. Ali Moja TV M net
nece vise biti 45.90KM vec stara cijena 52.90...Ali dobijas zato od 13.12 ,6 mjeseci 50 posto racun i hbo...eh sada neka matematicari kazu sta je isplatnije
-
made_in_sarajevo
#17758 Re: BHTelecom
Evo nakacili me na moja tv i imam odma koje pitanje. Prvo slika je malo ostrija na telemachu naspram moja tv, ima li lijeka za ovo? Stb koji sam dobio je Arris ali vidim da je sranje vec u najavi jer i pred tehnicarom nije iz prve upalio, evo i mene sad zajebavo pa je dosao sebi. Imam li sta bolje traziti da iskoristim optiku maksimalno. Uzeo sam paket sa hbom, mogu li i hbo max koristiti u sklopu pretplate bez dodatne naplate?
Zar hrt se nije mogao vracati nazad? Gledam maloprije hrt se ne moze vratiti nazad, rtl moze. Na telemachu se moglo sve vratiti nazad ono 2min nakon sto pocne emisija. Malo je jednostavnije na telemachu koristenje, puno klikanja ovdje ima nekog
Zar hrt se nije mogao vracati nazad? Gledam maloprije hrt se ne moze vratiti nazad, rtl moze. Na telemachu se moglo sve vratiti nazad ono 2min nakon sto pocne emisija. Malo je jednostavnije na telemachu koristenje, puno klikanja ovdje ima nekog
-
kakaljin
#17759 Re: BHTelecom
Prvo namjesti rezoluciju na 1080P 50 fpsmade_in_sarajevo wrote: ↑09/12/2023 12:34 Evo nakacili me na moja tv i imam odma koje pitanje. Prvo slika je malo ostrija na telemachu naspram moja tv, ima li lijeka za ovo? Stb koji sam dobio je Arris ali vidim da je sranje vec u najavi jer i pred tehnicarom nije iz prve upalio, evo i mene sad zajebavo pa je dosao sebi. Imam li sta bolje traziti da iskoristim optiku maksimalno. Uzeo sam paket sa hbom, mogu li i hbo max koristiti u sklopu pretplate bez dodatne naplate?
Postavke/tv podesavanja/mediji/izlazna rezolucija
Ako ti je HBO premium paket onda mozes HBO max koristiti u sklopu pretplate
SA optikom neces imati problema
-
made_in_sarajevo
#17760 Re: BHTelecom
Rezoluciju sam skontao. Paket je po akciji ovo moja tv net L gdje im hbo kanali u sklopu paketa. Imam li razlike da trazim android box ( smart je tv svakako) ali da ne moram dva daljinska ganjati, da mogu preko boxa aplikacije koristiti?kakaljin wrote: ↑09/12/2023 12:41Prvo namjesti rezoluciju na 1080P 50 fpsmade_in_sarajevo wrote: ↑09/12/2023 12:34 Evo nakacili me na moja tv i imam odma koje pitanje. Prvo slika je malo ostrija na telemachu naspram moja tv, ima li lijeka za ovo? Stb koji sam dobio je Arris ali vidim da je sranje vec u najavi jer i pred tehnicarom nije iz prve upalio, evo i mene sad zajebavo pa je dosao sebi. Imam li sta bolje traziti da iskoristim optiku maksimalno. Uzeo sam paket sa hbom, mogu li i hbo max koristiti u sklopu pretplate bez dodatne naplate?
Postavke/tv podesavanja/mediji/izlazna rezolucija
Ako ti je HBO premium paket onda mozes HBO max koristiti u sklopu pretplate
SA optikom neces imati problema
-
k4mi
#17761 Re: BHTelecom
Koliko se otprilike ceka od podnosenja zahtjeva do uvodjenja usluge?
Da li mi je pametno odmah pokrenuti proceduru prebacivanja broja?
Da li mi je pametno odmah pokrenuti proceduru prebacivanja broja?
- hopi
#17762 Re: BHTelecom
Ja više stvarno ne mogu trpiti bh telekom i njihov "internet"" i još goru podršku.
Zadnjih mjesec dana su non stop prekidi u internetu- u sat vremena se zna recimo desiti 5 do 10 puta prekidi od po par sekundi.
Pozivi nisu urodili plodom i moje molbe da to riješe. Tj nazovu oni nazad, i misle da razgovaraju sa najvećim debilom na svijetu i onda mi stvarno na telefon govore gluposti čime vrijeđaju moju intelgenciju. OK nisam stručnjak niti to tvrdim ali daleko da sam nepismeni idiot.
Oni valjda misle da je do mene, a moja strana (kablovi, pc) su odlično radili godinama na telemachu a onda prave problmen na bht. Kablove sam promijenio, pazio na savijenost ali ništa. OK eto nek bude da je do mene, ali eto vijdeti ćemo hoće li biti problema kada se vratim na telemach.
I onda njihovo rješenje restart modema, zadnji put sam na telefon rekao da neću više da restartujem modem, ili se može popraviti to ili ne, ali da rješenja kao što je restart modema ne prihvaćam.
Tako da jbg, ostavo bi televiziju od bht i internet od telemacha ali te kombinacije ne mogu. Moram od oba operatrea oboje uzeti ali to mi ne pada na pamet da plaćam. Vdijeću šta uzeti.
Iako je telemachov internet preko bakarne žice duplo brži nego ovaj bht optički i to mi je bilo ok, ali me ova nestabilnsot veze kod bht ubi.
Tako da poslije 2 godine izgleda povratak na bakar.
Zadnjih mjesec dana su non stop prekidi u internetu- u sat vremena se zna recimo desiti 5 do 10 puta prekidi od po par sekundi.
Pozivi nisu urodili plodom i moje molbe da to riješe. Tj nazovu oni nazad, i misle da razgovaraju sa najvećim debilom na svijetu i onda mi stvarno na telefon govore gluposti čime vrijeđaju moju intelgenciju. OK nisam stručnjak niti to tvrdim ali daleko da sam nepismeni idiot.
Oni valjda misle da je do mene, a moja strana (kablovi, pc) su odlično radili godinama na telemachu a onda prave problmen na bht. Kablove sam promijenio, pazio na savijenost ali ništa. OK eto nek bude da je do mene, ali eto vijdeti ćemo hoće li biti problema kada se vratim na telemach.
I onda njihovo rješenje restart modema, zadnji put sam na telefon rekao da neću više da restartujem modem, ili se može popraviti to ili ne, ali da rješenja kao što je restart modema ne prihvaćam.
Tako da jbg, ostavo bi televiziju od bht i internet od telemacha ali te kombinacije ne mogu. Moram od oba operatrea oboje uzeti ali to mi ne pada na pamet da plaćam. Vdijeću šta uzeti.
Iako je telemachov internet preko bakarne žice duplo brži nego ovaj bht optički i to mi je bilo ok, ali me ova nestabilnsot veze kod bht ubi.
-
made_in_sarajevo
#17763 Re: BHTelecom
Jel na android boxu brze saltanje kanala nego na ovom arris? Kad prebacim sa kanala na kanal ima koju sekundu crna slika isto kao da ucitava stream neki
- crnivrag
#17764 Re: BHTelecom
Tako ti to ide kod njih, klasični IPTV, trebaš sebi reći zajeb*o sam stvar i to ti je to.made_in_sarajevo wrote: ↑09/12/2023 16:45 Jel na android boxu brze saltanje kanala nego na ovom arris? Kad prebacim sa kanala na kanal ima koju sekundu crna slika isto kao da ucitava stream neki
S boxom ćeš dobiti istu stvar jer se IPTV stream preuzima sa njihovih servera online i koristi internet konekciju.
-
zippoo87
#17765 Re: BHTelecom
TM koristi koaksialni kabal (antenski kabal)...koji nije klasicna bakarna parica kao kod BHTa.Tako da se to dvoje ne moze porediti,jer nisi dobijao usluge kroz istu zicu,nego kroz dvije potpuno razlicite infrastrukture.hopi wrote: ↑09/12/2023 16:08 Ja više stvarno ne mogu trpiti bh telekom i njihov "internet"" i još goru podršku.
Ako si dobio optiku,onda ti brzine mogu ici do 1Gbps ali naravno sto je veca brzina,veca je i cijena...tako da si vjerovatno vecu brzinu imao kod TMa,jer oni jedino sto mogu povecavati godisnje su brzine...kanala ni nicega drugog nemaju.
Ali ako imas tehnicke probleme to je drugo i moras se zaliti naravno ali mi nije jasno ,jer si u zadnjoj recenici napisao da imas opticki internet od BHTa...odakle ti prekidi na optici ?
Ja za 3 godine nisam imao nijednog jedinog prekida na optici a ti u sat vremena imas 5-6 ?
Optika ili radi ili ne radi,kod nje nema kao na bakarnoj parici,da imas milion smetnji pa da kvare signal i brzine i stabilnost.
U ovom tvom postu ima dosta nelogicnosti...pa treba krenuti od toga da li ti uopste znas sta imas instalirano i jesi li na bakru ili optici.
Na bakru bi mogao imati te opisane smetnje,ali na optici mislim da je to teze.
-
vanjki
#17766 Re: BHTelecom
Trenutno imam paket Moja TV Net 5 i nemam arena hd kanala.Istice me 7.2.24 ugovorm Mogu li sada produziti na 24 mjeseca i uzet Moja TV Net M paket?
-
ing-ecc
-
made_in_sarajevo
#17768 Re: BHTelecom
@ing-ecc ili bilo kp drugi, zar saltanje kanala prije nije brze bilo, sad ima crna slika pa prikaze?
Sta je sa vracanjem programa, hrt se ne moze nikako vratiti? Na telemachu je mogao svaki kanal i jednostavnije je uradjeno jer ono prikaze odma da se pauzira kanal ili da se premota nazad. Moze li se sa android boxom dobiti ovo?
Sta je sa vracanjem programa, hrt se ne moze nikako vratiti? Na telemachu je mogao svaki kanal i jednostavnije je uradjeno jer ono prikaze odma da se pauzira kanal ili da se premota nazad. Moze li se sa android boxom dobiti ovo?
-
vanjki
-
dzenanalic22
#17770 Re: BHTelecom
Pa i na EON-u bude crna slika prilikom prebacivanja kanala (preko internata, a ne koaksijalnog kabela). Moja TV je IPTV i to je normalno.made_in_sarajevo wrote: ↑10/12/2023 18:47 @ing-ecc ili bilo kp drugi, zar saltanje kanala prije nije brze bilo, sad ima crna slika pa prikaze?
HRT nema opciju vraćanja, ne možeš to dobiti ni preko boxa.
-
vanjki
#17771 Re: BHTelecom
Znaci moram ih nazvati ako hocu umanjti racun za bonus plus? Ne mogu preko webshop smanjiti
-
kakaljin
#17772 Re: BHTelecom
-
zippoo87
#17773 Re: BHTelecom
Moras jer ce ti traziti neku verifikaciju,obicno broj licne karte.
E sada ako ti neko na ugovoru ako si nije ukucao broj licne,onda ces morati otici na salter...sto sam ja morao,jer mi neki biser nije ukucao broj licne
-
vanjki
#17774 Re: BHTelecom
Komplikuju umjesto da mozes smanjti preko webshop kada placas racun. Ja cu jos uvezati drugi prikljucak.zippoo87 wrote: ↑11/12/2023 00:28Moras jer ce ti traziti neku verifikaciju,obicno broj licne karte.
E sada ako ti neko na ugovoru ako si nije ukucao broj licne,onda ces morati otici na salter...sto sam ja morao,jer mi neki biser nije ukucao broj licne![]()
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#17775 Re: BHTelecom
Ne komplikuju, vec ko zaboravi extra.