Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne bi se totalno slozio. Jesu ljudi slaba karika, ali ta slaba karika napravi slab sistem mozda?
kad ne bih imao sta pametno za dodati, radije ne bih nista ni napisao
Internet je po meni slab sistem koji napravise slaba karika, ljudi. Intranet po meni je bolji definitivno, i pisao sam na temi koja je preimenovana u Razgovor s Duhovima o tome.
Da internet ili treba zatvoriti u nekakav slican sistem intranetu ili ga regulisati pravo, ama bas pravo da nema pojava raznih od prevara pa nadalje.
Imaju tamo moji komentari o tome i rasprava s nekim likovima.
Ne bi se totalno slozio. Jesu ljudi slaba karika, ali ta slaba karika napravi slab sistem mozda?
Da si pametan kao sto nisi suzdrzao bi se ovako glupog komentara prema kolegi sa foruma za kog svi znaju da ima zdravstvenih poteskoca.
Ne treba on mene da stedi komentara pa ni ovakvih. Kazem ja nisu bas ni sistemi savrseni i ne rade bez greske jer ga prave ljudi. Ne bi bilo tih link prevara da se sistem napravi da bolje radi. Inace sto sta ne bi bilo po internetu da se bolje on uredi itd.
Da si pametan kao sto nisi suzdrzao bi se ovako glupog komentara prema kolegi sa foruma za kog svi znaju da ima zdravstvenih poteskoca.
ne trebas ti meni pametovati. dobro ja znam sanjaraka, ulazio sam ja u diskusiju i prije ranije sa njim. tako da ne moras glumiti uvrijedjenu mladu za nekoga drugog.
Pa dobro je rekao Sanjarku.
On se u ove stvari ne razumije 1% a dodje i komentarise.Obzirom na zdravstveno stanje,bolje da ne pise o stvarima o kojima ne zna nista.
Ne doprinosi ni raspravi ni temi.
zippoo87 wrote: ↑04/12/2023 14:58
On se u ove stvari ne razumije 1% a dodje i komentarise.Obzirom na zdravstveno stanje,bolje da ne pise o stvarima o kojima ne zna nista.
Ti nemaš zdravstvenih poteškoća, ali opet pišeš gluposti duž foruma. Koje je tvoje opravdanje?
Ti nemaš zdravstvenih poteškoća, ali opet pišeš gluposti duž foruma. Koje je tvoje opravdanje?
Pisao sam davno da forum dođe nešto kao moderna kafana samo ne znam piju li neki forumaši dok komentarišu što šta.
Evo meni na Čirilici došlo nešto u vezi nečega. Strah me da me ne pokušavaju hakirati ili napraviti lažni profil nekakav pod mojim podatcima.
A ti si neki doktor ili psiholog pa me pratis sta pisem?
Evo ovo sto si ti napisao je najveca moguca glupost.
Koji je tvoj izgovor??
BiBi911 wrote: ↑03/12/2023 13:04
Ovo ti pise neko ko je primoran koristit Google program I koga je posao natjerao na Hajfone.
Radim za jednu swabsku firmu I jedino nam je Apple garantovao da podatke koje imamo nece niko klepiti. Sigurnost da isti nece nestat I ono najvaznije za firmu da klijenti ce bit takodje osigurani.
Kineski telefoni su zabranjeni iz poznatih razloga. Sto vise firma ima mnogo klijenata I ogromnu proizvodnju u Kini I svi zaposlenici moraju koristit Apple Telefon/Laptop.
Prije toga je bio HP a li desilo se neko sranje u madjarskoj I procurli patenti I HP ispao kriv jer su ti neki preko nekog HP servisa uletili.
Google Programm su sigurni ali Apple nudi taj neki dodatni vid zaštite.
I da ako ti se je nekada desilo a nadam se da nije da ti je neko ukrao indetitet onda bi znao zasto su Amerikanci toliko prepadnuti I vjeruju Apple. Nisi svjestan papirologije I sranja koja moras da uradis da dokazes da si ti TI. A svi danas imamo banke na mobitelu/ racunaru I da dokazes da to nisi ti sa xy racuna I svega ne treba vremena koje nemamo. Eh tu se Apple dobro prodao sa zaštititom.
A ako ti se to desi I kažeš banci da si imao xy kineski rootani Telefon sa kineski root programom da li ce ti neko povjerovat da to sve nisi ti sam napravio jos ako ti isti Tel uzmu da provjere a tamo sve otvoreno (kao sto je procedura)...
Kod nas u Bosnu nismo nikome zanimljivo. Nit mozes otvorio neki racun na naše ime, em nemamo para, em ako negdje nesto pokusas sa nasim podacima dobijes osmjeh. Ti nemas sta za sakirt, nemas nista vazno, nemas dodira sa vaznim stvarcicama I tako da ne znas sta je ta vrsta sigurnost.
Nemoj se sta naljutit ja sam previse direktan
nemam se ja sta ljutiti. ja sam samo pitao gdje je to iphone sigurniji od android telefona. sto zipo kaze, ljudi se uhvate spike sa interneta, a kad upitas za konkretnu stvar niko ne zna odgovoriti.
nisam ja ni na cijoj strani, licno mi odgovara prema mojim potrebama android. probao ios, ne ide. ako bih vec morao birati stranu to bi bio symbian, al to je davna proslost.
to sto ti spominjes su izolovani slucajevi, i nemaju veze sa obicnim ljudima.
vecina amerikanaca kupuje iphone jer je od applea. takav kult, to nije krenulo od iphonea, nego je oduvijek tako bilo.
tamo se apsurdi desavaju da se drugi ljudi 'omalozavaju' radi zelenih baloncica.
Mislim da nas ne zanima činjenica šta Amerikanci misle kad kupuju iPhone. Ja znam zašto sam ga prvenstveno kupio, zbog čitavog ekosistema koji radi kao sigurno ni jedan u android svijetu. Probao sam sa Samsungom i nije bilo idealno, ne vjerujem da je bilo koji drugi proizvođač odmakao od Samsunga a kamo li Apple po funkcioniranju ekosistema kao cjeline.
Druga stavka je sigurnost. Koliko recimo malwarea u android svemiru dođe na jedan malware za iOS? Mislim da je zadnji omjer bio 50:1 pa o čemu pričamo? Halo 50:1, znači šanse da me neko zajebe drastično manje a vi kako hoćete. I ne prodajete maglu da vas niko ne može zajebat jer čujem sigurno bar mjesečno da je poznanik ili prijatelj poznanika nasukan za neke pare jer je klikno neki link u SMS poruci od nemam pojma neke stranice za praćenje paketa. Znači radi se o mladim ljudima, iole informatički pismenim a ne o nekim penzionerima koji budu zajebani na dnevnoj bazi bar u Njemačkoj. Ja sva plaćanja radim preko telefona, bilo aplikacija od banke ili paypal i ne pada mi na pamet da se zajebavam sa svojim parama. Toliko.
Da ne radiš nijedno, da radiš "starinski", bilo bi ti svejedno Android ili Apple
konektovan wrote: ↑04/12/2023 15:55
Haj da vidimo koliko ce kostati kod nas..
Zaboravi Redmi 13 seriju. Nikakav veliki napredak u odnosu na 12 nećeš dobiti, a koštaće značajno skuplje, bar u startu. Ono, zvuče neke stvari bombastično kao 200 MP, ali je uživo to ne baš toliko bombastično.
Ako ti se daje lova i hoćeš neki osjetni napredak u odnosu na taj A52, idi na 13T jer ih ima već ispod 1000 KM, a po svemu sudeći to je jako dobar telefon.
Zaboravi Redmi 13 seriju. Nikakav veliki napredak u odnosu na 12 nećeš dobiti, a koštaće značajno skuplje, bar u startu. Ono, zvuče neke stvari bombastično kao 200 MP, ali je uživo to ne baš toliko bombastično.
Ako ti se daje lova i hoćeš neki osjetni napredak u odnosu na taj A52, idi na 13T jer ih ima već ispod 1000 KM, a po svemu sudeći to je jako dobar telefon.
Onda Redmi Note 12 Pro 5G. Nećeš dobiti neko ludo unapređenje, ali dobićeš nov telefon sasvim solidnih performansi koji te može služiti bez probleđa naredne 2-3 godine da ne osjetiš da mu nešto posebno fali.
Ma puno je to love...ja konto nesto do 500-600 KM
Te cijene su ti trenutno donji srednji rang a ti bi neki upgrade
Nema toga vise,kao nekada,da se za 500 KM kupovao napucan model...nekada bilo,sada se pricalo
Rekao sam ti sta bi ti bio upgrade a ako nemas love,sakupljaj jos a muzi taj A52s...nije ni da njemu sta fali ili prodaj ga...moze se dobiti 250-300 KM ako je full oprema i mint stanje uredjaja.
Last edited by zippoo87 on 04/12/2023 21:51, edited 1 time in total.
nemam se ja sta ljutiti. ja sam samo pitao gdje je to iphone sigurniji od android telefona. sto zipo kaze, ljudi se uhvate spike sa interneta, a kad upitas za konkretnu stvar niko ne zna odgovoriti.
nisam ja ni na cijoj strani, licno mi odgovara prema mojim potrebama android. probao ios, ne ide. ako bih vec morao birati stranu to bi bio symbian, al to je davna proslost.
to sto ti spominjes su izolovani slucajevi, i nemaju veze sa obicnim ljudima.
vecina amerikanaca kupuje iphone jer je od applea. takav kult, to nije krenulo od iphonea, nego je oduvijek tako bilo.
tamo se apsurdi desavaju da se drugi ljudi 'omalozavaju' radi zelenih baloncica.
Mislim da nas ne zanima činjenica šta Amerikanci misle kad kupuju iPhone. Ja znam zašto sam ga prvenstveno kupio, zbog čitavog ekosistema koji radi kao sigurno ni jedan u android svijetu. Probao sam sa Samsungom i nije bilo idealno, ne vjerujem da je bilo koji drugi proizvođač odmakao od Samsunga a kamo li Apple po funkcioniranju ekosistema kao cjeline.
Druga stavka je sigurnost. Koliko recimo malwarea u android svemiru dođe na jedan malware za iOS? Mislim da je zadnji omjer bio 50:1 pa o čemu pričamo? Halo 50:1, znači šanse da me neko zajebe drastično manje a vi kako hoćete. I ne prodajete maglu da vas niko ne može zajebat jer čujem sigurno bar mjesečno da je poznanik ili prijatelj poznanika nasukan za neke pare jer je klikno neki link u SMS poruci od nemam pojma neke stranice za praćenje paketa. Znači radi se o mladim ljudima, iole informatički pismenim a ne o nekim penzionerima koji budu zajebani na dnevnoj bazi bar u Njemačkoj. Ja sva plaćanja radim preko telefona, bilo aplikacija od banke ili paypal i ne pada mi na pamet da se zajebavam sa svojim parama. Toliko.
Da ne radiš nijedno, da radiš "starinski", bilo bi ti svejedno Android ili Apple
To si u pravu ali ovdje sve funkcioniše online i zbog tempa života ne ide starinski. I pored problema koje već imam, ne pada mi na pamet da razmišljam o sigurnosti telefona koja je na iPhone zagarantirana. To zippoo i slični ne razumiju…
Slažem se ja da je čovjek najslabija karika u lancu sigurnosti ali puno su manje šanse da me neko zajebe, samom činjenicom da je malver 50:1 u korist androida. Arividerči
To si u pravu ali ovdje sve funkcioniše online i zbog tempa života ne ide starinski. I pored problema koje već imam, ne pada mi na pamet da razmišljam o sigurnosti telefona koja je na iPhone zagarantirana. To zippoo i slični ne razumiju…
Slažem se ja da je čovjek najslabija karika u lancu sigurnosti ali puno su manje šanse da me neko zajebe, samom činjenicom da je malver 50:1 u korist androida. Arividerči
Ja tebe evo peti puta pitam...kakve veze malware ima sa TVOJIM UNOSENJEM licnih podataka na laznu stranicu ?
Mozes li mi odgovoriti barem jednom...evo kulture radi ?
Evo cekamo struĆnjaka da nam odgovori...mada je vec 5 puta dobio ista pitanja i nijednom jos nije odgovorio ali to ga ne sprijecava da gusla svoju mantru i dalje