Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#20376 Re: Telemach BH

Post by Bobi »

anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#20377 Re: Telemach BH

Post by anex »

Bobi wrote: 01/12/2023 19:18 Kome radi ovo
http://webmail.telemach.ba/

:mrgreen:

?
Nikom.
Bobi
Forum administrator

#20378 Re: Telemach BH

Post by Bobi »

anex wrote: 01/12/2023 19:20

?
Nikom.
Ma ja, to je gratis ne mora baš da radi :mrgreen:
Telemach

#20379 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

?
Pozdrav @Bobi,
Webmail servis više nije dio Telemach ponude od 15.05.2023. godine. Svi korisnici webmail servisa su u 3 mjeseca koja su prethodila promjeni dobili više puta obavijest na e-mail adrese da webmail servis više neće biti dio ponude sa navedenim datumom, te je korisnicima došla i uputa da izvrše arhiviranje e-mail poruka i izvrše prelazak na neki od javno dostupnih e-mail servisa. Više informacija o navedenoj izmjeni možete pročitati putem linka: https://telemach.ba/obavijest-o-izmjena ... ne-ponude/. Webmail servis je bio sastavni dio Telemach Grande Legacy paketa, i isti nije bio sastavni dio ponude EON paketa. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
BadBoy

#20380 Re: Telemach BH

Post by BadBoy »

Poštovani Telemach,

Ovim putem vas obavještavam da najavljeno poskupljenje pretplatničkog paketa nije u skladu sa mojom Politikom plaćanja režija. Ukoliko ste nezadovoljni ovom odlukom imate prava propisana kućnim Pravilnikom o budžetiranju.

Hvala na razumijevanju i vidimo se na sudu.
Telemach

#20381 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

BadBoy wrote: 01/12/2023 19:44 Poštovani Telemach,

Ovim putem vas obavještavam da najavljeno poskupljenje pretplatničkog paketa nije u skladu sa mojom Politikom plaćanja režija. Ukoliko ste nezadovoljni ovom odlukom imate prava propisana kućnim Pravilnikom o budžetiranju.

Pozdrav @BadBoy,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
acer5101

#20382 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

Telemach wrote: 30/11/2023 20:09
acer5101 wrote: 30/11/2023 20:08 Nisam stigao procitati poruku o poskupljenju, zena mi rekla da su napisali iz Telemacha da ćemo ih otkačiti :D :D :D
Šta kažu @Telemach oko poskupljenja i zašto?
Svakako sam prije ovog razmisljao da vratim opremu, a sad sam ubijeđen da će biti tako
Pozdrav @acer5101,
Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na telekomunikacijsku industriju, pa time uslovili povećanje određenih ulaznih operativnih troškova, energije i ostalih resursa koji su ključni za poslovanje. Kako bismo vama, našim korisnicima, nastavili pružati vrhunsku uslugu i nastavili sa novim ulaganjem, primorani smo uskladiti naše cijene sa tržišnim okolnostima. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Poštovani @Telemach nema potrebe da vam saljem svoje generalije, kad ih vec imate i vrlo dobro znate. Zvali su me vasi nedavno iz kako kazete iz sektora za posebnu brigu o korisnicima, te taj dečko počeo povisivati ton valjda nezadovoljan sto ne prihvatam njegovu posebnu ponudu.
Telemach

#20383 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

acer5101 wrote: 01/12/2023 19:54 Poštovani @Telemach nema potrebe da vam saljem svoje generalije, kad ih vec imate i vrlo dobro znate. Zvali su me vasi nedavno iz kako kazete iz sektora za posebnu brigu o korisnicima, te taj dečko počeo povisivati ton valjda nezadovoljan sto ne prihvatam njegovu posebnu ponudu. Tacno bih voli znati njegovo ime, jer je u meni probudio zelju da ga razbijem ko zvečku. Ne dozvoljavam da mi se za moj novac tako obraca!!! Ako vama nije u interesu da ponudite i da budete ljubazni sa klijentelom, onda nije ni meni.
Pozdrav @acer5101,
Zamolit ćemo Vas da nam se obratite putem e-mail adrese: [email protected], kako bi kolege preslušale razgovor i kako bi se poduzele dalje procedure. Izvinjavamo se ukoliko ste doživjeli neugodnost pri pozivanju od strane kolega. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
upitan

#20384 Re: Telemach BH

Post by upitan »

Nema logike poskupiti usluge za cca 3KM.
Mislim da morate starim korisnicima ponuditi bolje benefite, smanjenu cijenu,u istoj sam grupi kornisnika.
Ako mi ne ponudite smanjenu cijenu ide raskid trenutnog ugovora kojem je istek za cca 2 mjeseca i odlazak kod konkurencije.
Telemach

#20385 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

upitan wrote: 01/12/2023 20:01 Nema logike poskupiti usluge za cca 3KM.
Mislim da morate starim korisnicima ponuditi bolje benefite, smanjenu cijenu,u istoj sam grupi kornisnika.
Ako mi ne ponudite smanjenu cijenu ide raskid trenutnog ugovora kojem je istek za cca 2 mjeseca i odlazak kod konkurencije.
Pozdrav @upitan,
Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na telekomunikacijsku industriju, pa time uslovili povećanje određenih ulaznih operativnih troškova, energije i ostalih resursa koji su ključni za poslovanje. Kako bismo vama, našim korisnicima, nastavili pružati vrhunsku uslugu i nastavili sa novim ulaganjem, primorani smo uskladiti naše cijene sa tržišnim okolnostima. Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
Bobi
Forum administrator

#20386 Re: Telemach BH

Post by Bobi »

Da li Telemach BiH ima sindikalnu organizaciju :D ?
Mishelinke

#20387 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

Mislim da sud samo zanima jesi li platio ispostavljenu fakturu, odnosno račun.

Ti "pravilnici" o budžetiranju, tvoji stavovi i sl., za sud su bespredmetni ;).
Bobi
Forum administrator

#20388 Re: Telemach BH

Post by Bobi »

Mishelinke wrote: 01/12/2023 20:15 Mislim da sud samo zanima jesi li platio ispostavljenu fakturu, odnosno račun.

Ti "pravilnici" o budžetiranju, tvoji stavovi i sl., za sud su bespredmetni .
Jel ima nešto u šta se ti ne razumiješ ?
BadBoy

#20389 Re: Telemach BH

Post by BadBoy »

Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na kućni budžet, pa time uslovili ograničavanje plaćanja određenih režijskih troškova, osnovnih namirnica i ostalih resursa koji su ključni za život i zdravlje stanovništva. Kako bi vama, mojim pružateljim usluga, bio u mogućnosti nastaviti uredno izmirivati obaveze i nastaviti sa pretplatničkim odnosom primoran sam ograničiti iznos cijene koji Vam plaćam na visinu ranijeg iznosa. Zamolit ću Vas da pozovete moj kućni sektor za posebnu brigu o pružateljima komunalnih i telekomunikacijskih usluga kako bi za Vas pronašli najbolje rješenje i kako biste i dalje ostali zadovoljan primatelj mojih novčanih uplata.
BadBoy

#20390 Re: Telemach BH

Post by BadBoy »

Mishelinke wrote: 01/12/2023 20:15

Moji sudski troškovi su 0 KM a da vidimo koliko dugo se njima isplati razvlačenje po malsu za cca 3 KM.
nota1969

#20391 Re: Telemach BH

Post by nota1969 »

upitan wrote: 01/12/2023 20:01 Nema logike poskupiti usluge za cca 3KM.
+1,dva mjeseca još,pa da vidim ponudu
Telemach

#20392 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

nota1969 wrote: 01/12/2023 20:24 +1,dva mjeseca još,pa da vidim ponudu
Pozdrav @nota1969,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše ime, prezime, adresu i kontakt broj telefona, kako bi Vas kolege iz sektora za posebnu brigu o korisnicima pozvale u što kraćem roku i za Vas pronašle najbolje rješenje kako biste i dalje ostali zadovoljan korisnik i nastavili koristiti naše usluge.
acer5101

#20393 Re: Telemach BH

Post by acer5101 »

BadBoy wrote: 01/12/2023 20:20 Vrlo složena ekonomska situacija i dešavanja na geopolitičkom nivou uticali su i na kućni budžet, pa time uslovili ograničavanje plaćanja određenih režijskih troškova, osnovnih namirnica i ostalih resursa koji su ključni za život i zdravlje stanovništva. Kako bi vama, mojim pružateljim usluga, bio u mogućnosti nastaviti uredno izmirivati obaveze i nastaviti sa pretplatničkim odnosom primoran sam ograničiti iznos cijene koji Vam plaćam na visinu ranijeg iznosa. Zamolit ću Vas da pozovete moj kućni sektor za posebnu brigu o pružateljima komunalnih i telekomunikacijskih usluga kako bi za Vas pronašli najbolje rješenje i kako biste i dalje ostali zadovoljan primatelj mojih novčanih uplata.

SVAKA ČAST! Odavno nisam bolje pročitao!
zilla_

#20394 Re: Telemach BH

Post by zilla_ »

Ustaljena praksa dizanja cijena po dvije tri marke svako malo jos od doba globalneta iliti kabelneta. Paket koji sam nekada placao 30 i kusur maraka za desetak godina se hladno popeo na skoro 70. Ovo sada poskupljenje je definitivno prelilo casu. Korisnik sam telemacha od prvog dana i ranije global i kabel neta ali ovo poskupljenje vam nece proci kod mene. Prvo cu da se vratim na najnizi moguci paket pa kada jedan dan ustanem na lijevu nogu i to cu da ukinem. Kako ste krenuli ljudi ce placati telemach vise nego toplane i elektroprivredu zajedno.
Mishelinke

#20395 Re: Telemach BH

Post by Mishelinke »

BadBoy wrote: 01/12/2023 20:22
Mishelinke wrote: 01/12/2023 20:15

Moji sudski troškovi su 0 KM a da vidimo koliko dugo se njima isplati razvlačenje po malsu za cca 3 KM.
Isplati, jer na kraju ćeš ti biti taj koji će platiti sve troškove koje su imali.

Zato, raskini sad po pravilima, bolje je, ili dogovori neke benefite. Kad dođe do suda, donji si u svakoj kombinaciji.

U svakom slučaju, za post :thumbup: :lol:

Nasmijao si me pravo.
Last edited by Mishelinke on 01/12/2023 20:51, edited 1 time in total.
Telemach

#20396 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

zilla_ wrote: 01/12/2023 20:48 Ustaljena praksa dizanja cijena po dvije tri marke svako malo jos od doba globalneta iliti kabelneta. Paket koji sam nekada placao 30 i kusur maraka za desetak godina se hladno popeo na skoro 70. Ovo sada poskupljenje je definitivno prelilo casu. Korisnik sam telemacha od prvog dana i ranije global i kabel neta ali ovo poskupljenje vam nece proci kod mene. Prvo cu da se vratim na najnizi moguci paket pa kada jedan dan ustanem na lijevu nogu i to cu da ukinem. Kako ste krenuli ljudi ce placati telemach vise nego toplane i elektroprivredu zajedno.
Pozdrav @zilla_,
Peacean

#20397 Re: Telemach BH

Post by Peacean »

Mislim da bi bilo pametno od Telemacha da sad izbace Ultra Light pakete koji će biti nekih 15-ak markica jeftiniji od Lighta uz duplo sporiji download i omogućiti besplatno prebacivanje na njih. Tako bi bolje zaokružili ponudu, zadržali korisnike a možda čak i privukli neke sa BH Telecom-a.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#20398 Re: Telemach BH

Post by anex »

Peacean wrote: 01/12/2023 21:27 Mislim da bi bilo pametno od Telemacha da sad izbace Ultra Light pakete koji će biti nekih 15-ak markica jeftiniji od Lighta uz duplo sporiji download i omogućiti besplatno prebacivanje na njih. Tako bi bolje zaokružili ponudu, zadržali korisnike a možda čak i privukli neke sa BH Telecom-a.
Eh to je ono što treba raja...
A ne ovo po 70 KM...kako da penzioner placa tu cijenu...?
NecuVise

#20399 Re: Telemach BH

Post by NecuVise »

Nije to samo do penzionera. Evo i ja bih sad neki paket sa 100 Mb/s pa i manje, manje kanala, bez telefona za 30 KM ili slično. Nek tvog složene ekonomske i geopolitičke situacije ubace takav paket.
Ajs_Nigrutin

#20400 Re: Telemach BH

Post by Ajs_Nigrutin »

Nisam upratio, imamo li pravo (bez pratećih penala) prekinuti ugovor prije isteka trenutnog, zbog najavljenog poskupljenja usluga? Hvala
Post Reply