Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kem0
#8226 Re: mobilni radari tj kamere
Raja prosao sam jutros kroz crveno u Nedzaricima, i slikao me radar. Kako i zasto prodjoh duga prica, vjerovatno sta god da kazes ne pije vode. Uglavnom posao mi ovisi o vozackoj, jer radim kao sofer, pa me zanima pije li ista vode da odem u MUP sutra neka pisu kazne koliko hoce al vozacka mi je vazna? Da dajem tudju vozacku fakat ne volim, jer nikad nisam nikoga prevario pa mi je draze i posao da izgubim, ako je do tog crvenog, eto im ga.
-
NediM17
#8227 Re: mobilni radari tj kamere
Moze traziti i sudsko odlucivanje pa ako naleti na merhametli sudiju mozda dobije uslov.
Uz naravno punu kaznu i sudske troskove.
Uz naravno punu kaznu i sudske troskove.
- drug_profi
#8228 Re: mobilni radari tj kamere
Sudsko i dobra prica. I nadati se.
-
axe22
#8229 Re: mobilni radari tj kamere
Sud i moli se.
Olaksavajuca stvar moze biti ako nisi imao ceste prekrsaje, pogotov ako nisi nikad (unazad 4-5 godina) imao neki tezi preksaj.
Dobijes uslovno 6 mjeseci u vecini slucajeva i onda gdje je 60 ti vozis 60 ili nize. hhh
Olaksavajuca stvar moze biti ako nisi imao ceste prekrsaje, pogotov ako nisi nikad (unazad 4-5 godina) imao neki tezi preksaj.
Dobijes uslovno 6 mjeseci u vecini slucajeva i onda gdje je 60 ti vozis 60 ili nize. hhh
- vjeshalica
#8230 Re: mobilni radari tj kamere
Kojom kategorijom radis kao sofer? Ako si nacinio prekrsaj B, a radis sa vecom,onda ti nece biti problem da ti bude zabrana. Osim toga,ne znam kako radis ali mozes traziti da u odredjenom periodu ti zabrana bude izrecena npr u nocnim satimakem0 wrote: ↑26/11/2023 17:21 Raja prosao sam jutros kroz crveno u Nedzaricima, i slikao me radar. Kako i zasto prodjoh duga prica, vjerovatno sta god da kazes ne pije vode. Uglavnom posao mi ovisi o vozackoj, jer radim kao sofer, pa me zanima pije li ista vode da odem u MUP sutra neka pisu kazne koliko hoce al vozacka mi je vazna? Da dajem tudju vozacku fakat ne volim, jer nikad nisam nikoga prevario pa mi je draze i posao da izgubim, ako je do tog crvenog, eto im ga.
-
artur morgan
#8231 Re: mobilni radari tj kamere
Trebas traziti sudsko odlucivanje kad ti dodje prekrsajni nalog.
Na sudu priznati odmah krivicu.
Izraziti kajanje i objasniti da je saobracajni prekrsaj ucinjen iz nehata odnosno slucajno ili kako je vec bilo osim ako je bila gruba nepaznja onda to ne pricaj.
Predloziti izricanje uvjetne osude i za novcanu kaznu i za zastitnu mjeru oduzimanja vozacke. Da budes uvjetno kaznjen bez obaveze placanja novcane kazne i bez oduzimanja vozacke dozvole. To je uvjetna osuda.
Uz nju opreza radi ja bi predlozio istovremeno ako sudu nine prihvatljiva uvjetna osuda da ti sud izrekne novcanu kaznu i ogranicenu zabranu upravljanja vozilom ( predloziti da ti sud ogranici voznju samo vezano za posao ili da ti zabrani voznju nocu, u odredjenom vremenskom periodu, vidi kako ti odgovara )
Imas dobru sansu za ovu drugu opciju posto ti je posao vezan za auto. I to moras na sudu predociti, ugovor o radu, potvrda poslodavca, sve original ili ovjerena kopija.
Na sudu priznati odmah krivicu.
Izraziti kajanje i objasniti da je saobracajni prekrsaj ucinjen iz nehata odnosno slucajno ili kako je vec bilo osim ako je bila gruba nepaznja onda to ne pricaj.
Predloziti izricanje uvjetne osude i za novcanu kaznu i za zastitnu mjeru oduzimanja vozacke. Da budes uvjetno kaznjen bez obaveze placanja novcane kazne i bez oduzimanja vozacke dozvole. To je uvjetna osuda.
Uz nju opreza radi ja bi predlozio istovremeno ako sudu nine prihvatljiva uvjetna osuda da ti sud izrekne novcanu kaznu i ogranicenu zabranu upravljanja vozilom ( predloziti da ti sud ogranici voznju samo vezano za posao ili da ti zabrani voznju nocu, u odredjenom vremenskom periodu, vidi kako ti odgovara )
Imas dobru sansu za ovu drugu opciju posto ti je posao vezan za auto. I to moras na sudu predociti, ugovor o radu, potvrda poslodavca, sve original ili ovjerena kopija.
-
NediM17
#8232 Re: mobilni radari tj kamere
Ma od oprastanja novcane kazne nema nista.
Ide puni iznos, moguce minimalni, i sudski troskovi.
Vrhunac ce biti da mu ne uzmu dozvolu, tj. dobice uvjetnu da u odredjenom roku ne pocini novi prekrsaj.
Covjek je rekao da ne pita sta kosta samo da dozvola ne ide.
Ide puni iznos, moguce minimalni, i sudski troskovi.
Vrhunac ce biti da mu ne uzmu dozvolu, tj. dobice uvjetnu da u odredjenom roku ne pocini novi prekrsaj.
Covjek je rekao da ne pita sta kosta samo da dozvola ne ide.
- mirota
#8233 Re: mobilni radari tj kamere
ma daj, 2x za 3 godine na sudu dobio samo novcanu kaznu, objasnio da mi je auto bitan za posao i dokazao...opusteno prika, plati i piciiii
-
NediM17
#8234 Re: mobilni radari tj kamere
Pa sta sam ja drugo napis'o ?
-
Mrmrava
#8236 Re: mobilni radari tj kamere
Jel poceo raditi onaj radar na kovacicima? 
- Optimist
- holowey
- Optimist
#8240 Re: mobilni radari tj kamere
Na Skenderiji, pored OS Vladislav Skaric je ogranicenje 40, u odredjenom periodu, tipa 8-16h, naznaceno dopunskom tablom.
Redovno, ali redovno, tu se navecer vozi 35, za svaki slucaj.
Malo sta mi ima mrze od takvih tipova vozaca.
Redovno, ali redovno, tu se navecer vozi 35, za svaki slucaj.
Malo sta mi ima mrze od takvih tipova vozaca.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#8241 Re: mobilni radari tj kamere
Te table nisu uocljive, a posebno ne onima koji ne voze redovno tim ulicama. Drugacija tabla, ili znak bi pomogao
- Ateista
#8242 Re: mobilni radari tj kamere
Jeli radar namjesten razlicito zavisno od toga koliko je sati?
-
Dimu1927
#8243 Re: mobilni radari tj kamere
Trazi sudsko odlucivanje i trazi uslovnu kaznu za oduzimanje. Kaznu ces platiti u punom iznosu nema ono 50% ali ti vozacka ostaje. Pod uslovom da nisi u zadnjem periodu imao zabrane jer donesu izvod iz kaznene evidencije na rocistu. Ako ti je prva zabrana dobit ces uslovno bez problemakem0 wrote: ↑26/11/2023 17:21 Raja prosao sam jutros kroz crveno u Nedzaricima, i slikao me radar. Kako i zasto prodjoh duga prica, vjerovatno sta god da kazes ne pije vode. Uglavnom posao mi ovisi o vozackoj, jer radim kao sofer, pa me zanima pije li ista vode da odem u MUP sutra neka pisu kazne koliko hoce al vozacka mi je vazna? Da dajem tudju vozacku fakat ne volim, jer nikad nisam nikoga prevario pa mi je draze i posao da izgubim, ako je do tog crvenog, eto im ga.
-
Dimu1927
- Ateista
#8246 Re: mobilni radari tj kamere
Onda vjerovatno stalno slika na 51.
Svejedno, vecina spusti na oko 35 na satu sto je oko 30 stvarnih.
- Ozimician
#8247 Re: mobilni radari tj kamere
To i jeste problem radara i prestroge kontrole, sto naprave kontraefekat, solidan broj se boji radara pa ono...za svaki slucaj da ja vozim sporije. Na magistralnim putevima je katastrofa, neko gusla 50km/h , pravi kolonu, onda kod nekog iz kolone proradi nervoza, krene preticati i bude sta bude.
- Ateista
#8248 Re: mobilni radari tj kamere
Ma ja, ljudi se prepadnu i previse spuste, mnogi ni ne znaju za 10 "tolerancije". A to na magistralana, jos postave kamere na pravcima sa isprekidanom gdje mozes preticati,recimo binjezevo...Ozimician wrote: ↑01/12/2023 15:14To i jeste problem radara i prestroge kontrole, sto naprave kontraefekat, solidan broj se boji radara pa ono...za svaki slucaj da ja vozim sporije. Na magistralnim putevima je katastrofa, neko gusla 50km/h , pravi kolonu, onda kod nekog iz kolone proradi nervoza, krene preticati i bude sta bude.
- Ozimician
#8249 Re: mobilni radari tj kamere
Pa o tome ti pricam, iskreno takva voznja umara, stalno zvirlas ima li radara, ne mozes voziti opusteno i umjesto da se fokusiras na cestu ispred sebe, fokusiran si na okolinu i na brojcanik.Ateista wrote: ↑01/12/2023 15:28Ma ja, ljudi se prepadnu i previse spuste, mnogi ni ne znaju za 10 "tolerancije". A to na magistralana, jos postave kamere na pravcima sa isprekidanom gdje mozes preticati,recimo binjezevo...Ozimician wrote: ↑01/12/2023 15:14To i jeste problem radara i prestroge kontrole, sto naprave kontraefekat, solidan broj se boji radara pa ono...za svaki slucaj da ja vozim sporije. Na magistralnim putevima je katastrofa, neko gusla 50km/h , pravi kolonu, onda kod nekog iz kolone proradi nervoza, krene preticati i bude sta bude.![]()
- Ateista
#8250 Re: mobilni radari tj kamere
Da, bukvalno te smori pracenje radara, smanjuje fokus sa pracenja ceste koje bi trebalo biti bitnije.Ozimician wrote: ↑01/12/2023 15:30Pa o tome ti pricam, iskreno takva voznja umara, stalno zvirlas ima li radara, ne mozes voziti opusteno i umjesto da se fokusiras na cestu ispred sebe, fokusiran si na okolinu i na brojcanik.Ateista wrote: ↑01/12/2023 15:28Ma ja, ljudi se prepadnu i previse spuste, mnogi ni ne znaju za 10 "tolerancije". A to na magistralana, jos postave kamere na pravcima sa isprekidanom gdje mozes preticati,recimo binjezevo...Ozimician wrote: ↑01/12/2023 15:14
To i jeste problem radara i prestroge kontrole, sto naprave kontraefekat, solidan broj se boji radara pa ono...za svaki slucaj da ja vozim sporije. Na magistralnim putevima je katastrofa, neko gusla 50km/h , pravi kolonu, onda kod nekog iz kolone proradi nervoza, krene preticati i bude sta bude.![]()