BAK-eV wrote: ↑28/11/2023 16:08Kako si mogao, kad te okupira velesila?swanfilter wrote: ↑28/11/2023 15:55 Moglo se bolje iskoristiti vrijeme AU u vezi nacionalnog identiteta. Sto ovaj napisa, mi se prkosa fatili i zaljenja za onim, koji nas prodase.
Jeste da su okolnosti bile zategnute, al pitam se, jel moglo sta drugo od muslimana sa M.
Stigma koja ce narod pratiti dovjeka. I zbog koje se ukorijenila ona o Bosnjacima nastalim 93. ...
Jedino sto se moglo, ostati a ne napustati Bosnu za vrijem AU.
Sve poslije 1918 je drzava SHS gdje samo mi mala zatvorena enklava od milion stanovnika medju 20 miliona dusmana.
Plus citava Zapadna civilazija hoce da nestanemo.
Tek sada imamo neke poluge vlasti, da se moze poceti oporavak!
To se cak i osjeti uprkos svemu (vanjski neprijatelji plus interna korupcija i neznanje).
Koliko sam ja citao, AU po pitanju nacionalnog je nudila Bosnjacima rjesenja. I BiH.
Mada, i da se sta uradilo za kratko vrijeme AU, pitanje je koliko bi Srbi i Hrvati to sljivili kasnije. Aspiracije su u pitanju.
Za period dva rata i zadnje Juge je bilo tesko sta postici jer smo kao i amazonsko pleme docekali vrijeme velikih nacionalizama.
Dobro smo prosli.
Rekose tada za Muslimane nasi predstavnici, mi smo isposlovali ovaj korak naprijed. Na iducim generacijama je da postignu jos vise.
U krvi do koljena smo nesto i dobili nekoliko decenija kasnije.