Sebija All about

Post Reply
saabsa

#20876 Re: Sebija All about

Post by saabsa »

Athlon64 wrote: 28/11/2023 15:13 Slažem se da doktori jesu QURCINA, ali ovo što ti navodiš je problem njege, i ja sam imao rahm. nanu s tim problemima, kod nepokretnih pacijenata se to vrlo lahko javlja i ako je ne okrećeš stalno, ne nabaviš sve što treba, to će se pojaviti.

Tako da za tvoj slučaj je lakše reći da su doktori QURCINA (što i jesu) nego priznati sebi da se nisi brinuo o majci.

Ovo što ti pričaš je klasično zapuštanje.
Pa da ,samo što je problem što taj dekubitus nastaje u BOLNICI, znači ne kući, čak je tri puta vraćamo kući na oporavak (bukvalno) i opet čim dođe u bolnicu nastaju isti problemi.
Žena koja je kući imala apsolutno svu moguću njegu, od tri medicinska radnika koji su svakodnevno bili oko nje, dodatna medicinska pomoć dva puta dnevno, kući se za 4-5 dana oporavi a po odlasku u bolnicu za dva dana problemi eskaliraju.
dječak sa šibicama

#20877 Re: Sebija All about

Post by dječak sa šibicama »

Kakav zeleni skakavac, covjek kriv jer na KCU(S nisu njegovali zenu kako treba.

Krivi su i oni pomrli od korone jer nisu pravilno disali na Fadilovim ventilatorima.

Obraza nemate, zelena gamadi.
Horke

#20878 Re: Sebija All about

Post by Horke »

forumskivojnik wrote: 28/11/2023 14:57
pici wrote: 28/11/2023 10:41
vjeshalica wrote: 28/11/2023 10:28

Koje je sad gore smece na ortopediji. Pa u ordinacije po 3 pacijenta ulaze, max.se zadrzis 2minute. Ljubazno i veoma posveceno.
Ortopedija u vojnoj evo iza sebije odmah 2016 je bila KATASTROFA! Ja sam polomio petu i PET sati u kolicima u hodniku sm cekao da bi me jedva primili i rekli da idem da slikam u vrazovoj, da nije buraz poludio i jebo im mater, nebi me ni pogledali. Snimio i pukla peta skoro za operacije, tek tada njihov sef reagovao i stavili mi gips. Mislim o cemu pricamo ovdje. Zdravstvo nam je QURAC, doktori QURČINE, medicinsko osoblje QURČINE NA KVADRAT! itd utd... dok je na kosevu jos gore, 2018-19 dotična direktorica. Mater 100% INVALID, od lezanja dekubitus se stvorio na kuku sa pocetkom gnoja i sepse, TRI SATA u hodniku smo cekali sa njom u lezecim kolicima, doktori i sestre ni pogleda je nisu htjeli. Usli u ambulantu, mlada doktorica samo nas prosljedila na infektivno i kuci. Ostati u bolnici nema sanse, kaze ovo je novi pravilnik prema pacijentima koji je stigao od uprave, ne smijemo nikog primati u bolnicu. FUJ GADE MI SE!...

Sto je niste njegovali po svim pravilima njege nepokretnih pacijenata, okretali je svaka 2 sata na drugu stranu, nabavili joj antidekubitusni madrac, antidekubitusne jastuke :? .
Za tebe svi u zdravstvu "QURČINE" a vlastitu mater nisi njegovao kako treba a kada je doslo dotle da je pocelo i da vam smrdi u kuci onda su zdravstveni radnici krivi sto je promptno ne prime i pregledaju :mrgreen: .
:shock:
Ovakvu bezosjecajnost i nepristojnost dugo nisam vidjela. Pomislis li da je sa druge strane ekrana ljudsko bice, kojem je to majka? Zapitas li se o osjecajima druge osobe? I ko si ti da mu sudis? Prestrasno.
GandalfSivi

#20879 Re: Sebija All about

Post by GandalfSivi »

Realno, wtf? Neki likovi bas ono nisu dobri u glavu…
daario naharis

#20880 Re: Sebija All about

Post by daario naharis »

Boze sacuvaj stvarno
SmokingMan

#20881 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

Mi smo zalsužili da plaćamo 2x skuplje zdravstveno osiguranje, tada bi zavapili i za ovim što imamo. Već kada za 20 godina u potpunosti zdravstvo pređe u privatni domen, kukat će te i za manjkom zavoja i ostalim, kao što naši stariji plakali za Jugom. :D
starii

#20882 Re: Sebija All about

Post by starii »

vjeshalica wrote: 28/11/2023 09:16
banjaluka078 wrote: 28/11/2023 07:50 Iza rata su svi koji nisu bili u stanju polagati ispite/završiti faks išli u Niš i na Kosovo "odraditi" diplome, kasnije osnovali sebi faks u Foči, bliže im...
Fočanski postoji od 1993 godine....
pa procitaj njen izvještaj koliko je potrosila na edukacije...
vjeshalica

#20883 Re: Sebija All about

Post by vjeshalica »

starii wrote: 28/11/2023 16:00
vjeshalica wrote: 28/11/2023 09:16
banjaluka078 wrote: 28/11/2023 07:50 Iza rata su svi koji nisu bili u stanju polagati ispite/završiti faks išli u Niš i na Kosovo "odraditi" diplome, kasnije osnovali sebi faks u Foči, bliže im...
Fočanski postoji od 1993 godine....
pa procitaj njen izvještaj koliko je potrosila na edukacije...
Sad Sebija kriva sto je on doktorirao u Foci.
saabsa

#20884 Re: Sebija All about

Post by saabsa »

SmokingMan wrote: 28/11/2023 15:51 Mi smo zalsužili da plaćamo 2x skuplje zdravstveno osiguranje, tada bi zavapili i za ovim što imamo. Već kada za 20 godina u potpunosti zdravstvo pređe u privatni domen, kukat će te i za manjkom zavoja i ostalim, kao što naši stariji plakali za Jugom. :D
Misliš kao sad što moraš sve donijeti u bolnicu, do jebenog analgina ?
SmokingMan

#20885 Re: Sebija All about

Post by SmokingMan »

saabsa wrote: 28/11/2023 16:40
SmokingMan wrote: 28/11/2023 15:51 Mi smo zalsužili da plaćamo 2x skuplje zdravstveno osiguranje, tada bi zavapili i za ovim što imamo. Već kada za 20 godina u potpunosti zdravstvo pređe u privatni domen, kukat će te i za manjkom zavoja i ostalim, kao što naši stariji plakali za Jugom. :D
Misliš kao sad što moraš sve donijeti u bolnicu, do jebenog analgina ?
Stanje bi se, ako ima volje, moglo popraviti reformama, nešto što ne dolazi preko noći, i ja sam kupovao neki dan sijaset stvari kada su me zašili.
Mada to i nije neka "žrtva", koju skupo može platiti u privatnom domenu, zamilsli kada se za 4.članu porodicu u novčanik uvuku troškovi za zdravstvo.
Takvo zdravstvo ima svoje "pakete", i svaka dodatna usluga dolazi sa svojom zasebnom naplatom. Zamisli nas sa ovakvim standardom, ako nisi jedan od onihj koji su se uzdigli do te idealne sredine, srednje klase. Čija je definicija po onome što znam, postala dosta klimava.
Dobiješ kvalitet, ali ga i masno platiš. Na žalost, možda se i kod nas odustaje od tragova socijalizma, pa jednostavno javno zdravstvo trpi sve veći pritisak zanemarivanja sistema. Dobio si ovu veću ustanovu na Otoci, mislim, ne treba nam bolji početak za tragičan kraj.
Login77777

#20886 Re: Sebija All about

Post by Login77777 »

Nas dragi dimNe, nema dana bez Dine kod njega. :lol:

forumskivojnik

#20887 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

Horke wrote: 28/11/2023 15:27
pici wrote: 28/11/2023 10:41

Ortopedija u vojnoj evo iza sebije odmah 2016 je bila KATASTROFA! Ja sam polomio petu i PET sati u kolicima u hodniku sm cekao da bi me jedva primili i rekli da idem da slikam u vrazovoj, da nije buraz poludio i jebo im mater, nebi me ni pogledali. Snimio i pukla peta skoro za operacije, tek tada njihov sef reagovao i stavili mi gips. Mislim o cemu pricamo ovdje. Zdravstvo nam je QURAC, doktori QURČINE, medicinsko osoblje QURČINE NA KVADRAT! itd utd... dok je na kosevu jos gore, 2018-19 dotična direktorica. Mater 100% INVALID, od lezanja dekubitus se stvorio na kuku sa pocetkom gnoja i sepse, TRI SATA u hodniku smo cekali sa njom u lezecim kolicima, doktori i sestre ni pogleda je nisu htjeli. Usli u ambulantu, mlada doktorica samo nas prosljedila na infektivno i kuci. Ostati u bolnici nema sanse, kaze ovo je novi pravilnik prema pacijentima koji je stigao od uprave, ne smijemo nikog primati u bolnicu. FUJ GADE MI SE!...

Sto je niste njegovali po svim pravilima njege nepokretnih pacijenata, okretali je svaka 2 sata na drugu stranu, nabavili joj antidekubitusni madrac, antidekubitusne jastuke :? .
Za tebe svi u zdravstvu "QURČINE" a vlastitu mater nisi njegovao kako treba a kada je doslo dotle da je pocelo i da vam smrdi u kuci onda su zdravstveni radnici krivi sto je promptno ne prime i pregledaju :mrgreen: .
Ovakvu bezosjecajnost i nepristojnost dugo nisam vidjela. Pomislis li da je sa druge strane ekrana ljudsko bice, kojem je to majka? Zapitas li se o osjecajima druge osobe? I ko si ti da mu sudis? Prestrasno.
Drskost i bezobrazluk kojim se ti razbacujes po forumskim vrletima su neprevazidjeni :) . Da se "ljudsko bice" sa druge strane ekrana brinulo o njezi nepokretne majke ne bi dobila dekubitus i to jos inficiranog tkiva punog gnoja. Dobro je pa da sam ovo napisa, a prozva zdravstvene radnike.
Da se vise posveti njezi nepokretne majke a manje forumarenju ne bi joj se rane ucrvale.
forumskivojnik

#20888 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

Imate dvoklasni drustveni sistem u BiH, imate dvoklasni zdravstveni sistem (istina zakonski neuredjen), prvoklasni niste financijski u mogucnosti sebi priustiti, pljujete po drugoklasnom u koji jedva da nesto i uplacujete jer svi radite na crno varajuci i drustvo i drzavu i sebe.
Hebe vas nemoral, javasluk i ljenost na svakom polju al´ bitno je izigravati pokondirenu tikvu i agu skorojevica.
Last edited by forumskivojnik on 28/11/2023 20:17, edited 1 time in total.
laik1981

#20889 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

sebijinom vojniku su ocigledno cirevi proradili. Neuracunjljivi su ovih dana. Ove promjene vremena ih polomise.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20890 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 28/11/2023 15:26 Kakav zeleni skakavac, covjek kriv jer na KCU(S nisu njegovali zenu kako treba.

Krivi su i oni pomrli od korone jer nisu pravilno disali na Fadilovim ventilatorima.

Obraza nemate, zelena gamadi.
Fakat.
Gledam i ne vjerujem sta ljudi pisu.
forumskivojnik

#20891 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

izvrsni direktor wrote: 28/11/2023 20:48
Horke wrote: 28/11/2023 15:27

Komentar joj je za dobrog šamara. Ovaku nehumanost covjek ocekujeg od ratnih zlocinaca ili masovnih ubica
A javio se i ti :P .
Od kada je "nehumanost" reci / napisati istinu u lice?
video

#20892 Re: Sebija All about

Post by video »

Ovaj se ima obraza jos i javljati.
Kako te nije stid!
Idi ba i samobanuj se.
Sramota!
moimoi

#20893 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

forumskivojnik wrote: 28/11/2023 20:54
moimoi wrote: 28/11/2023 20:45
forumskivojnik wrote: 28/11/2023 20:36

Opet ova klimaktericna pomahnitalog estrogena :lol: .
Obrazuj se prvo pa onda skrabaj gluposti i LAZI na temu o kojoj elementarnog znanja nemas.
Da znas osnovnu definiciju palijativne njege ne bi se ovako provaljivala, al´ nije ti zamjeriti, klimaks je neizljeciv, treba ti pod hitno palijativna njega :-) :izet: :lol: .

Imas dvoklasni zdravstveni sistem, ispruzi se koliko se mozes pokriti. Nisi u stanju da platis, zasuci rukave, podigni lijenu i pokondirenu guzicu pa se prihvati licne njege clana svoje porodice/familije. To ti je i zakonska obaveza, ne moja, ne drustva, ne drzave.

Svi ste truHli bogatasi, a sada odjednom nema se para da se plati,.... :mrgreen: :lol:
Ako sam ja klimaktericna onda na tebi vrse hormonalne eksperimente :D
Jer jedina persona koja pokazuje uzasnu agresivnost, ispade i asocijalno razmisljanje si ovdje, draga moja, ti.
Pa ne znam ko je u “klimaksu” :D
Klimaktericna teto u srednjim godinama ja nisam tvoj licni psihoterapeut obzirom da se ti "kacis" na moje postove, ne ja na tvoje.
Plati si za to strucnjaka. Imas love zar ne?
Ocigledno imas velih problema u licnom zivotu, klimaks, razvod, neispunjena u zivotu pa ti ostade forumarenje da lijecis "tanke" zicve.
:lol:
Ako ne mislis da se iko kaci na tvoje postove, pisi blog :D
Jedina persona koja na ovom forumu pokazuje znakove licnog nezadovoljstva i problema si ovdje ti.
Ako nisi shvatila, radi se o med. zastiti u BiH i koliko je srozana. Mi koji zivimo u BiH smo jako dobro upoznati sa datom temom.
Ti, koliko znam, ne zivis u BiH. Je li tako? Sta ti onda znas sta prolaze ljudi koji imaju bolesne u kuci ili su sami bolesni??
Kuvet

#20894 Re: Sebija All about

Post by Kuvet »

Jeste malo burna reakcija i ovaj prelosi komentar, ali je covjek rekao da postoji druga strana price, sto naravno ne implicira da je istinita, ali nerijetko se desava da paralizirani ljudi, nemocni, ljudi u kolicima, stvarno ne budu zbrinuti u smislu okretanja svaka dva sata, pa nastanu dekubitusi. To nije greska sistema, vec ljudi koji se brinu o toj osobi. Pa cijeli bi se sistem urusio kad bi takvi ljudi bili u bolnicama, to je prosto nemoguce. Na zapadu postoje razliciti centri za takve osobe koji trebaju 24h njegu. Komentar svakakako nije na mjestu, da ne mislite da se slazem sa doticnim forumasem.

Ali isto tako etiketirati da su doktori qurcine kao sto se ovdje forumasi slazu, to svakako nije istina. Uvijek ima dobrih, oni koji ce uraditi svoj posao kako im nalaze struka. Kao sto ima dobrih policajaca, advokata, vatrogasaca, prodavaca itd. Susretao sam se sa odlicnim doktorima koji ce za tili cas rijesiti moj problem, kao i sa onim koji veze nemaju. Isto tako i sa pravnicima, policajcima i ostalim.
Athlon64

#20895 Re: Sebija All about

Post by Athlon64 »

Da li ti radiš u zdravstvu i ako nije tajna, gdje, koja oblast ?

Moje mišljenje je da si upravu, možda način prezentacije je surov, ali našim ljudima je svakako teško pogledati isitini u oči.
moimoi

#20896 Re: Sebija All about

Post by moimoi »

forumskivojnik wrote: 28/11/2023 21:09
moimoi wrote: 28/11/2023 21:00
forumskivojnik wrote: 28/11/2023 20:54

Klimaktericna teto u srednjim godinama ja nisam tvoj licni psihoterapeut obzirom da se ti "kacis" na moje postove, ne ja na tvoje.
Plati si za to strucnjaka. Imas love zar ne?
Ocigledno imas velih problema u licnom zivotu, klimaks, razvod, neispunjena u zivotu pa ti ostade forumarenje da lijecis "tanke" zicve.
:lol:
Ako ne mislis da se iko kaci na tvoje postove, pisi blog :D
Jedina persona koja na ovom forumu pokazuje znakove licnog nezadovoljstva i problema si ovdje ti.
Ako nisi shvatila, radi se o med. zastiti u BiH i koliko je srozana. Mi koji zivimo u BiH smo jako dobro upoznati sa datom temom.
Ti, koliko znam, ne zivis u BiH. Je li tako? Sta ti onda znas sta prolaze ljudi koji imaju bolesne u kuci ili su sami bolesni??

I opet ti ponavljam klimaktericna teto ja nisam tvoj licni psihoterapeut :mrgreen: .
Ako si se zakacila za moj komentar i skrabas o necemu o cemu elementarnog znanja nemas onda i ocekuj od mene da ti se ne obracam u bijelim rukavicama.

I ti i svi na ovom forumu predstavljate se kao notorni bogatasi, a kada treba licno da platis za zdravstvene usluge, kada treba da se licno posvetite njezi nepokretnog clana svoje porodice / familije sto vam je i zakonska obaveza, odmah su svi drugi, drustvo, drzava, zdravstvene ustanove i zdravstveni radnici krivi vam jer eto nema se LOVE.

Zdravstvena zastita u BiH je perfektna, posebno u Sarajevu i Tuzli, kakvi ste vi koji za nju ne zelite platiti ni kao privatno osiguranje, ni kao obavezno.
Ne ponavljam se ja svapski pokusni hamsteru nego ti :D.
Ne znam kojom si logikom dosla do zakljucka da nemam ELEMENTARNO znanje. Npr. Po moju tetku koja se borila sa karcinomom duzi period, nisu zeljeli doci tj preuzeti je pri samom kraju. Niti joj olaksati umiranje. Nego su je pustili da se gusi danima. Smatras to normalnim??
Moja komsija, stariji covjek, je njegovao svoju zenu 10 god. Uz pomoc dvije sestre koje je sam placao. Naravno te zene su nekad morale uzeti i godisnji pa je komsiluk preuzimao brigu tj ispomoc.. smatras to normalnim?? Druga komsinica umrla po dolasku hitne sluzbe… nisu imali nosila nego je stavili u deku i trazili po komsiluku muske da je snesu?? Normala?
Isto kao u Njemackoj!
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#20897 Re: Sebija All about

Post by izvrsni direktor »

Athlon64 wrote: 28/11/2023 21:24 Da li ti radiš u zdravstvu i ako nije tajna, gdje, koja oblast ?

Moje mišljenje je da si upravu, možda način prezentacije je surov, ali našim ljudima je svakako teško pogledati isitini u oči.
Špicen medicin ti je to :D
toska

#20898 Re: Sebija All about

Post by toska »

Sa evo skoro cjelogodišnjim iskustvom na spominjanoj ortopediji KCUS, ležanjem, stalne kontrole, nalazi i pregledi drugih klinika, razna snimanja...mogu da kažem da sam zadovoljan svime, možda je samo bila sreća u pitanju, a najprije savjestan doktor koji me je vodio, dr. Walid.

Isto tako jasno mi je da mnogi nemaju to iskustvo, a glavni razlog je vjerovatno u ogromnom prilivu pacijenata na tu kliniku i pretpostavljam i ostale klinike na Koševu, kažu da ni u gradskoj/vojnoj nije ništa manja gužva.

Isti doktori radi na prijemnim ambulantama koji su i hirurzi, a svaki božji dan imaju bar 200 pacijenata u čekaonici i poslije idu raditi operacije.
Kako to sve kvalitetno pregledati, zbrinuti, kako je to rješeno vani?

Možda jedino duplanjem kadra, a u zadnjih mjesec sam, izvan ortopedije, viđao kod dva specijalista i po dva mlađa doktora koji samo posmatraju, sigurno specilizijanti, da li je to redovno ili pomalo panično jačanje kadra ne znam.
dječak sa šibicama

#20899 Re: Sebija All about

Bas v eceras vidim na parkingu hilfswerk, kucna pripomoc, nekome dosli hitno.

Fakat nemamo palijativnu? nego ljudi moraju placati ove privatne firme?
dječak sa šibicama

#20900 Re: Sebija All about

Ja cu iznijeti moja iskustva, ja licno hvala Bogu nemam iskustva sa KCUS ali sa pokojnom mamom, ona je za Farisa imala samo rijeci hvale lijecio joj je neko nagnjecenje noge tamo 1999. godine dok je jos radio na ortopediji, inace zena je svima nalazila manu ali Faris joj je bio top.
Mislim da se on razbucao sa svaleracijom, ali da ne idem sada u detalje. Ni prvi ni zadnji kojeg ckapi pretvori u zdupi.

Ismeta opet hvalila pokojna tetka, skupa su u gimnaziju isli i kasnije se druzili. Uvijek mi je govorila posten posten, e sad ja nesto imam drugacije predrasude. I Faris se na kraju pokazao kao gad.
Post Reply