Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
escobar__

#5076 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Nakon dva-tri probijena roka bit će brzo. :lol:
drug_profi

#5077 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ko da gledam bice nekad u julu.
studeni76

#5078 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by studeni76 »

Neka ne počinju ako neće barem godinu radit tu sanaciju! Hebo ljetnu sezonu bez aktivnog gradilišta i uskog grla
costacurta

#5079 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

Pitanje,
Ako policija reguliše saobraćaj na raskrsnici kod svoje glavne zgrade u vrijeme kad njihovi uposlenici izlaze sa posla zašto to ne urade i na ostalim raskrsnicama barem u tim udarnim terminima kad je ludnica u saobraćaju? Nije mi jasno. Evo konkretno u Tz. Nigdje policajca trenutno kod katoličke crkve tj na kipovima, cijev rade u sredini raskršća i trenutno je ludilo a igranka tek treba da krene. Barem neka isključe semafor privremeno ili već nekako.
Al narod goveda ko goveda, u autima samo šute i bleje i sliježu ramenima.
neki

#5080 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by neki »

studeni76 wrote: 15/11/2023 22:12 Neka ne počinju ako neće barem godinu radit tu sanaciju! Hebo ljetnu sezonu bez aktivnog gradilišta i uskog grla
Polako, most nije zanimljiv jer postoji alternativa između jablanice i juga..Dernek će biti kad budu radili sanaciju tunela Lendava..
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#5081 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Hame_ »

JATA :thumbup:

Odradiše sve za 5-6 sati :kiss:

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#5082 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Hame_ »

Hame_

#5083 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Hame_ »

Hame_

#5084 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Hame_ »

Srebrenik - M 1.8 između Tuzle i Orašja.

costacurta

#5085 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

Raskrsnica koja je MORALA biti kružni tok već odavno, međutim iz samo njima znanih razloga, kružni tok je pomjeren 300m dalje na mjesto gdje nikad nisam sreo dva auta da čekaju da se uključe u saobraćaj i to ako autoškola pokušava polukružno da okrene.
Debilizam neviđeni. I ovo što krpaju i ono na Ormanici što su fleke polijepili vjerovatno su ulaganja u rekonstrukciju milionske vrijednosti :lol: .
I da,
radnici su bacali izdrotani asfalt one komade dvorište ispred tvog, ona napuštena kuća. Ko veli nema nikog, bacaj ebajiga. Gledamni nevjerujem. Eh sad, možebit da su kasnije pokupili, ispričavam se ako griješim
Hame_

#5086 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Hame_ »

Taj zguljeni asfalt pored "napuštene kuće" (koju je kupio Hypomarket i onu iza nje i tu planira SPO zgradu ali zapelo... traži da bude preko 2 sprata) korišten je da se pored te kuće prekrije naš lokalni makadam nekih 30-tak metara koji izlazi tu na M18. Da je manje prašine.

Usput, "napuštena kuća" je kuća Džafera Hogića, bivšeg predsjednika Opštine Srebrenik koji je osmislio sa saradnicima RO (radna organizacija) MAJEVICA Srebrenik. Izuzetna ličnost. Masa anegdota... prilikom jednog govora sugerisali su Džaferu da mu viri pidžama ispod pantola, a ja kaže dva dana pitam ženu gdje mi je pidžama. Ili kada je mu je u kontrolu došao republički inspektor visok preko 2 metra, pit'o ga koliki je tek federalni :mrgreen: Taj Čovjek kada se zasmije u Motelu čuje pola Srebrenika i drago mi je što sam ga kao dijete poznavao :thumbup:
Logovan

#5087 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Logovan »

Nigdje radova na onom mostu. :? Jučer prošao, nisu počeli.
costacurta

#5088 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

Na magistralnom putu M-18 u mjestu Bosanska poljana, koje se nalazi između petlje Šićki brod i naselja Husino oko 17 sati se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo Mercedes, kojim je upravljao vozač S.B. iz Osmaka i putničko motorno vozilo Volkswagen Polo za čijim se volanom nalazio nepoznati muškarac.
Zato imamo transportere, Irfan u subotu pravi defile kroz grad, da Hin pokaže nepismenom stanovništvu kako bipričali o tome a ne o ushranim putOvima, ili da plašimo komšije sa željezom. A imamo i Mašića nafura Gračaničkog koji ismijava puteve po RSu...... :roll:
Jesmo jadni
zippoo87

#5089 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

costacurta wrote: 23/11/2023 19:28
Na magistralnom putu M-18 u mjestu Bosanska poljana, koje se nalazi između petlje Šićki brod i naselja Husino oko 17 sati se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo Mercedes, kojim je upravljao vozač S.B. iz Osmaka i putničko motorno vozilo Volkswagen Polo za čijim se volanom nalazio nepoznati muškarac.
Zato imamo transportere, Irfan u subotu pravi defile kroz grad, da Hin pokaže nepismenom stanovništvu kako bipričali o tome a ne o ushranim putOvima, ili da plašimo komšije sa željezom. A imamo i Mašića nafura Gračaničkog koji ismijava puteve po RSu...... :roll:
Jesmo jadni
Tamo gdje SDA vlada,tu je infrastruktura najgora...jer se na taj nacin najvise pljacka i krade i ugradjuje u tendere :D
Mada treba biti realan i reci da ni drugi nisu bas gadljivi na taj vid "bizMisa" :D
costacurta

#5090 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

zippoo87 wrote: 23/11/2023 19:54
costacurta wrote: 23/11/2023 19:28
Jesmo jadni
Tamo gdje SDA vlada,tu je infrastruktura najgora...jer se na taj nacin najvise pljacka i krade i ugradjuje u tendere :D
Mada treba biti realan i reci da ni drugi nisu bas gadljivi na taj vid "bizMisa" :D
Bosna je prije rata 90.tih bila centar teške tj prljave industrije. Nedugo poslije rata, nakon pljački, kriminala, korupcije itd shvatio sam da mi ni ne zaslužujemo da živimo bolje jer smo stoka
zippoo87

#5091 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Pa nije lijepo pisati da smo stoka ali jesmo i sto god napises,nece oslikati pravo stanje.
Ja recimo svakodnevno komuniciram sa ljudima i mi smo toliko jadni,neuki,nepismeni,zatucani...mislim na vecinu ne manjinu i niko nece ni jedan milimetar da poradi na sebi...samo kaze,meni to ne treba.
A treba,svaki dan treba.
Evo prije 2 sata sam bio sa likom koji je neuk za tehnologiju,nadavao se para za telefone koji su sa ostecenjima i smece i koje sada i ne koristi zbog tih mana.Onda kupio jos jedan nov,telefon koji je smece i sa malo memorije i opet mu ni taj ne valja.Na ta dva smece telefona je dao 700 KM,jer je neuk a da je malo pismeniji po pitanju tehnologije,mogao je i za 200 KM kupiti nesto odlicno i on to priznaje,kaze eto neuk sam.Pa reko prijatelju,pitaj nekoga ko bolje zna,nemoj bacati pare.A obicni je radnik,nije bogatun da mu te pare nista ne znace.
I ovakvih primjera je milion,gdje zbog neznanja ispasta prvo on i porodica mu a onda i cijelo drustvo.
costacurta

#5092 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

zippoo87 wrote: 23/11/2023 20:34 Pa nije lijepo pisati da smo stoka ali jesmo i sto god napises,nece oslikati pravo stanje.
Ja recimo svakodnevno komuniciram sa ljudima i mi smo toliko jadni,neuki,nepismeni,zatucani...mislim na vecinu ne manjinu i niko nece ni jedan milimetar da poradi na sebi...samo kaze,meni to ne treba.
A treba,svaki dan treba.
Evo prije 2 sata sam bio sa likom koji je neuk za tehnologiju,nadavao se para za telefone koji su sa ostecenjima i smece i koje sada i ne koristi zbog tih mana.Onda kupio jos jedan nov,telefon koji je smece i sa malo memorije i opet mu ni taj ne valja.Na ta dva smece telefona je dao 700 KM,jer je neuk a da je malo pismeniji po pitanju tehnologije,mogao je i za 200 KM kupiti nesto odlicno i on to priznaje,kaze eto neuk sam.Pa reko prijatelju,pitaj nekoga ko bolje zna,nemoj bacati pare.A obicni je radnik,nije bogatun da mu te pare nista ne znace.
I ovakvih primjera je milion,gdje zbog neznanja ispasta prvo on i porodica mu a onda i cijelo drustvo.
Al istovremeno svi sve znaju. Nevjerovatno.
Dovoljno ti je čitati komentare ispod vijesti, baš me depresivnim čini spoznaja koliko smo nepismeni i needucirani. Upravo u toj činjenici leži srž svih problema, neukog je lako izmanipulisati.
Za 30 god nije se mogla niti jedna ozbiljnija rekonstrukcija puteva uraditi na TK. Kako jbte?
Svi pričaju o putu Tz-Orašje i Tz-Sa, pa svi putevi koje vode iz svihnopština ka centru kantona su zagušene. On organizuje neku javnu raspravu o uticaju na okoliš :roll:
A jel me ebeš?! Pa 30 dana za ovo, 45 dana roka za ono, pa tender pa žalbe a istovremeno se izgrađuje kamenjar bez ikakvih smetnji. Samo u Hranjen do sada je zgruhano para više nego u zadnjih 20 god za kompletan TK. Koji je grijeh ljudi na TK?
studeni76

#5093 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by studeni76 »

Davno prezvakana priča, nije više zanimljivo pisat
costacurta

#5094 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by costacurta »

studeni76 wrote: 23/11/2023 22:49 Davno prezvakana priča, nije više zanimljivo pisat
Da.
i što je najgore misliš da će se dolaskom "trojke" na vlast nešto promijeniti kad ono isto sve. Ali identično
studeni76

#5095 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by studeni76 »

Nisu to isti ljudi kada predju Karaulu, sve je do nasih predstavnika!
Haris.ba

#5096 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Haris.ba »

Sta je ono od benzinske kopex do raskrsnice za Lukavac, onaj dio sto su ostavili, plombe u ustima ispadaju, krajnice ostaju iza auta.
Jos gore nego je bilo.

Bilo me strah prema Puracicu i dalje.

Nikako mi nije jasno da nema sluha da se ondje barem do Gracanice pruze 4 trake. Pa ono je isto ko da Carsija i Ilidza ostali spojeni starim drumom u 2023.
Onako naseljen onaj bazen citav, a tako povezan slabo....
zippoo87

#5097 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Iskljucivi i jedini krivac je politika i nezainteresovanost politike.
Jednostavno bave se njima bitnijim temama tj.kradjom svega sto se moze i ne moze ukrasti.
SDA na TK cine seoske varalice iz Istocne Bosne i najveci debili na dunjaluku...logicno je da ce toliko neznanje doci na naplatu obicnom covjeku.

Ono sto je meni fascinantno je da privrednici sute i ne vrse pritisak a njima je 100 puta gore nego obicnim gradjanima,jer oni od toga zaradjuju.
Pa samo kada pomislis da treba prevesti sleper iz Tuzle do Sarajeva preko cuvene Karaule i tog gore puta,mene jeza uhvati.
Isto me jeza hvata i kada idem tim putem za Sa...gore u one sume i planine kada se udje,gdje je medjed jedina domaca zivotinja a udesi svakodnevni.
Jos sada kada padne snijeg,pa zastoji na 2-3 mjesta do Sarajeva i nazad
Dr Arsla

#5098 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Dr Arsla »

Zar ste zaboravili da mi ne lobiramo dovoljno :D
Stranice i stranice foruma od strane zelenih podguznih poltrona su ispisane o tome kako smo na Tk sami sebi krivi jer ne lobiramo dovoljno. Valjda su ponavljam te mantre postigli svoj cilj.
Dr Arsla

#5099 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Dr Arsla »

zippoo87 wrote: 24/11/2023 23:58 Iskljucivi i jedini krivac je politika i nezainteresovanost politike.
Jednostavno bave se njima bitnijim temama tj.kradjom svega sto se moze i ne moze ukrasti.
SDA na TK cine seoske varalice iz Istocne Bosne i najveci debili na dunjaluku...logicno je da ce toliko neznanje doci na naplatu obicnom covjeku.

Ono sto je meni fascinantno je da privrednici sute i ne vrse pritisak a njima je 100 puta gore nego obicnim gradjanima,jer oni od toga zaradjuju.
Pa samo kada pomislis da treba prevesti sleper iz Tuzle do Sarajeva preko cuvene Karaule i tog gore puta,mene jeza uhvati.
Isto me jeza hvata i kada idem tim putem za Sa...gore u one sume i planine kada se udje,gdje je medjed jedina domaca zivotinja a udesi svakodnevni.
Jos sada kada padne snijeg,pa zastoji na 2-3 mjesta do Sarajeva i nazad
Pa idi ko čojk preko Doboja za Sarajevo. 15 KM duži ti put iz Gračanice a stignes prije i još se ne yebeš u koloni za nekim šleperom
zippoo87

#5100 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by zippoo87 »

Pa jako rijetko i idem preko Tz ali jos imam traume od tog puta 😂
I mislim da sam isao busom 2-3 puta...jednom isao tako busom bas,morao stici u tacno veijeme u Sa kad ono ispred nas frisak udes,auto na krovu,covjek sa strane krvav,neko mu daje maramicu ili nesto...sudar bio bukvalno 2 minute prije i sofer busa samo zaobidje skrsena auta( vec su mu ljudi pomagali,pa nije ni bilo osnova da staje) a ja kontam ako fulim termin,ode sve u PM.

Isao sam par puta i autom ali zadnjih 5-6 godina nisam isao tim putem ,nego samo komentarisem.
Post Reply