Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
DaysleepeR

#42351 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DaysleepeR »

Na odnosu svijeta prema Palestini i palestincima se vidi značaj postojanja države i njenih institucija.
Možeš ti biti vjekovima na nekom prostoru, ako nemaš državu, pomešće te pred očima cijelog svijeta.

Kod nas se prema državnim institucijama odnosi kao dobrom prilikom za dobra primanja 4 godina mandata za najstarije članove u strankama i to je to.
Tek je Trojka počela voditi više računa o značaju državnih institucija.

SDFA se nije ni dana borila za državne kao za federalne institucije.
Odsustvo vizije.
Charuga
Globalni moderator

#42352 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#42353 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

DaysleepeR wrote: 23/11/2023 10:42 Na odnosu svijeta prema Palestini i palestincima se vidi značaj postojanja države i njenih institucija.
Možeš ti biti vjekovima na nekom prostoru, ako nemaš državu, pomešće te pred očima cijelog svijeta.

Kod nas se prema državnim institucijama odnosi kao dobrom prilikom za dobra primanja 4 godina mandata za najstarije članove u strankama i to je to.
Tek je Trojka počela voditi više računa o značaju državnih institucija.

SDFA se nije ni dana borila za državne kao za federalne institucije.
Odsustvo vizije.
Tacno tako.
sumirprimus

#42354 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

isto tako mi jos nismo izgfradili institucije drzave niti rijesili drzavno pitanje, konacno.
a mi tebamo u eu i nato a ne obratno. no za to treba malo i politicke mudrosti. a ne emocija.
General War

#42355 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Chmoljo wrote: 23/11/2023 10:02
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/11/2023 09:11

ti si jedan smijesni salonac
čisto podjebavanje i provociranje.
sto? Citav pro-bosnjacki establisment prica jednu te istu pricu...palestinci super, jao pobijena djeca demonstracije....kada jedan jevrej JAVNOJ osobi koja fura istu pricu pokaze i ubijenu izraelsku djecu...eto napad na zenu, nasilje, prijetnja...sasvim je jasno sto Bogic Bogicevic je dobio kopacku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#42356 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JoseMujica »

Panislamistima je bitnija Palestina od sopstvene države i to se jasno vidi po svakodnenom loženju i online vrištanju. Idu dotle da će u tom ideološkom sljepilu pljunuti i na Srebrenicu zarad ideološke solidarnosti prema imaginarnoj "braći" muslimanima neđe u pizdi materinoj.

E to je ovo društvo gore sjebalo nego ustašluk i četnikluk...s ovo dvoje znaš na čemu si i kako se borit, a ovo treće je čista peta kolona
Bosanski_kralj

#42357 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

...
Last edited by Bosanski_kralj on 23/11/2023 11:26, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#42358 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 23/11/2023 10:39
Bosanski_kralj wrote: 23/11/2023 10:33 Ono kad odrasli čovjek jedino mišljenje Evropljanja i zapada smatra za ispravnim.

Kultura i civilizacija koja je toliko zla nanijela svojim kolonijama i drugim narodima, treba biti referentna tačka kad pričamo o bilo čemu.

Evropi i Zapadu generalno, skidam kapu za odnos prema svojim građanima. Tu trebaju biti primjer drugima. Ali za odnos prema drugim narodima i nacijama su bljak.

I znam da će sad krenuti priča nisu ni ovi, ni oni ništa bolji, ali ti drugi bar ne glume neke demokrate, ne pozivaju se na ljudska prava.
a koja je to država bila u poziciji moći da drugoj može raditi šta hoće, a da se odnosila prema istima sa uvažavanjem i poštovanjem i bez ikakvih loših namjera?

države treba prestati posmatrati kao žive organizme, i onda će neke stvari biti realnije za vidjeti.
Svedska.
Nisu ratovali 300 godina.
Norvežani hoce da se odvoje, evo vam. Finci hoce da se odvoje evo vam. :D
Ako koga treba gledati u Evropi, to su Skandinavci. Ostalo, hm, :roll:
Chmoljo

#42359 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

General War wrote: 23/11/2023 10:52
Tvrtko II Kotromanić wrote: 23/11/2023 09:11

ti si jedan smijesni salonac
sto? Citav pro-bosnjacki establisment prica jednu te istu pricu...palestinci super, jao pobijena djeca demonstracije....kada jedan jevrej JAVNOJ osobi koja fura istu pricu pokaze i ubijenu izraelsku djecu...eto napad na zenu, nasilje, prijetnja...sasvim je jasno sto Bogic Bogicevic je dobio kopacku.
i sad ćeš se ti kao čuditi što ljudi anatemišu, a rokaš poluistine i neistine.

Bogić dobio kopačku jer nije propalestinski i milozvučan? :lol: ti nisi paša moj slušao Bogića u posljednje vrijeme. on bi bio žešći od Benjamine, ali onda bi izmislio nešto prigodnije.

ovo što radi Kabiri je nešto sasvim drugo od dijaloga i bilo kakvog normalnog diskursa.

Komšić može biti ovakav ili onakav, ali svi znamo da je upravo na ovog jazavca mislio kada je prostački nalijepio izraelsku ambasadoricu.

a ti nastavi provocirati. nekad sam ti lično ja guzove čuvao ovdje, ali vidim da si jedan obični provokator. žao mi je što te dovedoh u vezu sa sumirom, jer kakav god da je on, šta god, znam šta sigurno nije.
jazzer

#42360 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jazzer »

sime_cipol wrote: 23/11/2023 11:26 Svedska.
RS hoce da se odvoji, evo vam :) . Samo kulturno, nista sila. :)
Bosanski_kralj

#42361 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

sime_cipol wrote: 23/11/2023 11:26
Bosanski_kralj wrote: 23/11/2023 10:33 Ono kad odrasli čovjek jedino mišljenje Evropljanja i zapada smatra za ispravnim.

Kultura i civilizacija koja je toliko zla nanijela svojim kolonijama i drugim narodima, treba biti referentna tačka kad pričamo o bilo čemu.

Evropi i Zapadu generalno, skidam kapu za odnos prema svojim građanima. Tu trebaju biti primjer drugima. Ali za odnos prema drugim narodima i nacijama su bljak.

I znam da će sad krenuti priča nisu ni ovi, ni oni ništa bolji, ali ti drugi bar ne glume neke demokrate, ne pozivaju se na ljudska prava.
a koja je to država bila u poziciji moći da drugoj može raditi šta hoće, a da se odnosila prema istima sa uvažavanjem i poštovanjem i bez ikakvih loših namjera?

države treba prestati posmatrati kao žive organizme, i onda će neke stvari biti realnije za vidjeti.
Svedska.
Nije to tema, zato sam i obrisao post.

Ja kao jedinka, kao insan, kao čovjek...tako i reagujem.
U potpunosti sam svjestan kako svijet i politika funkcionišu, ali to ne znači da se moram pomiriti s tim i da ne smijem protiv takvog načina funkcionisanja dignuti glas.
Chmoljo

#42362 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 23/11/2023 11:26

Svedska.
al svijet ne počinje u zadnjih 300 godina. pogledaj kolika je uloga švedske bila u tridesetogodišnjem ratu. užasnom, krvavom, brutalnom ratu.

to što si ti naveo su naučene lekcije od strane pametnih ljudi. dakle, i to što su dozvolili, i to je bilo u njihovom interesu.
sime_cipol

#42363 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

jazzer wrote: 23/11/2023 11:29
sime_cipol wrote: 23/11/2023 11:26 Svedska.
RS hoce da se odvoji, evo vam :) . Samo kulturno, nista sila. :)
Mozda ni Svedjani ne bi dali da je neko genocid nad njima izvršio.
sime_cipol

#42364 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 23/11/2023 11:28

Bogić dobio kopačku jer nije propalestinski i milozvučan? :lol: ti nisi paša moj slušao Bogića u posljednje vrijeme. on bi bio žešći od Benjamine, ali onda bi izmislio nešto prigodnije.

ovo što radi Kabiri je nešto sasvim drugo od dijaloga i bilo kakvog normalnog diskursa.

Komšić može biti ovakav ili onakav, ali svi znamo da je upravo na ovog jazavca mislio kada je prostački nalijepio izraelsku ambasadoricu.

a ti nastavi provocirati. nekad sam ti lično ja guzove čuvao ovdje, ali vidim da si jedan obični provokator. žao mi je što te dovedoh u vezu sa sumirom, jer kakav god da je on, šta god, znam šta sigurno nije.
Niti Kabiri, niti bilo ko, ne smije nikoga privatno uznemiravati bilo kakvim porukama. Pa ni Benjaminu.
Chmoljo

#42365 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

Bosanski_kralj wrote: 23/11/2023 11:29
Nije to tema, zato sam i obrisao post.

Ja kao jedinka, kao insan, kao čovjek...tako i reagujem.
U potpunosti sam svjestan kako svijet i politika funkcionišu, ali to ne znači da se moram pomiriti s tim i da ne smijem protiv takvog načina funkcionisanja dignuti glas.
naravno. rijetko ko može ostati imun na sve što se dešava. ali ne treba ni idealizirati ni anatemisati druge. države su konstrukti napravljeni isključivo za zaštitu onih koji je prave. nisu pravljene da budu humane prema drugima, dapače.

ali država Palestina bi svakako sada mogla zaštiti da jedan 12godišnjak ne bude otjeran u zatvor zbog bacanja kamenice na likove koji mu prave raciju u avliji bez ikakvog normalnog povoda.
Hajvan

#42366 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

Srbohrvati, a i hrvatosrbi iz zemlje i refgiona pomnoi promatraju razvoj situacije, upijaju i uce iz ovog "konflikta"
Do kraja desetljeca moremoocekivati "konacno rijesenje muslEmanskog pitanja" i zaokruenje srpskohrvatskih/hrvatskosrpskih teritorja u jedinstvene drzave.
mirza_15

#42367 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

Ovo sam ja primjetio prvi put kada sam gledao video. Tačno se vidi da je video izrezan.

I onaj novi video je samo u tunelu. Nismo vidjeli kuda je lik ušao u njega ili kako je izašao. Čim je došao do mjesta gdje se izlazi iz tunela rekao je da se iz tunela sada tuda ne može izaći :? i prekinuo snimanje. Ono što je snimljeno u drugom videu kao i ovaj editovani dio moglo je biti snimljeno bilo gdje. Ostaje nam da vjerujemo na riječ liku koji za kalendar tvrdi da je spisak smijena Hamasovaca, a za okno lifta da je tunel :mrgreen:

Zato mu sumir vjeruje i širi njihovu propagandu.
sumirprimus

#42368 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

JoseMujica wrote: 23/11/2023 11:12 Panislamistima je bitnija Palestina od sopstvene države i to se jasno vidi po svakodnenom loženju i online vrištanju. Idu dotle da će u tom ideološkom sljepilu pljunuti i na Srebrenicu zarad ideološke solidarnosti prema imaginarnoj "braći" muslimanima neđe u pizdi materinoj.

E to je ovo društvo gore sjebalo nego ustašluk i četnikluk...s ovo dvoje znaš na čemu si i kako se borit, a ovo treće je čista peta kolona
da ovo sam i ja primjetio, cak je i srebrenica dosla na red jer ne pljuje dovoljno valjda zestoko i prozivaju se radi ovog pitanja palestine, prosto nevjerovatno :-)
General War

#42369 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Chmoljo wrote: 23/11/2023 11:28

Ne pricam ja za Bogica i palestinu, vec i za kazane i ostalo ba...nista ja ne pricam bezveze, sve ima svoju duzinu trajanja...tebi to zvuci kao podjebsvsnje a ja to na drugi nacin kazem da sarajevo igra pogresan fudbal.
To sto si mi cuvao guzove, jer si imao drugacije poimanje stvari...i ti si se promjenio...a samo malo napora mozes se podsjetit zbog cega...koliko sam ja handrio prave cetnike i uzpe-ovce, tad sam bio Ok.
Samo napisi gdje sam ja nesto slagao i sam cu se banovati, netrebas ti.
Ja tebe cjenim ko forumasa, i nemas pojma koliko fulas u percepciji oko mog stava...al nije ni bitno.
Charuga
Globalni moderator

#42370 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

mirza_15 wrote: 23/11/2023 12:36
Ovo sam ja primjetio prvi put kada sam gledao video. Tačno se vidi da je video izrezan.

I onaj novi video je samo u tunelu. Nismo vidjeli kuda je lik ušao u njega ili kako je izašao. Čim je došao do mjesta gdje se izlazi iz tunela rekao je da se iz tunela sada tuda ne može izaći :? i prekinuo snimanje. Ono što je snimljeno u drugom videu kao i ovaj editovani dio moglo je biti snimljeno bilo gdje. Ostaje nam da vjerujemo na riječ liku koji za kalendar tvrdi da je spisak smijena Hamasovaca, a za okno lifta da je tunel :mrgreen:

Kretnja drona je isto dobra ... :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#42371 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

https://balkans.aljazeera.net/videos/20 ... postedjeti
Izraelska vojska uhapsila je direktora bolnice Al-Shifa u Gazi, Muhammada Abu Salmiyju, a među privedenima je i nekoliko ljekara.
Saradnici terorista.
mirza_15

#42372 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirza_15 »

Charuga wrote: 23/11/2023 12:38

Kretnja drona je isto dobra ... :mrgreen:
Ima opciju "Moves like Jagger"
sumirprimus

#42373 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

jebte led ja sirim propagandu, :-)
eto nema tunela ispod gaze, klipovi su laz i propaganda, zato je hamas u stvarnom zivotu ulagao milijarde koje je propustio kroz sake dosad u izgradjnu sklonista za palestince jer im je stalo do zivota sugradjana, nisu raketirali okolo po izralu ugalvnom bezuspjesno okolicu izraela jer misle i na svoj narod., bolji vodovod, kanalizaciju i elektrifikaciu gaze, uglavnom za bolji zivot gazanaca. sve je dosad bilo potaman, i nista se nije desilo. nema statuta hamasa, ima zelje za trajnim mirom i zivotom u 2 drzave. hepili ever after. malo morgen.zivot im je dovoljno surov i sami sebi prvenstveno mislec na hamas su ga zagorcali dodatno.nazalost po svo civilno stanovnistvo regije.
Chmoljo

#42374 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

General War wrote: 23/11/2023 12:37
Ne pricam ja za Bogica i palestinu, vec i za kazane i ostalo ba...nista ja ne pricam bezveze, sve ima svoju duzinu trajanja...tebi to zvuci kao podjebsvsnje a ja to na drugi nacin kazem da sarajevo igra pogresan fudbal.
To sto si mi cuvao guzove, jer si imao drugacije poimanje stvari...i ti si se promjenio...a samo malo napora mozes se podsjetit zbog cega...koliko sam ja handrio prave cetnike i uzpe-ovce, tad sam bio Ok.
Samo napisi gdje sam ja nesto slagao i sam cu se banovati, netrebas ti.
Ja tebe cjenim ko forumasa, i nemas pojma koliko fulas u percepciji oko mog stava...al nije ni bitno.
ja sam se promijenio, ti nisi.

ok.
Charuga
Globalni moderator

#42375 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

At least 90 more Palestinians arrested in occupied West Bank
The Palestinian Prisoner’s Society says Israeli forces have arrested 90 Palestinians in the occupied West Bank since last night, 36 of them from the village of Azzun east of Qalqilya and the Arroub refugee camp.

Among those arrested are former prisoners.

Since October 7, 3,130 Palestinians have been arrested in the occupied West Bank.
Locked