Pa i ja govorim jer se i meni desilo da su skinuli a nije napravljena narudžba, pa sam ih zvao i kazu grreska do sistema i vratili pare.
Isto ovako pisalo
Pa i ja govorim jer se i meni desilo da su skinuli a nije napravljena narudžba, pa sam ih zvao i kazu grreska do sistema i vratili pare.
Svako neka nazove tu radnju iz koje zeli da naruci preko korpe i glova i da im kaze da zeite naruciti od njih ali vam Korpa/glovo ne dozvoljavaju i da uticu na njihovo poslovanje time sto blokiraju naruđbe. Neka ova info dodje i do prodavaca da znaju, da mogu reagovati. Sto ih vise budete zvali zapitace se gdje gube naruđbe.BHF_Manijak wrote: ↑17/11/2023 19:38 Ne mozes preko ovih narucit nema hljeba... Smanje kurcine domet nakon 16:00, mozes narucit iz najblizih lokala, do kojih realno mozes i sam otic i uzet, ne kontam poentu onda aplikacije mater vam jebem klosarsku.
Ali moze im se, konkurencije nema, Glovo svakako praktikuje tu politiku da samo iz najblizih objekata mozes narucit, tako da... Mislio sam da ce Glovo biti veca konkurencija, s obzirom da je poznatija firma, ali...
Pa i ja hocu da jedem u 17h, pa ako znam da su velike guzve onda cu naruciti u 15:30h da mi dodje kad hocu da jedem. Ne vidim nikakv problem tu sem problem sto korpa ne dozvoljava da ja narucim u 15:30h i da mi dodje do 17h radi velike guzve.laserShow wrote: ↑19/11/2023 00:45 Nemaju restorani nista sa radom dostave iz jednostavnog razloga. Ne mozes izmisliti kurira ako ga nema. U petak s Alipasinog do Koseva sam vozio 1h po onoj kisi. Valjda je jasno zasto u 16h nema dostave kada svi narucuju![]()
Ja kad narucim hocu u narednih 30tak minuta da mi se dostavi. Pa necu jest za 2h![]()
Ja vise govorim za opciju, ti neces da cekas toliko hranu, jer ti pise na aplikaciji da ce s cekati skoro sat, neko drugi ce cekati toliko, zato ostavi opciju neka kupac odluci oce li naruciti i toliko cekati a ne da mu ne dozvoljava nikako da naruci.
Nije samo bitno da kupac odredjuje, jer kupac nije svjestan razloga tog kasnjenja, a kasnjenje vrlo cesto ne bude iz razloga guzve u restoranu vec guzve u saobracaju, pa kad ti kazu kasnjenje pola sata ili sat, to u prevodu moze znaciti da se hrana hladi u transportu, znam za par restorana koji vise nisu na korpi jer su dobivali kritike sto hrana dodje hladna, a ti ako narucis sa ilidze do centra u 16-17h budi siguran da ce se hrana ohladiti, a to vecina ljudi ne zeli, zato smatram da je fer da suze izbor na blize restorane, ili cak i onemoguce dostavu ako nisu u stanju dostaviti hranu kako treba.kakaljin wrote: ↑19/11/2023 15:58Ja vise govorim za opciju, ti neces da cekas toliko hranu, jer ti pise na aplikaciji da ce s cekati skoro sat, neko drugi ce cekati toliko, zato ostavi opciju neka kupac odluci oce li naruciti i toliko cekati a ne da mu ne dozvoljava nikako da naruci.
Ti neces cekati i neces naruciti,
Drugi ce naruciti i prihvatiti to cekanje i platiti vec tu naruđbu i time dati saglasnost da ce ceka ta naruđba toliko i on je odgovoran za tu naruđbu da toliko vremene traje.
I isto tako ako mi se nešto jede sa Ilidže ili Vogošće, a ja sam u Centru, neka korpa dozvoli jer je moj čejf da to pojedem odatle. Znam da cu duze cekati, ali je to moj izbor.
Bitno je da kupac određuje izbor a ne da mu se namece odakle da može naruciti ili ne moze nikako naruciti.
Opet ti govorim, pise upozorenje da ce hrana kasniti preko sata, ali kupac odlucuje hoce li je cekati ili ne sa potvrdom naruđbe, a ne da mu neko drugi određuje sta i kako. Znaci postoji upozorenje da postoji mogucnost dugog cekanja i mogucnost da se hrana ohladi. I onda kupac sam odluc sta ce i kako ce.radijator wrote: ↑21/11/2023 09:28Nije samo bitno da kupac odredjuje, jer kupac nije svjestan razloga tog kasnjenja, a kasnjenje vrlo cesto ne bude iz razloga guzve u restoranu vec guzve u saobracaju, pa kad ti kazu kasnjenje pola sata ili sat, to u prevodu moze znaciti da se hrana hladi u transportu, znam za par restorana koji vise nisu na korpi jer su dobivali kritike sto hrana dodje hladna, a ti ako narucis sa ilidze do centra u 16-17h budi siguran da ce se hrana ohladiti, a to vecina ljudi ne zeli, zato smatram da je fer da suze izbor na blize restorane, ili cak i onemoguce dostavu ako nisu u stanju dostaviti hranu kako treba.kakaljin wrote: ↑19/11/2023 15:58Ja vise govorim za opciju, ti neces da cekas toliko hranu, jer ti pise na aplikaciji da ce s cekati skoro sat, neko drugi ce cekati toliko, zato ostavi opciju neka kupac odluci oce li naruciti i toliko cekati a ne da mu ne dozvoljava nikako da naruci.
Ti neces cekati i neces naruciti,
Drugi ce naruciti i prihvatiti to cekanje i platiti vec tu naruđbu i time dati saglasnost da ce ceka ta naruđba toliko i on je odgovoran za tu naruđbu da toliko vremene traje.
I isto tako ako mi se nešto jede sa Ilidže ili Vogošće, a ja sam u Centru, neka korpa dozvoli jer je moj čejf da to pojedem odatle. Znam da cu duze cekati, ali je to moj izbor.
Bitno je da kupac određuje izbor a ne da mu se namece odakle da može naruciti ili ne moze nikako naruciti.
Ma totalno neprakticno je tako nesto s hranom uradit, jbg imaju svoje kapacitete , meni je posteno reci ne moze nova narudzba nego da mi je vozi sat vremena i donese hladnu.
Pa dosta restorana sada dobiju naruđbu tek onda kada bude slobodan kurir, tako da se moze sve kad se hoce.
Ti na primjer neces cekati toliko, neko drugi hoce. Zato imas izbor i izaberes koji je tebi najbolji.
Ma naravno, krajnje neozbiljno bi bilo ostaviti opciju da čekaš sat- sat i pol na narudžbu, a i recept za zajebati stzvari, žalbe na narudžbe itd. Ne znam koja bi budala dopustila taj potez. Narudžbe koje se mogu realizovati unutar realnog roka nek idu, ostale ne mogu i ćao.
To da se dopuste čekanja na hranu od sat-dva je rezonovanje nekog ko stvarno površna razmišlja, samo iz svoje pozicije.kakaljin wrote: ↑21/11/2023 19:07Pa dosta restorana sada dobiju naruđbu tek onda kada bude slobodan kurir, tako da se moze sve kad se hoce.
Pa ja kao kupac ako prihvatim da cu cekati sat vremena, onda nemam pravo da se zalim jer sam prihvatio kasnjenje samom naruđbom.
Tako da i to ne pije vode ono sto rade.
Korpa je i stovrena radi dostave i naruđbi preko njih i za to dobijaju novac koji im je osnovno sredstvo zarade. Dobiju procenat od naruđbe i pare od dostave.hopi wrote: ↑21/11/2023 19:26To da se dopuste čekanja na hranu od sat-dva je rezonovanje nekog ko stvarno površna razmišlja, samo iz svoje pozicije.kakaljin wrote: ↑21/11/2023 19:07Pa dosta restorana sada dobiju naruđbu tek onda kada bude slobodan kurir, tako da se moze sve kad se hoce.
Pa ja kao kupac ako prihvatim da cu cekati sat vremena, onda nemam pravo da se zalim jer sam prihvatio kasnjenje samom naruđbom.
Pa bolan stavi se u poziciju korpe, glova, tjosobe koja bi trebala organizirati sve oko narudžbi. Da ostave taj princip da čekaš toliko dugo to bio recept za katastrofu i naravno da nijedna razumna firma tj ovakav servis dostave to ne bi dopustili. Pa da to dopuste zajebali bi i ove narudžbe što mogu realizirati u razumno vrijeme, desila bi se kašnjenja, više žalbi kupaca, nezadovoljstvo itd. Tako da očigledno znaju šta rade i ja, da sam u njihovoj poziciji, bi sigurno isto uradio.
Naravno nije to idealno, razumijem da se to nekome ne sviđa, da nema dovoljno kurira, ali jbg mora i korpa/glovo sačuvati svoj posao i tako je kako je.
Joj jesi tvrdoglav bolan, nema smisla takav sistem. Nije samo problem u čekanju, problem je i dužoj dostavi, recimo 5km se u trenutku ne isplati dostavljait, tj ne isplati kao recimo 2 dostave od po 2km. Jednostavno ako glovo/korpa u trenutku nemaju dovoljno kurira da preuzmu sve narudžbe, naravno da će odabrati one za koje je potrebno manje vremena. Razumno je da im je cilj da dostava traje što kraće ako imaju manjak ljudi. Korpa/glovo nisu dobrotovorne organizacije, rade ono što će im donijeti najviše love i što je isplativo.kakaljin wrote: ↑21/11/2023 20:45Korpa je i stovrena radi dostave i naruđbi preko njih i za to dobijaju novac koji im je osnovno sredstvo zarade. Dobiju procenat od naruđbe i pare od dostave.hopi wrote: ↑21/11/2023 19:26To da se dopuste čekanja na hranu od sat-dva je rezonovanje nekog ko stvarno površna razmišlja, samo iz svoje pozicije.kakaljin wrote: ↑21/11/2023 19:07
Pa dosta restorana sada dobiju naruđbu tek onda kada bude slobodan kurir, tako da se moze sve kad se hoce.
Pa bolan stavi se u poziciju korpe, glova, tjosobe koja bi trebala organizirati sve oko narudžbi. Da ostave taj princip da čekaš toliko dugo to bio recept za katastrofu i naravno da nijedna razumna firma tj ovakav servis dostave to ne bi dopustili. Pa da to dopuste zajebali bi i ove narudžbe što mogu realizirati u razumno vrijeme, desila bi se kašnjenja, više žalbi kupaca, nezadovoljstvo itd. Tako da očigledno znaju šta rade i ja, da sam u njihovoj poziciji, bi sigurno isto uradio.
Naravno nije to idealno, razumijem da se to nekome ne sviđa, da nema dovoljno kurira, ali jbg mora i korpa/glovo sačuvati svoj posao i tako je kako je.
Opet govorim ostavi opciju svima pa neka svako sam odlucuje sta i kako ce hoceli cekati ili nece.
Nije katastrofa kada je sve organizovano i aplikacija to sve radi. Stavi u red cekanja i kada dodjes na red odradi se naruđba.
Problem je sto restoranima prave problem i nedozovljavaju da musterije naruce od njih. Korpa treba da bude na usluzi i restoranima i kupcima i da uzima pare za to a ne da bude nefunkcionalana za ono za sto se predstavlja.