Radim ja čučnjeve sa bučicama uvijek kad god vježbam. Sa otprilike 18 kg (dvije buče po 9 kg). Težinu mogu mijenjati, ali u početku su dovoljna 9 kg po bučicama.vaučer wrote: ↑01/09/2023 13:58 Mislim da ti same buće nisu dovoljne, ne znam koliki su i jel ti 9kg puno, malo, taman. Meni ne djeluje kao neka ozbiljna težina dakle slobodno radi full body 3-5 puta tjedno. Ali svakako ubaci i neku cardio rutinu (brzo hodanje od 3-6km tri puta tjedno npr je dovoljno) i probaj ubaciti i neke vježbe bez utega kao čučnjeve, spuštanja za tricepse, sklekove koliko možeš, dizanje noga za core i slično.
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- Ludzak
#6876 Re: Mrsanje - nacini ?
- Euphoria
#6877 Re: Mrsanje - nacini ?
Kako se nosite sa upalama misica nakon povecanja opterecenja?
- vaučer
#6878 Re: Mrsanje - nacini ?
Vrlo rijetko ih dobijem. Ako si baš imao intenzivan trening, odmah poslije popij paracetamol i dosta vode. Istezanje nakon treninga pomaže i naravno najbolji suplement - magnezij. Ali nekad treba otrpiti i nastaviti odmah, brzo se tijelo navikne na novu razinu opterećenja.
- nepass1
-
mali_balon
#6880 Re: Mrsanje - nacini ?
Nikako, samo zagrij misice i bit ce ok, malo ce boliti ali to je ok i pici dalje....sljedeca 2 3 treninga, zavisi od tebe koliko mozes podnijeti, odradis manjom kliazom, serijama ili intenzitetom....cim upala malo popusti vrati se u prvobitno stanje vjezbe...ili cak pojacaj....eksperimentisi probaj i naravno slusaj tijelo
- Dr Kova
#6881 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo magnezij citrat i rolanje na rebrastom roleru, opušta mišiće bolje nego istezanje. Btw, ja trčim, ali isto mišići bole nakon povećanja kilometara
- Ludzak
- Ludzak
#6883 Re: Mrsanje - nacini ?
Zadnje mjerenje 91.7 kg
Moja historija mjerenja...

Moja historija mjerenja...

- Ludzak
#6884 Re: Mrsanje - nacini ?
25.10 ... 90.4 kg
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6885 Re: Mrsanje - nacini ?
Ma kakvo opterecenje, i upale misica, radite tjelo vjezbe obicne i smanjite unos kalorija i to je to. 100kom jednu 100kom drugu i ima jos ona pisanje brojeva, to isto 100kom.

Ove dvije vjezbe za trbusnjake radim svaki dan, znaci to vam je za trbusnjake super i imat ce te uzak struk a muski plocice.
Malo bucice, malo setnja, biciklo, sklekovi i ne treba vam nista vise jedino ako hocete bodibilder da budete.

Ove dvije vjezbe za trbusnjake radim svaki dan, znaci to vam je za trbusnjake super i imat ce te uzak struk a muski plocice.
Malo bucice, malo setnja, biciklo, sklekovi i ne treba vam nista vise jedino ako hocete bodibilder da budete.
- pici
#6886 Re: Mrsanje - nacini ?
Oni koji hoce malo vise evo jos par vjezbica na strunjaci i lezanja a trbusnjaci se bildaju.

uradite svaku vjezbu 20-30kom svaki dan i uz zdravu prehranu i setnju ili biciklo eto vam vitke linije.

uradite svaku vjezbu 20-30kom svaki dan i uz zdravu prehranu i setnju ili biciklo eto vam vitke linije.
- pici
#6887 Re: Mrsanje - nacini ?
I za kraj, meni najjjbolja vjezba tjelesna je stari dobri klasicni sklek. To vam je za citavo tijelo najjaca vjezba a pogotovo za ruke, ramena i prsa. Muskima je to obavezna vjezba ako hoce da imaju muska prsa, ruke i ramena ko atlete. napravite par setova po 20-30 sklekova jedno 100kom svaki dan i za mjesec ce te vidjeti ogromnu transformaciju, prsa, ruku i ramena.
Ne trebaju vam tegovi i sprave samo vlastita tezina.
Ja kad sam poceo sklekove raditi, nisam mogao niti jedan uradit, pa dva tri, pa pet pa deset pa petnest itd, sad uradim 25 jedan se pa deset minuta biciklo pa opet 25 sklekova i tako jedno polasata do sat kad sam raspolozen, to je dnevno 100-200 sklekova.
Ne trebaju vam tegovi i sprave samo vlastita tezina.
Ja kad sam poceo sklekove raditi, nisam mogao niti jedan uradit, pa dva tri, pa pet pa deset pa petnest itd, sad uradim 25 jedan se pa deset minuta biciklo pa opet 25 sklekova i tako jedno polasata do sat kad sam raspolozen, to je dnevno 100-200 sklekova.
- mufa1
#6888 Re: Mrsanje - nacini ?
Pola sata vježbanja sa tegovima (i adekvatnim tezinama) je bolje nego 5 sati ove "tangica" vjezbe...
- ShnjaZZZ
#6890 Re: Mrsanje - nacini ?
Aerobne vježbe su dobre samo za ljude koje imaju problema sa diskopatijom i diskushernijom jer na taj način ojačaju mišiće u leđima. Mada, kada ih ojačaju još bolje je radit malo vježbe sa težinama i dodati plivanje.
- pici
#6891 Re: Mrsanje - nacini ?
Igre s tegovima nisu za svakoga. Treba znati potrefiti tezinu i vjezbe pravilno raditi a i kad to napravite, milion nacina je da dobijete povredu, upala misica je maciji kasalj kad povrijedite zglob, koljeno, zdjelicu, rame itd. Najbolje je poceti sa tjelo vjezbama i sa vlastitom tezinom, zatim u teretanu i instruktora da vam pokaze pravilno vjezbe kako raditi sa spravama i tegovima, nemojte sami. Ja sam povrijedio rame odizuci 2x8kg iznad glave intenzivno. Povreda vam ne gine kad tad.
- bavi
#6893 Re: Mrsanje - nacini ?
Sta sa njim?
- banjaluka078
#6894 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se stvarno nadam da su ovdje pametni ljudi koji paze šta unose u svoja tijela i koji se protiv viška kilogarama bore pravilnom ishranom i pojačanom fizičkom aktivnošću, a ne "apotekom".
Znam masu žena na poslu koje kupe Siofor da "malo smršaju", jer dobiju jake dijareje, otvoreno to kažu. Ja svakoj kažem da prestanu ako si misle imalo dobro.
Jer, mene je siofor, kojeg sam morala piti za IR, poslao na gastro odjel koliko mi je podigao enzime jetre, vrijednosti koje su bile stotine i stotine, a gornja referenta vrijednost im je oko 35. To je jedna od nuspojava i obavezno se provjeravaju jetreni enzimi kod primjene metformina, a preporuka je da se isto radi i sa Ozempicom, jer može podići vrijednosti enzima jetre.
Ja ne mogu da vjerujem da će ljudi tako lako pristati na trovanje, tražiti prečicu, da bi izgledali tanko. To što neće biti zdravi, nikom ništa.
Znam masu žena na poslu koje kupe Siofor da "malo smršaju", jer dobiju jake dijareje, otvoreno to kažu. Ja svakoj kažem da prestanu ako si misle imalo dobro.
Jer, mene je siofor, kojeg sam morala piti za IR, poslao na gastro odjel koliko mi je podigao enzime jetre, vrijednosti koje su bile stotine i stotine, a gornja referenta vrijednost im je oko 35. To je jedna od nuspojava i obavezno se provjeravaju jetreni enzimi kod primjene metformina, a preporuka je da se isto radi i sa Ozempicom, jer može podići vrijednosti enzima jetre.
Ja ne mogu da vjerujem da će ljudi tako lako pristati na trovanje, tražiti prečicu, da bi izgledali tanko. To što neće biti zdravi, nikom ništa.
- pici
#6895 Re: Mrsanje - nacini ?
Samo domaca zdrava ishrana i fizicka aktivnost. Lijekove i ove medikamente bacite u smece.
- nepass1
#6896 Re: Mrsanje - nacini ?
Ljudi biraju laksi nacin, zasto se zajebavati kad ima kraci put. Ima ljudi krenu sa insulinom 1x dnevno. Regulisu secer i onda se guzica otvori, jedu slatko a pumpaju vise insulina. I jebe im se, hoce kolaca a mogu regulisati secer.banjaluka078 wrote: ↑06/11/2023 13:09 Ja se stvarno nadam da su ovdje pametni ljudi koji paze šta unose u svoja tijela i koji se protiv viška kilogarama bore pravilnom ishranom i pojačanom fizičkom aktivnošću, a ne "apotekom".
Kolegica skinula 20ak kg, cini mi se za mjesec. Davala sebi viktozu i malo pripazila ishranu. Stara kobila, 45 joj godina.
- Filter
#6897 Re: Mrsanje - nacini ?
nepass1 wrote: ↑09/11/2023 11:36Ljudi biraju laksi nacin, zasto se zajebavati kad ima kraci put. Ima ljudi krenu sa insulinom 1x dnevno. Regulisu secer i onda se guzica otvori, jedu slatko a pumpaju vise insulina. I jebe im se, hoce kolaca a mogu regulisati secer.banjaluka078 wrote: ↑06/11/2023 13:09 Ja se stvarno nadam da su ovdje pametni ljudi koji paze šta unose u svoja tijela i koji se protiv viška kilogarama bore pravilnom ishranom i pojačanom fizičkom aktivnošću, a ne "apotekom".
Kolegica skinula 20ak kg, cini mi se za mjesec. Davala sebi viktozu i malo pripazila ishranu. Stara kobila, 45 joj godina.
- nepass1
#6898 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa da je djete, ima masu tinejdzerica piju fordex, siofor i propisuju im zbog gojaznosti. Ali imas 45g i dajes sebi tu viktozu koja je nesta kao insulin, ne znam tacno. Pa nisi normalan.
Ima ljudi koji insulinom izvrse suicid. Nije to paracetamol.
Ima ljudi koji insulinom izvrse suicid. Nije to paracetamol.
- Filter
#6899 Re: Mrsanje - nacini ?
godine ne znace da je neko pametan, mudar, sazrio uzmikakohoces, jbga.
- banjaluka078
#6900 Re: Mrsanje - nacini ?
Bom' nas ima i starijih od 45. I dobrih u glavu.
Ima ih koji svjesno odu u narkomaniju, speed i manekenska linija.
Ima ih koji svjesno odu u narkomaniju, speed i manekenska linija.