Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
apsidejzi

#41876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

B6Redhell wrote: 20/11/2023 01:10 Ne znam zasto se ponavlja kao papiga iz posta u post.
Rusija i palestina nemaju nista ama bas nista zajednicko. A niti palestinci nesto begenisu rusiju.
Nemaju. Osim sto je delegacija Hamasa bila u Septembru i pocetkom Novembra u Moskvi. Nako otisli, da popiju kafu s Putinom.
Charuga
Globalni moderator

#41877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

Bloo wrote: 20/11/2023 08:44Bilo bi interesantno vidjeti da li ce se ponoviti ovaj slucaj https://unictr.irmct.org/en/news/three- ... d-genocide
Šta misliš ko bi trebao biti u ulogama Ferdinanda Nahimana, Hassana Ngeze i Jean Bosco Barayagwiza?
caros

#41878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by caros »

apsidejzi wrote: 20/11/2023 08:51
B6Redhell wrote: 20/11/2023 01:10 Ne znam zasto se ponavlja kao papiga iz posta u post.
Rusija i palestina nemaju nista ama bas nista zajednicko. A niti palestinci nesto begenisu rusiju.
Nemaju. Osim sto je delegacija Hamasa bila u Septembru i pocetkom Novembra u Moskvi. Nako otisli, da popiju kafu s Putinom.
A s kim će piti kafu? Macronom, Bidenom? Gledaju raskomadana tijela svaki dan, čitaju izjave raznih blinkena i bidena, kome će se okrenuti?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#41879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sajber87 wrote: 20/11/2023 08:21
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 20/11/2023 08:04
sajber87 wrote: 19/11/2023 22:53
Spoiler
Show

Svakome ko ima gram mozga ili ko nije zasljepljen ruskom propagandom. Zapad nije savrsen mozes mu naci masu stvari koje bi promjenio ali za sve alternative koje se nude je zlatan. Ako mialis da postoje bolje alternative reci nam. Na pocetku sukoba rekao sam da je jedino rjesenje dvije drzave i ostajem pri tome, a drzavu palestincima nece dati ni hamas ni iran ni natanjahu nego bas taj zapad samo sto tada hamas ce biti u dubikoj hladovini i zapamti neprijatelj ce mu biti palestinci koji ce htjeti da svoju drzavu razvijaju u miru sa izraelom.
Jedini nacin da dodje do rjesenja dvije drzave je da hamas bude neutralisan od uticaja kao i natanjahu sa kojima nema rjesenja dvije drzave
Nekad davno tamo nije bilo ni Hamasa ni Natanjahua, pa sta bi?
Pa ljudi su mozda misliti da bi im sa hamasom i hezbolahom bilo bolje i da bi rijesili probleme a sad se pokazuje da je to put ka katastrofi kao sto je za izrael svaka desnicarska a narocito ova natanjahuova vlada katastrofa. Desnicari nikad ni jedan problem nisu rijesili iza njih ostaje samo krv suze i paljevina.
Izraelsko palestinski sukob bice rijesen kad bude neutralisan hamas u procesu odlucivanja i kada natanjahuov rezim bude bivsi , sa njima srece nema
De ba, otrijezni se, pa vidis sta im djeca pjevaju. Cionisticka ideologija je uzrok svog nereda tamo i dok se ta ideologija ne dovede u razumni okvir, ako ga ima, mira tamo nece biti.

Sta mislis zasto su saveznici sve ucinili da izvrse denacifikaciju Njemacke? Zato jer su znali gdje lezi srz problema.

Nazalost, sada slicnu takvu ideologiju podupiru i novcem i oduzjem u Izraelu, pa vidimo sta vidimo.

I Hezbolah i Hamas su samo posljedica pogresne politike zapada prema Palestini. Cak stavise, vjerujem da su duboko involvirani u stvaranju istih radi ostvarenja svojih ciljeva na BI.
SmokingMan

#41880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

I poslije Hamasa će doći Hamas, sve dok se Palestinci u potpunosti ne relociraju na prihvatljivu lokaciju i distancu. Izrael je projekat koji nastaje u etapama, to je manje više jasno svima. Ja iskreno nikada ne bi mogao živjeti u takvom Izraelu gdje je demokratija ništa više doli samo nepročitana knjiga u latici, niko ne zaslužuje da život mora živjeti od jednog punkta do drugog. Da budemo jasniji, život na zapadnoj obali je tu i tamo nalik izolovanim rezervatima, i mislim da je cionističkom režimu dosadilo da mora trpjeti takve izmješane mikro-enklave gdje netrpeljivost među domaćim palestincima i extremim jevrejima "doseljenicima" nije rijetkost. Puno je jednostavnije "prosijati" demografsku / etničku sliku čitavog područija, i podvući crtu dok još postoje uslovi, kojima pogoduje ovaj nered koji je nastao sa pandemijom i agresijom Rusije na Ukrajinu. Američka politika je takva, od pamtivijeka, gdje uglavnom gaji rezervne simpatije prema arapskim monarhijama, jer sa njima imaju suradnju iz nužde. Pogoduje im i totalna letargija zalivskih zemalja, jer su se umorili i do svoje podijeljene politike u pogledu Palestine, i nekako im se ovo pitanje uvijek nalazi u zaleđini vlastitih regionanih intresa. Vješto ga izbjegavaju, i tako je jednostavnije ukloniti sebe izvan dometa bilo kakvih mogućih sankcija saveznika iz nužde. Često o palestincima razmišljam kao o arapskim romima sa kojima više niko ne želi da živi, jer se mnogima manifestuju na ovaj ili onaj način; njihov mentalite, slaba adaptacija na drugačije uslove, nemogučnost asimilacije, i sl. Koliko od ovoga navedeno je istina, ne znam, mada mi se čini da jednostavno arapi žele da odmaknu svoje ruke "od vrućeg krompira", prije svega jer su nedovoljno vojno sposobni da pruže bilo kakvu podršku Palestincima, osim verbalne, i kao takvi oslabljeni svaki konflikt sa Izraelom bi značio i izravan rat sa amerikancima. Ipak 30. i više godina intenzivnog prisustva USA na prostorima BI je u jednu ruku uvukao strah pod kožu kod arapskih režima, a znako kako je većina njih "palo" uslijed veoma dobro smišljenog "Arapskog proljeća", manifestacije najnaslinijeg oblika nametanje demokratije, ni manje ni više nego preko krvavih ruku domaćeg stanovništva. Kroz čije zemlje je protutnjao unaprijed osuđeni projekat, od kojeg će se iste te zemlje teško oporaviti u narednih 50 godina. Ipak smo na kraju nešto naučili o demokratiji, barem smo trebali, i to težim putem.
Bloo
Globalna šefica

#41881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Charuga wrote: 20/11/2023 08:54
Bloo wrote: 20/11/2023 08:44Bilo bi interesantno vidjeti da li ce se ponoviti ovaj slucaj https://unictr.irmct.org/en/news/three- ... d-genocide
Šta misliš ko bi trebao biti u ulogama Ferdinanda Nahimana, Hassana Ngeze i Jean Bosco Barayagwiza?
Ofer Rosenbaum i Shulamit Stolero
Rosenbaumova je i ova (koliko upratih) medijska agencija koja je produciirala ovu "pjesmicu". A on je izgleda napisao i tekst. Inace lik nije nepoznat siroj javnosti.

Hendrix

#41882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hendrix »

Jevreja 10 miliona ukupno na svijetu a u svakom americkom filmu neko ima jarana jevreja. Pa bar micvah se vise spominje u filmovima nego crkva... znaju oni odavno kako se lobira i namece. Ko od nas nije cuo za sve jevrejske obicaje a nemamo recimo pojma za pravoslavne?

Kosher hrana je cool a halal terorizam. Hollywood je propaganda najbolja.
Bloo
Globalna šefica

#41883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Hendrix wrote: 20/11/2023 09:08 Jevreja 10 miliona ukupno na svijetu a u svakom americkom filmu neko ima jarana jevreja. Pa bar micvah se vise spominje u filmovima nego crkva... znaju oni odavno kako se lobira i namece. Ko od nas nije cuo za sve jevrejske obicaje a nemamo recimo pojma za pravoslavne?

Pa milioni Jevreja plus Izraelcana su u SAD-u. Puno vise nego u Evropi.
Zavisi kakve filmove gledas. :D

Sve jevrejske obicaje?
Da sad posjednem i pitam obicnog forumasa da mi nabroji ista osim bar micve...mislim da bi tu nabrajanje i stalo.
Za pravoslavne mislim da posjedujemo vise znanja :D gledamo vijesti i RTRS :D
splinter

#41884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

"The Israeli ship that was seized in Yemen..
It had military equipment on it"

Jemen udario embargo cionističkim genocidlijama, tako da nema više sigurnog prolaska kroz Crveno more oružju namjenjenog za ubijanje palestinske djece i novorođenčadi.
S bagrom se ne može drugačije. Samo ih mlatiti u glavu, na dnevnoj bazi.
Hendrix

#41885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hendrix »

Bloo wrote: 20/11/2023 09:11
Hendrix wrote: 20/11/2023 09:08 Jevreja 10 miliona ukupno na svijetu a u svakom americkom filmu neko ima jarana jevreja. Pa bar micvah se vise spominje u filmovima nego crkva... znaju oni odavno kako se lobira i namece. Ko od nas nije cuo za sve jevrejske obicaje a nemamo recimo pojma za pravoslavne?

Sve jevrejske obicaje?
Da sad posjednem i pitam obicnog forumasa da mi nabroji ista osim bar micve...mislim da bi tu nabrajanje i stalo.
Pa zar nije interesantno da u zemlji gdje je odnos 1:450 u korist ostalih uvijek ima neki jaran jevrej u filmu. :D

Namece se narativ da je to sasvim normalna pojava u Americi a ono totalna rijetkost na nivou statisticke greske.
Bloo
Globalna šefica

#41886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

splinter wrote: 20/11/2023 09:13 "The Israeli ship that was seized in Yemen..

Jemen udario embargo cionističkim genocidlijama, tako da nema više sigurnog prolaska kroz Crveno more oružju namjenjenog za ubijanje palestinske djece i novorođenčadi.
Satellite tracking data from MarineTraffic.com analyzed by the AP showed the Galaxy Leader traveling in the Red Sea southwest of Jeddah, Saudi Arabia, more than a day ago. The vessel had been in Korfez, Turkey, and was on its way to Pipavav, India....
Bloo
Globalna šefica

#41887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Spoiler
Show
Hendrix wrote: 20/11/2023 09:15

Sve jevrejske obicaje?

Pa zar nije interesantno da u zemlji gdje je odnos 1:450 u korist ostalih uvijek ima neki jaran jevrej u filmu. :D

Namece se narativ da je to sasvim normalna pojava u Americi a ono totalna rijetkost na nivou statisticke greske.
Veoma. Tako je i sa LGBT populacijom. :D Jel da?
Nego, stvarno mislis da prosjecni forumas koji gleda iskljucivo americke komedije moze nabrojati SVE jevrejske religijske obicaje (opet zavisi koeje grupe judaista)?
Moje pare su na obicajima bosanskih pravoslavaca, a ne americkih Jevreja. :D
Charuga
Globalni moderator

#41888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Charuga »

Bloo wrote: 20/11/2023 09:02
Charuga wrote: 20/11/2023 08:54
Ofer Rosenbaum i Shulamit Stolero
Rosenbaumova je i ova (koliko upratih) medijska agencija koja je produciirala ovu "pjesmicu". A on je izgleda napisao i tekst. Inace lik nije nepoznat siroj javnosti.

Teško, skoro neostvarivo.
Bloo
Globalna šefica

#41889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

@Hendrix

Pogledaj ko su screenwriteri za popularne americke filmove :)
Onda skontaš da pišu o onome što znaju, o svijetu koju ih okružuje, možda čak i pomalo satire itd...pa to bude jasnije. I opet naravno, ako ćemo raditi preklapanje skupova, zavisi KOJE iu KAKVE filmove gledaš, ali eto fokusirajmo se na komedije i romantične filmove.
Tvrtko II Kotromanić

#41890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bloo wrote: 20/11/2023 08:44 Čitava pjesma

“The Friendship Song 2023”
Lyrics by Ofer Rosenbaum and Shulamit Stolero

First Stanza:

Autumn night falls over the beach of Gaza
Planes are bombing, destruction, destruction
Look the IDF is crossing the line
to annihilate the swastika-bearers
In another year there will be nothing there
And we will safely return to our homes
Within a year we will annihilate everyone
And then we will return to plow our fields

Chorus:

And we will remember everyone
the pretty and the pure
We will never let our hearts
forget a friendship like that
Love sanctified with blood
You will return and bloom amongst us

Second Stanza:

We have now run out of words
Our soul still cries out
Our soul not only sings
Today our soul also fights
One people
The people of forever evermore
We won’t stop protecting our homes
We won’t be silent
We will show the world
how today we destroy our enemy

Bilo bi interesantno vidjeti da li ce se ponoviti ovaj slucaj https://unictr.irmct.org/en/news/three- ... d-genocide
Three Media Leaders convicted for Genocide
Kakva divna pjesmica
Sto se tiče ovog pitanja, čisto sumnjam
Jedni su arsini kod Ruande, a drugi kod Izraela, mada ne i kod Ruande zapad tj međunarodna zajednica odigrala sramnu ulogu.

Inače, baš me zanima hoće li biti ista od istrage ICC-a.

U njihovoj praksi do sada su uglavnom slučajevi iz afričkih država a plus izrael nije niti član ICC-a (niti USA niti Rusija), pa ne znam iskreno na šta će to sve izaći barem sa te strane, znam da ima dobar dio javnosti, one pravne koji već određeni period skupljaju materijal koji se odnosi na izraelske zločine.
skupljac_zeljeza

#41891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

Charuga wrote: 20/11/2023 08:34
Spoiler
Show
skupljac_zeljeza wrote: 20/11/2023 03:42
Ovakve dječije pjesme nisam još čitao.
Jesenja noć pada iznad plaže Gaze,
avioni bombardiraju, razaranje, razaranje.
Za godinu dana uništit ćemo sve,
a onda ćemo se vratiti orati svoja polja.
I pamtit ćemo sve, lijepe i čiste.
Što, šta fali, baš je lijepa i poučna pjesmica.
Jah, lijep romantičan početak....Jesenja noć pada iznad plaže.... :mrgreen:

Pjesmica je jedno, a realnost drugo i to surova za sve:

Direktor vojnog groblja Mount Herzl David Oren Baruch potvrdio je – u video snimku koji je jučer objavilo izraelsko ministarstvo sigurnosti – da groblje prima veliki broj mrtvih; svaki sat, sat i po sahranimo jednog ubijenog borca.

Baruch je rekao: “Sada prolazimo kroz veoma težak period. Sahrana je svakih sat ili sat i po. Trebalo bi da pripremim ogroman broj grobova. Samo na groblju Mount Herzl smo sahranili 50 vojnika unutar 48 sati.”

https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... YpB3qVauYM
splinter

#41892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

Bloo wrote: 20/11/2023 09:18
splinter wrote: 20/11/2023 09:13 "The Israeli ship that was seized in Yemen..

Satellite tracking data from MarineTraffic.com analyzed by the AP showed the Galaxy Leader traveling in the Red Sea southwest of Jeddah, Saudi Arabia, more than a day ago. The vessel had been in Korfez, Turkey, and was on its way to Pipavav, India....
Tako je Bloo. Dakle embargo je nastupio i svi brodovi povezani na ovaj ili onaj način sa izraelom, a prije svega oni namjenjeni za šverc oružja, bit će zaplijenjeni.
Ali, čekajte brod je britanski, a njime upravlja japanska kompanije.
Abraham “Rami” Ungar je inače porijeklom Japanac iz Fukoke :lol:
How yes no.
Istovremeno Netanyahu pizdi i čupa obrve jer je emotivno vezan upravo za Japan i UK. Damn.
Kakva samo drama i razvoj događaja.
palermo

#41893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

gledamo vijesti i RTRS :D
ne svi.

Ja bojkotujem :D
Bloo
Globalna šefica

#41894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

palermo wrote: 20/11/2023 09:45
Bloo wrote: 20/11/2023 09:11 gledamo vijesti i RTRS :D
ne svi.
Ja bojkotujem :D
Lijepo od tebe. :D Ali da malo modifikujem onda svoju tvrdnju, pretpostavljam da znas vise o obicajima bosanskih pravoslavaca od obicaja americkih judaista jer imas medu prijatejlima bosanske pravoslavce? :D
moimoi

#41895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Najpoznatiji producenti Hollywooda jesu mahom jevreji.
Koliko se glumica pozalilo kada se otkrila afera Weinsteina, da nisu mogle dobiti uloge zato sto su ga odbile.
Oni se zaista drze skupa.. to je tako. Imaju prejak lobi. A u cemu je fazon, sto recimo drugi bas i nisu “skontali” jeste da ulazu u obrazovanje i nauku opcenito…mislim na bogate.
Bloo
Globalna šefica

#41896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

moimoi wrote: 20/11/2023 09:49 Najpoznatiji producenti Hollywooda jesu mahom jevreji.
Koliko se glumica pozalilo kada se otkrila afera Weinsteina, da nisu mogle dobiti uloge zato sto su ga odbile.
Oni se zaista drze skupa.. to je tako. Imaju prejak lobi. A u cemu je fazon, sto recimo drugi bas i nisu “skontali” jeste da ulazu u obrazovanje i nauku opcenito…mislim na bogate.
Ako pogledas ko su screenwriteri...
Ko Sandzaklije se drze zajedno (minus obrazovanje i nauka). :D

Antisandzaklizam hits again!
:run:

:D
Tvrtko II Kotromanić

#41897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Treba malo i pročitati nešto o historiji i počecima holivuda
Najlakše je reći jevreji drže filmsku industriju

Malo istražiti zašto i kako je to sve krenulo, da su WASP-ovci znali kako će izgledati danas filmska industrija, ne bi možda tek tako to pustili iz ruku :mrgreen:
moimoi

#41898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Bloo wrote: 20/11/2023 09:52
moimoi wrote: 20/11/2023 09:49 Najpoznatiji producenti Hollywooda jesu mahom jevreji.
Ako pogledas ko su screenwriteri...
Ko Sandzaklije se drze zajedno (minus obrazovanje i nauka). :D

Antisandzaklizam hits again!
:run:

I didn’t say that, you did :run:

Samo da se evidentira… ukoliko skoce na mene :lol:
Bloo
Globalna šefica

#41899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 20/11/2023 09:55 Treba malo i pročitati nešto o historiji i počecima holivuda
Najlakše je reći jevreji drže filmsku industriju

Malo istražiti zašto i kako je to sve krenulo, da su WASP-ovci znali kako će izgledati danas filmska industrija, ne bi možda tek tako to pustili iz ruku :mrgreen:
Moze se reci i da bijelci drze filmsku industriju ili muskarci...

Generalizacija iako korisna operacija povremeno je pogrešna u određenim situacijama pogotovo ako se koristi za specifičnu agendu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#41900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pici »

Sto se tice glumacke postave, tu jevreji drze sami vrh. Kad se pogleda spisak najuspjesnijih glumackih imena, to je impozantan podatak. Da li je do talenta ili lobija, procjenite sami.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_actors

Zaista impozantan broj uspjesnih imena. Uz uticaj tj moc dolazi novac tj obrnuto.
Locked