Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
skrbavi-admin

#41476 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

Ne, nego su lazi i spletke i fabrikovane istine bile jos uvijek u rukavicama - nazivalo se to teorijama zavjera - sad je jasno ko dan da nema nikakvih teorija zavjere a dokaza je previse i za obicnog covjeka. Sad i "slavni" CNN ucestvuje u konspirativnim prljavim poslovima bez ikakvih skrupula.....
Kako ono kazu: Maske su konacno pale - pogotovo iza horskog kapitalistickog nacifasizma.....
apsidejzi

#41477 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

HelaS wrote: 18/11/2023 14:05
apsidejzi wrote: 18/11/2023 13:55 Pa i jedni i drugi cine genocid. Pogledaj malo za koga navijas. Hamas je teroristicka i genocidna formacija. Izrael je stvoren i prosiren na genocidu. Iz moje perspektive jednaki su. ...
Koji je Sud, i kada, HAMAS proglasio terorističkom organizacijom? Imaš li taj dokument, pa tvrdiš da je teroristička, i još i genocidna? Ko je HAMAS proglasio genocidnom organizacijom? Kako neka organizacija ljudi može biti genocidna :?
Ja. Ne treba mi sud. Dovoljno je vidjeti sta rade.

Da okrenem tvoje pitanje: Ko je Izrael proglasio teroristickom i genocidnom drzavom? Daj mi jedan dokument koji to kaze. Nema. A i ja i ti cemo se sloziti da jeste i teroristicka i genocidna drzava. Dakle, opet je odgovor: Ja. Ne treba mi sud. Dovoljno je vidjeti sta rade.

Hamas je ubio koliko je stigao. Hamas je maltletirao one sto ih je zarobio. Neke i brutalno ubio. Teroriziraju jevreje i zele sve da otjeraju sa terirotije koju nazivaju Sveta zemlja. Dakle terorizam i genocid.

Izrael je napravio koncentracioni logor i par dana nakon 7/10 kolektivno kaznio sve palestince ugasivsi im struju, zatvorivsi vodu. Cisti terorizam. Cak sta vise, Mladic i Karadjic su zbog iste stvari osudjeni za terorizam u Sarajevu. Po toj tacki optuznice su OSUDJENI. Jer su terorizirali civile. To radi sada Izrael. KOnstantnim uzimanjem palestinske teritorije sa zapadne obale i guranjem palestinaca u gazi se konstantno vrsi etnicko ciscenje sto je genocid. Dakle i terorizam i genocid.

Iritantno je to sto ti i svi drugi koji se javljaju na moje postove, konstantno vide izraelski terorizam i genocid, a onda ce kao cude kad ja spomenem da je i hamas isto to, samo u manjoj skali. Ne da ne zele, nego ne mogu vise. A rado bi.
JohnnyS

#41478 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 17:15 Ne, nego su lazi i spletke i fabrikovane istine bile jos uvijek u rukavicama - nazivalo se to teorijama zavjera - sad je jasno ko dan da nema nikakvih teorija zavjere a dokaza je previse i za obicnog covjeka. Sad i "slavni" CNN ucestvuje u konspirativnim prljavim poslovima bez ikakvih skrupula.....
Kako ono kazu: Maske su konacno pale - pogotovo iza horskog kapitalistickog nacifasizma.....
Kome nije bilo jasno kako svijet funkcionira oduvijek taj je bio ili glup ili nezainteresiran
konami666

#41479 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konami666 »

Izrael me dosta podsjeća na BiH, okruženi neprijateljskim zemljama, tj zemljama koje im ne žele dobro.
skrbavi-admin

#41480 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

JohnnyS wrote: 18/11/2023 17:22
skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 17:15 Ne, nego su lazi i spletke i fabrikovane istine bile jos uvijek u rukavicama - nazivalo se to teorijama zavjera - sad je jasno ko dan da nema nikakvih teorija zavjere a dokaza je previse i za obicnog covjeka. Sad i "slavni" CNN ucestvuje u konspirativnim prljavim poslovima bez ikakvih skrupula.....
Kome nije bilo jasno kako svijet funkcionira oduvijek taj je bio ili glup ili nezainteresiran
covjeku normalnih poimanja. covjeku nenormalnih poimanja je ok da se pokolje stotine hiljada djece u iraku, 100 000 u jemenu, i tako dalje.....
ocito za prezivljavanje ne smijes imati normalna poimanja - moras da se ponasas kao zivotinja a evo kako vidim i na forumu - normalno je biti djubre.
scarface32

#41481 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by scarface32 »

skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 17:25
covjeku normalnih poimanja. covjeku nenormalnih poimanja je ok da se pokolje stotine hiljada djece u iraku, 100 000 u jemenu, i tako dalje.....
ocito za prezivljavanje ne smijes imati normalna poimanja - moras da se ponasas kao zivotinja a evo kako vidim i na forumu - normalno je biti djubre.
inteligencijo forumska!!!! :lol: :lol: :lol:
Anquilla

#41482 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Anquilla »

apsidejzi wrote: 18/11/2023 17:20 Ja. Ne treba mi sud. Dovoljno je vidjeti sta rade.

Da okrenem tvoje pitanje: Ko je Izrael proglasio teroristickom i genocidnom drzavom? Daj mi jedan dokument koji to kaze. Nema. A i ja i ti cemo se sloziti da jeste i teroristicka i genocidna drzava. Dakle, opet je odgovor: Ja. Ne treba mi sud. Dovoljno je vidjeti sta rade.

Hamas je ubio koliko je stigao. Hamas je maltletirao one sto ih je zarobio. Neke i brutalno ubio. Teroriziraju jevreje i zele sve da otjeraju sa terirotije koju nazivaju Sveta zemlja. Dakle terorizam i genocid.

Izrael je napravio koncentracioni logor i par dana nakon 7/10 kolektivno kaznio sve palestince ugasivsi im struju, zatvorivsi vodu. Cisti terorizam. Cak sta vise, Mladic i Karadjic su zbog iste stvari osudjeni za terorizam u Sarajevu. Po toj tacki optuznice su OSUDJENI. Jer su terorizirali civile. To radi sada Izrael. KOnstantnim uzimanjem palestinske teritorije sa zapadne obale i guranjem palestinaca u gazi se konstantno vrsi etnicko ciscenje sto je genocid. Dakle i terorizam i genocid.

Iritantno je to sto ti i svi drugi koji se javljaju na moje postove, konstantno vide izraelski terorizam i genocid, a onda ce kao cude kad ja spomenem da je i hamas isto to, samo u manjoj skali. Ne da ne zele, nego ne mogu vise. A rado bi.
Meni bas nije najjasnije kako mislis da je neko "genocidan" ukoliko nema ni priliku, ni sredstva.
Hamas je izvrsio teroristicki akt, bez ikakve sumnje, kao sto Izrael, bez ikakve sumnje cini, u najmanju ruku, etnicko ciscenje, koje vjerovatno ima i elemente genocida.

Ali, zastupati tezu da je neka grupa/nacija "genocidna", jer smatras da bi nesto uradili ako bi bili u prilici, nije u redu.
Je li Hamas pocinio genocid?

Prilicno sam sigurna da bi Jevreji u II svjetskom ratu ubili vecinu nacista, da su bili u prilici, ali ne mislim da su isti kao nacisti, i ne smatram da su zbog te zelje "genocidan" narod.

S druge strane, ovo sto radi vlada Izraela... Nadam se da ce ipak biti ovozemaljske pravde za ova zlodjela.
skrbavi-admin

#41483 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

scarface32 wrote: 18/11/2023 17:30
skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 17:25

inteligencijo forumska!!!! :lol: :lol: :lol:
štae :razz: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#41484 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

https://www.middleeasteye.net/news/isra ... aying-gaza

'Not allowed': Saudi Arabia detains people praying for Gaza in holy sites
Athlon64

#41485 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Athlon64 »

hamos wrote: 18/11/2023 16:26
Athlon64 wrote: 18/11/2023 14:07 Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:
Spoiler
Show

Ali otprilike ovo potvrđuje tezu koju sam na početku iznio.
Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Bosnjaci su cudni jer islam stavljaju prije nacije,nama je interes zapad.Zapad je uz Izrael,jebe mi se za arapima…i arapima je interes oduvijek rusija srbija,oduvijek su dobri
Naravno, to i jeste najveća slabost Bošnjaka, što se daleko lakše uvezuju preko te "vjerske linije" nego preko etno-nacionalne.

Kurti je neko od koga treba učiti kako se ponaša i sa Srbima i sa Zapadom i ostalima... :thumbup:

Cijenim Šemsudina Mehmedovića što je na tom fonu sa Kurtijem, šteta što ga onaj debil patosira...
Također trenutno pljuju i njega i Kurtija i Adisa Ahmetovića (to pokazuje da je narod očito gluplji nego političari).
sumirprimus

#41486 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Sto se tice brojki, mada smo ovde ne vise tako sokantno culi grozne komentare i za ove partijase po uzoru na dubiozu serifa.
Škobo Habu

#41487 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Škobo Habu »

Athlon64 wrote: 18/11/2023 14:07 Ne mogu upratiti, da li je neko ovo postavljao:

Ali otprilike ovo potvrđuje tezu koju sam na početku iznio.
Svaki zločin nad nevinim narodom osuđujem, ali Bošnjaci mogu mnogo toga da nauče iz ovog sukoba, jer i mi imamo svoje separatiste (Hamas-HZHB i Fatah-RS) koji čekaju samo priliku da napadnu na suverenitet međunarodno priznate države.
Baš ogavno. :-)

No, zaboravljaju mnogi, pogotovo ovi koji smatraju Izetbegovića senoira za nekakvog "Oca nacije, koji to nikad nije ni bio, da je njegova politička bagra, kojoj je isti otvorio vrata i omogućio da se danas istaknu kao vladajuća elita, amnestirala jednog Gadafija koji jedini nije uveo sankcije Miloševićevoj Srbiji i isporučivao mu je naftu preko Bara.

Upravio su takvi ideološki nasljednici Alije Izetbegovića dočekali rašireni ruku jednog Gadafija samo što je donio kofer para da se Reisu gradi rezidencija povrh Sarajeva.

Izetbegovićevizam je najopasniji kukolj koji se pojavio mneđu Bošnjacima.

Jedan Patković, jedan Muderiz i mnogi drugi, svi bio oni kao da brene Palestinu, ali nikako da odu.
AliceInChains

#41488 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by AliceInChains »

JohnnyS wrote: 18/11/2023 16:49 Ali logika je izvrsna. Palestinci mogu biti iz ruske naciste, mogu podržati i Kineze koji taru Ujgure zato što je to u interesu njihove borbe, ali Ukrajinci i ukrajinski narod moraju striktno biti na strani istih tih rusofilnih Palestinaca koji ne bi imali ništa protiv da Rusi potaracaju Ukrajince da bi zadržali simpatije bosanskih moralnih vertikala.

U mojoj gimnaziji se za ovakvu mentalnu gimnastiku padalo na godinu iz logike
Postoji li za tebe Palestina, ili su Gaza i West Bank dio Izraela?
sumirprimus

#41489 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Fino razmisljanje čikice.sta ono vele ovde za ove teroriste pokret otpora?
Athlon64

#41490 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Athlon64 »

Ja smatram da je OK što je Gadafi amnestiran, zapravo u politici nema mjesta sujeti, ako ima, onda završiš kao Palestina.

Bukvalno ko god ti pomogne konkretno, bez nekih pretjeranih uslova, pomoć treba prihvatiti. Nama su u ratu najviše pomogli Pakistan i Iran i hvala im.

Ali žrtvovati sebe, svoju perspektivu, budućnost svoje djece zbog bezuvjetne podrške tamo nekoj "braći" koju ne poznaješ i koji ti ovako vraćaju - može samo malouman čovjek, da ne kažem teže riječi.

Ovo je dobar termin "Izetbegovićevizam" :thumbup: - i treba ga uvesti u terminologiju i smatram da je to jedna od gorih stvari koje se dešavaju Bošnjacima, čak sam siguran da ni Alija lično (da sad ustane) ne bi bio saglasan sa ovim što rade njegovi "ideološki sljedbenici".

Bakir čisti redovno SDA od svih onih koji smatraju da se Bošnjaci trebaju lagano distancirati od te politike i naslijeđa tkz. "mladih muslimana".
Sad ovako kad se pogleda, ispade da je najbolji period za Bošnjake bila vladavina Sulejmana Tihića - a da mi je to tad neko rekao, nasmijao bih se grohotom.
sumirprimus

#41491 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

sumirprimus

#41492 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ovi bas prate antiesmitske izjave po americi, pa ti pricaj svasta u zemlji za koju si kopo i rukama i nogama da dodjes..btw i njoh je hamas pokret otpora.
Jordan1961

#41493 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

konami666 wrote: 18/11/2023 17:24 Izrael me dosta podsjeća na BiH, okruženi neprijateljskim zemljama, tj zemljama koje im ne žele dobro.
Koji dio druge zemlje je BiH ikada okupirala, narod protjerala, stjerala u logore i 75 godina se sadisticki izivljava nad njima krseci rezolucije UN i medjunarodno pravo?
Ovo poredjenje je cista uvreda za BiH
Jordan1961

#41494 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

AliceInChains wrote: 18/11/2023 18:32
JohnnyS wrote: 18/11/2023 16:49 Ali logika je izvrsna. Palestinci mogu biti iz ruske naciste, mogu podržati i Kineze koji taru Ujgure zato što je to u interesu njihove borbe, ali Ukrajinci i ukrajinski narod moraju striktno biti na strani istih tih rusofilnih Palestinaca koji ne bi imali ništa protiv da Rusi potaracaju Ukrajince da bi zadržali simpatije bosanskih moralnih vertikala.

U mojoj gimnaziji se za ovakvu mentalnu gimnastiku padalo na godinu iz logike
Postoji li za tebe Palestina, ili su Gaza i West Bank dio Izraela?
Pusti ovoga. Spominje gimnaziju a na nivou je 4. osnovne (i to kao ponavljac, sa slabim izgledima da zavrsi razred).
sumirprimus

#41495 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dakle osim strucnjaka za cionizam, ovde se dijele i diplome osnovne i srednje ? Sjajna argumentacija
Image
Sami otisli...
skrbavi-admin

#41496 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skrbavi-admin »

sumirprimus wrote: 18/11/2023 18:59 Dakle osim strucnjaka za cionizam, ovde se dijele i diplome osnovne i srednje ? Sjajna argumentacija
Image
Sami otisli...
malo je reci da je slican narativ bio cetnicki - tako su i oni pokupili stokove i stekere iz stanova u kojim su bili i odjebali u stanove koje su opljackali jer ih je otjerala ARBIH..... i srbi su jelte otjerani iz sarajeva :lol: sad ih ima 0. :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#41497 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 18/11/2023 18:59 Dakle osim strucnjaka za cionizam, ovde se dijele i diplome osnovne i srednje ? Sjajna argumentacija
Image
Sami otisli...
Budimo realni...sami su otišli. Uzmi nas, puni autobbusi za EU...sami ljudi idu gdje misle da ce im biti bolje.
sumirprimus

#41498 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ma ja sami otisli..
Malo o borbama unutar gaze
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#41499 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bobi »

skrbavi-admin wrote: 18/11/2023 19:03 malo je reci da je slican narativ bio cetnicki - tako su i oni pokupili stokove i stekere iz stanova u kojim su bili i odjebali u stanove koje su opljackali jer ih je otjerala ARBIH..... i srbi su jelte otjerani iz sarajeva sad ih ima 0.
Kad je u Sarajevu zapucalo pa do blokade bjezao je ko je stigao..i jedni i drugi i treci :mrgreen: .
putokaz1

#41500 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by putokaz1 »

Kakva je razlika izmedju Merkava Tenka i Glinenog goluba.
NIKAKVA.
Locked