Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bloo
Globalna šefica

#40101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

SanskiBiser wrote: 10/11/2023 15:35
lajkujMe wrote: 10/11/2023 12:38
Bloo wrote: 10/11/2023 09:47

Nego, sta mislis o ovom videu?
Cinjenica da postoje takvi videi navode na razmisljanje :) o tome sta je istina a sta nije
Spoiler
Show
Image
Treba Jasmilu pitat šta misli.
canvra888

#40102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by canvra888 »

:lol: :lol: :lol:
Hajvan

#40103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

ooj, Darwine :lol: :lol:
LSD

#40104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by LSD »

Cionisticki zlikovci unistavaju dzamiju Khalid bin al-Walid (vec treca unistena u Gazi).
Sutra ce reci kako su palestinci sami sebe granatirali, a placeni cionistici propagandisti (znamo koji su) ovdje na forumu ce opravdavati takve poteze.
swanfilter

#40105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

LSD wrote: 10/11/2023 16:03

Cionisticki zlikovci unistavaju dzamiju Khalid bin al-Walid (vec treca unistena u Gazi).
Sutra ce reci kako su palestinci sami sebe granatirali, a placeni cionistici propagandisti (znamo koji su) ovdje na forumu ce opravdavati takve poteze.
Mah, kupola se otvarala i Hamas iz dzamije lansirao rakete. A ispod je 10 spratova Hamas razvojnog centra. Od hemijskog naoruzanja, do filmske industrije ...
anelsol

#40106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Haris.ba wrote: 10/11/2023 14:53
anelsol wrote: 10/11/2023 14:35 Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Nema toliko oruzja. Oruzje drzi samo Hamas. I ne vidim ni pokusaja da se pravi neka masovna vojna organizacija.
Ako te drži 70 godina pod okupacijom i u logoru, a ti do sada nisi nabavio pušku i borbeni komplet, ako ništa, za samoodbranu, onda se čudim ja tvojoj gluposti. Izraelci lete preko okeana da ravnaju Gazu, a ti koji živiš tu, gađaju te, ubijaju tvoj narod, ako nisi u stanju da pružiš otpor, onda mi nemoj plakati i mene zvati da ratujem za tebe.
skupljac_zeljeza

#40107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by skupljac_zeljeza »

Mirjana Hrga vrlo oštra i emotivna. Ismijava hrvatske medije koji ovaj rat računaju unazad par sedmica. Kako Izrael ušutkuje medije?

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

skupljac_zeljeza

#40109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Thorgerson

#40110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Thorgerson »

Meni samo nisu jasne sljedece stvari kod Hamasa. Zato i mislim da se radi ili o nekolicini apsolutnih neznalica ili o planskom unistavanju ikakve odbrane Gaze:
- zivis pored izraela, kopas nekakve tunele umjesto da iskopas atomska sklonista za sranje kad se desi. I umjesto da djeca se sad sakriju u ta sklonista, ona su na izvolte izraelskim ubicama.
- naoruzanje, kupujes nabavljas rakete iako znas da ce od 1000 raketa jedna jebena raketa proci? Wtf? Zar nije logicnije nabaviti protutenkovske, protuavio rakete i biti spreman zlu ne trebalo. Cinjenica jeste da je tesko da se to nabavi, ali ako mogu toliko raketa nabaviti...ne znam.

Ubijaju ti po stotine i stotine djece oni objave nekakav klipic od 15 sekundi kako pale pola tenka.

Cmon. Totalno neozbiljno.
Mi smo isto bili u okruzenju, bez icega, pa se naslo sposobnih ljudi i organizovala se armija u kratkom roku da nas ne pobiju.

Ovi dole ili ne zele ili ne znaju. Ali zovnes onda ko zna.
anelsol

#40111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

skupljac_zeljeza wrote: 10/11/2023 15:16
anelsol wrote: 10/11/2023 14:35

Hebo Hamas. Palestincima je ovo sada borba na život i smrt. IDF je moćna vojska, tehnološki opremljena, imaju sve, ali koliko vidim Palestinci nisu baš nešto raspoloženi za borbu. Umjesto da se mobilišu, i da idu Izraelcima na nož ako treba, oni se uzdaju u stranu pomoć od braće arapa koji nikako da dođu. Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Širi se priča kako da nije bilo Hamasa sigurno ne bi bilo 11.000 pobijenih Palestinaca, ne bi sigurno bilo ovako sravnjena Gaza i to je 'logično opravdanje'. Ostaje ispod toga niz pitanja kao to da li je bila Nakba zbog Hamasa? Da ne vadimo statistiku uništavanja Palestinaca i otimanja teritorija u godinama i bez Hamasa. Šta ćemo sa svim onim crno - bijelim fotografijama i snimcima prije Hamasa? Ne daju Palestinci svoje zemlje evo svih ovih 75 godina.

Image

Image
Nisi shvatio šta sam htio reći.
zarko.filip

#40112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zarko.filip »

swanfilter wrote: 10/11/2023 15:01
geoxx wrote: 10/11/2023 14:49
swanfilter wrote: 10/11/2023 14:24

I mi smo bili neorganizovani, fundamentslisti pred kojim je Karadzic branio Europu.

Isti diskurz o tami i svijetlosti iznosi se u ovom sukobu.

Nasi momci su nama sto su nekom tamo, njhovi momci.

A, ako imas za njih bolju opciju, da cujemo
Pa jel Armiju itko sluzbeno proglasio za teroristicku organizaciju? Barem Srbi i oni koji iza njih stoje. Ko su ti, koliko ih ima i koliko su objektivni u usporedbi sa onim koji su to uradili sa Hamasom?

Ako ces Hamas porediti sa Armijom, onda bukvalno mozes i sa svakom oruzanom formacijom koja se nekad u historiji protiv nekog protivnika branila, a okolnosti su takve da je taj protivnik objektivno gledajuci bad guy.
Nikako nisam ja uporedio ARBiH sa Hamasom, nego neorganizovane momke u Adidaskama sa pocetka rata, a koji su se suprostavili sili koja je, neki navode, bila na braniku Europe pred islamskim fundamentalizmom. Armija je nastala kasnije. I, zanimljivo, bas kada postade Armija, pojavise se Hamas elementi. Mada nevazno ...

Nego, kada je Hamas vec pobijedio na izborima, a strani promatraci su izbore proglasili kao sasvim legitimne, i takvim Hamasom je trebalo sjesti za stol. Jer je taj Hamas, te 2006 bio volja naroda kao sto Fatah nikada nije.

Hamas su kao takav odbacili, nikada opcija razgovora nije postojala.

Mozda bi i takav Hamas malo razgovorom, malo pritiskom omeksao stavove. Il vremenom izgubio podrsku u narodu.

Ne, desilo se suprotno. I Hamas je ostao jedina opcija. I taj Hamas danas provodi politiku kakvu hoce.

Hamas su danas Palestinci u velikom broju, a zbog posljedica ignorisanja skoro 20 godina.

Nazalost, al tako je ...
Zar se nije desilo posle izbora 2006 da se prvo Hamas obracunao sa pristalicama Fataha?Koji su programski ciljevi Hamasa?Postojanje ili unistenje drzave Izrael?Da li Hamas negira holokaust?Povezanost Hamasa i Muslimanskog Bratstva?
https://www.memri.org/tv/hamas-mp-and-c ... ue-conquer
skupljac_zeljeza

#40113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

anelsol wrote: 10/11/2023 16:42

Nisi shvatio šta sam htio reći.
Razumijem i tebe i @Thorgerson. Samo sam htio kontekst za činjenicu da ko god bio i kako god se zvao, a bio palestinski otpor da će biti terorista. To je bio i Arafat. Da nije Hamasa ne bi bilo mrtvih. Ko stvarno ubija i ruši dolazi u drugi plan.
swanfilter

#40114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

zarko.filip wrote: 10/11/2023 16:48
swanfilter wrote: 10/11/2023 15:01
geoxx wrote: 10/11/2023 14:49

Pa jel Armiju itko sluzbeno proglasio za teroristicku organizaciju? Barem Srbi i oni koji iza njih stoje. Ko su ti, koliko ih ima i koliko su objektivni u usporedbi sa onim koji su to uradili sa Hamasom?

Ako ces Hamas porediti sa Armijom, onda bukvalno mozes i sa svakom oruzanom formacijom koja se nekad u historiji protiv nekog protivnika branila, a okolnosti su takve da je taj protivnik objektivno gledajuci bad guy.
Nikako nisam ja uporedio ARBiH sa Hamasom, nego neorganizovane momke u Adidaskama sa pocetka rata, a koji su se suprostavili sili koja je, neki navode, bila na braniku Europe pred islamskim fundamentalizmom. Armija je nastala kasnije. I, zanimljivo, bas kada postade Armija, pojavise se Hamas elementi. Mada nevazno ...

Nego, kada je Hamas vec pobijedio na izborima, a strani promatraci su izbore proglasili kao sasvim legitimne, i takvim Hamasom je trebalo sjesti za stol. Jer je taj Hamas, te 2006 bio volja naroda kao sto Fatah nikada nije.

Hamas su kao takav odbacili, nikada opcija razgovora nije postojala.

Mozda bi i takav Hamas malo razgovorom, malo pritiskom omeksao stavove. Il vremenom izgubio podrsku u narodu.

Ne, desilo se suprotno. I Hamas je ostao jedina opcija. I taj Hamas danas provodi politiku kakvu hoce.

Hamas su danas Palestinci u velikom broju, a zbog posljedica ignorisanja skoro 20 godina.

Nazalost, al tako je ...
Zar se nije desilo posle izbora 2006 da se prvo Hamas obracunao sa pristalicama Fataha?Koji su programski ciljevi Hamasa?Postojanje ili unistenje drzave Izrael?Da li Hamas negira holokaust?Povezanost Hamasa i Muslimanskog Bratstva?
https://www.memri.org/tv/hamas-mp-and-c ... ue-conquer

Sve to stoji. Al, nije bilo ni pokusaja bilo kakve vrste sa tim ljudima i uprkos njihovim stajalistima.

Ok, nisu prihvatljivi. Al, stajalista se znaju meksati, promijeniti. Razgovorom, pritiskom.

Hamas su izolirali od prvog dana. Sto je Palestincima bio znak, njih ne zanima nas izbor. Sto je opet Hamasu cijelo vrijeme argument da gura svoje.

Ni Izrael nije zelio praviti ustupke. Sire naselja godinama uprkos upozorenjima, deklaracijama.

Haj sto sire naselja, oni deloziraju Palestince preko noci. Uzimaju nekretnine i imetak bez imalo srama i bilo kakvih argumenata. Samo jel se nekom doslji svidjela lokacija, sutra je njegovo.

I govorimo o ZO, gdje vlada Fatah. A tamo narod trpi i prolazi kroz pogrom na isti nacin kao i ovi u Gazi.

A, Hamasa nema tamo.

Budimo realni, a to sam vec spomenuo, Hamas je na izborima potukao Fatah. Na sasvim fer provedenim izborima, a izbori su volja naroda.

Cijela Gaza je zbog svog izbora izolirana i Hamas je samo dobio alibi, a rezultate gledamo.
Last edited by swanfilter on 10/11/2023 18:31, edited 2 times in total.
KraljicaIzJajca

#40115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by KraljicaIzJajca »

B6Redhell wrote: 10/11/2023 15:28 Kako placenici ili pacenici kako god. Pokusavaju narativ hamasa svrstati kao teroristicku organizaciju. Slicnu pricu ima i bendzamin. Ili ursula van govno. Ili Onaj dementia starac i pola zapadnih politicara istog kova. Hamas je jedina prepreka cionistima da komplet ociste gazu. Isele na golansku visoravan ono sto nisu pobili. Hamas je za one koji imaju taj cilj. Teroristicka organizacija.
Hamas jeste teroristicka organizacija sa kojom ni PLO nije nikad ni htio suradjivati.

Hamas je dosta pravio sranja palestincima u Gazi, a sad je svojim napadom na Izrael je palestince dokrajcilo.

Ko je lud tako se vojno obracunavati sa savremeno opremljenim Izraelom i ludjacima Izraela.
anelsol

#40116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

Thorgerson wrote: 10/11/2023 16:38 Meni samo nisu jasne sljedece stvari kod Hamasa. Zato i mislim da se radi ili o nekolicini apsolutnih neznalica ili o planskom unistavanju ikakve odbrane Gaze:
- zivis pored izraela, kopas nekakve tunele umjesto da iskopas atomska sklonista za sranje kad se desi. I umjesto da djeca se sad sakriju u ta sklonista, ona su na izvolte izraelskim ubicama.
- naoruzanje, kupujes nabavljas rakete iako znas da ce od 1000 raketa jedna jebena raketa proci? Wtf? Zar nije logicnije nabaviti protutenkovske, protuavio rakete i biti spreman zlu ne trebalo. Cinjenica jeste da je tesko da se to nabavi, ali ako mogu toliko raketa nabaviti...ne znam.

Ubijaju ti po stotine i stotine djece oni objave nekakav klipic od 15 sekundi kako pale pola tenka.

Mi smo isto bili u okruzenju, bez icega, pa se naslo sposobnih ljudi i organizovala se armija u kratkom roku da nas ne pobiju.

Sve je to do mentaliteta. Do sada su mogli odškolovati stotine oficira, hiljade podoficira, napraviti siatem, vojsku, sistem mobilizacije ..... pa kada krene lupam 30 000 vojnika IDF- a da uđe u Gazu, a tamo ih čeka 200 000 branilaca, šta misliš kako bi se završilo. Džaba ti onda sva tehnika svijeta, to je majstore sila koju nije lahko slomiti. Dakle i ne ne znaju i ne žele. Ovako dovijeka žrtva.
swanfilter

#40117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

anelsol wrote: 10/11/2023 16:20
anelsol wrote: 10/11/2023 14:35 Ako ih je dva ipo miliona u Gazi, tamo je oko 200 000 vojno sposobnih muškaraca. Gdje su?
Nema toliko oruzja. Oruzje drzi samo Hamas. I ne vidim ni pokusaja da se pravi neka masovna vojna organizacija.
Ako te drži 70 godina pod okupacijom i u logoru, a ti do sada nisi nabavio pušku i borbeni komplet, ako ništa, za samoodbranu, onda se čudim ja tvojoj gluposti. Izraelci lete preko okeana da ravnaju Gazu, a ti koji živiš tu, gađaju te, ubijaju tvoj narod, ako nisi u stanju da pružiš otpor, onda mi nemoj plakati i mene zvati da ratujem za tebe.
Letis i ti.

Bio je video predavanja bivseg vojnika i kako funkcionise sistem kontrole.

A funkcionise tako da im ulecu racije po nekoliko puta na dan, bilo kada. Iz dana u dan.

I najmanji razlog se trazi da nestanes i niko ne zna gdje si zavrsio i sta je sa tobom.

Da se pokusaju naoruzati, pola bi ih zavrsilo u zatvorima. Djece je ogromno i treba to neko nahraniti jer tamo rat nije konstanta. Al jeste tortura.

I jos cinjenica da je nepovjerenja ogromno. Gore je nego iza Zavjese nekada. Spijuna je valjda na svakom koraku. Posebno među onim sto svaki dan odlaze na posao u Izrael.

Zato i Hamas krije oruzje, kao i sve drugo.

Zato i jeste prica, kako je sve rezervisano za Hamas. Jer su Izraelci na svakom koraku ...
emmir1

#40118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

Masakriraju ih brutalno.

Ni prema životinjama se ovako niko nebi ponasao.
Strasno sta im rade.

Svaki dan su bahatiji, jer vide da muslimanske zemlje boli kurac.

Kako su sada smjesni svi oni koji misle da bi Turska nama pomogla.
anelsol

#40119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

swanfilter wrote: 10/11/2023 17:13

Letis i ti.

A funkcionise tako da im ulecu racije po nekoliko puta na dan, bilo kada. Iz dana u dan.

I najmanji razlog se trazi da nestanes i niko ne zna gdje si zavrsio i sta je sa tobom.

Da se pokusaju naoruzati, pola bi ih zavrsilo u zatvorima. Djece je ogromno i treba to neko nahraniti jer tamo rat nije konstanta. Al jeste tortura.

I jos cinjenica da je nepovjerenja ogromno. Gore je nego iza Zavjese nekada. Spijuna je valjda na svakom koraku. Posebno među onim sto svaki dan odlaze na posao u Izrael.

Zato i jeste prica, kako je sve rezervisano za Hamas. Jer su Izraelci na svakom koraku ...
O kakvim racijama u Gazi pričaš?
palermo

#40120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 10/11/2023 16:38 Meni samo nisu jasne sljedece stvari kod Hamasa. Zato i mislim da se radi ili o nekolicini apsolutnih neznalica ili o planskom unistavanju ikakve odbrane Gaze:

Neadekvatno i rekao bih neposteno poredjenje. Da su iza Srbije i Hrvatske stali amerika i citav zapadni svijet kao sto je iza Izraela, nas ne bi odavno bilo.
Ne samo nas
. Pa jedna velika Rusija se ne moze boriti sa zapadnim svijetom, a ti ocekujes da sami palestinci nesto urade.
sale07

#40121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

Realno koliko ti treba sklonista da smjestis 2miliona ljudi, evo i da napravis ta sklonista kako ces opskrbiti te ljude vodom i hranom. Mislim da nema te zemlje na svijetu koja to moze izvesti sa svim mogucim resursima koje posjeduju.
Ovo za naoruzanje,video i organizaciju se slazem s recenim.
swanfilter

#40122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

anelsol wrote: 10/11/2023 17:15

Letis i ti.

Racije po ZO. A iste su se desavale i u Gazi nekada ...
anelsol

#40123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by anelsol »

swanfilter wrote: 10/11/2023 17:20
anelsol wrote: 10/11/2023 17:15

Letis i ti.

Racije po ZO. A iste su se desavale i u Gazi nekada ...
U Gazi nema IDF-a već decenijama.
sale07

#40124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sale07 »

palermo wrote: 10/11/2023 17:17

Neadekvatno i rekao bih neposteno poredjenje. Da su iza Srbije i Hrvatske stali amerika i citav zapadni svijet kao sto je iza Izraela, nas ne bi odavno bilo.
Ne samo nas
. Pa jedna velika Rusija se ne moze boriti sa zapadnim svijetom, a ti ocekujes da sami palestinci nesto urade.
Ovo je mozda vise za poredenje s cecenskim ratom.
swanfilter

#40125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by swanfilter »

Ljudima cjement ne dozvole uvoziti i sve sto bi moglo biti iskoristeno u vojne svrhe.

Oni zive na podrucju velicine cega?

BiH je velicine dva Izraela.

Ovdje smo imali nesto osnove i fabrika.

Moglo se i preko grane, ma koliko Hrvatima platio.

Ovim dole jedini izlaz u svijet je obala mora. Kojoj ne smiju prismrditi.

NEUPOREDIVO ...
Locked