sajber87 wrote: ↑05/11/2023 07:57
omega369 wrote: ↑04/11/2023 21:45
sajber87 wrote: ↑04/11/2023 20:55
Evo recimo da natanjahuov desnicarsko ekstremisticki rezim zeli da pobije sve palestince , a hamas zeli da pobije sve jevreje, sta mislis sta moze biti rjesenje ovog sukoba
Da se konc logori zatvore i da daju palestincima drzavu. Dakle, da cionisti vise ne muce i ubijaju te ljude i da ih puste u njihovoj drzavi, nestace hamas istog trena
Palestinci ce na kraju dobiti drzavu i to jer je zapad na strani palestinaca (ne hamasa) sa hamasom je nikad nece dobiti svidjalo se to nama ili ne , natanjahuov ekstremisticki rezim ce pasti i to izraelci ce ga skinuti, palestinci nikad ne bi mogli skinuti hamas zbog prirode vladanja hamasa(citaj putin i rusija sjeverna koreja iran itd) jedino krvavim palestinsko palestinskim sukobom sto nije realno. Ova tvoja zadnja recenica da bi hamas nestao ako bi bio skinut netanjahu je najblaze receno netacna i govori da razmisljas srcem a ne hladne glave sto mogu razumjeti i nema veze sa realnoscu jer izrael je mjenjao vlasti a hamas ostajao sa istom politikom, hamas u gazi vlada strahom i silom i prema palestincima koji ne misle kao oni tako da je bespredmetno pricati o tom.
Da zakljicim, palestinci ce na kraju dobiti drzavu jer je zapad na njihovoj strani za razliku od rezima natanjahua hamasa irana rusije koji bi zrtvovali zadnjeg palestinca za svoje zlocinacke ciljeve. Zapitaj se na kraju zasto bi ogromna vecina palestinaca da mogu otisla na zapad da zivi a ne u rusiji iran bjelorusiju itd, hladne glave postavi sebi to pitanje i bice ti jasno. LP
PS
Kada kazes da bi hamas sam pao ako bi sad bilo po njegovom i da dobije drzavu gdje bi oni vladali to je kao kada bi rekao dodik bi sam pao ako bi smit otisao ugasio se ohr osnovao cik u rs u gdje bi dodik sam organizovao izbore, priznaces da su sanse za to nepostojece
Zapad, bla, palestinci, bla, zapad, bla, zapad, Hamas, zapad, bla, zapad, gaza, zapad, bla, zapad...
Jebo te zapad, koji dopusta genocid i zmiri na njega kao i '95te