drug_profi wrote: ↑31/10/2023 08:56Uh, da ovo sam zaboravio odgovoriti.
Butmir, jašta je, ali preko proksija.
Nije Butmir, ni preko proksija..
I ne brinite se puno oko blata, na proljeće kreće gradnja i na toj parceli
drug_profi wrote: ↑31/10/2023 08:56Uh, da ovo sam zaboravio odgovoriti.
Butmir, jašta je, ali preko proksija.
Pa neće ti Zeleni čuvati posjed. Tvoj posjed je tvoja odgovornost.ibizza wrote: ↑31/10/2023 09:14Odakle pravo bilo kome da ulazi na privatni posjed?drug_profi wrote: ↑31/10/2023 09:05Kako su zeleni nadležni za privatno zemljište?ibizza wrote: ↑31/10/2023 08:57 Joj sta ljudi vezu...kriv Butmir, jer narod parkira po zelenoj povrsini, koja eto pripada tom istom Butmiru. Znaci, da ne bi bilo blata po cesti, Butmir mora zagraditi svoje zemljiste, umjesto da "zeleni" odrade svoj zadatak i posalju cestitke svakom vozilu koje nagazi na zelenu površinu.
To nije javna površina.
Zato zeleni napisu kaznu tom ciji je privatni posjed jer vozila koja izlaze sa tog posjeda nisu ociscena vec prljaju javnu povrsinu.Dope_Man wrote: ↑31/10/2023 09:18Ono sto ti ljudi pokusavaju reci je da "zeleni" nemaju nista s tim sto je neko usao na tvoju privatnu livadu. To se rjesava tako sto svoju livadu zagradis, ili stavis znak zabrane ulaska/setanja/voznje/parkiranja, i ako neko prekrsi zovnes policiju jer ti je neko uzurpirao privatni posjed.ibizza wrote: ↑31/10/2023 09:14Odakle pravo bilo kome da ulazi na privatni posjed?drug_profi wrote: ↑31/10/2023 09:05
Kako su zeleni nadležni za privatno zemljište?
To nije javna površina.
"Zeleni" djeluju na JAVNIM povrsinama.
E cuuj nesudjeni nacelnik s g jusuf popusinaVladaFBiH wrote: ↑31/10/2023 08:40ovaj plac (kao i svi okolo) gdje je parking je vlasništvo ""MEANDER-INVEST"D.O.O.SARAJEVO" a pogodi ko je vlasnik toganeki wrote: ↑29/10/2023 12:12Nije Butmirov placdrug_profi wrote: ↑29/10/2023 10:38
Pa njihov je plac. Ili sprijeci parkiranje, ili upristoji parking
Opet vi, ama sve jasno za privatni posjed, nego , kako moze biti moja odgovornost sto neki hadalj parkira na moje zemljiste auto, pa onda kada izadje na ulicu, prlja istu sa blatom koje je pokupio tako sto se parkirao na privatni posjed bez dozvole.Dope_Man wrote: ↑31/10/2023 09:18
Ono sto ti ljudi pokusavaju reci je da "zeleni" nemaju nista s tim sto je neko usao na tvoju privatnu livadu. To se rjesava tako sto svoju livadu zagradis, ili stavis znak zabrane ulaska/setanja/voznje/parkiranja, i ako neko prekrsi zovnes policiju jer ti je neko uzurpirao privatni posjed.
hmmm vidi stvarno - riješio se Butmir ovoga:neki wrote: ↑31/10/2023 09:19drug_profi wrote: ↑31/10/2023 08:56Uh, da ovo sam zaboravio odgovoriti.
Butmir, jašta je, ali preko proksija.![]()
Nije Butmir nikad ni bio vlasnik te parcele..VladaFBiH wrote: ↑31/10/2023 10:34hmmm vidi stvarno - riješio se Butmir ovoga:neki wrote: ↑31/10/2023 09:19drug_profi wrote: ↑31/10/2023 08:56
Uh, da ovo sam zaboravio odgovoriti.
Butmir, jašta je, ali preko proksija.![]()
66% ALANYA d.o.o. Sarajevo (vlasnik ÖZMÜFTÜOGLU MUHAMMET EMIN Alanya , Turkey)
33% POLJAK , ĐEMO
sirotinja koja višemilionsku vrijednost imovine - de ba pusti se te socijalne priče. Ovdje se govori o zemlji koja vrijedi doslovno milione a ti vadiš neku socijalnu priču. I da je tako kako si naveo njegova dužnost i obaveza je da zašititi svoju imovinu.ibizza wrote: ↑31/10/2023 09:58Opet vi, ama sve jasno za privatni posjed, nego , kako moze biti moja odgovornost sto neki hadalj parkira na moje zemljiste auto, pa onda kada izadje na ulicu, prlja istu sa blatom koje je pokupio tako sto se parkirao na privatni posjed bez dozvole.Dope_Man wrote: ↑31/10/2023 09:18
Ono sto ti ljudi pokusavaju reci je da "zeleni" nemaju nista s tim sto je neko usao na tvoju privatnu livadu. To se rjesava tako sto svoju livadu zagradis, ili stavis znak zabrane ulaska/setanja/voznje/parkiranja, i ako neko prekrsi zovnes policiju jer ti je neko uzurpirao privatni posjed.
Ja nemam para da zagradim, sirotinja sam i nisam u Sarajevu, nego zivim u Bosanskom grahovu i čuvam ovce te od toga živim...kako ja mogu biti kriv sto je ulica prljava, valjda su krivi ti koji parkiraju po tom blatu.
Da vrije 3 milijarde maraka, covjek nije kriv sto stoka sa prljavim gumama izlazi na cestu. Kriva je drzava sto ne kazni te papke. Vlasnik ove parcele bi bio kriv samo ako bi njegova vozila izlazila sa te parcele i nanosila blato na cestu, nikako drugacije.VladaFBiH wrote: ↑31/10/2023 11:24sirotinja koja višemilionsku vrijednost imovine - de ba pusti se te socijalne priče. Ovdje se govori o zemlji koja vrijedi doslovno milione a ti vadiš neku socijalnu priču. I da je tako kako si naveo njegova dužnost i obaveza je da zašititi svoju imovinu.ibizza wrote: ↑31/10/2023 09:58Opet vi, ama sve jasno za privatni posjed, nego , kako moze biti moja odgovornost sto neki hadalj parkira na moje zemljiste auto, pa onda kada izadje na ulicu, prlja istu sa blatom koje je pokupio tako sto se parkirao na privatni posjed bez dozvole.Dope_Man wrote: ↑31/10/2023 09:18
Ja nemam para da zagradim, sirotinja sam i nisam u Sarajevu, nego zivim u Bosanskom grahovu i čuvam ovce te od toga živim...kako ja mogu biti kriv sto je ulica prljava, valjda su krivi ti koji parkiraju po tom blatu.
I da je nicije, na zelenoj povrsini se ne parkira.Chmoljo wrote: ↑02/11/2023 09:07 Oko cega se vodi rasorava, al haj...
Nejasno mi je zasto iko, bio bogat, bio fukara, mora ogradjivati svoje zemljiste jer su ljudi stoka?
Ko ce to vlasnika natjerati da se izlaze ikakvim troskovima jer se njegova zemlja koristi kao parking, a on niti je dao dozvolu niti uzima novac?
Drzava, ko god sad to bio, zeleni, policija, inspekcija ako uopste mogu, mogu kazniti auta ne zbog parkiranja na zelenu privatnu povrsinu, vec zbog prljanja saobracajnice.
Vlasnik bi mogao prikucati jednu tablu, sa natpisom na A4 papiru, ne parkiraj i dovidjenja. Cisto da se vidi da je poduzeo minimum. Mada ni to ne mora. Al njega teretiti za bilo sta, van pameti.
Pa nije srednji vijek gdje se zauzme prva slobodna parcela. Zemljisne knjige su javne, sto znaci da niko nema pravo reci: nisam znao da je to necije.
Otvoriti tu zoološki vrt i problem riješen.drug_profi wrote: ↑02/11/2023 12:24 Ne pričamo baš o kokuzu, već o firmi koja je zapustila svoj plac u sred grada, gdje samo što još divljač nije počela da skače.
Patke već plivaju po barama koje se stvore poslije jače kiše, viđena i kuna na tom mjestu.
Koliko znam postoji neki zakon koji u gradskoj zoni obavezuje vlasnika da plac drži urednim i bez negativnog uticaja na okolinu.