Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
HelaS

#38151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

dalmatinka wrote: 01/11/2023 17:42
HelaS wrote: 01/11/2023 17:28
dalmatinka wrote: 01/11/2023 17:16

Evo sad sam saznala da i Židov može biti ustaša, čak pseto ustaško. :shock:
Kojim bi ti osobinama opisala Goldsteinovo stajalište i tvrdnju da bolnica puna ranjenih, bolesnih i ostalih nemoćnih ljudi, da takav objekat može biti legitiman vojni cilj?
Iskreno, na znam do kraja što je rekao, pokušala sa pogledati klip i voditeljica mu nije dala progovoriti, ne znam kako je monolog završio, prekinula sam gledanje, tj. slušanje.
Šteta da si prekinula gledanje. Shvatila bi da se voditeljica izvinula za kratki prekid, ali da Goldsteinu ni to nije smetalo u dominaciji i tvrdnji da Izrael, njegova vojska, ispravno postupa raketirajući bolnicu. Bolnicu, sličnu kakav je jadni Vukovar imao, u kojoj se liječila Hrvatska vojska. Daleko bila 1991. godina, sjećanja blijede, nažalost. Međutim, fašizam ne blijedi, sija sve jače, blješti....
Nego, "Ustaše" su vama otvorile granicu za razliku od Egipta. Na kraju priče ispada da su Egipćani pametniji.
Kome - "nama" :? I zašto su Egipćani pametniji, što ne dozvoljavaju prolazak palestinskih civila za spas od smrti ubijanjem najrazornijim vojnim oružjem?
karanana

#38152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

pa nama hamasovcima, talibanima, mundzosima. danke ustase.
Jordan1961

#38153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Jordan1961 »

dalmatinka wrote: 01/11/2023 17:16
Evo sad sam saznala da i Židov može biti ustaša, čak pseto ustaško. :shock:
Pa sta je bio Dido Kvaternik ako ne Zidov?
Paveliceva zena Mara je bila Zidovka.
Onaj nesretnik Mladen Svarc (ako se te spodobe iko vise sjeca) je bio Zidov.
Jadu moj pa ti pojma nemas!?
HelaS

#38154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by HelaS »

sumirprimus wrote: 01/11/2023 17:53
DahZmaja wrote: 01/11/2023 17:48
sumirprimus wrote: 01/11/2023 17:41
Druze jesi dure? Vidis li sta pises? :-)
Ne mozes tako generalizovat ,osudjivat citavu jednu etnickj grupu :-)
Na stranu uvrede na licnoj osnovi, vidite da ste ostrasceni, svako ima pravo da pise sta hoce, osnova slobodnog izbora, sta vam je vise? Ne zivimo srecom jos uvijek u diktaturi gdje se ne smije pisati slobodno wtf?
Cuj pokazi se ko si ko istjerivac djavola!
Du sejtane :lol: :-)

Koja si ti pička jadna, raspala....

Kada budeš hodao Tuzlom i prođeš kraj kapije sjeti se izbora te omladine.
Njihov izbor je bio život a to genocidaši sa Majevice nije tangiralo ni sekunde. Kao što ni čifute ne tangira. (Zaboravio sam na imenicu Čifut)

Nemaš obraza da pošteno kao čovjek kažeš da je genocid nad Palestincima.
Kao zadnja kurava izbjegavaš iskren odgovor i bacaš razne floskule....Fuj , pičkurino.

Sad trči i prijavi uvredu...pičkurino.
Sram te bilo, kuci svojoj tako pricaj!
I ne diraj i ne omalovazavaj nase zrtve!
Jel to to sto hocete ne samo od teme nego i okruzenja u kom zivite? Jel ovo taj patern ponasnja koji vma godi?Zatvarat oci i prvit se da se ne desava? Stid sram vas bilo. Vasa orica je vase ogledalo
Tebi treba zabraniti spominjanje "naših" žrtava, jer si im sramota. Što reče iznad, "čkurina" bijedna
cvrčak_na_hedonizmu

#38155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote: 01/11/2023 05:03
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/11/2023 04:03
jeza u ledja wrote: 01/11/2023 03:59

Psihopata? Ti si lik koji me deset godina prati po forumu sa istom pricom. Doslovce se javis niodkud na temama na kojima
inace ne pises, da bi napisao identican post upucen meni. Psihopatija kazes?

Boli onaj cash flow i dalje izgleda. :)
Da, vidljivi nedostatak empatije ukazuje na psihopatiju. Jbg, dont shoot the messenger odnosno idi lijeci se, valjda nije kasno.

Ovo sto ti i sumir pisete je za institucije, hladni maksimalno, "racionalni". Po zadatku.
Ti mene pratis sa teme na temu. Opsjednut si i nije ti dobro.

Tema nisam ja.

Tema nije ni takmicenje iz empatije koje sluzi za sakrivanje nedostatka argumenata. Ko hoce da pise poruke podrske zrtvama bujrum. No ko hoce da komunicira normalno sa nekim cije se misljenje barem sekundu razlikuje nek ostavi licne optuzbe i lov na vjestice za neke druge situacije. Tema
ne sluzi da pakujes necije neslaganje u neki pretpostavljeni fasisticki narativ i onda koristis to kao municiju u raspravi, skupljajuci usput jeftine poene kod ostrascene pacurlije. Al dobro mozda je to nekom potrebno da se bolje osjeca…

Ja licno necu da presucujem kad me neko vrijedja, stavlja odvratne rijeci u usta, i predstavlja ovdje kao nekog stovatelja cionista i fasista (ili cetnika, posto sam i to procitao), pokolja djece, itd, jer mu se moja neka recenica ili rijec ne uklapa u narativ koji je sebi sklopio u glavi.

Ovo sam napisao za druge, ne za tebe, jer ti si klaun, o cemu dovoljno svjedoci i tvoj sljedeci post.
Haluciniras odnosno paranoja da te neko proganja samo potvrdjuje moju dijagnozu. Lijeci to, ako nije kasno.

Inace, znas, ima nesto sto se zove historija postova pa bujrum, nadji. Na ovoj temi i na podforumu korona prije dvije godine sam te prozvao da si profesionalni, placeni, bot i da imas ocit nedostatak ljudskosti. To nije proganjanje to su cinjenice, deal with it, sta da ti kazem.

Doduse valja se u ogledalo pogledati, zalosno, realno. Ako te sta tjesi cini se da je Sumir veci necovjek, a to je bas uspjeh ..
sumirprimus

#38156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Strahota sta se ovde pise samo dajete jasno do znanja svojim pisanjem da je ovde mrznja ipak glavni motiv. Strahota i sramota
-Chesterfield-

#38157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by -Chesterfield- »

dalmatinka

#38158 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dalmatinka »

HelaS wrote: 01/11/2023 17:53
Daleko bila 1991. godina, sjećanja blijede, nažalost. Međutim, fašizam ne blijedi, sija sve jače, blješti....
Ma tako je, svi fašisti samo vi cvijeće. Hm, od nekud poznato :hm:
shape of despair

#38159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by shape of despair »

-Chesterfield- wrote: 01/11/2023 17:58
dođe li uopšte do cilja
cvrčak_na_hedonizmu

#38160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

sumirprimus wrote: 01/11/2023 17:57 Strahota sta se ovde pise samo dajete jasno do znanja svojim pisanjem da je ovde mrznja ipak glavni motiv. Strahota i sramota
Jes' vid'O neprwvde moj IDF-ovac. Supci klasicni, a ti ljudina :lol: :lol:

Kazes da si komunista, a pozivas se na Bibliju/Toru sto se tice Zidova i njihovog "prava" na zemlju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze i Talmud :stidljiv:
sumirprimus

#38161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/11/2023 18:08
sumirprimus wrote: 01/11/2023 17:57 Strahota sta se ovde pise samo dajete jasno do znanja svojim pisanjem da je ovde mrznja ipak glavni motiv. Strahota i sramota
Jes' vid'O neprwvde moj IDF-ovac. Supci klasicni, a ti ljudina :lol: :lol:

Kazes da si komunista, a pozivas se na Bibliju/Toru sto se tice Zidova i njihovog "prava" na zemlju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Moze i Talmud :stidljiv:
Nepravda je sastavni dio zivota, navikao sam, no ovo sto se ovde neometano vrijedja i pise je nedemokratski i antieuropski realno blize je nekim islamistickim ideologijama, no svako je gospodar svoje srece .
bicakcic_solomon

#38162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bicakcic_solomon »

DahZmaja wrote: 01/11/2023 17:37
sumirprimus wrote: 01/11/2023 17:24
DahZmaja wrote: 01/11/2023 16:54

Hajde sad ponavljaj slovo po slovo !!!!

Jevreji su zločinci.
Jevreji su agresori.
Jevreji su ubice djece.
Jevreji su gadovi.

U protivnom možeš lagano u 3PM jer ličiš na ruskog jada koji sa azovom pravda ubijanjem u Ukrajini.
Fuj .... Ne budi pička jadna...ili budi ....
Kako mislis jevreji?
Kojim imenom želiš da ih nazovem ???
Cionisti, Hebreji, Židovi ??? Možda Izraelci ???

I hoćeš li ponoviti ???

Jesi li jadna raspala pičkurina koja zatvara oči pred genocidom koji se vrši nad Palestincima u kontinuitetu ???

Želiš li negirati genocid ???

Da te svrstam rame uz rame sa genocidašima sa Majevice ???

Pokaži se, ko si !!!
Jeste
sumirprimus

#38163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Haman kruzi neka 45minutna snimka hamasovih zlocina od 07.10 i pokazuje se novinarima i politicarima ali iza zatvorenih vrata.?
jeza u ledja

#38164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/11/2023 17:57
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/11/2023 04:03

Da, vidljivi nedostatak empatije ukazuje na psihopatiju. Jbg, dont shoot the messenger odnosno idi lijeci se, valjda nije kasno.

Ovo sto ti i sumir pisete je za institucije, hladni maksimalno, "racionalni". Po zadatku.

Tema nisam ja.

Tema nije ni takmicenje iz empatije koje sluzi za sakrivanje nedostatka argumenata. Ko hoce da pise poruke podrske zrtvama bujrum. No ko hoce da komunicira normalno sa nekim cije se misljenje barem sekundu razlikuje nek ostavi licne optuzbe i lov na vjestice za neke druge situacije. Tema
ne sluzi da pakujes necije neslaganje u neki pretpostavljeni fasisticki narativ i onda koristis to kao municiju u raspravi, skupljajuci usput jeftine poene kod ostrascene pacurlije. Al dobro mozda je to nekom potrebno da se bolje osjeca…

Ja licno necu da presucujem kad me neko vrijedja, stavlja odvratne rijeci u usta, i predstavlja ovdje kao nekog stovatelja cionista i fasista (ili cetnika, posto sam i to procitao), pokolja djece, itd, jer mu se moja neka recenica ili rijec ne uklapa u narativ koji je sebi sklopio u glavi.

Ovo sam napisao za druge, ne za tebe, jer ti si klaun, o cemu dovoljno svjedoci i tvoj sljedeci post.
Haluciniras odnosno paranoja da te neko proganja samo potvrdjuje moju dijagnozu. Lijeci to, ako nije kasno.

Inace, znas, ima nesto sto se zove historija postova pa bujrum, nadji. Na ovoj temi i na podforumu korona prije dvije godine sam te prozvao da si profesionalni, placeni, bot i da imas ocit nedostatak ljudskosti. To nije proganjanje to su cinjenice, deal with it, sta da ti kazem.

Doduse valja se u ogledalo pogledati, zalosno, realno. Ako te sta tjesi cini se da je Sumir veci necovjek, a to je bas uspjeh ..
Smaras.
sumirprimus

#38165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Vjerovatno prvi snimci sa strane hamasa, a da je rijec o pogotku otkako je poceo upad idf u gazu.
General War

#38166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

Opce rasulo ovdje :D
sumirprimus

#38167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

General War wrote: 01/11/2023 18:17 Opce rasulo ovdje :D
Nema rasula, sve je ok
sumirprimus

#38168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dosad total idf gubitaka ..
belfy

#38169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by belfy »

jeza u ledja wrote: 31/10/2023 21:08
belfy wrote: 31/10/2023 20:51
jeza u ledja wrote: 30/10/2023 00:02

Meni nije jasno sta tebi nije jasno u te dvije recenice? Kako su one kontradiktorne? Tri puta ponovo citam i ne kontam sta ti je kontradiktorno?

Dedo treba da vrati. Nasiljem a) ocigledno to ne postize i b) povratak neke kuce nije vrijedan toliko zivota njegove djece i zivotarenja po kampovima i zatvorima na otvorenom - koji su u takvom stanju i tvojim izborom.
vidis, to upravo to mi nije jasno... ti kazes da on treba to da vrati, ali onda navedes razloge zasto ne bi trebao. pa onda nije nista jasno. kao ni ova tvoja recenica koju sam podvukao...

sta dedo treba da vrati? kome da vrati i zasto? da izvrsi povrat, ali mu se ne isplati pa ne bi trebao? sta? pises besmisleno, ali totalno... i onda se cudis sto ja ne razumijem. evo, objasni ovo ispred barem, pa cemo korak po korak...
Koje razloge sam naveo zasto ne bi trebao povratiti? Gdje ti to vidis? Zasto izmisljas nesto sto nisam napisao?
Dedi treba da povrati izgubljeno, ne da on nekom vraca. Wtf?

Napisacu jos jednom - nasiljem se povratak ne dobija niti isplati. Povratak imovine bi se jedino mogao postici mirovnim putem.

Apsolutno nista nije kontradiktorno niti besmisleno.
Ako ponovo napises da ne razumijes onda ne moramo dalje.
bukvalno sve sto si naveo pod b). i iz razloga sto nisam razumio sam i pitao. i moje nerazumijevanje ostaje, jer nista nisi objasnio, nego ponovio isto ono sto si vec napisao samo drugim rijecima. i - jeste kontradiktorno. jer u oba tvoja posta ispada da dedo bi to trebao vratiti, ali da mu se ne isplati vracati. jesi to zelio reci?

a oko ovoga vrati... izgleda da si zelio reci povrati. jer si ti rekao "Dedo treba da vrati." jer, ako je dedi oduzeto, onda on moze samo da to povrati nazad. a ako je on nesto uzeo onda moze da vrati... zato sam i napisao ono. ako imas problema sa jezikom reci. onda cu pokusati da citam izmedju redova, a do tada smatram da si uspio pisanjem izraziti ono sto si mislio.

a ako imas zelju za prestankom prepisivanja ostaje ti uvijek opcija foe. jer, ti bi da uslovis moj odgovor... e, grebiga, ne ide. ako ne pises smisleno ja cu to reci. ako napises nesto sto ne razumijem trazit cu pojasnjenje. i tako dalje i tome slicno...
cvrčak_na_hedonizmu

#38170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

jeza u ledja wrote: 01/11/2023 18:15
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 01/11/2023 17:57

Tema nisam ja.

Smaras.
Sta cu kad paranoises i haluciniras. Moram ti ukazati na cinjenice i realnost.

Bot si, na plati si, ne proganja te niko bezveze paranoises, treba da se lijecis, spavas na forumu :kiss:

Mada ima ona stara narodna koja glasi "to sto si paranoican ne znaci da te ne prate" :lol: :lol:

Dosta je offa, do naredne prilke, buhahahahaha.
sumirprimus

#38171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

banjaluka078

#38172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by banjaluka078 »

Baš onako ženski, osjećajno, samilosno... Pa, fuj, želudac mi se okreće.

Ludzak

#38173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

-Chesterfield- wrote: 01/11/2023 17:58
Od tih dalekomentih raketa nema ništa. Nijedna neće stići do Izraela. Iskreno, to je samo trošenje raketnih projektila.
bicakcic_solomon

#38174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bicakcic_solomon »

Ide prijava za svaki post koji ne odgovara naslovu teme.
Ludzak

#38175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Vi isto djeca. Zna li ovdje iko razgovarati, a da se ne vrijeđa? Ne mogu vjerovati da neko ko je u godinama pristane na takve razgovore.
Locked