jeza u ledja wrote: ↑31/10/2023 21:08
belfy wrote: ↑31/10/2023 20:51
jeza u ledja wrote: ↑30/10/2023 00:02
Meni nije jasno sta tebi nije jasno u te dvije recenice? Kako su one kontradiktorne? Tri puta ponovo citam i ne kontam sta ti je kontradiktorno?
Dedo treba da vrati. Nasiljem a) ocigledno to ne postize i b) povratak neke kuce nije vrijedan toliko zivota njegove djece i zivotarenja po kampovima i zatvorima na otvorenom - koji su u takvom stanju i tvojim izborom.
vidis, to upravo to mi nije jasno... ti kazes da on treba to da vrati, ali onda navedes razloge zasto ne bi trebao. pa onda nije nista jasno. kao ni ova tvoja recenica koju sam podvukao...
sta dedo treba da vrati? kome da vrati i zasto? da izvrsi povrat, ali mu se ne isplati pa ne bi trebao? sta? pises besmisleno, ali totalno... i onda se cudis sto ja ne razumijem. evo, objasni ovo ispred barem, pa cemo korak po korak...
Koje razloge sam naveo zasto ne bi trebao povratiti? Gdje ti to vidis? Zasto izmisljas nesto sto nisam napisao?
Dedi treba da povrati izgubljeno, ne da on nekom vraca. Wtf?
Napisacu jos jednom - nasiljem se povratak ne dobija niti isplati. Povratak imovine bi se jedino mogao postici mirovnim putem.
Apsolutno nista nije kontradiktorno niti besmisleno.
Ako ponovo napises da ne razumijes onda ne moramo dalje.
bukvalno sve sto si naveo pod b). i iz razloga sto nisam razumio sam i pitao. i moje nerazumijevanje ostaje, jer nista nisi objasnio, nego ponovio isto ono sto si vec napisao samo drugim rijecima. i - jeste kontradiktorno. jer u oba tvoja posta ispada da dedo bi to trebao vratiti, ali da mu se ne isplati vracati. jesi to zelio reci?
a oko ovoga vrati... izgleda da si zelio reci povrati. jer si ti rekao "Dedo treba da vrati." jer, ako je dedi oduzeto, onda on moze samo da to povrati nazad. a ako je on nesto uzeo onda moze da vrati... zato sam i napisao ono. ako imas problema sa jezikom reci. onda cu pokusati da citam izmedju redova, a do tada smatram da si uspio pisanjem izraziti ono sto si mislio.
a ako imas zelju za prestankom prepisivanja ostaje ti uvijek opcija foe. jer, ti bi da uslovis moj odgovor... e, grebiga, ne ide. ako ne pises smisleno ja cu to reci. ako napises nesto sto ne razumijem trazit cu pojasnjenje. i tako dalje i tome slicno...