Skonto.. Hvala, do sada sam koristio krekovan godinama, sad ga češće koristim u sklopu android auto opcije u autu.
Ne vrijedi se zajebavati godinu dana sa krekovanom app zbog 29 KM. Na Enebi uz kod AKS8 imate dodatni popust.

Moderator: Benq
Skonto.. Hvala, do sada sam koristio krekovan godinama, sad ga češće koristim u sklopu android auto opcije u autu.

Bilo je najpovoljnije u Argentini, 1-2€. Međutim, prije 2 mjeseca su počeli slati mailove da će prihvaćati samo argentinske kartice.
5KM stvarno nije puno kada skontas da je YT neupotrebljiv na telefonu i na televizoru zbgo reklama.
Pa prijavi se na ipadu (možeš samo na Gmailu dodati taj postojeci račun), klikneš “get storage”, platiš godišnju pretplatu preko Applea, izlogujes se onda i to je to. Za godinu dana opet uplatiš preko Apple gift cards.Tabijat wrote: ↑01/11/2023 12:01 Možda je već bilo,, ali evo da pitam opet.
Jel iko uspio prebaciti Google storage pretplatu na Tursku, za POSTOJEĆI račun?
Vidim da mogu preko iPada za novi račun relativno jednostavno. Imam gmail adresu koja je napravljena za spotify i disney+, sa VPN-om kao turski račun, i mogu preko onih gift cardova za iTunes uplatiti kredit sa kojeg mi se skidaju sredstva za pretplatu.
Ali, imam i ovaj svoj lokalni račun na kojem mi je sve - i mail, i Google Photos, i android kontakti, dakle baš sve. Za njega sad plaćam 200 Gb ali će mi i to biti malo. Rado bih ga prebacila na Tursku, kod njih je 30ak maraka godišnje 2Tb. Ali:
a) ne znam kako. ne znam jel uopšte moguće
b) da li ću moći zadržati ovu lokalnu bankovnu karticu kao stredstvo plaćanja, s obzirom da bi to onda bio Turski račun?
c) ima li nekih još reperkusija za koje ne znam?
@dzenanalic22 pa to je savršeno! Nisam mogla probati zato što mi je aktivna pretplata još uvijek, ističe tek 26.11. pa moram to pričekati. Znači nema veze što mi je Apple ID nije taj za koji kupujem pretplatu?dzenanalic22 wrote: ↑01/11/2023 12:17Pa prijavi se na ipadu (možeš samo na Gmailu dodati taj postojeci račun), klikneš “get storage”, platiš godišnju pretplatu preko Applea, izlogujes se onda i to je to. Za godinu dana opet uplatiš preko Apple gift cards.Tabijat wrote: ↑01/11/2023 12:01 Možda je već bilo,, ali evo da pitam opet.
Vidim da mogu preko iPada za novi račun relativno jednostavno. Imam gmail adresu koja je napravljena za spotify i disney+, sa VPN-om kao turski račun, i mogu preko onih gift cardova za iTunes uplatiti kredit sa kojeg mi se skidaju sredstva za pretplatu.
Ali, imam i ovaj svoj lokalni račun na kojem mi je sve - i mail, i Google Photos, i android kontakti, dakle baš sve. Za njega sad plaćam 200 Gb ali će mi i to biti malo. Rado bih ga prebacila na Tursku, kod njih je 30ak maraka godišnje 2Tb. Ali:
b) da li ću moći zadržati ovu lokalnu bankovnu karticu kao stredstvo plaćanja, s obzirom da bi to onda bio Turski račun?
Taj postojeci Google account ti uopće ne mora biti turski, ako ćeš ovako preko Applea.
Ovo te nisam skontala. Šta dodajem gdje? Na gmail aplikaciji na ipadu, ili nešto drugo...?dzenanalic22 wrote: ↑01/11/2023 12:17 Pa prijavi se na ipadu (možeš samo na Gmailu dodati taj postojeci račun)
Apple ID ostavi kako i jest. To ništa ne diraj.Tabijat wrote: ↑01/11/2023 12:31@dzenanalic22 pa to je savršeno! Nisam mogla probati zato što mi je aktivna pretplata još uvijek, ističe tek 26.11. pa moram to pričekati. Znači nema veze što mi je Apple ID nije taj za koji kupujem pretplatu?dzenanalic22 wrote: ↑01/11/2023 12:17Pa prijavi se na ipadu (možeš samo na Gmailu dodati taj postojeci račun), klikneš “get storage”, platiš godišnju pretplatu preko Applea, izlogujes se onda i to je to. Za godinu dana opet uplatiš preko Apple gift cards.Tabijat wrote: ↑01/11/2023 12:01 Možda je već bilo,, ali evo da pitam opet.
Taj postojeci Google account ti uopće ne mora biti turski, ako ćeš ovako preko Applea.
Ovo te nisam skontala. Šta dodajem gdje? Na gmail aplikaciji na ipadu, ili nešto drugo...?dzenanalic22 wrote: ↑01/11/2023 12:17 Pa prijavi se na ipadu (možeš samo na Gmailu dodati taj postojeci račun)

Ne nudi ti ništa jer pretplata nije kupljena preko Applea. Kad istekne taj period, ponudit će ti tu na iPadu.Tabijat wrote: ↑01/11/2023 19:06 Za ostale racune, koji nemaju pretplatu, nudi mi cijenu u lirama, sve super.
Za ovaj racun o kojem je rijec, kojem sam otkazala pretplatu, ne nudi mi nista, cak ni da je reaktiviram, samo salje ovu poruku.
Nadam se da ce se promijeniti kad istekne ovaj period u kojem mi vazi trenutna pretplata.
![]()
kako 115? Meni jutros došao mail, sa 29 na 59 čini mi se.