Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sajber87

#37551 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 12:17
sajber87 wrote: 31/10/2023 12:06
Hamas mozes oslabiti samo silom na zalost jer ne postoji drugi nacin da ga skines, tamo nema dwmokratskih izbora ako mialis drugacije ode glava itd, natanjahuov rezim ce veoma lako da padne na nekim sljedecim izborima gdje nece biti tema ovo sto je sada.
Evo sta ti mislis da je moguce rjesenje konflikta
Ah da, znaci Hamas mozemo samo silom bez obzira koliko cemo djece pobiti, a Natanjahua mozemo izborima, bez obzira sto je 80 godina kontinuitet Izraela etnicko ciscenje Palestinaca, i okupacija teritorije Palestine. Niko prije Natanjahua nije okupirao teritorije, ubijao, preseljavao i gradio gradove, do njega je.

Logicno.

Rjesenje konflikta, pa jednostavno samo slusaj i radi sta je govorio Josip Broz, najveci sin.

Dvostruki arsini druze
Zato su prave demokratije zlatne i najgore sto je medju ljudima bori se da ih unisti ili podredi sebi, mislim da je cak to trenutno u centru svjetskih sukoba
Necu da pricam ovdje o istoriji palestinsko izraelskih odnosa odvelo bi nas daleko vjerovatno bi se o vecini i slozili ali nece rijesiti nista, imamo stanje kakvo imamo ono predugo traje mora se naci trajno rjesenje ili ce sve otici u helac. Sukobljenim stranama na zalost djeca ni blizu nisu vazna koliko nama koji gledamo taj sukob sa strane, oni samo gledaju da im mrtvo dijete donese ili odnese koji propagandni poen, tuzno
PM72

#37552 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

U par tunela će ući,čisto radi slikanja a ostale će zarušiti,minirati ili baciti kakve otrove.
dr_Evil

#37553 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Kazu meni @sumirprimus i @sajber87 da je izrael demokratska drzava, a dok oni to pricaju meni ispod izbacuje reklama da budem uz Izrael za mir - podrzite JEVREJSKU drzavu Izrael. Mentol ja sto citam :D
PM72

#37554 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 12:26 Kazu meni @sumirprimus i @sajber87 da je izrael demokratska drzava, a dok oni to pricaju meni ispod izbacuje reklama da budem uz Izrael za mir - podrzite JEVREJSKU drzavu Izrael. Mentol ja sto citam :D
Rade za Mosad :lol:
sumirprimus

#37555 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

reklame te odaju evile bolan sta pratis ispod oka :D
dr_Evil

#37556 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 31/10/2023 12:25
Zato su prave demokratije zlatne i najgore sto je medju ljudima bori se da ih unisti ili podredi sebi, mislim da je cak to trenutno u centru svjetskih sukoba
Necu da pricam ovdje o istoriji palestinsko izraelskih odnosa odvelo bi nas daleko vjerovatno bi se o vecini i slozili ali nece rijesiti nista, imamo stanje kakvo imamo ono predugo traje mora se naci trajno rjesenje ili ce sve otici u helac. Sukobljenim stranama na zalost djeca ni blizu nisu vazna koliko nama koji gledamo taj sukob sa strane, oni samo gledaju da im mrtvo dijete donese ili odnese koji propagandni poen, tuzno
Prave demokratije su zlatne, prave komunisticke zemlje su zlatne, ali ni jedno ni drugo ne postoji. Izrael je daleko od demokratije, a ljudska prava ne postoje, sloboda govora je smijesna.

Ma pricaj o historiji slobodno to je tema.

PRvo i osnovno je da ova agresija mora stati, a Hamas ako je stvaran se moze rijesiti. Na kraju dana za mir u kuci bozjoj to Izraelu mogu rijesiti Egipat i Jordan sa svojim policijskim snagama. Ali agresija ne staje, znaci da je cilj unistenje Gaze.
lotPi

#37557 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by lotPi »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 12:23
lotPi wrote: 31/10/2023 12:20
skrbavi-admin wrote: 31/10/2023 11:07 citav holivud je jevrejski i bas kao sto je gore receno najmanje 70%otno.... bas sam se pitao kome su oni Vajnstajn i Epstajn stali na zulj toliko da ga spakuju zauvijek.... osim nekom drugom judi....

A je li nekom smeta da napravi 20-godisnji (30-, 50-) plan kako promijeniti paradigmu o muslimanima, Arapima, Palestincima ili sta ti ja znam i pocne ozbiljno raditi na tome!?
U umjetnosti, nauci, politici, sportu, industriji, skolstvu ......

Najlakse je upisati prstom i govoriti "oni imaju sve", "oni kontrolisu sve" itd.
Ne radi se tu u upiranju prstom, ljubomori ili cemu slicno. Barem kod mene, ja ih postujem i divim im se. Uvijek sam bio zainteresiran za njih, jer sam kao klinjo isao u goste.

Ako usput konstatujes da su zbog svog sistema i rada na vrhu svijeta, to je cinjenica u kojoj nema nista lose. Niko nama nije kriv sto samo gledamo kako da ukopamo jedni druge i IMT.

A paradigmu o muslimanima nema potrebe mjenjati, dovoljno je da promijene sebe pa da te zemlje profunkcionisu. Kako te gledaju sa strane koga brige. To je ono sta ja uvijek kazem kad Bake kaze evo ne daju nam. Imas kantone sa bosnjackom vecinom, napravi da nema kriminala, korupcije, da je dobro obrazovanje, zdravstvo, i onda reci evo vidite da nije do nas, gdje smo mi nema nepotizma! Ali jok, mi smo sve suprotno od jevreja.

Potpuno si u pravu samo mijenjanje paradigme pocinje sa malim koracima.
Npr. jedan debeli Seik umjesto 20-tog Ferarija ili Konja plati nekom reziseru ili producentu da u slijedecih 10 filmova male sporedne simpaticne uloge imaju Arapi ili muslimani.

Pa onda umjesto umjetnih otoka da se napravi 5 univerziteta i kupe najbolji profesori na svijetu (za jednog Ronalda dobijes 100 profesora) i ponudi besplatno skolovanje .....

Ali samo za prirodne nauke!

I tako 10. 20, 30 godina ....
Pa u svim zemljama gdje zive muslimani uvesti obavezno 12-o godisnje skolovanje bez obzira na spol ....

i tako dalje i tako dalje .....

E kada se procita ovo sto su normalne nacije prosle prije 100 godina vidi se razlog za danasnje stanje.

Al' opet je neko drugi kriv, ne daju nam, ne mozemo .......

Jedina istina je da ne znamo!
Last edited by lotPi on 31/10/2023 12:34, edited 2 times in total.
dr_Evil

#37558 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 31/10/2023 12:28 reklame te odaju evile bolan sta pratis ispod oka :D
Osmica sve snima i salje direkt Mosadu :d
dr_Evil

#37559 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

lotPi wrote: 31/10/2023 12:30
Potpuno si u pravu samo mijenjanje paradigme pocinje sa malim koracima.
Npr. jedan debeli Seik umjesto 20-tog Ferarija ili Konja plati nekom reziseru ili producentu da u slijedecih 10 filmova male sporedne simpaticne uloge imaju Arapi ili muslimani.

Pa onda umjesto umjetnih otoka da se napravi 5 univerziteta i kupe najvolji profesori na svijetu (jza jednog Ronalda dobijes 100 profesora) i ponudi besplatno skolovanje .....

Ali samo za prirodne nauke!

I tako 10. 20, 30 godina ....
Pa u svim zemljama gdje zive muslimani uvesti obavezno 12-o godisnje skolovanje bez obzira na spol ....

i tako dalje i tako dalje .....

E kada se procita ovo sto su normalne nacije prosle prijw 100 godina vidi se razlog za danasnje stanje.
Ma debelim seicima samo daj malih djecaka da guze i njima dosta. Ali da, slazem se sve :thumbup:
sumirprimus

#37560 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

">
legitimno pitanje, tragican odgovor...
sajber87

#37561 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 12:26 Kazu meni @sumirprimus i @sajber87 da je izrael demokratska drzava, a dok oni to pricaju meni ispod izbacuje reklama da budem uz Izrael za mir - podrzite JEVREJSKU drzavu Izrael. Mentol ja sto citam :D
Izrael je demokrataka drzava na cijem je celu nacionalisticko ekstremni cionisticki rezim benjamima natanjahua, na zalost demokratije nisu imune na te pojave i vlast takvih likova imao si trampa, imas primjere i u evropi od madjarske srbije rusiju da ne pominjem prakticno svih desnicara koji demokratiju zele da podrede sebi gdje teze da su izbori proforme samo. Ono sto ja zelim palestincima i izraelcima je mir zivot dvije drzave koje ce nekad saradjivati kao francuzi i njemci jer sta je alternativa, nadam se padu natanjahua dolasku opozicije na cslu sa yair lapidom ili nekim drugim umjerenim izraelcom nadam se padu hamasa dolasku fataha ili slicne organizacije koja bi upravljala palestinskom drzavom i bar pocela raditi na nkrmalnijem zivotu izmedju dva naroda medju kojima je mnogo zle krvi. Kocnica ce biti mnogo od vec navedenih do rusije irana itd

Na kraju sustina je ovaj citat

Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci ce htjeti prava starosjedilaca. Demokratija će im to dati! Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije, a demokratija će im to dati.

Kada lopovi i prevaranti preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teze za moći, nastaće gora tiranija nego u bilo koje vrijeme monarhije i oligarhije."
Ljidi se moraju boriti za istinsku demokratiju jer nema druge alternative
dr_Evil

#37562 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sajber87 wrote: 31/10/2023 12:36
Izrael je demokrataka drzava na cijem je celu nacionalisticko ekstremni cionisticki rezim benjamima natanjahua, na zalost demokratije nisu imune na te pojave i vlast takvih likova imao si trampa, imas primjere i u evropi od madjarske srbije rusiju da ne pominjem prakticno svih desnicara koji demokratiju zele da podrede sebi gdje teze da su izbori proforme samo. Ono sto ja zelim palestincima i izraelcima je mir zivot dvije drzave koje ce nekad saradjivati kao francuzi i njemci jer sta je alternativa, nadam se padu natanjahua dolasku opozicije na cslu sa yair lapidom ili nekim drugim umjerenim izraelcom nadam se padu hamasa dolasku fataha ili slicne organizacije koja bi upravljala palestinskom drzavom i bar pocela raditi na nkrmalnijem zivotu izmedju dva naroda medju kojima je mnogo zle krvi. Kocnica ce biti mnogo od vec navedenih do rusije irana itd

Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci ce htjeti prava starosjedilaca. Demokratija će im to dati! Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije, a demokratija će im to dati.

Kada lopovi i prevaranti preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teze za moći, nastaće gora tiranija nego u bilo koje vrijeme monarhije i oligarhije."
E ovo ti je fin post :thumbup:

Drugi put se nemoj uvlacit u one zaplete Vatikanske krune da je potrebno Gazu poravnati sa zemljom da bi Palestina dobila drzavu.

Sad ce mi opet izbacit da budem uz Jevrejsku drzavu :D stranka me prati
sumirprimus

#37563 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

ma bibi je najgore od najgoreg sto se moglo desit, oko toga nema price, to ce reci i ogroman broj samih izraelaca, ko dodik sa atomkama.
jebn vakat nema sta, dize se opet desnica i nacisti po svijetu, mislite da ce orban, erdogan, putin, mnilanovic vucic i ekipa pomoci? ili da ce protiv njih ii njemacka, spanija? maga u americi, nemamo ni jednog prijatelja u sveijtu, nemamo podrsku, ako se zvijezde opet u neskladu posloze. :-) jedini saveznik koji moze pomoci je amerika.
sajber87

#37564 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 31/10/2023 12:43
sajber87 wrote: 31/10/2023 12:36

E ovo ti je fin post :thumbup:

Drugi put se nemoj uvlacit u one zaplete Vatikanske krune da je potrebno Gazu poravnati sa zemljom da bi Palestina dobila drzavu.

Sad ce mi opet izbacit da budem uz Jevrejsku drzavu :D stranka me prati
Nikad to nisam rekao niti bi ikad i pomislio, jedino sto sam rekao je da hamas mora biti porazen kao i natanjahuov rezim i da je njihov odlazak predualov za neko rjesenje, drugi je problem sto si ti to tako shvatio. Lijep pozdrav da ne idemo dalje :mrgreen:
armin071

#37565 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nazi ... /231031036

Ovo me čudi od inače neutralnih kineza… Ne kontam ni što se kinezi uvlače uovaj sukob kada sui sami izvršili genocid nad muslimanima u Kini…
dr_Evil

#37566 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

armin071 wrote: 31/10/2023 12:52 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/nazi ... /231031036

Ovo me čudi od inače neutralnih kineza… Ne kontam ni što se kinezi uvlače uovaj sukob kada sui sami izvršili genocid nad muslimanima u Kini…
Kinezi su svjetska sila, i red je da zauzmu stav o ovome. Vecina velikih zemalja i naroda su genocidni. Onda bi svi trebali sutjeti, a kamo srece da sute stalno.

Nije bas najjasnije sta se desava sa kinezima i ujgurima. Jasno je da ih tlace, muce i preskoluju, nesto tipa goli otok, ali van toga informacije su na kapaljku. Nesto kao sto ne znamo sta se sad desava u Gazi odkada je neko ugasio svjetlo.

U svakom slucaju vjerujem da je i genocid moguc.
palermo

#37567 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 31/10/2023 12:20
Porodice Foht wrote: 31/10/2023 11:43 Jao rasprave… :sad: :shock: Ima li neko ideju, znanje iz vojne vjestine,kako misle Zidovi osvojiti te tunele? Udjes, bacis dimne bombe i hamasovci pobjegnu? Pa valjda su se spremili i oni s maskama etc. a da znaju svaki cosak bolje od napadaca jasno je svima.
Ja jednostavno imam utisak da je Hamas jedan veliki PR i to je to.

Ono što je rekla Mirjana Hrga kod Hadžifejzovića. Mogli bi se možda koliko toliko pohrvati sa milicijama po kibucima koje imaju pješadijsko naoružanje i tjt.

Zato je smiješno ovdje pričati o ratu. 07.10. je bio teroristički akt koji se sada koristi kao izgovor za uništenje pojasa Gaze i pokušaj opstanka na vlasti ove ultranacionalističke vlade.
Ako se ovo koristi kao izgovor za uništenje pojasa Gaze i pokušaj opstanka na vlasti ultranacionalističke vlade, zašto onda amerikaci pomažu (zapravo sujeluju), zašto britanci, zašto se nijemci tako ponašaju....jel svima njima u interesu uništenje pojasa Gaze i opstanak Netanjahua na vlasti ?
dr_Evil

#37568 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 31/10/2023 12:58
Ako se ovo koristi kao izgovor za uništenje pojasa Gaze i pokušaj opstanka na vlasti ultranacionalističke vlade, zašto onda amerikaci pomažu (zapravo sujeluju), zašto britanci, zašto se nijemci tako ponašaju....jel svima njima u interesu uništenje pojasa Gaze i opstanak Netanjahua na vlasti ?
Da. Jer svi ti navedeni su zapravo jedno carstvo ;)
Dimu1927

#37569 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

sumirprimus wrote: 31/10/2023 12:24 ne iskljucjute mogucnost obuke hamasovih pripadnika kod iranskih instruktora kao i koristenje irankog naoruzanja sto je vec u par snimaka i dokazano, od rpg, do snajpera. i koristenja dronova.
Uh da hoce shahed dronovi poceti lupati po agresoru, a i ruski lanceti, to bi bio praznik za oci. Da vidimo i ta oruzja okrenuta prema losim momcima
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37570 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 31/10/2023 12:58
Porodice Foht wrote: 31/10/2023 11:43 Jao rasprave… :sad: :shock: Ima li neko ideju, znanje iz vojne vjestine,kako misle Zidovi osvojiti te tunele? Udjes, bacis dimne bombe i hamasovci pobjegnu? Pa valjda su se spremili i oni s maskama etc. a da znaju svaki cosak bolje od napadaca jasno je svima.

Ono što je rekla Mirjana Hrga kod Hadžifejzovića. Mogli bi se možda koliko toliko pohrvati sa milicijama po kibucima koje imaju pješadijsko naoružanje i tjt.

Zato je smiješno ovdje pričati o ratu. 07.10. je bio teroristički akt koji se sada koristi kao izgovor za uništenje pojasa Gaze i pokušaj opstanka na vlasti ove ultranacionalističke vlade.
Netanjahu treba Hamasu do groba biti zahvalan. Tresla muse stolica, ne od amerikanaca, engleza ili nijemaca, nego od vlastitog naroda.

Ganjali su ga i prozivali po inostranstvu. Zasad mu reforma pravosuđa i ne treba.

Svaka umjerenija vlada izraela daje i palestincima veću šansu. Zato je meni ovaj Hamasov potez neshvatljiv. Osim što je zločinački postigao je efekte koje će koštati upravo one za koje se kao bore. Ili eto nek se bore za ideju. Naštetili su i toj ideji.

I to u vrijeme kada u izraelskoj vladi sjede likovi koji su defacto fašisti.

Privremeno su ujedinili Izrael, a Zapad će iza takvog Izraela stajati. Što zbog navedenih evanđelista koji u tome vide ispunjenje proročanstva, što zbog vlastitih grijehova prema njima.
Satori

#37571 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Satori »

https://www.aa.com.tr/ba/svijet/novinar ... re/3038627
Na kraju je istako da ovaj sukob nije rat između muslimana i Jevreja i da mnogi ortodoksni Jevreji koji sebe nazivaju Palestincima ne priznaju državu Izrael.

Ovaj sukob nije rat između muslimana i Jevreja, već između cionističkih Jevreja koji za vlastite potrebe pokreću sukobe. U ratu se zarađuju ogromne svote novca. Palestinski Jevreji se pokušavaju organizovati unutar starog grada u Jerusalemu kako bi pružili podršku Palestincima i prema njima su izraelske vlasti nasilne", istakao je na kraju Sejfović.
Porodice Foht

#37572 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

Slicno mislim, oko uloge Hamasa, ali je sada prvi put dopusteno Bibiju iz Washingtona da ucini sto nije nikada u historiji palestinsko-izraelskih odnosa. I on ce to iskoristiti. Ne mislim pri tome da je moguce pobiti 50 000 hamasovaca, ali dozirati operacije u vise mjeseci i sijati smrt gdje stignu, to da.
Ovdje se ne nazire kraj niti rasplet, i to kazu najiskusniji vojni analiticari koji prate Bliski Istok. Bibi nece ostati na vlasti cim bi stalo, i zato ce sve uraditi da potraje sto je moguce duze. Nesto iznutra Izraela da se desi dok tenkovi oru Gazu, nije realno.
sumirprimus

#37573 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dimu1927 wrote: 31/10/2023 13:03
sumirprimus wrote: 31/10/2023 12:24 ne iskljucjute mogucnost obuke hamasovih pripadnika kod iranskih instruktora kao i koristenje irankog naoruzanja sto je vec u par snimaka i dokazano, od rpg, do snajpera. i koristenja dronova.
Uh da hoce shahed dronovi poceti lupati po agresoru, a i ruski lanceti, to bi bio praznik za oci. Da vidimo i ta oruzja okrenuta prema losim momcima
naravno zna iran vrlo dobro, sta bi bilo zauzvrat. tak da mislimo da nece priustiti izraelu taj poklon.
sumirprimus

#37574 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Odgovor je vrlo jednostavna i nema tu nikakve teorije zavjere.
Hamas ne interesuje ko je s druge strane tj u vladi izrela. njima su svi isti, i njihov konacni cilj je isti.Oni su se za 07.10 spremali godinama sto su i sami rekli. Najjaci dio je sto nisu planirali sta dan poslije.
Zato je zanimljivo i isljenje onog Horovica. Pojednostavljeni za svakog, odnosi unutar hamasa, lidera hamasa, puta kojim mogu krenuti kao i pogleda sa izraleske strane.
Stabilizator

#37575 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stabilizator »

Konačno malo realnosti i u zapadnim medijima.

Upravo sam na drzsvnoj tv gledao vojnike i majku vojnika koja poziva na bombardovanje bolnica, skola i tunela i govori da ih sve treba pobiti.

Konačno malo istine!!!!
Locked