Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
sumirprimus

#37376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

splinter wrote: 30/10/2023 15:15
swanfilter wrote: 30/10/2023 14:26 Ovdje koga god navedes, odmah je u pitanju stari ruski palecenik :lol:
Al bukvalno :lol:
Bilo kako bilo, okupatori su se povukli iz dijela Gaze gdje su jutros bili upali s nekoliko tenkova u pokušaju prescjecanja iste. Da li samovoljno il pod udarom protivoklopa (što je vjerovatnije) sad i nije toliko bitno. Očito su stvari krenule po zlu, po njih.
Sprinter jeste proputinov i proasadov propagandist na tviteru godinama, ovo mu je ne znam koji po redu profil jer su drugi gaseni zarad krsenja pravila.
A ovo drugo, bukvalno u lajvu mozete vidjeti idf oklope kako se neometano krecu po naseljenim dijelovima gaze :-)
Last edited by sumirprimus on 30/10/2023 16:56, edited 1 time in total.
sumirprimus

#37377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Dozer wrote: 30/10/2023 15:32
sumirprimus wrote: 30/10/2023 11:01
tebi je u svoj nevjerici lakse prihvatiti ruzicastu verziju da je hamas kukavicje jaje i poturen palestincima, nego da su stvarno baas takvi, jer im u statutu stoji nema mira sa izraleom, ni pod koju cijenu dok se ne oslobodi i zadnji pedalj zemlje. jebga druze. i ono sto su radli u izraelu 07.10 su se i vodili upravo svojim stauttom od osnivanja.
Moram pitati... Ti smatras da se Palestinci nikad nisu trebali boriti protiv okupatora, a u njihovom slucaju to su Jevreji/Izrael?
Tesko pitanje-poslije povlacenja izraela iz gaze i dolaska hamasa na vlast ovo sto rade zadnjih 15 godina je ludost poslije 10ak ratova i sve redom izgubili da su u nepoviljnom polozaju i opet napadnu. Sta bi ti uradio sa svojom porodicom? Ja bi gledo da pobjegenm negdje na zapad .
Da li imaju pravo na otpor? Da li im je otpor donio ista dobra? Poslije svih oviih godina? Ja vjerujem da nije . Sta da rade, nemam pojma ni ja, al ovo ne ide.
dr_Evil

#37378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 16:47
Sprinter jeste proputinov i proasadov propagandist na tviteru godinama, ovo mi je ne znam koji po redu profil jer su drugi gaseni zarad krsenja pravila.
A ovo drugo, bukvalno u lajvu mozete vidjeti idf oklope kako se neometano krecu po naseljenim dijelovima gaze :-)
Da, IDF gazi sve pred sobom kao sto i dolikuje jednoj takvoj sili.

Ovih dana se naslusasmo da je IDF tigar od papira, da nemaju sanse protiv Hamasa, da ce se ukljucit hezbolah, pa Iran, pa treci svjetski i sada dolazimo na realnost. Jebi ga, niko ne moze protiv zidova, slomili su Hitlera i onakav aparat, a ne da nece ono malo pustinjaka oko njih.

Jedino je sramotno da su sebi dozvolili ovakav genocid i ratne zlocine pri tome. Samo skola.. ne moze mali od amidze da vodi firmu ili vojsku.
dr_Evil

#37379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Moram pitati... Ti smatras da se Palestinci nikad nisu trebali boriti protiv okupatora, a u njihovom slucaju to su Jevreji/Izrael?
Da se nisu borili nestali bi davno.. Svi znamo kako izgleda kad dignes ruke u zrak i kazes nisam ja nikome nista radio, nece mene. Kako god kad se boris i neprijatelj ce dva puta razmislit prije nego rokne na civile, zna da ce i njih nesto stici.
sumirprimus

#37380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:58

Da se nisu borili nestali bi davno.. Svi znamo kako izgleda kad dignes ruke u zrak i kazes nisam ja nikome nista radio, nece mene. Kako god kad se boris i neprijatelj ce dva puta razmislit prije nego rokne na civile, zna da ce i njih nesto stici.
Cuj da se nisu borili, znas da su prvi napadali? :-)
I to vise puta
apsidejzi

#37381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by apsidejzi »

armin071 wrote: 30/10/2023 16:22
skrbavi-admin wrote: 30/10/2023 15:22
apsidejzi wrote: 30/10/2023 14:45
Tekbir jedino pomaze tebi da se opravdas pred vlastitom savjescu. Primitivni usklic zbog nakupljenog adrenalina. Stres terapija drugim rijecima. Palestincima tvoj tekbir nista ne pomaze.
je l moze ban za ovog dzikana - ja nisam neki musliman ali ovo je valjda narativ da su svi muslimani primitivni usklikivaci.....
To ovdje nije za bana a ni nigdje na zapadu.. Što više omalovažavaš vjeru jednog naroda više si in… Ako hoćeš da stekneš svjetsku popularnost moraš spaliti Kur’an. Tada si ono baš cool… Ovdje je “kolega” vjerovatno našao idola u vidu Dodika pošto se i njemu priviđa arlaukanje sa džamija…
Znači sve 5 samo nastavi možda dodaš i ono vaše klasično lojavi, mošnje, džamahirija i sl… Nemoj nas sad razočarati…
Kolega je otvoreno protiv Dodika i svega sto on promovise. Ti moras nauciti da postoji drugacije misljenje i svjetonazor od tvoga.
sumirprimus

#37382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Ako cemo realno ovo je vjerovatno misljenje dobrog dijela europljana...
dr_Evil

#37383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:00
I to vise puta
Pa ovisi kako uzmes, ako ja podjem da pucam sada na Focu da li ja napadam ili pokusavam da oslobodim grad koji vise ne postoji. Ako sutra Dodik kaze da je granica tamo gdje ne postoji, i ja podjem da pucam, da li ja napadam? A svi znamo da bi bilo da napadam i eufor bi stao na granicu. I znamo da ti neces odgovorit na ovo.

Eh sad, nebitno. Ne znam sta ti nije jasno u mom postu. Da se nisu borili davno bi nestali iz Palestine. Da su digli ruke svaki put kad je receno da se pomaknu nestali bi prije 50 godina, ovako neprijatelj iako mozda najjaci na svijetu je oprezan, jer uvijek moze da im se odbije od glavu. Zato je vazno genocid izvrsiti polako.

Gledaj kako se Srbija ocistila od Bosnjaka, mic po mic, 150 godina su cistili, uvijek pazeci da ne predju crvenu liniju. Zaista su imali mudro vodstvo u to doba, mora im se kapa skinut.
Ludzak

#37384 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ludzak »

Ima li kakvih vijesti na terenu? Čovjek ne zna kome vjerovati. Ovaj kaže jedno, onaj drugo.
dr_Evil

#37385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:03
Spoiler
Show
Ako cemo realno ovo je vjerovatno misljenje dobrog dijela europljana...
Ako cemo realno ovo nije misljenje dobro dijela europljana, ali ako cemo realno ovo ce da postane za koji dan dok mediji zavrse projekat.
sumirprimus

#37386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 17:05
sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:00
I to vise puta
Pa ovisi kako uzmes, ako ja podjem da pucam sada na Focu da li ja napadam ili pokusavam da oslobodim grad koji vise ne postoji. Ako sutra Dodik kaze da je granica tamo gdje ne postoji, i ja podjem da pucam, da li ja napadam? A svi znamo da bi bilo da napadam i eufor bi stao na granicu. I znamo da ti neces odgovorit na ovo.

Eh sad, nebitno. Ne znam sta ti nije jasno u mom postu. Da se nisu borili davno bi nestali iz Palestine. Da su digli ruke svaki put kad je receno da se pomaknu nestali bi prije 50 godina, ovako neprijatelj iako mozda najjaci na svijetu je oprezan, jer uvijek moze da im se odbije od glavu. Zato je vazno genocid izvrsiti polako.

Gledaj kako se Srbija ocistila od Bosnjaka, mic po mic, 150 godina su cistili, uvijek pazeci da ne predju crvenu liniju. Zaista su imali mudro vodstvo u to doba, mora im se kapa skinut.
Nije tema al nas najveci gubitak je ovaj pristanak na rahat patnju i dejton. Il su trebali tad ozvanicit podjelu konacno i imat kompaktnu drzqvu ili nepotpisat dejton pa kom obojci kom opanci . Al to je ovde bogohuljenje, a vidimo palestince i maksimaliziatcke ciljeve kako zavrse a bez ledja i podrske.
Last edited by sumirprimus on 30/10/2023 17:10, edited 1 time in total.
emmir1

#37387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by emmir1 »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:54
sumirprimus wrote: 30/10/2023 16:47
Sprinter jeste proputinov i proasadov propagandist na tviteru godinama, ovo mi je ne znam koji po redu profil jer su drugi gaseni zarad krsenja pravila.
Da, IDF gazi sve pred sobom kao sto i dolikuje jednoj takvoj sili.

Ovih dana se naslusasmo da je IDF tigar od papira, da nemaju sanse protiv Hamasa, da ce se ukljucit hezbolah, pa Iran, pa treci svjetski i sada dolazimo na realnost. Jebi ga, niko ne moze protiv zidova, slomili su Hitlera i onakav aparat, a ne da nece ono malo pustinjaka oko njih.

Jedino je sramotno da su sebi dozvolili ovakav genocid i ratne zlocine pri tome. Samo skola.. ne moze mali od amidze da vodi firmu ili vojsku.

Nije to bas tako da gaze.

Vidjeli smo 1 tenk, no ovdje se vidi gdje je dosao i kako.

U naselja jos nisu usli

omega369

#37388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

F&N wrote: 30/10/2023 14:41

Kada smo gledali slican klip s pocetka Agresije na Ukrainu, svi smo bili uzasusnuti da moze neko ciniti ovakva nedjelja.

Covjek u civilnom autu, okrece se da bjezi, znaci ne predstavlja nikakvu prijetnju i onaj ga monstrum rokne tenkom. Da Bog da sam svoje ruke krvave jeo.

Kakvi monstrumi. Kakve ubice. U rangu s cetnicima ako ne i gori.

I onda mi dodju ovo ovdje pisati o legitimnim vojnim metama isl... Kakvi li su to umovi zadojeni mrznjom.
Da pitas cioniste, kriva je AJ sto snima

Tekbiiir
armin071

#37389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

e moj @splinter pa zar i ti u ruse ode :lol:
gotovo ti je sad vratia se Šime sada će opet danima da nas x-ira sa “objektivnim” medijima… dosta je više te ruske propagande ovde…
sumirprimus

#37390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Moze ahmadjam pricat sta hoce, video govori vise.od hiljadu rijeci, a i bude na lajvu.
Did

#37391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Did »

Ne treba zaboraviti da je Izrael, prije svega, eksponent americke imperije, i ako oni dozvole genocid nad Palestincima, a dozvoljavaju, i trenutno, i vec preko 70 godina, onda ce se genocid i desiti, i to ne samo u Gazi nego i u cijeloj Palestini, i na vrlo slican nacina kako se desio genocid nad americkim Indijancima. Sve je samo pitanje vremena. Vjerovatno ce u ovoj akciji pripojiti i ocistiti samo sjeverni dio Gaze, a ostatak drugom prilikom. Mozda tek za 20, 50 ili 70 godina. Tako su radili do sad i sa Jerusalemon i Zapadnom Obalom. Najbolje sto Palestinci mogu uraditi je da odustanu i bjeze. Da spasavaju gole zivote i bjeze gdje bilo i to iz cijele Palestine. Mislim da imaju dovoljno simpatija da diplomatski mogu isposlovati evakuaciju iz Gaze, koliko god trenutno to izgledalo nemoguce. Jednostavno, gotovo da nemaju prijatelja koji bi im mogli dovoljno pomoci da bar imaju nade. Iran i Katar su tanki, vrlo tanki, a rezimi u Egiptu, SA i Jemenu znamo na cijoj su strani.
dr_Evil

#37392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

emmir1 wrote: 30/10/2023 17:09

Nije to bas tako da gaze.

Vidjeli smo 1 tenk, no ovdje se vidi gdje je dosao i kako.

U naselja jos nisu usli

Spoiler
Show
Realno njima je bitno da odsjeku taj dio Gaze od ostatka, a onda ce da idu polako jer je bitno sto vise ljudi pobiti, i bagerima ocistit da im se ne zna broj.
sumirprimus

#37393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

armin071 wrote: 30/10/2023 17:13 e moj @splinter pa zar i ti u ruse ode :lol:
gotovo ti je sad vratia se Šime sada će opet danima da nas x-ira sa “objektivnim” medijima… dosta je više te ruske propagande ovde…
Pa kad nasjedane na prorusku propagandu ko sivonje, sta da se radi, a i hamas vam ne pomaze jer ode kod putlera na noge da moli za pomoc. Posto hezobla i iran evidentno ne zele ponovo jednu pobjedu ko 2014te koje vec kad je bilo :zzzz:
dr_Evil

#37394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

Did wrote: 30/10/2023 17:14 Ne treba zaboraviti da je Izrael, prije svega, eksponent americke imperije, i ako oni dozvole genocid nad Palestincima, a dozvoljavaju, i trenutno, i vec preko 70 godina, onda ce se genocid i desiti, i to ne samo u Gazi nego i u cijeloj Palestini, i na vrlo slican nacina kako se desio genocid nad americkim Indijancima. Sve je samo pitanje vremena. Vjerovatno ce u ovoj akciji pripojiti i ocistiti samo sjeverni dio Gaze, a ostatak drugom prilikom. Mozda tek za 20, 50 ili 70 godina. Tako su radili do sad i sa Jerusalemon i Zapadnom Obalom. Najbolje sto Palestinci mogu uraditi je da odustanu i bjeze. Da spasavaju gole zivote i bjeze gdje bilo i to iz cijele Palestine. Mislim da imaju dovoljno simpatija da diplomatski mogu isposlovati evakuaciju iz Gaze, koliko god trenutno to izgledalo nemoguce. Jednostavno, gotovo da nemaju prijatelja koji bi im mogli dovoljno pomoci da bar imaju nade. Iran i Katar su tanki, vrlo tanki, a rezimi u Egiptu, SA i Jemenu znamo na cijoj su strani.
Mudro zboris i istinu zboris.

ALi nece, nismo ni mi, jebi ga, neko se ne zna snaci, druge opali prkos. To je ono sta ja uvijek kazem ako je ginut, medju svoj narod pa ko covjek.
omega369

#37395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omega369 »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 16:53
sumirprimus wrote: 30/10/2023 11:01
tebi je u svoj nevjerici lakse prihvatiti ruzicastu verziju da je hamas kukavicje jaje i poturen palestincima, nego da su stvarno baas takvi, jer im u statutu stoji nema mira sa izraleom, ni pod koju cijenu dok se ne oslobodi i zadnji pedalj zemlje. jebga druze. i ono sto su radli u izraelu 07.10 su se i vodili upravo svojim stauttom od osnivanja.
Tesko pitanje-poslije povlacenja izraela iz gaze i dolaska hamasa na vlast ovo sto rade zadnjih 15 godina je ludost poslije 10ak ratova i sve redom izgubili da su u nepoviljnom polozaju i opet napadnu. Sta bi ti uradio sa svojom porodicom? Ja bi gledo da pobjegenm negdje na zapad .
Da li imaju pravo na otpor? Da li im je otpor donio ista dobra? Poslije svih oviih godina? Ja vjerujem da nije . Sta da rade, nemam pojma ni ja, al ovo ne ide.
Sta tebe boli neka stvar sta je njima otpor donio?! Je li ti zivis dole? Ne zivis? Je li ti stalo do njih jedan promil? Nije! Pa ko tebe pita iz sta?! Misljenje jednog palestinca iz Gaze je vrijednije od 200 miliona takvih ko ti

Ti nastavi sa svojim poslom, guslati sa cionisticko-fasistickom propagandom i ne uzimaj vise te ljude u svoja usta

I ti rusi takvi su za vas izmislili civilizaciju
Last edited by omega369 on 30/10/2023 17:22, edited 1 time in total.
zarko.filip

#37396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zarko.filip »

dr_Evil wrote: 30/10/2023 16:58

1982 godine palestinski politicar Issam Sartawi je rekao svojim sunarodnicima da im je potrebno samo jos nekoliko "palestinskih pobjeda".I da ce na kraju svi zivjeti na ostrvu Fidzi.
Ubrzo je posle toga ubijen
armin071

#37397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by armin071 »

sumirprimus wrote: 30/10/2023 17:16
Pa kad nasjedane na prorusku propagandu ko sivonje, sta da se radi, a i hamas vam ne pomaze jer ode kod putlera na noge da moli za pomoc. Posto hezobla i iran evidentno ne zele ponovo jednu pobjedu ko 2014te koje vec kad je bilo :zzzz:
zato si ti tu x-mEne da nas prosvjetliš… bubaj sad valja nadoknaditi par dana apstinencije od silovanja forumaša sa sa x-om…
dr_Evil

#37398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dr_Evil »

zarko.filip wrote: 30/10/2023 17:21
1982 godine palestinski politicar Issam Sartawi je rekao svojim sunarodnicima da im je potrebno samo jos nekoliko "palestinskih pobjeda".I da ce na kraju svi zivjeti na ostrvu Fidzi.
Ubrzo je posle toga ubijen
Da se razumijemo, posto prvi put ti vidim nick, ne poznajemo se, cudom ja ostao duze na poslu, bit ce da si druga smjena ovog foruma.

Moj stav je da ovo sta je Hamas uradio teroristicki cin, i da su korisne budale u rukama Izraela, konacni cilj Hamasa je nestanak Palestinaca, mada evo reci ce suprim da im to ne pise u statutu.

Ali... sada pricamo o Palestincima ne Hamasau. Njima je programiran nestanak iz Palestine i nestanak Palestine.Kao sto je nama programiran nestanak za Balkana, zaostatci Osmanskog carstva koje je porazeno, a Turska postala vazalna drzava.

Da se nismo borili pobili bi nas, borili smo se pobili su nas malo manje. Do nekog sljedeceg rata kada ce opet htjeti da nas pobiju. I tako je i Palestincima.

Svako ko je rekao da nije nikom nista radio i da nece njega, u ovom ratu je zavrsio u jami.
splinter

#37399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by splinter »

armin071 wrote: 30/10/2023 17:24
zato si ti tu x-mEne da nas prosvjetliš… bubaj sad valja nadoknaditi par dana apstinencije od silovanja forumaša sa sa x-om…
Radi se o informacijama koje su objavili zvanični palestinski izvori, a prenijeli su ih masa medija i raznih profila pa tako i taj lik sa X-a.
A što se tiče propagande, u ratu svakako ne postoji objektivno izvještavanje već pro ova ili pro ona propaganda.
Tako u Ukrajini imamo proukrajinsku i prorusku propagandu, pa tako i u ovom zadnjem sukobu.
Npr izraelski izvori tvrde da su ubili 8.000 terorista Hamasa i možda pokojeg civila ili dijete. Za njih tamo nema civilnih žrtava. I onda to neko prihvati tako.
Isto i Ukrajini. Tamo je kontraofanziva ukrajinske vojske doživjela totalni krah. Ne treba ti proruska propaganda da bi se to spoznalo. Sad što mi gajimo simpatije prema Ukrajini pa smo subjektivni, to ne mijenja stvarno stanje na terenu.
auspuhc

#37400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by auspuhc »

Ja pratim tvoje objave, pa te molim da aktivno izvjestavas na temi.
Locked