Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑27/10/2023 23:10
Najduzi bla bla u istoriji ljudskog roda, a bez pokrica.
Ja da sam Iranac ja bi bio sam sebi smijesan.
Jesu li oni ikada za vrijeme svoga postojanja ispunili obecano ?
Ne pricam samo o Izraelu, jer oni nece nikada u rat sa Izraelom nego inace.
Sve nesto oni filozofiraju u svojom stejtmentima, kao nesto prijete i onda pojeo vuk magarca.
Mico Dodik Style.
Imam osjećaj da je to malo kao kod brke
Većinom najobičniji PR, prije svega za unutrašnje potrebe.
Turci su mi najsmiješniji.
Meni bi bilo smiješno da Bakir pozove na nekakav protest, a kamoli da mi predsjednik pozove na demonstracije a ja se busam u prsa da sam nekakva "sila".
Vole to oni tako. Ja mislim da je za takve narode sa takvim mentalitetom sto super taktika.
Pozove ih na demonstrcije, oni se okupe na jednom mjesto, izderu se, izbace negativnu energiju iz sebe. Odu zadovoljni i smireni kucu, misleci kako su podrzali Palestince.
I sljedecih par dana idu na posao dalje sljakati.
Kada se opet podigne pritisak u loncu, sljedece demonstracije.
Efektivna kontrola mase.
The Israel-Hamas war: No matter who loses, Iran wins
Three possible outcomes all play into Tehran’s favor.
AARON PILKINGTON
There will be only one winner in the war that has broken out between Israel and the Palestinian militant group Hamas. And it is neither Israel nor Hamas.
Postoje najmanje tri moguća ishoda rata, i svi oni igraju u korist Irana.
Prvo, žestoki odgovor Izraela mogao bi odbiti Saudijsku Arabiju i druge arapske države od izraelskih napora za normalizaciju koje podržavaju SAD.
Drugo, ako Izrael odluči da je potrebno ući dublje u Gazu kako bi iskorijenio prijetnju, to bi moglo izazvati još jedan palestinski ustanak u istočnom Jerusalemu ili na Zapadnoj obali, što bi dovelo do šireg izraelskog odgovora i veće nestabilnosti.
Konačno, Izrael bi mogao postići svoja prva dva cilja uz minimalnu količinu potrebne sile, izbjegavajući uobičajene teške taktike i smanjujući šanse za eskalaciju. Ali to je malo vjerovatno. Čak i da se to dogodilo, osnovni uzroci koji su doveli do ovog najnovijeg izbijanja nasilja, kao ni poticajna uloga koju Iran igra u tom procesu, nisu riješeni.
A kada se dogodi sljedeća runda izraelsko-palestinskog nasilja – a hoće – vjerujem da će iranski lideri ponovo sebi čestitati na dobro obavljenom poslu.
Gusar-from-Riga wrote: ↑27/10/2023 23:20
Jedna stvar je prosla nekako ispod radara.. Kad je bin Salman kralj Saudije neki dan izjavio da se trebaju stvoriti uslovi na vracanje na granice iz 1967. Skoro neki pregovori sa Izraelom a sad sad ovo , cudno od njih vazda sute. Saudi/uae kraljevi i sejkovi se vise boje svog naroda nego Izraela.
Ma je to obična floskula
1967.
Čak i da SA prizna Izrael, opet bi nastavili brabunjat priče o 67-oj iako su ih bacili u vodu.
Rekao bi ja floskula da je Iran izjavio al od njih mi nikako ne ide nesto tako. Ne znam, vidjecemo
Pa stotine je nacina kako mogu biti dio price a ne samo puki posmatraci...ne treba ti moc da se ukljucis...
Oni da žele pomoći, intervenisali bi protiv naselja koja su im bukvalno ispred nosa i gdje imaju svako pravo reagovati, a ne intervenisati negdje gdje ih se olako može optužiti i uzeti im i ono malo vlasti što imaju.
Pa to ti i govorim....pomoci se moze na razne nacine, ovako i amerika i izrael masu sa Abazom kao nekom zastavom..
A to malo vlasti sto imaju izgleda valja samo Abazu i ljudima oko njega.....
Ne maše oni sa njim, otkud ti to?
Naprotiv, potpuno je izoliran od svega.
Pokušava on nešto diplomatski, ali realno, slabo je to sve.
Pozicija Abbasa je baš slika palestinske nemoći.
splinter wrote: ↑27/10/2023 23:17
Žestoki okršaji nacista i Al-Qassam brigade na sjeveru Gaze.
Ne zna se tačan broj uništenih tenkova. Navodno više desetina je u pitanju.
Malo zvuci nerealno zar ne, ovako kada zdravim razumom razmlslis, vise desetina i satro navodno.
Neprovjeren info, da.
No međutim, svaka uništena nacistička konzerva sa spaljeno posadom unutra je blagodat za sve.
Gusar-from-Riga wrote: ↑27/10/2023 23:20
Jedna stvar je prosla nekako ispod radara.. Kad je bin Salman kralj Saudije neki dan izjavio da se trebaju stvoriti uslovi na vracanje na granice iz 1967. Skoro neki pregovori sa Izraelom a sad sad ovo , cudno od njih vazda sute. Saudi/uae kraljevi i sejkovi se vise boje svog naroda nego Izraela.
Ma je to obična floskula
1967.
Čak i da SA prizna Izrael, opet bi nastavili brabunjat priče o 67-oj iako su ih bacili u vodu.
Rekao bi ja floskula da je Iran izjavio al od njih mi nikako ne ide nesto tako. Ne znam, vidjecemo
Ma svi oni pričaju o tome.
I kada je UAE to uradio, nastavili su tu priču.
caros wrote: ↑27/10/2023 23:13
Niko jer ne postoji nijedan link na planeti na mjesto na kojem je to objavljeno.
Zanimljivo je da su skoro svi BiH-USA dijasporci na strani Izraela Šta, prisluškuje FBI šta se piše i kakva su mišljenja, strah od deportacije, šta li... ili je potpuni gubitak osjećaja, ljudskosti, "amerikanizacija" ljudi
U pitanju je stečeni komfor. I lojalnost kreditnoj historiji.
Oni da žele pomoći, intervenisali bi protiv naselja koja su im bukvalno ispred nosa i gdje imaju svako pravo reagovati, a ne intervenisati negdje gdje ih se olako može optužiti i uzeti im i ono malo vlasti što imaju.
Pa to ti i govorim....pomoci se moze na razne nacine, ovako i amerika i izrael masu sa Abazom kao nekom zastavom..
Kako bolan ne masu....pa zapadna obala ti je kao primjer da se nema nista portiv palestiinaca....ona prica "posteni " i " zavedeni "...evo vidis da mogu palestinci mirno zivjeti samo ako su dobri i bla, bla...
Pa ako si toliko nemocan onda odes..povuces se...
U Saudiji postoji vojna baza, Princ Sultan. U Siriji Ameri bez pitanja Sirije imaju vojnu bazu Al Tanf. U Jordanu Ameri koriste njihovu bazu Muvafak Salti. U Turskoj su u Indjirliku. U Iraku su u Ain al Asad.
Smijesno je pricati o tome zasto "nesta ne urade". Ne mozes nista uraditi mimo zemlje koja ima vojsku u tvojoj zemlji.
Last edited by Haris.ba on 27/10/2023 23:30, edited 1 time in total.
Kako bolan ne masu....pa zapadna obala ti je kao primjer da se nema nista portiv palestiinaca....ona prica "posteni " i " zavedeni "...evo vidis da mogu palestinci mirno zivjeti samo ako su dobri i bla, bla...
Nikada se ne koristi taj argument, pa i vrabci na grani znaju za ilegalna naselja tamo.
Koriste se Palestinci (ili kako ih vole nazvati "Izraelski Arapi") unutar samog Izraela, miješaš.
Nikada se ne koristi taj argument, pa i vrabci na grani znaju za ilegalna naselja tamo.
Koriste se Palestinci (ili kako ih vole nazvati "Izraelski Arapi") unutar samog Izraela, miješaš.
Ma kakva ilegalna naselja ???...ko zna za to, osim onih koji su duboko u temi....
I cuj ne koristi se argument...pa na ovom forumu se koristio, na ovoj yemi, a bogami i prije 7.oktobra se koristio...