Burger King BiH

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dječak sa šibicama

#551 Re: Burger King BiH

Post by dječak sa šibicama »

Meni je Burger king uvijek bio drazi od McD, ovaj drugi je klasicno smece a ruku na srce nije ni BK nesto puno bolji, ali eto tu i tamo moze se pojesti nesto.

Realno, i dobro rekose ljudi, bolju pljesku pojedes u Mrkvi. Nije fensi, ali bolja je.

Preskupo je za ono sto se nudi, nesto kao ambalaza koju placas na Ledo ribama recimo. I dalje je hamburger u Merkatoru bolji ili vise dobijes za manje novca.
Mustang1

#552 Re: Burger King BiH

Post by Mustang1 »

Probao extra long chilli cheese. Pljeska bezveze (3 dodju), porcija premala. Sarajevo ima bolje u ponudi, i pristupacnije. Samo cu reci hvala Bogu pa je Torpedo odmah pored :D
Qler

#553 Re: Burger King BiH

Post by Qler »

Meni onaj Torpedo jedan od gorih donera koje sam igdje ikad probao...
dječak sa šibicama

#554 Re: Burger King BiH

Post by dječak sa šibicama »

BK ce bar drzati kvalitet, kakav takav ali nivo.

Ove nase prcvarnice po gradu, kvalitet varira od jestivog do opasno po zdravlje.
Mustang1

#555 Re: Burger King BiH

Post by Mustang1 »

Torpedo cufte su top.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#556 Re: Burger King BiH

Post by mk ultra »

tako je, idemo svi u monetu na grah :lol:

jako bitno je prisustvo tih brandova
P.Starck

#557 Re: Burger King BiH

Post by P.Starck »

Jeo neki dan, gužva ko da je džaba jbt.
Ne bi ni jeo da drugi nisu insistirali.
McDonald's je ipak McDonald's. Burger od organizacije, kupi pa čekaj u redu da preuzmeš bez ikakvog reda (broj kao u Meku zaboravite, jer ga nema) do samih burgera ne vrijedi ni pola onoga što se plati.
Samo meso mi je puno bolje u Meku. Ovo je ko na koridi u Čevlbanovićima. Nisam bio ali zamišljam da je tako, nek oproste grildžije iz Čevljanovića. Sos takođe. U Meku je sve nekako uvijek u skladu s očekivanjima.
Meni Big Burger nije ispunio očekivanja. Dapače vjerovatno posljednji koji sam u Sarajevu pojeo.
TheRedhead

#558 Re: Burger King BiH

Post by TheRedhead »

P.Starck wrote: 26/10/2023 08:32 Jeo neki dan, gužva ko da je džaba jbt.
Ne bi ni jeo da drugi nisu insistirali.
McDonald's je ipak McDonald's. Burger od organizacije, kupi pa čekaj u redu da preuzmeš bez ikakvog reda (broj kao u Meku zaboravite, jer ga nema) do samih burgera ne vrijedi ni pola onoga što se plati.
Samo meso mi je puno bolje u Meku. Ovo je ko na koridi u Čevlbanovićima. Nisam bio ali zamišljam da je tako, nek oproste grildžije iz Čevljanovića. Sos takođe. U Meku je sve nekako uvijek u skladu s očekivanjima.
Meni Big Burger nije ispunio očekivanja. Dapače vjerovatno posljednji koji sam u Sarajevu pojeo.
I meni je McD bolji, iako je BK brzi. Iako nemaju brojeve tj rekli su da im za asd ne rade, kada ce proraditi ne znam, ali je hrana u par min bila servirana. U McD pred kraj se znalo i po 15 min cekati.
Ali u svakom slucaju nije BG los, samo sto kao i nasa hrana burek, cevapi i sl ne treba stalno jesti nego se nekad samo pocastiti, jer dzaba se varamo ali nista od toga nije zdravo.
Mustang1

#559 Re: Burger King BiH

Post by Mustang1 »

Pa nije za uvijek ali i kad se hocu pocastiti mogu se pocastiti za manje pare a najesti vise :D. Pljeskavic kod Beska je izmislila meso za BK :D
Ateista

#560 Re: Burger King BiH

Post by Ateista »

Moj utisak je isto da je Mac imao bolju organizaciju nego ovaj BK, ok jeste sad navala kako su tek otvorili ali znacili bi oni displayi da sam narucis.
Meni je recimo ukus nesto bolji u BK nego Mac, iako mi ni jedan nije nesto specijalno, ali ako poredim to dvoje prednost bih dao BK.
dr_Evil

#561 Re: Burger King BiH

Post by dr_Evil »

TheRedhead wrote: 26/10/2023 09:50
I meni je McD bolji, iako je BK brzi. Iako nemaju brojeve tj rekli su da im za asd ne rade, kada ce proraditi ne znam, ali je hrana u par min bila servirana. U McD pred kraj se znalo i po 15 min cekati.
Ali u svakom slucaju nije BG los, samo sto kao i nasa hrana burek, cevapi i sl ne treba stalno jesti nego se nekad samo pocastiti, jer dzaba se varamo ali nista od toga nije zdravo.
Ma buredzike i muckalicu mozes uvijek jesti :D
BHF_Manijak

#562 Re: Burger King BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma ja ne znam mame mi sta raja ocekuje od junk fooda... Jarane to su splacine, a ljudi se zanesu k´o da na biftek idu, pa se onda razocaraju.

Svi ti grillovi, burgeri, cevabdzinice su smece i u 5 deka. Negdje je jestivije, negdje manje, ali sva ja ta hrana u sustini da utolis glad, a nezdrava svakako.

Isto kad pocne diskusija o cevapima, a u sustini nema sta nije samljeveno unutra. Pomiris se i prihvatis da je to smece i to je to, smijesno mi je samo kad se o "kvalitetu" pocne pricati. Kakav crni kvalitet u toj vrsti hrane traziti...

Meni licno je BK nesto bolji od McD´a, cisto jer se nekako osjeti taj ukus/miris rostilja, ali generalno oba fast fooda su smece i recimo prije bih iz Sah mata uzeo hamburger nego njihove, jer su mi i McD i BK suhe pljeskavice do picke materine, isto pijesak da jedem.

Uzeo sam Sah mat za primjer je cijena tu negdje, a iskren da budem niti se mogu od jednog hamburgera iz Burge Kinga najesti niti od Sah matovog, tako da svakako moram 2-3 uzeti.
Kuvet

#563 Re: Burger King BiH

Post by Kuvet »

Bio jucer, 13 KM, whooper, kola i pomfrit. Meni je ok. Bolji od KFC i MCD.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#564 Re: Burger King BiH

Post by teskeredzic_22 »

Kuvet wrote: 27/10/2023 17:35 Bio jucer, 13 KM, whooper, kola i pomfrit. Meni je ok. Bolji od KFC i MCD.
Za 13 KM si mogao kupiti kilu sjajnih ćevapa u mesari Malak na Vojničkom i uz malo truda i dodatnih materijala , mnogo zdravije vas je moglo ručati barem troje za maksimalno 50 posto dodatnog iznosa.

Izvinjavam se na off topicu.
Naslovnica

#565 Re: Burger King BiH

Post by Naslovnica »

teskeredzic_22 wrote: 27/10/2023 17:43
Kuvet wrote: 27/10/2023 17:35 Bio jucer, 13 KM, whooper, kola i pomfrit. Meni je ok. Bolji od KFC i MCD.
Za 13 KM si mogao kupiti kilu sjajnih ćevapa u mesari Malak na Vojničkom i uz malo truda i dodatnih materijala , mnogo zdravije vas je moglo ručati barem troje za maksimalno 50 posto dodatnog iznosa.

Mogao je svašta nešto zdravije kupiti za 13KM, ali nije.
Ti uvijek jedeš zdravo, organsko i sl?!
BTW, bio sam redovan u Malaku, ali odavno sam ih prekrižio.
Ćevapi počeli strašno varirati u kvalitetu, neprepoznatljivi.
Sudžuka više loja unutra nego bilo čega, zalijepi se za nepce ne možeš ga se kutarisati.
Uglavno, Malak zdra'o.
Kuvet

#566 Re: Burger King BiH

Post by Kuvet »

Nisam htio da odem do mesare Malak. Htio sam probati Whopper. Izvini sto sam probao Whooper. Kad budem htio nesto zdravo, rado cu se sjetiti tvog posta. :D
teskeredzic_22

#567 Re: Burger King BiH

Post by teskeredzic_22 »

Naslovnica wrote: 27/10/2023 17:48

Mogao je svašta nešto zdravije kupiti za 13KM, ali nije.
Ti uvijek jedeš zdravo, organsko i sl?!
BTW, bio sam redovan u Malaku, ali odavno sam ih prekrižio.
Ćevapi počeli strašno varirati u kvalitetu, neprepoznatljivi.
Sudžuka više loja unutra nego bilo čega, zalijepi se za nepce ne možeš ga se kutarisati.
Uglavno, Malak zdra'o.
Uglavnom jeste.
Ne jedem crveno meso osim baš u rijetkim situacijama još od nove godine tako da je moja preporuka za Malak subjektivna i zastarjela.

Ali poenta nije - što manje konzumerizma a pogotovo kod velikih potrošačkih korporacija.

Svakako sam se već izvinio na off-u :thumbup:
teskeredzic_22

#568 Re: Burger King BiH

Post by teskeredzic_22 »

Kuvet wrote: 27/10/2023 17:53

Nisam htio da odem do mesare Malak. Htio sam probati Whopper. Izvini sto sam probao Whooper. Kad budem htio nesto zdravo, rado cu se sjetiti tvog posta. :D
Živ i zdrav bio :thumbup:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#569 Re: Burger King BiH

Post by laserShow »

mogao ali koji je krasni qrac necije da zaviruje u tanjir? Mogao je kupiti i 2kg svinjetine i dodati krompira i ubiti se ko krmak u nastajanju. Mogao je kupiti krompira i raznih drugih povrcnih pizdarija i napraviti sebi juhicu. Mogao, ali nije.
moimoi

#570 Re: Burger King BiH

Post by moimoi »

Junk food je osmisljen tako da te zadovolji u trenu i navuce sa pojacivacima ukusa. Nema osobe, barem meni poznate, koja u trenutku gladi nece reci hajmo na hamburger, cevape, pitu… A sa druge strane imas zdravu hranu koju treba pripremiti i kuhati (osim ako nisi od ovih furki koji jedu sve sirovo)… Da se ne Lazemo
vicious

#571 Re: Burger King BiH

Post by vicious »

Meni je Whopper isto uvijek bio ukusniji od McD, doduše nisam još uvijek ovaj kod nas probao, ali valjda je bar tu negdje sa bilo kojim BK, receptura bi trebala biti ista.
E sad, 9 KM za sam whopper mi je nekako malo previše, šta znam po meni realna cijena bi bila negdje 6-7 markica...
Btw, danas pojedoh nešto znakovitog imena "Bolest" :D iz fast fooda El Pollo, kod stud.doma na Bjelavama: u cijeli somun ide pljeskavica, pa na nju komadi pileceg fileta, pa jaje na oko :lol: i standardno paradajz, kupus, kecap-majoneza-senf... 9 KM
Malo je reći da sam se ubio, ne znam ni ja kako sam uspio savladati ga :lol:
Laplace

#572 Re: Burger King BiH

Post by Laplace »

A koliko je samo kljukuše mogao napraviti za tih 13 KM... :mrgreen:
tramvajtrojka

#573 Re: Burger King BiH

Post by tramvajtrojka »

vicious wrote: 27/10/2023 20:43
Meni je Whopper isto uvijek bio ukusniji od McD, doduše nisam još uvijek ovaj kod nas probao, ali valjda je bar tu negdje sa bilo kojim BK, receptura bi trebala biti ista.
E sad, 9 KM za sam whopper mi je nekako malo previše, šta znam po meni realna cijena bi bila negdje 6-7 markica...
Btw, danas pojedoh nešto znakovitog imena "Bolest" :D iz fast fooda El Pollo, kod stud.doma na Bjelavama: u cijeli somun ide pljeskavica, pa na nju komadi pileceg fileta, pa jaje na oko :lol: i standardno paradajz, kupus, kecap-majoneza-senf... 9 KM
Malo je reći da sam se ubio, ne znam ni ja kako sam uspio savladati ga :lol:
joj al meni nema gore kombinacije od kupusa, majoneze i kecapa i to kupus kad bace suh kao stiropor :run:
karanana

#574 Re: Burger King BiH

Post by karanana »

ne znam, ali trovaceva kombinacija kupusa i tajnog sosa mjesanog u lavoru koji je licio na mjesavinu majoneze i kecapa, je nenadjebiva bila.

jel se primjeti bojkot BK-a u SCC-u od strane arapa?
Last edited by karanana on 27/10/2023 21:45, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#575 Re: Burger King BiH

Post by konektovan »

Za 13 KM, kod beska je mogao pojesti hambas, malu peticu i kolu ili neku drugu koNbinaciju :mrgreen:

Neka BK,... :thumbup:
Locked