To što im se natalitet povećava, nema nikakve veze sa teorijom genocida. Bombardovanje zgrada sa civilima, bombardovanje bolnica sa pacijentima, jeste genocid. Bolnica ne može biti strateški cilj. Držati ih zatvorene ko kerove 50 god, nego šta nego genocid.derion wrote: ↑21/10/2023 15:26Meni je tragikomično uspoređivati ova dva konflikta, jer je onaj u Ukrajini deset puta gori i razorniji od palestinsko-izraelskog sukoba, koji traje još od 1948. godine.
Rat u Ukrajini (u ovoj formi) traje od februara 2022. i poginulo je između 400.000 i 500.000 ljudi, civila i vojnika. Znači, sve to za samo godinu i po dana.
Konflikt (jer nije uvijek u pitanju riječ o punokrvnom ratu) u Palestini i Izraelu od 1948. godine poginulo je ispod 100.000 Arapa, od kojih je najviše arapskih vojnika u svim ratovima protiv Izraela u ovih 75 godina.
I onda mnogi kažu da je Izrael genocidna tvorevina, a broj Palestinaca samo u Gazi se duplirao za dvadeset godina. Užasno se devaluira pojam genocid kada se koristi za svaki mogući zločin ili konflikt. Preporučujem svima na svim stranama da sagledaju činjenice i konflikt u cjelini, a ne samo dopustiti da im emocije i stavovi drugih ljudi kontrolišu sopstveno mišljenje. Ovo je konflikt u kojem sve strane snose odgovornost za sve što se dešava na tom dijelu Bliskog istoka još od 1948. i politički gledano nema nevine strane (znači da nacrtam, ne govorim o civilima).
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Ludzak
#33651 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Last edited by Ludzak on 21/10/2023 15:40, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#33652 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu zato palestinci davali milosevicu podrsku?Grean wrote: ↑21/10/2023 14:22Indijanac, koji ti dio nije jasan?
Kao sto rekoh moja generacija je odgojena na patnjama Palestine, da to nam je tako reci usadjeno u DNK. Nikad nisi cuo za slikovito znacenje.
I da, ne moze mi Ukrajina biti bitnija od Palestine ako nista a ono iz razloga jer ni ja nisam Ukrajincu bio bitniji nego Palestincu, pricam o narodu.
-
last mohicans
#33653 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izvinut ćeš, u Ukrajini uglavnom ginu vojnici na ogromnoj teritoriji, skoro 30 puta većoj površini sa ogromnim brojem stanovnika obje zemlje učesnice. Prema tome, logično je da više ljudi gine, uglavnom vojnika. Zaboravljaš podatak da je djece u u Gazi poginulo više za deset dana nego u Ukrajini za godinu i po. Kakav je argument da se broj Palestinaca duplirao, treba ih više ubijati? Ne razumijem? Naravno da je bojazan Izreala veća, jer se njihov natalitet i natalitet jadnih Palestinaca ne može porediti. Otuda i svako malo rat, da se to genocidom trijebi, ubija i smanjuje.derion wrote: ↑21/10/2023 15:26Meni je tragikomično uspoređivati ova dva konflikta, jer je onaj u Ukrajini deset puta gori i razorniji od palestinsko-izraelskog sukoba, koji traje još od 1948. godine.
Rat u Ukrajini (u ovoj formi) traje od februara 2022. i poginulo je između 400.000 i 500.000 ljudi, civila i vojnika. Znači, sve to za samo godinu i po dana.
Konflikt (jer nije uvijek u pitanju riječ o punokrvnom ratu) u Palestini i Izraelu od 1948. godine poginulo je ispod 100.000 Arapa, od kojih je najviše arapskih vojnika u svim ratovima protiv Izraela u ovih 75 godina.
I onda mnogi kažu da je Izrael genocidna tvorevina, a broj Palestinaca samo u Gazi se duplirao za dvadeset godina. Užasno se devaluira pojam genocid kada se koristi za svaki mogući zločin ili konflikt. Preporučujem svima na svim stranama da sagledaju činjenice i konflikt u cjelini, a ne samo dopustiti da im emocije i stavovi drugih ljudi kontrolišu sopstveno mišljenje. Ovo je konflikt u kojem sve strane snose odgovornost za sve što se dešava na tom dijelu Bliskog istoka još od 1948. i politički gledano nema nevine strane (znači da nacrtam, ne govorim o civilima).
- Capajebo
#33654 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Samo sto zaboravljas da je HVO zabio noz u ledja ARBiH, a ne obratno. Da je HVO cinio puno, puno vece zlocine nad Bosnjacima, nego ARBiH nad Hrvatima. Da Hrvat u BiH ima veca prava nego Bosnjak u BiH itd itd.Truba wrote: ↑21/10/2023 14:53 Zamislite hrvate u bih od 1992 da im je hvo izgubio bas svaki rat...politicki predstavnici nisu htjeli potpisati nijedan mirovni sporazum trazeci maksimalno banovinu
Odrekao ih se i tudjman 1993 i zabranio dolazak izbjeglica a mesic zatvorio 100% granice 2005
Sad su svi stijesnjeni malo oko orasja i dole oķo ljubuskog i gruda nemaju slobodu kretanja niti granice i sanjaju o ponudjenom teritoriju 1992.
Sada povremeno rakrtiraju tuzlu mostar brcko i upadaju
Redovito ih namlate
Dalje necu usporedjivati...al to je to otprilike
Bolji primjer bi bio obratno
- jeza u ledja
#33655 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bravo.JohnnyS wrote: ↑21/10/2023 15:34Pa dobro, čovjek je odrastao uz te vijesti i ne samo on nego mnogi ovdje, logično da nešto što te prati cijeli život da te više zanima bez obzira ima li nešto negdje važnije i još gore.
Koliko god to užasno zvučalo, u Ruandi bi za sat bilo pobijeno više ljudi nego za tjedan dana u pojasu Gaze pa se još s Ruandom zajebavalo u Ničijoj zemlji.
Ne može se na svu patnju na svijetu misliti jer bi mozak eksplodirao, ja samo ne pristajem na emocionalne ucjene da sam loš čovjek jer ovdje ne jebem majke drugima zbog ravnanja Gaze. Po tome nema dobrog čovjeka na kugli zemaljskoj jer patnje ima ko u priči, a nitko ne jebe majke zbog svake od njih.
- HarTar
#33656 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Šta kažu vatreni navijači fašističke aparthejd države izrahell? Da su civiliziran i napredan narod!?
https://fb.watch/nPA0JTGj_T/?mibextid=rOHFeQ
https://fb.watch/nPA0JTGj_T/?mibextid=rOHFeQ
- Grean
#33657 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vodje PLO-a, ne narod, vodje koje su se ponasale kao sto neki ovdje savjetuju da mi treba da zasnivamo svoje stavove na bazi cistog interesa a da zanemarimo pravo i pravdu.Bodkin wrote: ↑21/10/2023 15:37Jesu zato palestinci davali milosevicu podrsku?Grean wrote: ↑21/10/2023 14:22
Indijanac, koji ti dio nije jasan?
Kao sto rekoh moja generacija je odgojena na patnjama Palestine, da to nam je tako reci usadjeno u DNK. Nikad nisi cuo za slikovito znacenje.
I da, ne moze mi Ukrajina biti bitnija od Palestine ako nista a ono iz razloga jer ni ja nisam Ukrajincu bio bitniji nego Palestincu, pricam o narodu.
Srecom mi smo se izdigli iznad toga sto govori i to da se svaki lider partije za koje uglavnom glasaju Bosnjaci jasno izjasnio da suosjecaju sa Palestinom na ovaj ili onaj nacin, svi sem Nase stranke koliko ja znam.
To je pokazatelj kako misli 90% onih koje predstavljaju.
- Capajebo
#33658 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma i to je cisto jer znaju da bi im ljudi je*ali mater da nesto drugo urade. Najradije bi svi oni uz Izrael.Grean wrote: ↑21/10/2023 15:51Vodje PLO-a, ne narod, vodje koje su se ponasale kao sto neki ovdje savjetuju da mi treba da zasnivamo svoje stavove na bazi cistog interesa a da zanemarimo pravo i pravdu.
Srecom mi smo se izdigli iznad toga sto govori i to da se svaki lider partije za koje uglavnom glasaju Bosnjaci jasno izjasnio da suosjecaju sa Palestinom na ovaj ili onaj nacin, svi sem Nase stranke koliko ja znam.
To je pokazatelj kako misli 90% onih koje predstavljaju.
- HarTar
#33659 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma daaaa. Zato su svi narodi pod islamskom okupacijom opstali, a indijanci svedeni na statističku grešku, muslimani Španije nestali, Salahuddin oslobodio Jerusalem i sve poštedio, a kada su ga zauzeli kršćani ni mačka nije prživjela. Da Bog da svi vj koji ovo podržavate doživjeli sudbinu Palestinaca.
-
Bodkin
#33660 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Odlicno zapazanjeJohnnyS wrote: ↑21/10/2023 14:34 Evo vidimo, nema smisla pozivati druge Arape zbog stradanja Palestinaca kad vidimo da su nekom iz Bosne i Hercegovine bliže patnje nekog Arapina u Palestini nego Slavena u Ukrajini. Dakle, pozivati na neko narodno suosjećanje nema smisla. Jedino eventualno vjersko...
- AliceInChains
#33661 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vadiš malo iz historijskog konteksta, koja gle čuda ne počinje kao kod naših zapadnih komšija odjednom od 91-e.Bodkin wrote: ↑21/10/2023 15:37Jesu zato palestinci davali milosevicu podrsku?Grean wrote: ↑21/10/2023 14:22
Indijanac, koji ti dio nije jasan?
Jugoslavija je bila pokretač i suosnivač saveza nesvsrstanih i kao takva uživala iznimno veliku reputaciju a i simpatije u arapskom svijetu, ali ne isključivo.
Milosevic je do zadnjeg “branio” Jugoslaviju, sto su srpski zvanicnici i diplomati po svijetu i propagirali, u kojoj formi god, nazalost. To sto se dešavalo kod nas lokalno za njih je sve podređeno i uglavnom posljedica američke politike, u globalnom smislu.
Last edited by AliceInChains on 21/10/2023 16:04, edited 1 time in total.
- skupljac_zeljeza
#33662 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A šta sam ja rekao ako si uopšte pročitao? Da to njemu nije 'pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje' pa neka onda devera. Ukrajinci nisu osvjetlali obraz i čast u vrijeme rata u Bosni pa me ne bi čudilo da bi slično ponovili iz nekih svojih interesa što su i sada pokazali u slučaju Palestine.geoxx wrote: ↑21/10/2023 13:32Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 13:14
Poslije nekih izjava Zelenskog o Palestini za kojeg sam bio navijački raspoložen jer brani svoj dom, svoju zemlju, gurnuo me je od sebe jer njemu to nije pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje. Zapitao sam se kakavu bi izjavu dao da ponovo pukne u Bosni i kome bi dao podršku.
I koga da jebeni Zelenski podrzi?
Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju.![]()
Cuj kome bi ovdje dao podrsku. Pa u ovim okolnostima podrzao bi iza koga bi stao zapad. Kao sto bi Palestinci podrzali onog iza koga ne stoji zapad.
Sto Palestinci ne razumiju ukrajinsku muku pa ne podrze Ukrajinu?![]()
-
emmir1
#33663 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
General War wrote: ↑21/10/2023 15:34Bas sve drzi?
Ima li gdje da ko kaze Hamasu ili ovim ostalim da prestanu rokat raketama po izraelu iz njihovih basti? Eto da ne traze da se puste otete civile i da kazu hamasu da nije zdravo upadati u izrael i poubijati sve sto mogu, licemjeru?
Ti si stvarno ili neuk ili glup ili zlonamjeran.
Drzim da je sve troje pomalo.
Najbolje da se sam educiras kada je nastao Hamas i kada su krenuli da daju otpor.
Teror Izraela traje mnogo vise decenija nego sto Hamas postoji.
Hamas je nastao kao otpor zlocinu i genocidu, otpor prema stalnim ubistvima palestinaca.
Da ne sjede i gledaju kako ih stalno ubijaju.
Ali nebitno zaista.
Dovoljno je pogledati videa pobijene djece, masakrirane djece.
Otac koji nosi djete u kesi, djelove djeteta.
Brata koji tesko izranjavan ustaje da poljubi mrtvu sestru.
Ko moze poslije svega toga reci nesto pozitivno za Izrael?
Samo tesko retardirana i mentalno zakinuta osoba.
Druga opcija je da se radi o osobi punoj bijesa i mrznje, pa se raduje svakom mrtvom djetetu, sto je vjerujem kod tebe slucaj.
Ne moras odgovarat na post jer ionako cu te blokirat
-
Bodkin
#33664 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sefe pricao o vremenu prije 1000 godina. Danas u tom islamskom svijetu imas skoro pa robove dok je isil drzao pravo roblje za seksualno iskoristavanjeHarTar wrote: ↑21/10/2023 16:00Ma daaaa. Zato su svi narodi pod islamskom okupacijom opstali, a indijanci svedeni na statističku grešku, muslimani Španije nestali, Salahuddin oslobodio Jerusalem i sve poštedio, a kada su ga zauzeli kršćani ni mačka nije prživjela. Da Bog da svi vj koji ovo podržavate doživjeli sudbinu Palestinaca.
O cemu pricas zivota ti
-
Jordan1961
#33665 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Par stvari ovdje. Iza izraelskog vojnika su zaboravili nacrtati: tenkove, transportere, artiljeriju, avione, americke nosace aviona, helikoptere, dronove, ratne brodove, raketne lansere, nuklearno oruzje. Eto ga jadan stoji sam, sa M48. I ni jedan projektil da leti na Gazu. Daleko bilo. Samo iz Gaze na Izrael. Od cega je sravnjena sa zemljom.... vile znaju.swanfilter wrote: ↑21/10/2023 15:11Jeste, ovo je mantra u koju nas zele uvjeriti svih ovih decenija. Zato su mic po mic uzmali zemlju. Isto pod plastom ugrozenosti ...
Izrael od 1948. vrsi inkrementalni genocid nad palestincima, sadisticki se izivljavajuci na okupiranim teritorijama. Tim ljudima bi bilo lakse da im se skrate muke. Odatle i ovakve reakcije.
-
TheMule
#33666 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Prestanite s tim glupostima. Podrzavali su nas, bar obicni narod, ne znam sta je bio oficijalni stav Arafata, a nije ni vaznoAliceInChains wrote: ↑21/10/2023 16:02Vadiš malo iz historijskog konteksta, koja gle čuda ne počinje kao kod naših zapadnih komšija odjednom od 91-e.![]()
Jugoslavija je bila pokretač i suosnivač saveza nesvsrstanih i kao takva uživala iznimno veliku reputaciju a i simpatije u arapskom svijetu, ali ne isključivo.
Milosevic je do zadnjeg “branio” Jugoslaviju, sto su srpski zvanicnici i diplomati po svijetu i propagirali, u kojoj formi god, nazalost. To sto se dešavalo kod nas lokalno za njih je sve podređeno i uglavnom posljedica američke politike, u globalnom smislu.
-
Bodkin
#33667 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Znaci odgovor je nisu znali?AliceInChains wrote: ↑21/10/2023 16:02Vadiš malo iz historijskog konteksta, koja gle čuda ne počinje kao kod naših zapadnih komšija odjednom od 91-e.![]()
Meni je smijesno koliko su ljudi licemjeri, to je sve. Sad da navedes 5 raznih konfliktnih situacija, ljudi bi igrali ping pong sa svojim “uvjerenjima”
-
Jordan1961
#33668 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ti djeneralu nasao obasnjavati? Kod takvog mentalnog sklopa, ne postoji drugi nacin razmisljanja.emmir1 wrote: ↑21/10/2023 16:03General War wrote: ↑21/10/2023 15:34
Bas sve drzi?
Ima li gdje da ko kaze Hamasu ili ovim ostalim da prestanu rokat raketama po izraelu iz njihovih basti? Eto da ne traze da se puste otete civile i da kazu hamasu da nije zdravo upadati u izrael i poubijati sve sto mogu, licemjeru?
Ti si stvarno ili neuk ili glup ili zlonamjeran.
Drzim da je sve troje pomalo.
Najbolje da se sam educiras kada je nastao Hamas i kada su krenuli da daju otpor.
Teror Izraela traje mnogo vise decenija nego sto Hamas postoji.
Hamas je nastao kao otpor zlocinu i genocidu, otpor prema stalnim ubistvima palestinaca.
Da ne sjede i gledaju kako ih stalno ubijaju.
Ali nebitno zaista.
Dovoljno je pogledati videa pobijene djece, masakrirane djece.
Otac koji nosi djete u kesi, djelove djeteta.
Brata koji tesko izranjavan ustaje da poljubi mrtvu sestru.
Ko moze poslije svega toga reci nesto pozitivno za Izrael?
Samo tesko retardirana i mentalno zakinuta osoba.
Druga opcija je da se radi o osobi punoj bijesa i mrznje, pa se raduje svakom mrtvom djetetu, sto je vjerujem kod tebe slucaj.
Ne moras odgovarat na post jer ionako cu te blokirat
- skupljac_zeljeza
- HarTar
#33670 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Najviše robova robuje zapadu, od djece po rudnicima Afrike do tekstilnih tvornica po Bangladešu i Indiji. ISIL je teroristička organizacija i ne izjednačuj ih sa Palestincima. A sad ciao, nisam ja besposlen kao vi.Bodkin wrote: ↑21/10/2023 16:04Sefe pricao o vremenu prije 1000 godina. Danas u tom islamskom svijetu imas skoro pa robove dok je isil drzao pravo roblje za seksualno iskoristavanjeHarTar wrote: ↑21/10/2023 16:00
Ma daaaa. Zato su svi narodi pod islamskom okupacijom opstali, a indijanci svedeni na statističku grešku, muslimani Španije nestali, Salahuddin oslobodio Jerusalem i sve poštedio, a kada su ga zauzeli kršćani ni mačka nije prživjela. Da Bog da svi vj koji ovo podržavate doživjeli sudbinu Palestinaca.
O cemu pricas zivota ti
-
toska
#33671 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako je koncert za Palestinu 1982. izveo 30 tisuća mladih Jugoslavena na ulice
https://www.index.hr/magazin/clanak/kak ... 02427.aspx
Provodeći brutalnu agresiju, Izraelci se koriste fašističkim metodama, u povijesti dobro poznatim. Kao da su zaboravili sve strahote Drugog svjetskog rata, u kojem je židovski narod pretrpio ogromne žrtve.
ko nije imao koncerte imao je tv i dnevnike.
https://www.index.hr/magazin/clanak/kak ... 02427.aspx
Provodeći brutalnu agresiju, Izraelci se koriste fašističkim metodama, u povijesti dobro poznatim. Kao da su zaboravili sve strahote Drugog svjetskog rata, u kojem je židovski narod pretrpio ogromne žrtve.
ko nije imao koncerte imao je tv i dnevnike.
Last edited by toska on 21/10/2023 16:17, edited 1 time in total.
-
Piaty
#33672 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nema toga.JohnnyS wrote: ↑21/10/2023 14:34 Evo vidimo, nema smisla pozivati druge Arape zbog stradanja Palestinaca kad vidimo da su nekom iz Bosne i Hercegovine bliže patnje nekog Arapina u Palestini nego Slavena u Ukrajini. Dakle, pozivati na neko narodno suosjećanje nema smisla. Jedino eventualno vjersko...
Bosancima/Bošnjacima ne trebaju biti primarno bliski Ukrajinci i njihovo stradanje zbog toga jer su genetski slični sa Ukrajincima ili da se suosjećaju sa Palestincima jer su vjerski slični sa njima.
Svaki čovjek, pa i taj Bosanac, treba suosjećati sa bilo kim kome se nanosi nepravda. Naravno da ne treba zanemariti ni suosjećanje na osnovu zajedničkog porijekla ili religije. Sve je to ljudski. Ali velim opet, primarno je suosjećati se zbog humanizma i općih vrijednosti.
Ako to nije tako, šta ti sutra onda očekuješ za sebe i svoje dijete?
Očekuješ Božiju milost?
Sloboda svim narodima svijeta!
- AliceInChains
#33673 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Spinuj dalje i doći ćeš do zaključka da se o u odnosu prema sopstvenoj djeci sve vrti oko interesamoimoi wrote: ↑21/10/2023 12:47Pravo da ti kazem, ne znam kako ce svijet izgledati za 5 god. a kamo li vise.AliceInChains wrote: ↑21/10/2023 12:20
Sve to stoji. Nego šta ti misliš, kako misli Izrael dugorocno živiti i koegzistirati sa Arapima u budućnosti, sa taktikom glavu kroz zid, i ako sutra uspiju izbrisati Palestince sa lica zemlje i uspostaviti homogenu državu na cijeloj Palestinskoj teritoriji? Kako misle uspostaviti trajni mir, dok istovremeno smatraju Arape nizom rasom? I dali će im ta teritorija u konačnici biti dovoljna? Desne struje kod njih polažu historijsko pravo nad teritorijima koje danas pripadaju okolnim državama, a gdje ih danas ni nema, kao npr. na poluostrvo Sinai. Treba li tako npr. Velikosrbima, Velikohrvatima, Velikoalbancima i Velikomađarima popustiti?
Osim toga, međunarodne okolnosti se mogu i promjeniti, i to ne bas garantovano u korist Velikomangupa
Jedno sam naucila za ovog svog zivota a to je da ne postoje dobri i losi… svi gledaju iskljucivo samo svoju korist. Moc tj lova je sve, ali samo onda kada se znanjem postigne… jer ce uvijek biti pametnijih koji ce preveslati glupe… uzeti im sve.
Potičem iz partizanske familije, koja mi je rado prepričavala kako su se zajedno sa komsijama borili protiv zla i međusobno pomagali, ma koja god strana fašistička karavana je tada prolazila kroz njihovo naselje. Ali i iz ličnog iskustva.
Iz tog razloga sam vrlo ponosan, autentični Bosanac i uglavnom sretan sto ne potičem iz etnički monolitne države
Ja vjerujem u dobro u ljudima, inače bi se odlučio protiv djece.
Naravno, kapitalizam i nacionalizam funkcioniraju odlično u koheziji. Jedno bez drugog nemoze, i obrnuto. A u današnji vakt bas fali malo socijalističke ideologije…
-
geoxx
#33674 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kakvo licno pitanje?skupljac_zeljeza wrote: ↑21/10/2023 16:02A šta sam ja rekao ako si uopšte pročitao? Da to njemu nije 'pitanje pravičnosti nego samo lično pitanje' pa neka onda devera. Ukrajinci nisu osvjetlali obraz i čast u vrijeme rata u Bosni pa me ne bi čudilo da bi slično ponovili iz nekih svojih interesa što su i sada pokazali u slučaju Palestine.geoxx wrote: ↑21/10/2023 13:32
Kakvi vi gluposti valjate. Imas Palestince koji podrzavaju Ruse, a iza Palestinaca stoje Iranci koji naoruzavaju Ruse. A iza Izraela stoje Amerikanci kojima Ukrajinci zivot duguju.
I koga da jebeni Zelenski podrzi?
Haj da si kritikovao prosjecnog Ukrajinca, ali ne razumjeti sluzbenu ukrajinsku politiku u ovom sukobu moze samo idiot. Nerealno sta ljudi covjeku zamjeraju.![]()
Cuj kome bi ovdje dao podrsku. Pa u ovim okolnostima podrzao bi iza koga bi stao zapad. Kao sto bi Palestinci podrzali onog iza koga ne stoji zapad.
Sto Palestinci ne razumiju ukrajinsku muku pa ne podrze Ukrajinu?![]()
Covjeku drzava visi o koncu i on treba pravdu ganjati u nekom kutu svijeta koju bog dragi ne bi mogao izganjati.
Ne spasava mu drzavu pravda nego oruzje i meci.
- AliceInChains
#33675 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jesu znali, ali im glavni krivac za naše patnje nije bio Milosevic, jer Milosevic nije bio za rasturanje Jugoslavije, kontaš? A da je Juga ostala cijela, do naše patnje ne bi ni došlo. To u globalnom smislu. To sto drugi tamo daleko ne znaju, da je dzubre među glavnim krivcima, sto se Juga raspala, im nemozes uzeti za zlo ili shvatiti kao nepoštivanje prema Bosni. Nebi ni skontali da je onomad postojao Smartphone.Bodkin wrote: ↑21/10/2023 16:06Znaci odgovor je nisu znali?AliceInChains wrote: ↑21/10/2023 16:02
Vadiš malo iz historijskog konteksta, koja gle čuda ne počinje kao kod naših zapadnih komšija odjednom od 91-e.![]()
Milosevic je do zadnjeg “branio” Jugoslaviju, sto su srpski zvanicnici i diplomati po svijetu i propagirali, u kojoj formi god, nazalost. To sto se dešavalo kod nas lokalno za njih je sve podređeno i uglavnom posljedica američke politike, u globalnom smislu.![]()
Meni je smijesno koliko su ljudi licemjeri, to je sve. Sad da navedes 5 raznih konfliktnih situacija, ljudi bi igrali ping pong sa svojim “uvjerenjima”
Last edited by AliceInChains on 21/10/2023 16:25, edited 1 time in total.