Malo nam fali.Da se rijesimo saveza,strucnog staba i Zenice
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
- Edin H.
#32527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sve mi se više čini da je Vaha jedina osoba koja bi imala hrabrosti da se suoči sa problemom, a to je smanjiti minutažu Džeki i Pjaniću, probati drugog golmana umjesto Šehe, analizirati dostupne informacije i učinak ostalih igrača i napraviti neophodne promijene praćenjem igre potencijalnih reprezentativaca i igrača sa klupe u klubovima. Bez navedenog bez obzira kao što reče Lucky da ćemo se pojačati sa eventualno tri igrača za baraž nema realnih šansi za prolaz.
-
Crvena Tifoza
#32528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako stvari trenutno stoje znaci ostaje Milosevic na klupi.
Ovi iz saveza ce mu usvojiti "izvjestaj".
Smijesno je kako nema medijske hajke kao protiv Kodre.
Bolje nismo ni zasluzili.
Ovi iz saveza ce mu usvojiti "izvjestaj".
Smijesno je kako nema medijske hajke kao protiv Kodre.
Bolje nismo ni zasluzili.
- tramvajtrojka
#32529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nece propali trener da nas vodi zbog političkih okolnosti a ganjali ga sa piatoljima po africkim vukojebinamaEdin H. wrote: ↑19/10/2023 14:40 Sve mi se više čini da je Vaha jedina osoba koja bi imala hrabrosti da se suoči sa problemom, a to je smanjiti minutažu Džeki i Pjaniću, probati drugog golmana umjesto Šehe, analizirati dostupne informacije i učinak ostalih igrača i napraviti neophodne promijene praćenjem igre potencijalnih reprezentativaca i igrača sa klupe u klubovima. Bez navedenog bez obzira kao što reče Lucky da ćemo se pojačati sa eventualno tri igrača za baraž nema realnih šansi za prolaz.
ovog kera ne bih nikada vise pozvao ni na sta
- n+1
#32530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Politički nemoguće, a specijalizirao se za vođenje reprezentacija država koje su permanentno na rubu građanskog rata.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#32532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ljudi, prevelik je Vaha i njegov ugled za kaljugu fudbalskog saveza koja nam je sistematskim uništavanjem svega što se stiče teškim i predanim radom , trudom i treninzima , odnosno bilo kakve inovacije ili investicije u ljude , projekte ili infrastrukturu , bez ikakve zaštite domaćeg fudbala , ligu sveo na najgoru u Evropi (ako ne računamo amaterske lige fildžan državica) a reprezentaciju dotle da nam je Portugal mogao utrpati gol svakih 5 minuta u toku 90 minuta kod kuće pred punim stadionom.
Ni država nažalost nije ništa bolja , možemo mi biti ponositi , otrestiti , ovakvi ili onakvi ali mi gotovo niti po jednom pitanju ne stvaramo boljitak , ono što naša pamet stvori , nedovoljno je usmjereno da bi cijelo društvo imalo ikakvu korist.
Sve te države na rubu rata su realno imale lakši kvalifikacioni potencijal za plasman i to ne zaboravite , svaka od njih je povremeno imala veličanstveno fudbalsko ime , megazvijezdu osim Japana i sve te države su investirale na sve načine u vlastite reprezentacije.
Ovo kod nas je još uvijek 1997 , samo su se promijenili hotelski inventari , niko više ne čita i ne kupuje Dnevni Avaz i svi koriste internet i mobitele , ali suština je ista , potpuno ista , naša fudbalska kao i državna , državnotvorna filozofija se 30 godina ne mijenja shvatite to.
Vaha bi me silno razočarao da je uzeo repku , ne zato što ne volim svoju zemlju nego zato što niko ko u tom savezu tamo sjedi do danas , to NIJE ZASLUŽIO , neka im se p.... po faci. Ponadala se bagra u savezu da će ih čupati kao što je naivni Duško Bajević prokockao obraz.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da je vodio Svicarsku, Belgiju i Kanadu pa haj.teskeredzic_22 wrote: ↑19/10/2023 19:31Ljudi, prevelik je Vaha i njegov ugled za kaljugu fudbalskog saveza koja nam je sistematskim uništavanjem svega što se stiče teškim i predanim radom , trudom i treninzima , odnosno bilo kakve inovacije ili investicije u ljude , projekte ili infrastrukturu , bez ikakve zaštite domaćeg fudbala , ligu sveo na najgoru u Evropi (ako ne računamo amaterske lige fildžan državica) a reprezentaciju dotle da nam je Portugal mogao utrpati gol svakih 5 minuta u toku 90 minuta kod kuće pred punim stadionom.
Ni država nažalost nije ništa bolja , možemo mi biti ponositi , otrestiti , ovakvi ili onakvi ali mi gotovo niti po jednom pitanju ne stvaramo boljitak , ono što naša pamet stvori , nedovoljno je usmjereno da bi cijelo društvo imalo ikakvu korist.
Sve te države na rubu rata su realno imale lakši kvalifikacioni potencijal za plasman i to ne zaboravite , svaka od njih je povremeno imala veličanstveno fudbalsko ime , megazvijezdu osim Japana i sve te države su investirale na sve načine u vlastite reprezentacije.
Ovo kod nas je još uvijek 1997 , samo su se promijenili hotelski inventari , niko više ne čita i ne kupuje Dnevni Avaz i svi koriste internet i mobitele , ali suština je ista , potpuno ista , naša fudbalska kao i državna , državnotvorna filozofija se 30 godina ne mijenja shvatite to.
Vaha bi me silno razočarao da je uzeo repku , ne zato što ne volim svoju zemlju nego zato što niko ko u tom savezu tamo sjedi do danas , to NIJE ZASLUŽIO , neka im se p.... po faci. Ponadala se bagra u savezu da će ih čupati kao što je naivni Duško Bajević prokockao obraz.
Frajer vodi arapske diktature i africke karanana drzave.
- luckylaka
#32534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Boli Vahu qrac ko je u savezu i oko saveza.Ono sto on trazi a mi nemamo su pare.Za njega je mizerija raditi za 20-30.000 mjesecno.Ponudi mu 200-300.000 pa da vidis hoce li razmisljti.
-
frngla
#32535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Koliko mi je Vahid odvratan, neopisivo
- jazzer
#32536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovaj put nisu bile problem pare, nisu bili problem ni pomoćnici (ono Bošnjak, srbin, hrvat, bila, bila...Vahina šuplja) jer je mogao dovesti svoje. Provjeren info.
Jednostavno neće.
A Kodro je kolateralna šteta Vicine kafe s Vahom.
Frajer je supak i tačka
- luckylaka
#32537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma mene niko ne moze ubijediti da smo mi sa ovim igracima losiji id Srbine,Hrvatske,Slovenije ,Albanije o Finskoj,Islandu i ovim puno manjim da ne govorim.Jebo savez ne uticu oni na igru i taktiku cak ni na izbor vecine igraca.Ovdje jedan mudonja moze iz korijena sve promijeniti.Ko je taj,treba ga naci a ima ih
- Edin H.
#32538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Za Savez se slažem osim što nisu trebali ukinuti pravilo dva mlada igrača u premijerligaškim timovima, jer se mladim igračima treba pružiti šansa da se razvijaju u jačoj konkurenciji.
Može samo osobe snažnog karaktera, a to nije lako, jer treba napraviti promijene koje napisah gore, a to znači sukobiti se sa “zaslužnim igračima” koji već godinama vedre i oblače i imaju osigurano mjesto, uz dodatni pritisak navijača ako u početku ne budu očekivani rezultati. Uz to ne odgovarati na pozive menadžera. Nešto poput onoga što je napravio Vaha u Maroku. Ukoliko bi se plasirali to takođe znači ograničiti minutažu “zaslužnima”, zamisli tek onda medijskog rata.
Može samo osobe snažnog karaktera, a to nije lako, jer treba napraviti promijene koje napisah gore, a to znači sukobiti se sa “zaslužnim igračima” koji već godinama vedre i oblače i imaju osigurano mjesto, uz dodatni pritisak navijača ako u početku ne budu očekivani rezultati. Uz to ne odgovarati na pozive menadžera. Nešto poput onoga što je napravio Vaha u Maroku. Ukoliko bi se plasirali to takođe znači ograničiti minutažu “zaslužnima”, zamisli tek onda medijskog rata.
- luckylaka
#32539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma kakvo ogranicavanje minutaze zasluzenima.Treba ih natjerati da oru 90 minuta kako to rade Ronaldo,Messi,Modric...Ako profesionalac ne moze odigrati 90 minuta na nivou pisaj ga.Edin H. wrote: ↑19/10/2023 21:28 Za Savez se slažem osim što nisu trebali ukinuti pravilo dva mlada igrača u premijerligaškim timovima, jer se mladim igračima treba pružiti šansa da se razvijaju u jačoj konkurenciji.
- Edin H.
#32540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
luckylaka wrote: ↑19/10/2023 21:37Ma kakvo ogranicavanje minutaze zasluzenima.Treba ih natjerati da oru 90 minuta kako to rade Ronaldo,Messi,Modric...Ako profesionalac ne moze odigrati 90 minuta na nivou pisaj ga.Edin H. wrote: ↑19/10/2023 21:28 Za Savez se slažem osim što nisu trebali ukinuti pravilo dva mlada igrača u premijerligaškim timovima, jer se mladim igračima treba pružiti šansa da se razvijaju u jačoj konkurenciji.
Modrić je dobro grohnuo, zato su i počeli gubiti utakmice, Ronaldo najgori u Portugalu, tek će se vidjeti kada nagaze na ozbiljnu reprezentaciju, napenalili ga iz Uniteda i ozbiljnog fudbala, za Mesija ne znam, ali nije ni on bio blizu najbolje forme na Svjetskom prvenstvu, tragikomično proglašen najboljim igračem.
Zaboravilo se kako je reprezentacija proigrala pod Peterom kada je Pjanić pisao recepte za restoran, te bio odsutan, a Džeko bodrio pored out linije. Šeha je već neko vrije jedna od slabijih karika, treba probati Vasilja ili dovesti onog bivšeg pitara Vladana što nema mjesta u Srbiji. Godine su neumoljive.
- Laplace
#32541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jedno vrijeme sam živio sa Albancima a i vidio sam kako igraju. Oni ne respektuju nikoga, ni u gostima a pogotovu ne kući. Nema šanse da bi bili ovako uzdržani i prepadnuti protiv Portugapa pa sve da igra tri Ronalda.luckylaka wrote: ↑19/10/2023 20:49 Ma mene niko ne moze ubijediti da smo mi sa ovim igracima losiji id Srbine,Hrvatske,Slovenije ,Albanije o Finskoj,Islandu i ovim puno manjim da ne govorim.Jebo savez ne uticu oni na igru i taktiku cak ni na izbor vecine igraca.Ovdje jedan mudonja moze iz korijena sve promijeniti.Ko je taj,treba ga naci a ima ih
-
sukis
#32542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nismo bolji od Srbije i Slovenije nema sanse, Hrvati su mnogo pali pa smo mozda tu negdje. Mislim da smo bolji od Crne Gore, Makedonije, za Albaniju ne znam nisam nesto pratio, ali vidim da su kvalifikacije odlicno odigrali. To je sto se tice ex yu, sto se tice ovih mogucih protivnika u barazu, mislim da posjedujemo veci kvalitet i od Finske i Islanda, ja se iskreno nadam da ce to Savo posloziti kako treba do baraza i da baraz prolazimo!luckylaka wrote: ↑19/10/2023 20:49 Ma mene niko ne moze ubijediti da smo mi sa ovim igracima losiji id Srbine,Hrvatske,Slovenije ,Albanije o Finskoj,Islandu i ovim puno manjim da ne govorim.Jebo savez ne uticu oni na igru i taktiku cak ni na izbor vecine igraca.Ovdje jedan mudonja moze iz korijena sve promijeniti.Ko je taj,treba ga naci a ima ih
- drug_profi
#32543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E čuj Hrvatska tu negdje...
- Romanista 101%
#32544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi smo trenutno najgori na Balkanu, cak i gori i od Bugara.
-
Plunkett
#32545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi ne mozemo reci da igramo isti sport kao Hrvatska, a ne porediti se sa njima.
Svasta.
Prica na nivou pjanic bolji od modrica.
Svasta.
Prica na nivou pjanic bolji od modrica.
- spree
#32546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
e cuj s hrvatima tu negdje. realno smo najslabiji u regionu. bih 0:2 lux. malo podsjecanje
-
ja71
- Logovan
-
Plunkett
#32549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad je Pjanic bio na vrhunskom nivou u Romi, a Modric bio najbolji igrac Tottenhama i presao u Real.
- spree
#32550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nikad ni njih dvojica nisu bili blizu realno.