Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑17/10/2023 14:10
Idu All season i po snijegu bez problema, osim ako nećeš da se vereš na Hrid dok je mećava,
Sa Bjelava i na Bjelave bez problema po bijeloj cesti.
Ne znam, ocekivano je da bude razlika u odnosu na zimske inace ih niko ne bi ni kupovao vec samo all season, samo je pitanje kolika je ta razlika.
Nemam 4x4, dosta lagan auto, a hocu da mogu po manje vise bilo kakvim uslovima otici na planinu.
Iskreno, volio bih da mi all season guma moze zadovoljiti te potrebe pa da se ne peglam sa zamjenom guma, vjerovatno bi se moglo i ustediti, ali me strah snijega i leda.
drug_profi wrote: ↑17/10/2023 14:10
Idu All season i po snijegu bez problema, osim ako nećeš da se vereš na Hrid dok je mećava,
Sa Bjelava i na Bjelave bez problema po bijeloj cesti.
Ne znam, ocekivano je da bude razlika u odnosu na zimske inace ih niko ne bi ni kupovao vec samo all season, samo je pitanje kolika je ta razlika.
Nemam 4x4, dosta lagan auto, a hocu da mogu po manje vise bilo kakvim uslovima otici na planinu.
Iskreno, volio bih da mi all season guma moze zadovoljiti te potrebe pa da se ne peglam sa zamjenom guma, vjerovatno bi se moglo i ustediti, ali me strah snijega i leda.
Kupio prosle godine auto sa Michelin all season gumama i bile su extra. Kada sam htio staviti ljetne gume rece mi ciko ovo ti je cjelogodisnja guma i tad sam tek saznao da su cjelogodisnje. Ipak sam kupio set ljetnih a ove all season sam ostavio za zime.
Opcenito po gradu i nekim uzbrdicama je ok. Divljanje i neki ekstra uslovi nisu ni za najskuplje zimske gume
Kupio prosle godine auto sa Michelin all season gumama i bile su extra. Kada sam htio staviti ljetne gume rece mi ciko ovo ti je cjelogodisnja guma i tad sam tek saznao da su cjelogodisnje. Ipak sam kupio set ljetnih a ove all season sam ostavio za zime.
Opcenito po gradu i nekim uzbrdicama je ok. Divljanje i neki ekstra uslovi nisu ni za najskuplje zimske gume
Jesi li isao po planinama i vozio po snijegu i ledu, kako se ponasa u tim uslovima?
Sad ste me zadeverali, gledam malo testove i nije neka velika razlika...
Jesi li isao po planinama i vozio po snijegu i ledu, kako se ponasa u tim uslovima?
Imaš testove all season guma gdje se komparativno ubacuje najbolja ljetna i najbolja zimska kao reference.
Imas i testove zimskih guma ili ljetnih guma gdje se ubaci neka all season radi poređenja.
Imaš YT klipova sa tim gumama po snijegu.
Sve u svemu jeste kompromis, ali pošto ti voliš gasati, to nije za tebe.
All season gume imaš dvije vrste - bazirane na zimskoj gumi i bazirane na ljetnoj. Zavisno od toga im je i jača strana. Crossclimate 2 je bazirana na zimskoj ali je i ljeti dobra. Ja ne vidim sa ovakvom klimom potrebu za drugom gumom, samo mi zao dati 180 KM po komadu puta 4
Last edited by NecuVise on 18/10/2023 07:34, edited 1 time in total.
Zapravo je Crossclimate ljetna smjesa, prilagođena zimskim uslovima i sa zimskom šarom.
GY Vector je zimska guma koja je prilagođena za ljetne temperature.
Koliko ja znam.
Moguće, nisam detaljno istraživao. Uglavnom je zimi odlična, za ove naše zime i snijeg. Većina cjelogodisnjih guma koje su bazirane na ljetnim nisu dobre za naše zime, više su za tipa Hercegovine.
NecuVise wrote: ↑18/10/2023 07:33
Moguće, nisam detaljno istraživao. Uglavnom je zimi odlična, za ove naše zime i snijeg. Većina cjelogodisnjih guma koje su bazirane na ljetnim nisu dobre za naše zime, više su za tipa Hercegovine.
Da ona, zaista odskače. Ali moram pohvaliti i Vector G2.
Najveća mana ovih guma za mene je buka.
Naročito iritira kod većih brzina.
Imaš testove all season guma gdje se komparativno ubacuje najbolja ljetna i najbolja zimska kao reference.
Imas i testove zimskih guma ili ljetnih guma gdje se ubaci neka all season radi poređenja.
Imaš YT klipova sa tim gumama po snijegu.
Sve u svemu jeste kompromis, ali pošto ti voliš gasati, to nije za tebe.
Zbog boldiranog i ja kontam da to nije za mene.
Opet, vidim da su po testovima tu negdje, nije sad neka razlika, pa evo sad kontam da li da probam, vidim sasvim ok cijena za Goodyear G3 nesto preko 200KM, s obzirom na to da ne bih morao na ljeto uzimati jos jedne to bi me dosta povoljnije izaslo, plus manje komplikacija sa zamjenama i cuvanjem...
Najbolje bi bilo ovako:
UHP ljetne gume od maja do septembra
UHP zimske gume od decembra do februara
cjelogodišnja bazirana na zimskoj od marta do aprila
cjelogodišnja bazirana na ljetnoj od oktobra do novembra
EFD22 wrote: ↑18/10/2023 08:34
Najbolje bi bilo ovako:
I jednan set Ice guma imati u pripravnosti u garazi, nek se nadje za svaki slucaj
Najbolje bi bilo ovako:
I jednan set Ice guma imati u pripravnosti u garazi, nek se nadje za svaki slucaj
Da da, zaboravio sam čavlerice i to na bijelim OZ felgama spremne.
Najbolje bi bilo ovako:
Znaci za svako godisnje doba posebne gume, mislim da je to san svih vulkanizera.
Najbolje bi bilo ovako:
Asymmetric 6 od maja do septembra
Crossclimate 2 od oktobra do aprila
ja sam kontao teo cjelogodisnje, godišnje mozda 5k da pređem, mahom gradska voznja. Ne verem se nigdje
Koje takve bi bile best buy, neka preporuka. 205/55/16. golfa 7
luxferre wrote: ↑18/10/2023 10:36
ja sam kontao teo cjelogodisnje, godišnje mozda 5k da pređem, mahom gradska voznja. Ne verem se nigdje
luxferre wrote: ↑18/10/2023 10:36
Ma Michelin CrossClimate nemaš greške vjeruj.
ggdje se to moze nabaviti, neka radnja u okolini tz?