Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Dimu1927

#30951 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Dimu1927 »

newera86 wrote: 17/10/2023 11:15 https://youtu.be/O5neYUXnIeo?si=O9l0fXiKnsdvEDTp

americki jevreji protestvuju
Svaka cast

Nisu genocidasi ko ovi u izraelu, cuj mossad najjaca spijunska agencija mora pobiti 1000 djece u zracnim napadima da bi mozda zakacila i kojeg hamasovca...
sajber87

#30952 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

Bodkin wrote: 17/10/2023 11:20
sajber87 wrote: 17/10/2023 11:16

To je jedna strana medalje druga je da je rusija direktni organizator bas zbog toga jer je jedini nacin da nasteti zapadu da dodju fasisti i ultradesnicari na vlast u zapadnim zemljama jer oni su po defaultu lazljivi korumpirani podli tj sve ono sto ova rusija jeste itd. Nemojmo zaboraviti bezvizne rezime sa migracionim zemljama bjelorusije srbije itd gdje migranti slecu na aerodrome a vlasti ih odmah organizovano guraju do granice sa eu.
Cega je bolan organizovano rusija? Ne valjaj gluposti ziv bio. Dajes im nekakve nadnaravne moci. I cuj srbije dok ovi cijeli balkan prehodaju ili brodovima u italiju svakodnevno dolaze. I naravno nema deportacije ni granica.
Ili ce se u evropu vratiti stranke desnog centra ili cemo svi u pm.0
Nemaju naravno nadnaravne moci ali imaju zivotnu zelju da na zapadu dodju profasisticke i ekstremno desnicarske stranke, a to misle da to mogu ostvariti migrantskim zlom cast izuzetcima. Ja sam prvi da se na sve nacine zaustave migranti ponavljam na sve, govorio sam o problemu koji donose jos kad je krenuo prvi val, ali vidim koju politiku vodi rusija i njoj bliski rezimi, bezvizni rezimi sa migrantskim zemljama i podrska fasistima i ekstremistima svuda u evropi koji uzimaju glasove na ovoj prici, obrati paznju na ovo sto sam ti napisao o bjelorusiji i srbiji, mislis da vagner u africi nema upetljane prste u migrantske talase iz afrike. Nakvece zlo danasnjice tacka
palermo

#30953 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bodkin wrote: 17/10/2023 11:34
konoplja wrote: 17/10/2023 11:30
Ma kakav desni centar. Pa oni su i doveli Evropu u ovakvu situaciju. Desni centar; lijevi centar. Sve je to isto - Establishment.

Merkel je desni centar, u Britaniji na vlasti ovi sto bi trebali kao biti desni, pa i Brexit, pa opet jos vise migranata primaju.
Evo dosla Meloni. Tresla se brda, rodio se mis. :mrgreen:
Mozda si u pravu. Ne znam ali ovakva situacija nije izdrziva. Tj pretvorice evropske gradove u americke. Tacno ces geto imati (iako ih puno vec ima). I sve vise love ce ici u sigurnosne agencije i na kraju ratovi za vojnu industriju
Šta bi bilo održivo ? Da afrička i azijska sirotinja gladuje i sahranjuje svoju djecu po svojim zabitima. Trenutna prespodjela moći i kapitala nužno dovodi do migracije, Niko ne seli u stranu zemlju zbog toga da doživi uzbudjenje nego ide u potrazi za boljim životom. Već pomenuta prerspodjela moći i kapitala ima svoju cijenu. Jedna od njih je i terorizam.
konoplja

#30954 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konoplja »

konoplja wrote: 17/10/2023 11:30
Ma kakav desni centar. Pa oni su i doveli Evropu u ovakvu situaciju. Desni centar; lijevi centar. Sve je to isto - Establishment.

Merkel je desni centar, u Britaniji na vlasti ovi sto bi trebali kao biti desni, pa i Brexit, pa opet jos vise migranata primaju.
Evo dosla Meloni. Tresla se brda, rodio se mis. :mrgreen:
Mozda si u pravu. Ne znam ali ovakva situacija nije izdrziva. Tj pretvorice evropske gradove u americke. Tacno ces geto imati (iako ih puno vec ima). I sve vise love ce ici u sigurnosne agencije i na kraju ratovi za vojnu industriju
U pravu sam. :D
Dok ne dodju neki koji ce se povuci iz UN-ove konvencije o pravima migranata i azilanata i koji ce aktivno deportirati ljude nista se promijeniti nece.
Sve ostalo je kamilica.
Evo Meloni posljednja. Kako su mediji o njoj pisali, te je neofasistkinja, kraj demokracije u Italiji ako pobjedi, te ovo, te ono. Na kraju nista. Iskrcavaju se brodovi puni migranata na talijansko tlo bez ikakvih problema. Business as usual.
Blackjack21

#30955 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Blackjack21 »

palermo wrote: 17/10/2023 11:42

Šta bi bilo održivo ? Da afrička i azijska sirotinja gladuje i sahranjuje svoju djecu po svojim zabitima. Trenutna prespodjela moći i kapitala nužno dovodi do migracije, Niko ne seli u stranu zemlju zbog toga da doživi uzbudjenje nego ide u potrazi za boljim životom. Već pomenuta prerspodjela moći i kapitala ima svoju cijenu. Jedna od njih je i terorizam.
Tačno tako, korištenje resursa afričkih i azijskih zemalja i izvlačenje prirodnog bogatstva iz njih ima svoju cijenu.
Bodkin

#30956 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

konoplja wrote: 17/10/2023 11:43

Dok ne dodju neki koji ce se povuci iz UN-ove konvencije o pravima migranata i azilanata i koji ce aktivno deportirati ljude nista se promijeniti nece.
Sve ostalo je kamilica.
Evo Meloni posljednja. Kako su mediji o njoj pisali, te je neofasistkinja, kraj demokracije u Italiji ako pobjedi, te ovo, te ono. Na kraju nista. Iskrcavaju se brodovi puni migranata na talijansko tlo bez ikakvih problema. Business as usual.
Mora biti nesto izmedju
Bodkin

#30957 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

sajber87 wrote: 17/10/2023 11:38
Bodkin wrote: 17/10/2023 11:20

Cega je bolan organizovano rusija? Ne valjaj gluposti ziv bio. Dajes im nekakve nadnaravne moci. I cuj srbije dok ovi cijeli balkan prehodaju ili brodovima u italiju svakodnevno dolaze. I naravno nema deportacije ni granica.
Ili ce se u evropu vratiti stranke desnog centra ili cemo svi u pm.0
Nemaju naravno nadnaravne moci ali imaju zivotnu zelju da na zapadu dodju profasisticke i ekstremno desnicarske stranke, a to misle da to mogu ostvariti migrantskim zlom cast izuzetcima. Ja sam prvi da se na sve nacine zaustave migranti ponavljam na sve, govorio sam o problemu koji donose jos kad je krenuo prvi val, ali vidim koju politiku vodi rusija i njoj bliski rezimi, bezvizni rezimi sa migrantskim zemljama i podrska fasistima i ekstremistima svuda u evropi koji uzimaju glasove na ovoj prici, obrati paznju na ovo sto sam ti napisao o bjelorusiji i srbiji, mislis da vagner u africi nema upetljane prste u migrantske talase iz afrike. Nakvece zlo danasnjice tacka
Nije tema ali ako se vratis u historiju nakon pada sssra, nije tad putin htio isto kao danas.

A i na stranu to, ne znaci da evropa treba da se ponasa kao naivna sobarica u danasnjem svijetu
konoplja

#30958 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by konoplja »

Bodkin wrote: 17/10/2023 11:58
konoplja wrote: 17/10/2023 11:43
Sve ostalo je kamilica.
Mora biti nesto izmedju
Izmedju je marksizam. :mrgreen:
Bodkin

#30959 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

Mislim cinik bi rekao da je jako odrzivo vojnim putem. Ne bi trebalo zaboraviti da je upravo zapad napravio un i sve konvencije o pravima i razvoju.

A i glupa je to prica kako je binarno, ili siromasna azija ili bogata. Pogledas samo zemlje azije koje su bile na dnu pa su danas poprilicno razvijene. I opet postoji razmjena robe i kapitala. I na kraju ce evropa da stavi granicu za afriku, a da krene uvoziti radnu snagu iz azije jer oni ocigledno ne prave probleme
Bodkin

#30960 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

konoplja wrote: 17/10/2023 12:04
Bodkin wrote: 17/10/2023 11:58

Mora biti nesto izmedju
Izmedju je marksizam. :mrgreen:
E jebiga sad :D
moimoi

#30961 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

Dragi moji, mislim da je za to kasno. Deportovace se samo i iskljucivo oni “od ranije poznati policiji”… u protivnom bi tek dobili haos na ulicama.

Evropa je vec postala kao USA, to je valjda bio i cilj. Nazalost emigranti i nisu nesto pretjerano sretni u Eu... Barem po facama mozes zakljuciti. A realno kako ce i biti kada su ih odmah stavili u geta.
palermo

#30962 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bodkin wrote: 17/10/2023 12:04

Mislim cinik bi rekao da je jako odrzivo vojnim putem. Ne bi trebalo zaboraviti da je upravo zapad napravio un i sve konvencije o pravima i razvoju.

A i glupa je to prica kako je binarno, ili siromasna azija ili bogata. Pogledas samo zemlje azije koje su bile na dnu pa su danas poprilicno razvijene. I opet postoji razmjena robe i kapitala. I na kraju ce evropa da stavi granicu za afriku, a da krene uvoziti radnu snagu iz azije jer oni ocigledno ne prave probleme
Cinik bi rekao napravili konvencije da bi pokazali da za njih ne vaze. A to sto ce Evropa staviti granice nekome, moze samo staviti soli na rep. Stavila je ona i sada granice, al zelja za boljim zivotom, nada su mnogo jaca snaga od tih granica. Jesi li ti ikad pricao sa migrantima, tim ljudima koji po deset godina putuju da bi se nekako dokotrljali do zapadne evrope.
omega369

#30963 Re: Izrael je fašistička država!

Post by omega369 »

Cetalja, rutalja, cionista na svakom koraku:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musk ... /231017050

Ne trebamo se cuditi ovim nasim ovdje
sajber87

#30964 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sajber87 »

Bodkin wrote: 17/10/2023 12:02
sajber87 wrote: 17/10/2023 11:38

Nije tema ali ako se vratis u historiju nakon pada sssra, nije tad putin htio isto kao danas.

A i na stranu to, ne znaci da evropa treba da se ponasa kao naivna sobarica u danasnjem svijetu
Slazem se, evropa mora u korijenu promjeniti migrantsku politiku jer neprijatelji evrope ne spavaju ako treba biti i brutalan prema ulasku migranata samo nedozvoliti ekstremistima desnicarima i fasistima da preuzmu vlast.
Putin sanja od starta da unisti zapad jer im nikad u svojoj glavi nije oprostio pad sssr a, svaki njegov korak u malom mozgu nosio je tu ideju pa makar i bio na prvi pogled dobronamjeran prijateljski, on u dubini duse mrzi zapad, samo je podcijenio da i na zapadu postoje ljudi koji su otpocetka znali za njegove zelje i planove, a ukrajina je bila ugaoni kamen
SanskiBiser

#30965 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SanskiBiser »

Yasmin Porat, preživjela krvoproliće u kibucu Be'eri, u blizini granice s Gazom, kaže da su izraelske snage ubile mnoge izraelske civile.

Izraelka koja je preživjela napad Hamasa na naselja u blizini granice s Gazom 7. listopada kaže da su izraelske civile "nedvojbeno" ubile njihove vlastite sigurnosne snage.

To se dogodilo kada su se izraelske snage uključile u žestoke borbe s palestinskim borcima u kibucu Be'eri i neselektivno pucale i na borce i na njihove izraelske zarobljenike.

"Uklonili su sve, uključujući i taoce", rekla je za izraelski radio. "Bilo je vrlo, vrlo teške unakrsne vatre", pa čak i tenkovskog granatiranja.

Žena, 44-godišnja majka troje djece Yasmin Porat, rekla je da su prije toga Palestinci držali nju i druge civile nekoliko sati i da su prema njima postupali "humano". Pobjegla je s obližnjeg rejva "Nove".

Snimka njenog intervjua iz radijske emisije Haboker Hazeh ("Ovo jutro") koju vodi Aryeh Golan na državnoj televiziji Kan kruži društvenim mrežama.

Tretirano "humano"

Ne samo da Porat kaže Kanu da su Izraelci ubijeni u teškom protunapadu izraelskih snaga sigurnosti, već kaže da su palestinski borci dobro postupali s njom i drugim zarobljenim civilima.

Porat je prisustvovao rejvu “Nova” kada je počeo napad Hamasa projektilima i motoriziranim paraglajderima. Ona i njezin partner Tal Katz pobjegli su automobilom u obližnji kibuc Be'eri gdje su se odigrali mnogi događaji koje opisuje u svojim intervjuima za medije.

Prema Poratu u razgovoru s Maarivom , ona i Katz isprva su potražili utočište u kući para koji se zove Adi i Hadas Dagan. Nakon što su ih palestinski borci pronašli svi su odvedeni u drugu kuću, gdje je već bilo osam ljudi u zarobljeništvu, a jedna osoba je bila mrtva.

Porat je rekao da nam je supruga poginulog čovjeka “rekla da kada su oni [borci Hamasa] pokušali ući, tip ih je pokušao spriječiti da uđu i zgrabio je vrata. Pucali su na vrata i on je ubijen. Nisu ih pogubili.”

“Nisu nas zlostavljali. Prema nama su se ponašali vrlo ljudski”, objasnio je Porat iznenađenom Golanu u intervjuu za radio Kan.

"Pod tim mislim da nas čuvaju", rekla je. “Tu i tamo nam daju nešto za piće. Kad vide da smo nervozni, smiruju nas. Bilo je jako zastrašujuće, ali nitko se prema nama nije ponašao nasilno. Srećom, ništa mi se nije dogodilo kao što sam čuo u medijima.”

“Bili su vrlo humani prema nama”, rekla je Porat u intervjuu za Channel 12. Prisjetila se da mi je jedan palestinski borac koji je govorio hebrejski rekao: 'Pogledaj me dobro, nećemo te ubiti. Želimo te odvesti u Gazu. Nećemo te ubiti. Zato budi miran, nećeš umrijeti.' To mi je rekao, tim riječima.”

“Bila sam mirna jer sam znala da mi se ništa neće dogoditi”, dodala je.

“Rekli su nam da nećemo umrijeti, da nas žele odvesti u Gazu i da će nas sutradan vratiti na granicu”, rekao je Porat za Maariv .

U intervjuu za Channel 12, Porat objašnjava da iako su svi palestinski borci imali napunjeno oružje, nikada ih nije vidjela da pucaju na zarobljenike ili da im prijete oružjem.

Osim što su zarobljenike opskrbili pitkom vodom, kazala je kako su ih borci pustili vani na travnjak jer je bilo vruće, pogotovo jer je nestala struja.

Jasna direktiva iz zarobljenih dokumenata Hamasa koje su Izraelci objavili oznaceno plavim "zarobiti vojnike i civile za pregovore"
Image

Hanibalova direktiva?

Saleh al-Arouri, viši vojni zapovjednik Hamasa, izravno se osvrnuo na tvrdnje Izraela da su njegovi borci namjeravali namjerno ubiti što više civila.

Izraelska propagandna kampanja uključivala je jezive priče o zvjerstvima – za koje nisu pronađeni nikakvi dokazi – da su Palestinci odrubili glave desecima izraelskih beba i da su žene silovane.

Al-Arouri je u intervjuu za Al Jazeeru u četvrtak rekao da su borci vojnih snaga njegove organizacije, Qassam Brigades, bili pod strogim protokolom da ne ozlijede civile.

Ali al-Arouri je rekao da nakon što se izraelska divizija za Gazu – vojna postrojba koja okružuje Pojas Gaze – srušila mnogo brže nego što se očekivalo, ljudi u Gazi požurili su u granično područje nakon što su saznali da je otvoreno, uzrokujući kaos. Rekao je da su to možda uključivale i druge naoružane osobe koje nisu bile dio Qassama.

Al-Arouri je rekao da je to natjeralo borce Qassama da se sukobe s vojnicima, stražarima naselja i naoružanim stanovnicima, što je dovelo do smrti civila.

Al-Arouri se također pozvao na mogućnost da je Izrael upotrijebio takozvanu Hanibalovu direktivu – protokol koji dopušta izraelskim snagama da koriste nadmoćnu silu da ubiju jednog od vlastitih zarobljenih vojnika, umjesto da dopuste da oni budu zarobljeni.

Obrazloženje Hanibalove direktive je izbjegavanje dopuštanja neprijatelju da ima zarobljenike koji se mogu koristiti u pregovorima o razmjeni zarobljenika.

Međutim, u ovom slučaju, da su direktivu provele izraelske snage, ona bi bila korištena protiv civila.

Al-Arouri je rekao za Al Jazeeru: “Sigurni smo da su mladići [borci] bombardirani zajedno sa zatvorenicima koji su bili s njima.”

Poratovo izvješće, između ostalog , naglašava potrebu za neovisnom istragom, kakvu Izrael vjerojatno nikada neće dopustiti.

Trenutni propagandni narativ jednostavno je previše vrijedan za genocide u Tel Avivu.
Transkrip Kanovog intervjua s Yasmin Porat

Yasmin Porat: Sat vremena su udarali oko 10 terorista po ojačanoj sigurnoj sobi. Čuli su se vrisci na arapskom i bilo je vrlo napeto. I osjećali smo veliki strah koji se ne može opisati. Nakon sat vremena uspjeli su provaliti i sklonili su nas četvoricu u obližnju kuću gdje je već bilo još osam talaca. Mi smo se pridružili toj osmorici i bili smo oko 12 talaca sa 40 terorista koji su nas čuvali. Priču ću skratiti.

Aryeh Golan: Jesu li te zlostavljali?

Yasmin Porat: Nisu nas zlostavljali. Ponašali su se prema nama vrlo ljudski, znači…

Aryeh Golan: Humano? Stvarno?

Yasmin Porat: Da, pod tim mislim da nas čuvaju. Tu i tamo nam daju nešto za popiti. Kad vide da smo nervozni, smire nas. Bilo je jako zastrašujuće, ali nitko se prema nama nije ponašao nasilno. Srećom, ništa mi se nije dogodilo kao što sam čuo u medijima.

Aryeh Golan: Dogodile su se užasne, užasne stvari.

Yasmin Porat: Istina. Ali nakon dva sata nakratko isprva s nama nije bilo [izraelskih] snaga sigurnosti. Mi smo zajedno s otmičarima pozvali policiju jer su otmičari htjeli da policija dođe. Zato što je njihov cilj bio da nas otmu u Gazu.

...

Yasmin Porat: U međuvremenu se jedan od terorista odlučio predati, terorist s kojim sam se povezala. U ta dva sata povezao sam se s nekim otmičarima, onima koji su čuvali taoce.

Aryeh Golan: Da

Yasmin Porat: I odlučio me upotrijebiti kao živi štit. Odluči se predati. Nisam toga svjestan u tim trenucima, to je retrospektiva. Počeo se svlačiti, uzeo me, pozvao me i krenuo sa mnom iz kuće, pod paljbom. Tada sam viknuo YAMAM-u [izraelskim komandosima] kad smo već bili kad me čuju, da prestanu pucati.

Yasmin Porat: I onda me čuju i prestanu pucati. Vidim na ledini, u vrtu ljude iz kibuca. Vani na zemlji leži pet-šest talaca, kao ovce na klanje, između pucnjave naših [boraca] i terorista.

Aryeh Golan: Teroristi su ih upucali?

Yasmin Porat: Ne, ubijeni su u unakrsnoj vatri. Shvatite da je bila vrlo, vrlo jaka unakrsna vatra.

Aryeh Golan: Dakle, naše snage su ih možda ustrijelile?

Yasmin Porat: Nedvojbeno.

Aryeh Golan: Kada su pokušali eliminirati otmičare, Hamas?

Yasmin Porat: Eliminirali su sve, uključujući i taoce. Jer bila je vrlo, vrlo jaka unakrsna vatra. Pustili su me oko 5:30. Borba je navodno završila u 8:30. Nakon sulude unakrsne vatre, dvije tenkovske granate ispaljene su u kuću. To je mala kibuc kuća, ništa veliko. Vidjeli ste to na vijestima.

Yasmin Porat: Nije veliko mjesto. I u tom trenutku svi su poginuli. Bilo je tiho, osim jedne osobe koja je šepala, Hadasa [Dagana], u vrtu.

Aryeh Golan: Kako su svi ubijeni?

Yasmin Porat: Iz unakrsne vatre.

Aryeh Golan: Unakrsna vatra, znači mogla bi biti i od naših snaga?

Yasmin Porat: Nedvojbeno.

Aryeh Golan: Stvarno?

Yasmin Porat: To je ono što ja vjerujem.

Aryeh Golan: Oh, zvuči tako loše.

Yasmin Porat: Da. I svi su umrli.

Aryeh Golan: A ti, zahvaljujući onom teroristu koji se odlučio predati...

Yasmin Porat: Točno.

Aryeh Golan: I ti si preživio, a svi ostali su ubijeni tamo.

Yasmin Porat: Osim još jedne žene koja je preživjela, pronašli su je kasnije [prekida se]. Osoba koja se bavila događajem provjerila ju je ili tako nešto. Našli su je kad je podigla glavu, među svim tijelima. A onda, jednostavno…

Aryeh Golan: A vaš partner, tko je bio s vama?

Yasmin Porat: Ubijen.

Aryeh Golan: I on je ubijen?

Yasmin Porat: Da. Tu su svi ubijeni. Jednostavno užasno.

Aryeh Golan: Jeste li se vratili u Kabri?

Yasmin Porat: Vratila sam se u Kabri i onda je tamo počeo haos.

Aryeh Golan: Na sjeveru?

Yasmin Porat: Da. Sada sam ja gost. Ugostili su me na lijep način u kibucu Ein Harod. I tu sam za sada.

Aryeh Golan: Sada ste u [Jezreelskoj] dolini. Dobro, Yasmin, doživjela si užasno iskustvo.

Yasmin Porat: Istina.

Aryeh Golan: Izgubili ste partnera, vidjeli ste kako ljudi ubijaju pored vas.

Yasmin Porat: A ja…

Aryeh Golan: [PREKIDA] Što se dogodilo s tim teroristom koji se predao?

Yasmin Porat: On je još uvijek uhićen, a samo je pozvan na ispitivanje da pomogne... Znate, on će biti ispitan o optuženima. I nažalost još deseci mojih prijatelja su ubijeni jer...

Aryeh Golan: [PREKIDA] Deseci prijatelja?

Yasmin Porat: Da jer je to zajednica, trance scena, idemo na iste zabave. Znači da sam osim svog partnera poznavao desetke i stotine [ODSJEČENO]
https://electronicintifada.net/content/ ... says/38861

https://www.maariv.co.il/news/israel/Article-1043723
Bodkin

#30966 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

palermo wrote: 17/10/2023 12:18
Bodkin wrote: 17/10/2023 12:04

Cinik bi rekao napravili konvencije da bi pokazali da za njih ne vaze. A to sto ce Evropa staviti granice nekome, moze samo staviti soli na rep. Stavila je ona i sada granice, al zelja za boljim zivotom, nada su mnogo jaca snaga od tih granica. Jesi li ti ikad pricao sa migrantima, tim ljudima koji po deset godina putuju da bi se nekako dokotrljali do zapadne evrope.
Kako bolan ne vaze? Pa evropa danas najvise postuje te konvencije. Ili bi radije zivio u rusiji ili kini. Ili americi gdje djeca od 13 godina iz juzne amerike rade po fabrikama?

Ovo sad nisu granice. Dodjes brodom ili dodjes kopnom i nista ti ne bude. Probaj tako uci u kinu ili ameriku gdje ih love po pustinjama. Ili rusiju.

Nisam pricao sa imigrantima koji 10 godina pokusavaju. Pricao sam sa onim sto su dosli za par mjeseci. A i sa onima sto su legalno dosli za par mjeseci
Ozimician

#30967 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Ozimician »

Ono sto je izgledno jeste da ce ta politika biti strozija itekako, evo Svedska je dobar primjer za to.

Ono sto ce biti problematicno za Evropu takodjer, kako su neselektivno pustali migrante, tako ce nedovoljno selektivno i protjerivati.

Ovdje se i pozicija i opozicija slaze da treba protjerati svakog ko daje podrsku Hamasu (mada se u medijima svaka podrska Palestini predstavlja kao podrska hamasu), pa cemo vidjeti na kraju sta ce biti od svega toga. Sloboda misljenja at its finest.
palermo

#30968 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

Bodkin wrote: 17/10/2023 12:30
palermo wrote: 17/10/2023 12:18

Kako bolan ne vaze? Pa evropa danas najvise postuje te konvencije. Ili bi radije zivio u rusiji ili kini. Ili americi gdje djeca od 13 godina iz juzne amerike rade po fabrikama?

Ovo sad nisu granice. Dodjes brodom ili dodjes kopnom i nista ti ne bude. Probaj tako uci u kinu ili ameriku gdje ih love po pustinjama. Ili rusiju.

Nisam pricao sa imigrantima koji 10 godina pokusavaju. Pricao sam sa onim sto su dosli za par mjeseci. A i sa onima sto su legalno dosli za par mjeseci
Steta sto nisi pricao sa tim ljudima u pokretu. Koji podju iz tecimo Pakistana, Irana negdje 2010, pa onda par godina u Turskoj, u izbjeglicki kamp, pa poslije toga Grcka i tu par godina, dok ne uspiju do Srbije doci, pa onda BiH,ako ih zima zaustavi onda nazad u Srbiju...pa opet sa proljeca u BiH, pa onda dvadesye- trideset puta idu na tzv. game...tj, pokusaj prelaska granice sa Hrvatskom i odjenom okrenu se, vec je deset godina proslo od pocetka njihovog puta......ovakvih je najvise, ti sto dodju legalno, valjda je njih Evropa i duvukla, ti sto dodju za par mjeseci su oni sto imaju pare....al ovi bez zivota, ali sa nadom da ce njihovoj djeci biti bolje...nes njih zausyaviti....granicom sigurno , nekom drugacijom preraspodjelom bogatsyva, mozda...

P.s za koga li rade ta djeca od 13 godina po juznoj americi i africi.....upitas li se...ili mozda da se upitas dok svoje dijete vodis na utakmicu bundes lige zbog cega je ono tako privilegovano da umjesto da crnci u nekom podrumu uziva u utakmici sa hot dogom u ruci...
Haris.ba

#30969 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

Ja sta braca Iranci uradise.....mocnom Izraelu radi guza ko meduza....
"Ako se cionistički zločini odmah ne zaustave, otvorit će im se novi frontovi. Organizacija kao što je Hamas neće dozvoliti cionističkom režimu da radi šta god želi u Gazi. U narednim satima moguća je bilo kakva preventivna akcija protiv takvog režima", poručuje iranski ministar.
Izraelska vojska: Možda nećemo izvršiti kopnenu ofanzivu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /231017051
RunnerX

#30970 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by RunnerX »

Haris.ba wrote: 17/10/2023 12:49 Ja sta braca Iranci uradise.....mocnom Izraelu radi guza ko meduza....
Izraelska vojska: Možda nećemo izvršiti kopnenu ofanzivu
Nije to guza ko meduza, nego su jednostavno pragmatični. Oni će svoje sa Palestincima istjerati, možda ne danas ili sutra, ali hoće za 10, 20, 30 godina. Za 70 prethodnih godina su uradili odličan posao, nisu ludi da sad sve stave na kocku i ugroze cijelu naciju. Gaza je svakako izbušena sa svih strana.

Full-scale rat im nije potreban, izginulo bi mnogo Izraelaca, a imaju svo vrijeme ovog svijeta da svoj plan sprovedu u djelo.
palermo

#30971 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by palermo »

RunnerX wrote: 17/10/2023 12:53
Haris.ba wrote: 17/10/2023 12:49 Ja sta braca Iranci uradise.....mocnom Izraelu radi guza ko meduza....

Nije to guza ko meduza, nego su jednostavno pragmatični. Oni će svoje sa Palestincima istjerati, možda ne danas ili sutra, ali hoće za 10, 20, 30 godina. Za 70 prethodnih godina su uradili odličan posao, nisu ludi da sad sve stave na kocku i ugroze cijelu naciju. Gaza je svakako izbušena sa svih strana.

Full-scale rat im nije potreban, izginulo bi mnogo Izraelaca, a imaju svo vrijeme ovog svijeta da svoj plan sprovedu u djelo.
Odakle im svo vrijeme svijeta ??
sakib_jebivjetric

#30972 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sakib_jebivjetric »

Kad Izrael krši rezolucije UN, neprestano vrši invaziju na drugu teritoriju i istu oduzima onda je Zapadu sve OK, kad prekrši Rusija onda se uvode sankcije, a Ukrajina se naoružava sa 100 milijardi dolara.
Licemjeri.
Haris.ba

#30973 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Haris.ba »

RunnerX wrote: 17/10/2023 12:53

Aha. Nacickali tenkova ko da ce bitka kod Kurska, a ne napad na logor bez tenkova. Pa onda lose vrijeme, pa sad nesta razmisljaju, Ameri vidjeli gace se tresu - drugi nosac aviona salju.

Ameri i Izrael zaozbiljno uzimaju Iran. Samo je tuga da takav rezim jedini je otvoreno stao na stranu Palestinaca.
Znam ja da svako sebe gleda, i iran ovo radi radi svojih interesa. Ali, ljudi napravise da je to njihov interes. Drugi glavu u pjesak ko noj.
Last edited by Haris.ba on 17/10/2023 12:58, edited 1 time in total.
moimoi

#30974 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by moimoi »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vrho ... /231017060

Ovakve prijetnje iz Irana nisu nimalo bezazlene.
Porodice Foht

#30975 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Porodice Foht »

Eno ga sad: "mozda nece biti kopnena ofanziva", kaze IDF. :shock: Mora da su im mentori iz SAD nesto drugo naredili. Do neki dan nisam znao da Washington Izraelu placa cak i "Iron Dome". Nevjerovatno sta im sve ne pomazu.
Locked