Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imam Sony Bravia X93J. Odličan TV i sve, ali sam primjetio kad god pokrenem preko Strem.io neki film koji je (navodno) HDR10+, meni slika bude zelenkasta, kao da ima zeleni filter preko svih boja.
Jel' to nešto do postavki, do kabla, ili...?
DonieBrasco wrote: ↑15/10/2023 19:43
Koje radnje razmatrati u Sarajevu za kupovinu televizora, znaci da odem i vidim - ako mi se svidi dobijem na licu mjesta.
Vecinu TV sam kupio u Technoshop Stanic, nikad sa njima problema, znao sam vracati po par puta tv bez problema (izlozbeni model, mrtvi pikseli i slicno). Zadnja 2 televizora (Sony A80 i LG C3) sam uzeo također kod njih.
Imam Sony Bravia X93J. Odličan TV i sve, ali sam primjetio kad god pokrenem preko Strem.io neki film koji je (navodno) HDR10+, meni slika bude zelenkasta, kao da ima zeleni filter preko svih boja.
to mi se desava kad se prevarim i pokrenem dolby vision film... izbjegavaj ono sto tv nece pa ce biti bolje, barem otaj strem.io ima dobrih izbora
to mi se desava kad se prevarim i pokrenem dolby vision film... izbjegavaj ono sto tv nece pa ce biti bolje, barem otaj strem.io ima dobrih izbora
Aaa, nisam obraćao pažnju je li dolby vision ili ne. Provjerim svakako
rida1976 wrote: ↑16/10/2023 09:21
Pa jesi li probao iskljuciti automatsko
Nema, ono na šta oni ciljaju je ABL (Automatic Brightness Limiter) koji se pokreće na OLED TV uređajima kada se na ekranu javi bijela boja, ili neka druga jarka boja na većini ekrana.
LG omogućava da se to onemogući kroz tajni meni, dok kod Philips se moraš pomiriti sa tim da je to tako i da ti kao korisnik ne možeš ništa uraditi po tom pitanju.
Opcija brightness uopšte ne postoji kroz postavke na Philips OLED uređajima.
PlusSA wrote: ↑16/10/2023 09:29
Ja normala, pogotov ako su vidjeli video klip što si postavio ako je to "normalno" potrefio si ga
nego koji je to model i koliko para bgt
Model 55OLED707, ja ga platio na prvom danu black friday akcije kad je bio najveći popust 1682,90 KM, sad je na akciji 1899,90 KM, a inače se prodaje po shopovima za 1999,90 KM.
ortodont wrote: ↑16/10/2023 09:50
Ja nisam na ekupi kupio, ali nisam primijetio, pogledam danas pa napisem.
Najbolje ćeš vidjeti na crystal clear mode-u i onda pusti reklame na TV-u (probaj na HR kanalima, jer tamo imaju te svijetle reklame sa bojama preko cijelog ekrana).
Usput zvao sam Asbis kažu da im je Philips rekao da se to može nekako onemogućiti kroz njihov servisni pristup, pa će ga preuzeti i detaljno testirati.
Nije do kabla,do playera je najvjerovatnije, tj do kodeka koje ima, bar tako se pokazalo u mom slučaju...meni bude ' zelena slika 'na syncleru sa DV naslovima na synclerovom internom playeru (exxo),dok npr na Just playeru sve bude ok na istom naslovu.
Imam Sony google tv
Koju besplatnu aplikaciju preporučuhete da skinem da bih imao neki fajl pretraživač.
Nešto kao explorer za win.
Kad hoću da ubacim listu iz fajla (sa stika) za gledanje kanala u neki iptv player traži mi program s kojim bi to odradio.
Instalirao sam nešto i radi ali ima ograničenja - pa ako imate neku preporuku.